Bjuta Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Być piratem - wcale nie jest łatwo. Wiedzie się co prawda życie bujne i pełne przygód - ale trzeba liczyć się z kosztami. Czasem czyjaś szpada trafi w oko, czasem traci się nogę. No cóż! Taki los pirata! Mamy w Zabrzu takich zuchów sześciu - czterech dzielnych chłopaków i dwie damy! Oto młodziutki zawadiaka - DŻUNO. DŻUNO trafił do naszego schroniska w kwietniu tego roku. Ktoś zadzwonił do schroniska, że włóczy się ranny pies. Dżuno był rzeczywiście mocno pobity. Stracił oczko. Mysia po niego pojechała - Dżuno trząsł się jak galareta i bardzo, bardzo bał:-(. Ale nie aż tak, żeby nie pójść z innymi psiakami na spacer.;) Powoli się przekonywał do ludzi i do świata. Nie trwało dwa tygodnie, jak Dżuno doszedł do siebie i okazał się pełnym wigoru, energicznym, wesołym młodzianem. :lol: Jest pierwszy na spacerki! I pierwszy do miski! Uwielbia ludzi (mimo ciężkich przeżyć) i potrafi uprosić pieszczoty. To bardzo kochany i dzielny pies. Strata oczka w ogóle mu nie przeszkadza w odkrywaniu urody świata! Potem Dżuno został adoptowany. I po pół roku (na początku listopada) wrócił:placz:... Jego właścicielka awansowała i zostawiała Dżuno na 10 godzin samego - no i siłą rzeczy Dżuno zaczął rozrabiać. Pogryzł dwa razy meble i wrócił do schroniska. Jego pani wie, że problemem jest nuda, co w wypadku młodego psa b. często kończy się problemami, ale nie jest w stanie zapewnić mu tego, co potrzeba... :shake: Dżunuś podrósł, wydoroślał - teraz będzie miał trochę ponad roczek ;-) Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska) e-mail: gosha160@wp.pl tel.: 692-581-343 Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie" ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice Biuro otwarte: poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00 sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00 Quote
Bjuta Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Szod ma dom!!! :multi: Mieszka też w naszym schronisku naprawdę wspaniały SZOD bez oczka :-( Szod to duży, silny, bardzo radosny i energiczny psiak. W wyniku wypadku stracił oczko, ale świetnie radzi sobie z jednym. Szuka domku, w którym będzie kochany, będzie mógł się wyszaleć i wybiegać u boku ukochanego człowieka. Jest młody i piękny! Nadaje się na herszta! ;) Szod to wspaniały, młody mix huskiego. Jest niebywale silny i sprawny fizycznie. To pies który MUSI raz dziennie biegać przez minimum godzinę. Nadaje się wyłącznie dla ludzi aktywnych. Szod jest bardzo dobrze nastawiony do ludzi - natomiast z wieloma psami ma na bakier, więc idealny byłby dla niego dom bez innego psa. Pewnie w jakiejś psiej bójce stracił oko. Brak oka w niczym mu nie przeszkadza. Być może mógłby zamieszkać z suczką. Szod jest skłonny by polować na wszystko co się rusza. Żaden zając, bażant ani kuropatwa nie mają z nim szans. Połowa saren też nie. Dlatego Szod w terenie otwartym - niestety musi wychodzić na smyczy. Wszystkie instrukcje obsługi, które nadają się do Huskich - pasują i do niego. To mocny pies z wyrazistym charakterem. Jestem pewna, że nie można go tresować metodami negatywnymi - jeśli wpadnie w konflikt z człowiekiem - może być ciężko to odkręcić. W tej chwili Szod ufa ludziom i pozwala sobą kierować. Husky nie są łatwymi psami i Szod też nie. Ale praca z nim - przyjaźń takiego psa to wspaniałe doświadczenie. Jeśli trafi na swoich ludzi - uszczęśliwi ich z pewnością. Jest młodziutki, silny, energiczny, wesoły a zamknięty w boksie zacznie powolutku umierać. Najpierw psychicznie. Potem zniknie. Każdy pies potrzebuje wolności i ruchu - ale ten nie może bez nich żyć. Quote
Bjuta Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 KUBUŚ trafił do nas przerażony jak kurczaczek [FONT=Times New Roman]Ale nie był przecież żadnym kurczaczkiem tylko psem na schwał!!!![/FONT] [FONT=Times New Roman]Próbował od początku walczyć o swoje miejsce w stadzie. No i niestety...[/FONT] Kubuś nie jest zaczepnym psem, nie jest agresywny. Zdarzyło się to w zwykłej sprzeczce. Kubuś uwielbia spacery, jest żywiołowy, serdeczny. [FONT="]Uwielbia chodzić na spacery - przytulać się i leniuchować przy ukochanym człowieku. Ma już swój osobny wątek na dogo. http://www.dogomania.pl/threads/149080-Jestem-Kuba-nie-mam-oka-nie-mam-domu-bardzo-chcAE-A-yAE-Brakuje120zA-deklaracji [/FONT] Quote
Bjuta Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 I tu nasza dama - KROPKA też ma już swój wątek http://www.dogomania.pl/threads/127765-Cierpienie-Na-Pysku-MA-wi-Wszystko-POMOCY Kropka jest starszą wytworną panią z chorym serduszkiem. Mieszka przy biurze, od 7 lat wypatruje swojego portu na horyzoncie. Kto wie? Może jeszcze znajdzie przystań? :roll: Quote
Bjuta Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 LENI i EDWARD mają dom!!! :multi: No i jeszcze pokaże się LENI - młodziutka sunia, straciła w wypadku możliwość włądania jedną łapkę. Kiedy jej właściciele dowiedzieli się od weterynarza, że łapkę trzeba amputować, nie pofatygowali się już po swoją kruszynkę :angryy: W schronisku przeprowadzenie tego zabiegu jest niemożliwe i Leni męczy się troszkę z bezwładną łapeczką. A tak w ogóle Leni jest super ! - więcej o niej tu: http://www.dogomania.pl/threads/140972-mam-na-imiAE-Leni-muszAE-amputowaAE-mi-A-apkAE-Potrzebny-DT/page14 Edward poz.6730 to mały kudłaty psiak bez jednej tylnej nóżki, który do schroniska trafił 25 stycznia 2010 roku z ul. Długiej, ale najprawdopodobniej był znaleziony w Centrum Zabrza. Edward to na pewno piesek z mieszkania, jest przesympatyczny, pomimo swojego kalectwa zachowuje się tak jak każdy inny psiak, ma w sobie mnóstwo radości i energii, w biegach prześcignął by nie jednego psa. POKOCHAJ NASZYCH PIRATÓW z ZABRZA - to BARDZO DZIELNE PSIE SERCA!!! :loveu: Quote
Bjuta Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Witamy! :loveu: Allegro Dżuna i Szoda: Piraci z Zabrza / pies / psy (812405709) - Aukcje internetowe Allegro Allegro Kubusia (wyróżnione przez Ketunię): KUBA straciłem oko ale nie nadzieję! pies / psy (798280611) - Aukcje internetowe Allegro Allegro Leni: LENI - będę mieć 3 łapki... pies / psy (810909079) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Mysia_ Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Bjutko dziękujemy za wątek :cool3: Tylko w sumie przy Leni można zmienić, że łapkę ma, tylko niewładną i do amputacji, ale w schronisku to mało możliwe :-( Quote
Bjuta Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Zedytowałam! ;) W górę! Do Ataku nasi dzielni piraci! Quote
Bjuta Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Mają całkiem sporo wejść na allegro, chociaż im poskąpiłam na wyróżnienie... :oops: Quote
Mysia_ Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 może kogoś zauroczy jeden z naszych piracików? :roll: Quote
Bjuta Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 No to pokazujemy Światu naszych Najdzielniejszych! Quote
Mysia_ Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 jak tu puściutko :placz: a nasze bidulki ciągle w schronisku.... Quote
Bjuta Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 No. Nie będzie łatwo znaleźć im dom... Quote
Mysia_ Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 ostatnio nawet miałam telefon w sprawie Leni.... Quote
Bjuta Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Mysia_ napisał(a):ostatnio nawet miałam telefon w sprawie Leni.... Zawsze ma u mnie wyróżnione allegro i od razu zjawia się obserwator. Quote
Mysia_ Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 to jest chyba jakaś młoda dziewczyna, ma jeszcze dzwonić ;) Quote
Bjuta Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Nasi dzielni Piraci... Eh, przydałby się wam wreszcie jakiś port... Quote
Mysia_ Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 nie rozumię tego zupełnie najpierw ludzie wypytują, niby zainteresowani... a potem nic :( Quote
Recommended Posts