Sally (od Koanka) Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Jacy fajni piraci! :) Za wiele nie mogę, ale jeśli dostanę więcej info i najlepiej jeszcze parę zdjęć Szoda, to porobię mu odrobinkę ogłoszonek ;) Quote
Bjuta Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Bardzo dziękujemy!!! Szoda muszę wziąć na muszkę (foto), ale na razie nie mamy słońca... Quote
Sally (od Koanka) Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Bjuta napisał(a):Bardzo dziękujemy!!! Szoda muszę wziąć na muszkę (foto), ale na razie nie mamy słońca... Narazie to nie ma za co ;) A wiecej info będzie? Ile ma latek w okolicach, jaki jest do innych psiaków, kotów, dzieci (co da się sprawdzić oczywiście), słów parę o jego zachowaniu, jakieś wskazania lub przeciwskazania co do jego przyszłego (miejmy nadzieję już niedługo) domku? Nic niewiadomo o jego historii? Quote
Bjuta Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Musimy na Mysię zaczekać - ja to jestem wolontariuszka od siedzenia przy kompie :eviltong: i czasem ruszę tyłek, żeby aparatu użyć. Mysia tam pracuje i zna wszystkie 320 po imieniu i o każdym potrafi godzinę opowiadać. Pamiętam tylko, że ostatnio o Szodzie mówiła z czułością "mój oszołomek". Quote
Sally (od Koanka) Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Bjuta napisał(a):Musimy na Mysię zaczekać - ja to jestem wolontariuszka od siedzenia przy kompie :eviltong: i czasem ruszę tyłek, żeby aparatu użyć. Mysia tam pracuje i zna wszystkie 320 po imieniu i o każdym potrafi godzinę opowiadać. Pamiętam tylko, że ostatnio o Szodzie mówiła z czułością "mój oszołomek". :D No to czekam ;) Quote
Piromanka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Piraciki, musicie jeszcze kilka dni poczekać na ogłoszenia... Straszie wielką mam kolejkę... Ale PAMIĘTAM O WAS! Quote
Sally (od Koanka) Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Odwiedzam Piracików i czekam zdjęcia i więcej info... Niestety mogę pomóc dopiero po 23, bo wyjeżdżam... Ale o Piratach będę pamiętać :) Quote
Bjuta Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Ja też wyjeżdżam - więc z fotami to dopiero na początku maja pomogę... :( Quote
Bjuta Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Nie pojechałam (wulkan) więc obfociłam Szoda. Wzięłam go też na spacer i troszkę poznałam. Refleksje mam takie: Szod to wspaniały, młody mix huskiego. Jest niebywale silny i sprawny fizycznie. To pies który MUSI raz dziennie biegać przez minimum godzinę. Nadaje się wyłącznie dla ludzi aktywnych. Szod jest bardzo dobrze nastawiony do ludzi - natomiast z wieloma psami ma na bakier, więc idealny byłby dla niego dom bez innego psa. Pewnie w jakiejś psiej bójce stracił oko. Brak oka w niczym mu nie przeszkadza. Być może mógłby zamieszkać z suczką. Szod jest skłonny by polować na wszystko co się rusza. Żaden zając, bażant ani kuropatwa nie mają z nim szans. Połowa saren też nie. Dlatego Szod w terenie otwartym - niestety musi wychodzić na smyczy. Wszystkie instrukcje obsługi, które nadają się do Huskich - pasują i do niego. To mocny pies z wyrazistym charakterem. Jestem pewna, że nie można go tresować metodami negatywnymi - jeśli wpadnie w konflikt z człowiekiem - może być ciężko to odkręcić. W tej chwili Szod ufa ludziom i pozwala sobą kierować. Husky nie są łatwymi psami i Szod też nie. Ale praca z nim - przyjaźń takiego psa to wspaniałe doświadczenie. Jeśli trafi na swoich ludzi - uszczęśliwi ich z pewnością. Jest młodziutki, silny, energiczny, wesoły a zamknięty w boksie zacznie powolutku umierać. Najpierw psychicznie. Potem zniknie. Każdy pies potrzebuje wolności i ruchu - ale ten nie może bez nich żyć. i tym patetycznym akcentem skończywszy ;) - przechodzę do fot: Quote
Paulina87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Jestem jestem! Szod przepiękny, nawet bez jednego oczka, jeśli nie ma jeszcze allegro to mogę mu wystawić tylko potrzebuję namiarów w sprawie adopcji. Quote
Bjuta Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 [quote name='Paulina87']Jestem jestem! Szod przepiękny, nawet bez jednego oczka, jeśli nie ma jeszcze allegro to mogę mu wystawić tylko potrzebuję namiarów w sprawie adopcji. Bardzo dziękujemy!!! :loveu: Szod ma tylko zbiorowe allegro z wszystkimi Piratami - dane do kontaktu są w pierwszym poście przy Dżuno (dla wszystkich piratów takie same). :lol: Widzisz Szod? Masz nową dobrą duszę koło siebie! :lol: EDIT - a przekleję dane tutaj, żeby nie trzeba było szukać - (Gosia na dogo ma nick Mysia): Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska) e-mail: gosha160@wp.pl tel.: 692-581-343 Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie" ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice Biuro otwarte: poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00 sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00 Quote
Piromanka Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Piękne zdjęcia robisz Bjuta! Takie artystyczne! Quote
Paulina87 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Allegro dla Szoda http://allegro.pl/show_item.php?item=1007395468 Quote
Bjuta Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 [quote name='Paulina87']Allegro dla Szoda http://allegro.pl/show_item.php?item=1007395468 Dziękujemy bardzo!!!! Śliczne allegro! Quote
Recommended Posts