Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam, że jak ten amstaf zjadł kawałek Fistaszka, to ten się wcale nie przejął i goiło się na nim jak na psie! Ale teraz Fistaszek starszy no i rana w takim miejscu że łatwiej wylizywać. Może Mysia da znać jak tam sytuacja teraz.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Fistaszkowi i Obsesji bardzo udał się wczorajszy spacer. Bo mimo deszczu się wybiegały i wyhasały. Kasia niestrudzenie rzucała im patyki i szczątki frisbee. Miały długi i udany spacer.

Posted (edited)

Obsesja z Fistaszkiem wyrywali sobie frisbee i no... :mad:
A Kasia ma po prostu świętą cierpliwość do rzucania! Ja to odkąd jest Obsesja - to mu już niczego nie rzucam, bo się boję żeby nie było draki. Ale jak na razie Fistaszek karnie oddaje Obsesji jak tylko ta podejdzie.... Trafił raz na silniejsza babę, to ma za swoje! :)

Frisbee trzy spacerki wcześniej...

Ale wbrew pozorom, to Alpina "napoczęła" koniec pomarańczowego krążka...

Edited by Bjuta
  • 2 weeks later...
Posted

Obsesja już w domu! :p

A w Fistaszka wstąpiło nowe życie! Radość go rozpiera! Nie ma to jak rozwód...

Biegał za piłką, pomagał mi sprzątać śmieci, kopał dołki i wymagał nieustannego zajmowania się nim. Jak się schyliłam to przywalił mi gałęzią w łeb. Chyba chodziło o to, żeby mu rzucać... Chyba tęsknił za Artemidą, ona ma zawsze więcej cierpliwości do bawienia się z Fistaszkiem. Ale muszę przyznać, to przesympatyczny pies! Nawet jak wali gałęzią, to robi to z wdziękiem! :)

• 2 weeks later...
Posted

Bjutko pewnie mnie zabijesz...ale przepdł mi ten opis Fistacha,moja kochana poczta usuneła mi maile i tam byl ten od ciebie;( także jak masz gdzies ten opis to proszę wyslij mi go jeszcze raz :)

Posted

Jasne! OStatni ogłaszałam go tak:

Fistaszek - pies na schwał!

Fistaszek to wspaniały, kontaktowy, bardzo mocny pies.
Na początku każdego spaceru (który jest w końcu rarytasem w schronisku) - ciągnie jak koń. Albo raczej jak dwa konie.
Jak już się trochę nacieszy ruchem, powietrzem i słońcem - potrafi iść przy nodze. To bystry psiak. Bardzo kontaktowy! Nastawiony jest na człowieka i uwielbia swoje wolontariuszki. Wychodzi na luźno puszczonej smyczy - bo pięknie się pilnuje. Potrafi zrobić siad, przybić piątkę i przynieść patyk. Uwielbia zabawy z piłkami! Może to robić godzinami! Kiedy piłka wzbija się w górę to najszczęśliwszy moment w życiu Fistaszka!
Co do psiego towarzystwa, to prawda jest taka, że Fistaszek nie przepada za psami. Co prawda suczki traktuje szarmancko - ale dopiero, gdy już się zorientuje że to panna, a nie samiec z którym można rywalizować i pogonić gdzie pieprz rośnie...
Ten wspaniały psiak czeka na swój dom w schronisku w Zabrzu (woj śląskie), ale w razie potrzeby - pomożemy z transportem!
Filmik z Fistaszkiem w roli głównej można zobaczyć o tu:
http://www.youtube.com/watch?v=3KC5e5KF7FQ

KONTAKT:

tel. 601-748-728 lub 692-581-343
e-mail gosha160@wp.pl

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "PSITULMNIE"

ul. Bytomska 133

41-800 Zabrze-Biskupice

Godziny pracy:

poniedziałek-piątek 10.00 - 17.00
sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00

tel. (32) 271-47-97 (w godzinach pracy biura)

WWW.PSITULMNIE.PL

• 2 weeks later...