Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Bardzo dziękujemy!!! Szoda muszę wziąć na muszkę (foto), ale na razie nie mamy słońca...

Narazie to nie ma za co ;) A wiecej info będzie? Ile ma latek w okolicach, jaki jest do innych psiaków, kotów, dzieci (co da się sprawdzić oczywiście), słów parę o jego zachowaniu, jakieś wskazania lub przeciwskazania co do jego przyszłego (miejmy nadzieję już niedługo) domku? Nic niewiadomo o jego historii?

Posted

Musimy na Mysię zaczekać - ja to jestem wolontariuszka od siedzenia przy kompie :eviltong: i czasem ruszę tyłek, żeby aparatu użyć. Mysia tam pracuje i zna wszystkie 320 po imieniu i o każdym potrafi godzinę opowiadać. Pamiętam tylko, że ostatnio o Szodzie mówiła z czułością "mój oszołomek".

Posted

Bjuta napisał(a):
Musimy na Mysię zaczekać - ja to jestem wolontariuszka od siedzenia przy kompie :eviltong: i czasem ruszę tyłek, żeby aparatu użyć. Mysia tam pracuje i zna wszystkie 320 po imieniu i o każdym potrafi godzinę opowiadać. Pamiętam tylko, że ostatnio o Szodzie mówiła z czułością "mój oszołomek".

:D
No to czekam ;)

Posted

Nie pojechałam (wulkan) więc obfociłam Szoda. Wzięłam go też na spacer i troszkę poznałam. Refleksje mam takie:

Szod to wspaniały, młody mix huskiego. Jest niebywale silny i sprawny fizycznie. To pies który MUSI raz dziennie biegać przez minimum godzinę. Nadaje się wyłącznie dla ludzi aktywnych. Szod jest bardzo dobrze nastawiony do ludzi - natomiast z wieloma psami ma na bakier, więc idealny byłby dla niego dom bez innego psa. Pewnie w jakiejś psiej bójce stracił oko. Brak oka w niczym mu nie przeszkadza. Być może mógłby zamieszkać z suczką. Szod jest skłonny by polować na wszystko co się rusza. Żaden zając, bażant ani kuropatwa nie mają z nim szans. Połowa saren też nie. Dlatego Szod w terenie otwartym - niestety musi wychodzić na smyczy. Wszystkie instrukcje obsługi, które nadają się do Huskich - pasują i do niego. To mocny pies z wyrazistym charakterem. Jestem pewna, że nie można go tresować metodami negatywnymi - jeśli wpadnie w konflikt z człowiekiem - może być ciężko to odkręcić. W tej chwili Szod ufa ludziom i pozwala sobą kierować. Husky nie są łatwymi psami i Szod też nie. Ale praca z nim - przyjaźń takiego psa to wspaniałe doświadczenie. Jeśli trafi na swoich ludzi - uszczęśliwi ich z pewnością. Jest młodziutki, silny, energiczny, wesoły a zamknięty w boksie zacznie powolutku umierać. Najpierw psychicznie. Potem zniknie. Każdy pies potrzebuje wolności i ruchu - ale ten nie może bez nich żyć.

i tym patetycznym akcentem skończywszy ;) - przechodzę do fot:

Posted

[quote name='Paulina87']Jestem jestem!
Szod przepiękny, nawet bez jednego oczka, jeśli nie ma jeszcze allegro to mogę mu wystawić tylko potrzebuję namiarów w sprawie adopcji.

Bardzo dziękujemy!!! :loveu: Szod ma tylko zbiorowe allegro z wszystkimi Piratami - dane do kontaktu są w pierwszym poście przy Dżuno (dla wszystkich piratów takie same). :lol: Widzisz Szod? Masz nową dobrą duszę koło siebie! :lol:

EDIT - a przekleję dane tutaj, żeby nie trzeba było szukać - (Gosia na dogo ma nick Mysia):

Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska)
e-mail: gosha160@wp.pl
tel.: 692-581-343

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie"

ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice

Biuro otwarte:

poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00

sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00