andzia69 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 oby więcej takich wiadomosci:multi::multi::multi: Quote
mag.da Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Są może jakieś wieści, jak tam podróż i pierwsze chwile w domu? :oops: Quote
Basia1968 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 czekamy spokojnie na wieści jak tam w podróży i pierwsze godzinki w domku Quote
ewelinka_m Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 przynajmniej tutaj wspaniałe wieści! :multi: Quote
Od-Nowa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 huraa :lol::lol::lol: jemu się udało :loveu::loveu: Quote
erka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Pan zadzwonił, aby zdać sprawozdanie:lol:. Taro trochę jednak wymiotował, a prosiłam panią, żeby rano go nie karmiła, musiał sie jednak gdzies dorwać do suchej karmy, ale nie było to jakims problemem. W mieszkaniu na razie troszkę przestraszony i zdezorientowany , najwyrażniej zmęczony podróżą , no i stres pewnie. Do klatki pan musiał go wnieść na rękach, a potem z kolei bał się wyjść na spacer , ale potem już bylo ok. Ale to dopiero pierwsze chwile. Już się nawet zabierał za trepka pani:eviltong:, więc polecieli do sklepu po różne gryzaczki itd. Czeka go jeszcze jeden stres dzisiaj;), bo musi być wykąpany, pachniał niestety niezbyt zachęcająco:diabloti:. A wogółe to bardzo sie spodobał innym domownikom:lol:. Pan powiedział,że jedyna rzecz, jaką by chciał od Taro, to żeby zostawał w domu w miarę spokojnie na 2-3 godz. czasami.:p Quote
erka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Dzisiaj zapłaciłam za hotel Taro 75 zł /od poniedziałku/ i 15 zł za obróżkę i smyczkę, razem 100 zł. Zrefundowała to mag.da, dzięki:loveu::loveu:. Quote
mag.da Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 To ja dziękuję za pomoc :loveu: Taruś miał wyjątkowe szczęście, że tak szybko znalazł dom. A co do zostawania w domu, to dobrze byłoby, gdyby Państwo zaczęli z nim ćwiczyć tak po kilka minut na początek, żeby potem nie było problemu. Quote
erka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Tak, oni mają już to przetrenowane ze swoja malamutką, która robiła demolkę już po 5 min.:cool3: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Słodziaku powodzenia w nowym domku :) Super wiadomość w te smutne dni :multi::multi::multi: Quote
lilk_a Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 zapraszam na bazarek dla Herkulesa, psa który dwa dni stał uwięziony w mule :shake::shake::shake: http://www.dogomania.pl/forum/f99/obrazkowy-dla-herkulesa-dwa-dni-stojacego-w-mule-23-xi-godz-23-oo-173710/ Quote
ewatr Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Brawo Taro :multi: powodzenia w domu !!! Quote
Rudzia-Bianca Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Są jakies wieści z nowego domku ? Quote
Basia1968 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 i cieszmy się :loveu::loveu: a ja mam takie cudo przez kilka godzin u siebie :loveu::loveu::loveu: biedulek z Zamościa - znalazł u nas w Tarnobrzegu DS - dzisiaj przyjechał i jest u mnie no po prostu szał:loveu::loveu: Quote
erka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Na razie nowych wieści nie mam. Niech się bardziej zadomowi, nie chciałabym właścicieli zamęczać telefonami. Bardzo się cieszę ,że Taro został uratowany:loveu:. To taki cudowny, przekochany psiak, nawet nie mogę myśleć, co by było, gdyby mag.da zupełnie przez przypadek nie pojechała przez ten las, zwykle jeździła tam inna drogą. Zawsze też w takich sytuacjach myślę, ile innych takich cudownych psów nie ma tyle szczęścia i jest skazanych na okrutną śmierć:-(. Basiu1968, a Twój nowy nabytek cudny:lol:. Quote
Basia1968 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 ten nabytek to nie mój, tylko ja jestem chwilowa przystanią:evil_lol: ja mam swoje cztery futrzaki i dośc:evil_lol::evil_lol: Quote
ewelinka_m Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 mam prześliczne zdjęcia Taro z ds :loveu::loveu: wstawię popołudniu :lol: Quote
erka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Zapomniałam,że Taro miał swój wątek i nie napisałam tu o wcześnejszych wieściach o Taro. Przeklejam. "Dzisiaj zadzwonił pan Taro, nie mógł sie go nachwalić. Taro jest super psiakiem pod każdym względem. Jest przesympatyczny, wszyscy go pokochali, łącznie z sąsiadami i okolicznymi psiarzami. Do każdego podejdzie, wylewnie się wita, on kocha wszystkich. W domu ideal, w przeciewieństwie do poprzedniej suni państwa, która chociaz też kochana, to była do dwóch lat straszliwą demolantką, Taro nic nie niszczy. Na samym poczatku zjadł tylko pani kapcie, ale teraz wyżywa sie tylko na swoich zabawkach. Jest bardzi czysty, nie zdarzyło mu sie załatwić w domu. Ma chyba cos z psa pasterskiego, bo jest najszczęśliwszy, kiedy cała rodzina jest w domu, albo jak wszyscy razem wychodzą w wolne dni z nim na spacer, biega wtedy i sprawdza, czy wszyscy są. Syn państwa dzudziestokilkulatek jest w nim zakochany, codziennie zabiera go na długie spacery, a pani domu rozpieszcza go smakołykami. A od wiosny będzie dużo czasu spędzał z panem na działce. Jedyny mankament, to to,że ma chorobę lokomocyjną. Ale wg zaleceń weta jest brany na razie na krótkie przejażdżki i jest nadzieja,że mu to minie. Jest już zaszczepiony i zaczipowany, ma tez paszport, na wypadek zagranicznych wojaży. Pan tez obiecał wysłać zdjęcia Taro. Nie wyobrażam sobie, że ten cudowny psiak mógłby już nie żyć, gdyby nie mag.da. Mag.do dzięki! Życzyłaby sobie też takich adopcji dla innych naszych psiaków. Pan powiedział, że do tej pory miał zawsze psy rasowe, a teraz jest nawyraźniej dumny i szczęśliwy z posiadania Taro. Wszystkim tez opowiada jego hstorię, mam nadzieję,że to dobra reklama dla innych kochanych kundelków. Quote
Andzike Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Serce rośnie jak się czyta takie szczęśliwie zakończone historie :D ale nadal jest tyle piesków, które nie mialy tyle szczęscia... wiem, ze to off-topic ale pomożcie cioteczki proszę... http://www.dogomania.pl/private.php?do=showpm&pmid=3655976 Quote
Recommended Posts