Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taro - młodziutki psiak, 8 - 10 mies., znaleziony w ogromnym lesie w świętokrzyskim, z dala od cywilizacji.
Można się tylko domyślać skąd się tam wziął.
Widywany był minimum od tygodnia w tym samym miejscu, ale mógł tam koczować dłużej.

A to historia jego znalezienia:

Tydzień temu (31.10), jechaliśmy leśną drogą (okolice Pierzchnicy, świętokrzyskie) i przy stosie ściętego drewna zobaczyliśmy dwa śpiące psy - starszą suczkę i prawdopodobnie jej wyrośniętego szczeniaka - pieska.
Wyglądało na to, że przybiegły tu za kimś, kto pracuje przy ścince, bo w pobliżu stał jakiś samochód i one pilnowały się tego miejsca.
Daliśmy im kanapki, zjadły dość łapczywie.

Wczoraj TZ znowu jechał tą drogą i niestety znowu był tam ten młodszy psiak, suki nie było.

Dzisiaj pojechaliśmy z karmą, psiak znowu był...
Nie ma się co łudzić, że jest czyjś :shake:
Wokół żywego ducha, a psiak tam jest...

Psiaczek jest w typie border collie, bardzo przyjazny, z daleka ucieszył się na widok samochodu, skakał wokół nas z radości, wywalał się na plecy, że nawet nie można mu było zrobić zdjęcia, chciał się bawić, nawet jedzenie było mniej ważne.
Jak odjeżdżaliśmy, a on musiał zostać, to aż się serce ściskało :placz:

W Kielcach wyczerpały się już możliwości pomocy psom: nie ma DT, jedyny hotelik jest zamykany na zimę, schronisko to mordownia.

Erce udało się uprosić właścicielkę hoteliku i przyjęła Taro, ale tylko na kilka dni.
Jednak nie ma pomysłów, co dalej, jeśli nie znajdzie się DT lub DS w krótkim czasie.

Potrzebna wszelka pomoc - w szukaniu domu, ogłoszeniach, a także finansowa na hotelik.

Kontakt:
0609-890-204 jur.ewa@wp.pl

Taro:

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taro dziś został przywieziony z lasu do hoteliku w Kielcach.

Miałam stracha, że go nie ma, bo jak podjechaliśmy to go nie było nigdzie widać, ale jak tylko otworzyłam drzwi, to pojawił się nie wiadomo skąd obok samochodu z roześmianym pyziorem :lol:

Bez problemu dał się złapać na ręce.
W samochodzie jechał pięknie - leżał sobie, tylko jak już wjechaliśmy do Kielc i zaczęły się postoje na światłach, to się trochę kręcił.

W hoteliku oszczekał nas z boksu labek - hotelowicz, ale Taruś nie odwzajemnił szczeków, patrzył tylko z zainteresowaniem.
Trochę bał się, jak zamykaliśmy go w boksie, ale nie panikował jakoś szczególnie tylko przywierał do ziemi - zero agresji.

Myślę, że Pani z hoteliku będzie mogła coś więcej powiedzieć na jego temat, jak już się chłopak zadomowi i rozkręci.
Póki co, to sama radość i łagodność.

Hotelik prawdopodobnie ma tylko do weekendu, więc trzeba intensywnie szukać domu.

Posted

o matko..to moze tu dzwoncie dziewczyny to jest podobno super hotelik i cena 8zl za dobe..trzeba pilnie wydaje mi sie dzwonic. hotelterier.pl

Posted

jak nie będzie innego wyjścia, nie znadzie się inny dt, ds...to będziemy musieli z hotelu z kiec ulokować 4 psy!!! 2 szczeniory, Tumlinkę i Taro:-(tylko to kosz będzie ok. 600 zł za 2 dorosłe psiaki...za szczeniory nawet jeśli policzy po 5 żł to koszt hotelowania calej 4 wyniesie ok. 900 zł...a do tego jeszcze mamy przecież Gorkę...czyli miesięcznie na same hotele musiałybyśmy mieć uzbierane 1200 zł...marnie to wszystko wygląda:-(

zrobiłam maluszkom z Tumlina oraz Taro ogłoszenie na Gumtree - na Katowice i W-wę...niestety nie chce mi przyjąć więcej, bo pisze, że mam już podobne ogłoszenia...

Posted

W wolnej chwili zrobię jakiś bazarek dla malucha, najpierw tylko ogarnę te które juz mam . Własnie siedze nad pakowaniem fantów - sporo tego .

A nie można by z tą Panią od hoteliku w Kielcach porozmawiac, żeby nie zamykała na zimę , skoro tyle psów jest u niej a pewnie będą następne , moze jakieś negocjacje cenowe i udałoby się żeby hotelik był czynny cały rok- dla tej Pani to tez przecież korzystne .

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):

A nie można by z tą Panią od hoteliku w Kielcach porozmawiac, żeby nie zamykała na zimę , skoro tyle psów jest u niej a pewnie będą następne , moze jakieś negocjacje cenowe i udałoby się żeby hotelik był czynny cały rok- dla tej Pani to tez przecież korzystne .

Rudzia nie wiem czy to się uda...ten hotelik jest na totalnym zadupiuu :shake: ta kobitka nie ma jak tam właściwie mieszkać, bo stoi taki prowizoryczny domek,gdzie w lato mieszkają,a tam chyba nawet ogrzewania nie ma..więc dlatego zamykają na zimę :shake:

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Rudzia nie wiem czy to się uda...ten hotelik jest na totalnym zadupiuu :shake: ta kobitka nie ma jak tam właściwie mieszkać, bo stoi taki prowizoryczny domek,gdzie w lato mieszkają,a tam chyba nawet ogrzewania nie ma..więc dlatego zamykają na zimę :shake:

No to pewnie nie bardzo się uda :(

Posted

mag.da napisał(a):
Śliczny banerek, dzięki :loveu:

Wysłałam zdjęcia Tarusia na ten kontakt od Clo, ale nie mam żadnej odpowiedzi do tej pory :shake:

Ja tez wysyłałam ten pani jakieś propozycje, ale nic nie odpisała