Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dziś u Szoka, małego pieska niepozornego kundelka, który od 13 .
(znów 13!!!) września 1999 roku jest w schronie. No powiem od razu, łatwo nie będzie. On w ogóle nie wychodzi na zewnątrz. cały czas leży na pryczy, z głowa tak schowaną między łapami, że jej nie widac. Usiłuje schowac się pod kocem, spać i nie słyszeć, nie widziec, co się dzieje wokół niego. A wokół ciągłe szczekanie, w boksie również duże psy. Myślę, że to zachowanie to już w niewielkim stopniu jego taktyka wobec innych psów, taktyka tupu: mnie nie ma..., więc zostawcie mnie, to raczej skrajna depresja i niewiara, że wyjdzie stąd. Postarm się spędzić z nim piątek przed programem na oswajaniu, i zobaczymy. Do Kundla chcę wziać jego, Rapa, o którym pisałam w wątku o głodnych i zagłodzonych oraz maluteńką, starsza suczkę, która mieszka w magazynie z kotami, gdzie znalazła się po interwencji wolontariuszki, któr zauważyła, jak ta biedaczka sobie nie radzi i jak makabrycznie jest chuda.

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Za dużo tych złych wieści :-( Nie mogę zrozumieć, że takie rzeczy dzieją się w Wielkim Mieście Krakowie :angryy: Na wszystko są pieniądze, a w schronisku psy padają z głodu :angryy: Może jestem tępa, ale nie rozumiem i nie zrozumiem :angryy: A winni są zawsze ludzie :angryy:

Posted

na dodatek schron się rozpada, niszczeje. Nic nie jest konserwowane. beton w boskach rozwarstwiony i ekstrementy tam zalegają. Również ze zdziwieniem spostrzegłam, że w drzwiach boksu, gdzie jest Szok (E2) jest taka dziura, że ten pies może się prześliznąć. Wielki wilczur, który między innymi tam mieszka, cała głowę tam wsadza bez problemu i mógł mnie nawet dziabnąć, gdyby chciał.

Posted

Wstaw zdjęcia jesli masz . Będziemy działac ...
Qrde ..kiedy ludzie zrozumieją w tym kraju że zwierzęta to żywy organizm ....
Jak sie czyta takie wieści to nie tylko ręce opadają :angryy: :angryy:

Posted

Zdjęcia szoka są na stronie schroniska krakowskiego www.schronisko.krakow.pl, ale należałoby zrobić zdjęcia tej dziurze w jego boksie. Oby nic mu się nie stało.

Posted

Zdjęcie Szoka i link do strony schroniska jest też w moim podpisie..

Domek, nawet tymczasowy byłby chyba w przypadku tego psiunia bardzo wskazany :roll:

Posted

***Nie wierze ze Krakowianie tacy bezduszni są, kto mnie z szoku wyciągnie? jestem grzeczny, oddam wiernośc za ciepły domek*** hopaj w górę jesteś śliczny****

Posted

Trzymam kciuki. Jego los bardzo mi leży na sercu, przez długi czas, myślałam, że to właśnie jego wezmę do domu.. Ale wierzę mocno, że skoro u mnie jest Grafunia, to tak "miało być" i gdzieś tam właśnie na niego ktoś czeka..
Program rozreklamuje.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Asieq']Trzymam kciuki. Jego los bardzo mi leży na sercu, przez długi czas, myślałam, że to właśnie jego wezmę do domu..

Asieq, ja też go miałam wziąść - ostatecznie trafił do mnie Czaruś i Romeo.. W sumie to straszne - ciekawe ile osób "miało" go wziąść, ale... wzięlo innego psiaka?? :-(
Szok - nie poddawaj się!! Ktoś Cię w końcu pokocha i weźmie do siebie!!!

Posted

***komu pomerdam ogonkiem? nie chce go mieć tylko w dole!!!! będę wierny, posłuszny, będę chodził grzecznie na spacerki ale jak tu w dziurawym boksie i z reszta moich przyjaciół, musze się chować....***prasa ślaśka trzyma kciuki za szoka, hopaj w górę

Posted

Z tym jedzeniem w schronisku to dzwinie jest. Jak się czyta raporty ileż to pieniędzy wydano na ryż i mięso to ho,ho! A jak tam byłam tw porze karmienia to w kotłach: brunatna woda; precle (solone??) z darów i suche z darów. Gdzie do cholery ten ryż i to mięso?????? Toż prawie 2 miliony zł polskich dale Urząd Miasta na schronisko!!!!! PRAWIE DWA MILIONY CO ROK!!!!! I to na bieżące potrzeby, na dodatkowe inwestycje można się starać o pieniądze.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Z tym jedzeniem w schronisku to dzwinie jest. Jak się czyta raporty ileż to pieniędzy wydano na ryż i mięso to ho,ho! A jak tam byłam tw porze karmienia to w kotłach: brunatna woda; precle (solone??) z darów i suche z darów. Gdzie do cholery ten ryż i to mięso?????? Toż prawie 2 miliony zł polskich dale Urząd Miasta na schronisko!!!!! PRAWIE DWA MILIONY CO ROK!!!!! I to na bieżące potrzeby, na dodatkowe inwestycje można się starać o pieniądze.

Widocznie te pieniądze nie na psy są wydawane :angryy: :angryy:

Posted

****czy ludzie są juz pozbawieni wszelkich uczuć? moze czas to zmienić, potrzebne sa kontrole Wojewódzkie, przyłanczam się swoją osoba i wieloma głosami innych, budy, boksy powinny być przygotowane solidnie z tych środków, żarcie też normalne, i na zatrudnienie pieniądze tez powinno wystarczyć, jak czuja sie kierownicy? moze by tak zamienić im zakwaterowanie i wyżywienie?????

Posted

Kiedy to JUŻ ZMIENIONY kierownik; to wogóle długo by opowiadać co tu się działo w tym cywilizowanym Krakowie w 2004r. Ja już nie mam siły cytować ile psów się zagryzło (ok. 150) ile padło, ile ... Śmiertelność wśród kotów 80%; nie pamiętacie raportu kontrolnego? Przecież był w pasie lokalnej - 31 stron niedopatrzeń, bólu i cierpienia zwierząt. I co? Zmieniono kierownika ale system pozostał i zarządzający też, eh...; co tu gadać!

Posted

Ratujmy więc!!!! No niestety dowiedziałam się od Magdy Hejdy, że w programie jest miejsce tylko dla jednego psa. Więc tylko Szok pojedzie. Ani Rapa przesladowanego ani staruszki z magazynu nr 4 dla kotów nie moge wziąć....Ale dla Szoka musi sie znalexc dom. Ja sobie nie wyobrażam, by po
7 latach piekła tam, miał wracać. To kruszynka maleńka, załamana, nikt nawet na niego nie spojrzy, bo tam osobom spoza personelu nie wolno wchodzić.
A tak przy okazji: podobno psy są w krakowskim schronie odrobaczane, tylko bardzo ciekawe, dlaczego mój Kasanowa też robaki miał? Własnie go odrobaczałam...

Posted

***To wspaniale ze ta bida wyjdzie na światło dzienne, trzymamy kciuki, takie psiaki w pierwszej kolejności powinny trafiać do ciepła domowego...Prasa śląska pozdrawia****

Posted

AgaG napisał(a):

A tak przy okazji: podobno psy są w krakowskim schronie odrobaczane, tylko bardzo ciekawe, dlaczego mój Kasanowa też robaki miał? Własnie go odrobaczałam...

Aga - ja też podejrzewam, że Romek nie był odrobaczany :roll: Jeździ teraz pupskiem po podłodze co chwilę - muszę go wziąść w najbliższym czasie do weta. Poza tym zastanawia mnie, dlaczego nie ma tej nalepki przy zaświadczeniu o szczepieniu na wściekliznę - niedopatrzenie, czy to też jest czasem pomijane?? :angryy:

Szok - do góry - musisz znaleźć domek!!!! Trzymam kciuki za ciebie, kruszynko..

Posted

Malutki pieseczek, który
tak jak czlowiek w depresji ucieka w sen. Ale przecież nie da się cały czas spać, zwłaszcza gdy taki hałas, szczekanie i szczekanie, gdy w brzuchu pusto i nie ma sie nic: kawałka swojego koca, choćby jednego na miesiąc spaceru, no i człowieka się nie ma w pobliżu.
Oby w piątek nie okazało się, że przez ten stres zdziczał i łapie zębami. Z Demosteneską tak jest i wyadoptowanie jej będzie tym trudniejsze.