irenaka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Dobrze, że nie było mnie przez święta na dogo, bo strasznie mnie zmartwiły te wiadomości Salibinko. Oby dzisiaj było lepiej. Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ja też mam nadzieje, że jest lepiej. Salibinko czekamy na wieści, jak się Martysia czuje... Quote
lika1771 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Biedulka,wszystko bedzie dobrze poprosze nr konta moze cos wyskrobie Quote
Livka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Poszła drobna kwota dla Martysi - trzymaj się psinko, będzie dobrze, masz wspaniałą opiekę! Trzymam kciuki !!!! Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 dzieękuję za wpłaty :) za Wasza obecnośc :) do tej pory cichutko było tutaj u nas :) Quote
wojtuś Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 I ja również zapisuję się do Fanklubu Martynki. Avii - chyba mnie myślami tu przyciągnęłaś. Gdybyś tylko znalazła jeszcze czas a zmęczenie Cie nie powaliło to proszę "namaluj obraz" Martynki w świątecznej oprawie. Salibinko, Obraczus prześlę coś malutkiego to proszę o nr konta na skrzynkę. Martynko - delikatna i kochana - trzymamy tu za Ciebie. Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Dziekuje za przybycie :) i zainteresowanie :) Salibinka padnie jak zobaczy tutaj tyle nowych osób :) Martysia na pewno w głębi serduszka cieszy sie, że nowe osoby sie Nią interesują :) SALIBINKO Wszystkim chętnym wysłałam nr konta na PW :) Quote
Aga-33-76 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Martynko biedna sunieczko, zapisuję i na pewno pomogę w miarę możliwości. Trzymaj się dziewczyno ! Quote
Ingrid44 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ja tez jestem. Narazie jestem na wyjezdzie ale wracam po 1 stycznia to tez cos podesle. Prosze o nr konta. Martynka taka malenka i sliczna,az plakac sie chce ze ktos ja w takim stanie wyrzucil na ulice. Trzymaj sie malenka,cioteczki nie dadza cie skrzywdzic wiecej ! Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Aga, Ingrid dziekuje za przybycie :) jesteście kochane :) nr konta wysyłam na PW :) Quote
salibinka Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Jestem i... nie wierzę! Kochani, z całego serca dziękuję Wam za to, że jesteście, za wsparcie, pomoc, za ciepłe słowa dla Martysi. Martynia je dzisiaj po troszku, wymioty nie powtarzają się, spacery wyznacza krótkie - załatwia się i zaraz siada i czeka - co znaczy, że mam ją wziąć na ręce i do domu. Jutro pojedziemy na kontrolę i powtórkę leku. Zobaczymy, co powie wet. Quote
irenaka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 salibinka napisał(a):Jestem i... nie wierzę! Kochani, z całego serca dziękuję Wam za to, że jesteście, za wsparcie, pomoc, za ciepłe słowa dla Martysi. Martynia je dzisiaj po troszku, wymioty nie powtarzają się, spacery wyznacza krótkie - załatwia się i zaraz siada i czeka - co znaczy, że mam ją wziąć na ręce i do domu. Jutro pojedziemy na kontrolę i powtórkę leku. Zobaczymy, co powie wet. Aniu! Nie gniewaj się, ale moja stara siwa głowa to już nie to:shake:. Napisz kochana jakie leki Martynka dostaje, bo może któryś z nich spowodował takie wymioty? Wiesz, że ja konsultuję i sprawdzam wetów, nieufna jestem na potęgę:oops:. A na dodatek martwię się o Martynkę i o Ciebie:shake:. Jak sobie radzisz? Quote
salibinka Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Martynia dostawała heparegen - zamieniliśmy na Essentiale, iskial, witaminy i Karsivan. W sobotę na dyżurze dostała zastrzyki z penicyliny i lek przeciwzapalny. Penicylina działa do wtorku i we wtorek ma być powtórzona. Tak zalecił lekarz na dyżurze (był jeden obecny w krak - vecie, bo Święta). Jutro ja to wszystko skonsultuję raz jeszcze z innym wetem. Nie wiem, próbowałam jej w środę wieczorem dodać RC Hepatic (z puszki), ale nawet nie było mowy, więc to nie to. Poza tym ryż z piersią z kurczaka. Ale tak jak pisałam, to nawet nie były wymioty (bo nie było treści), tylko ciemne smugi i plamy o zapachu "fizjologicznym". Najbardziej martwię się, że może to coś z żołądkiem. Takich rzeczy nie widać na rtg, tak? Z drugiej strony nie powtórzyło się to więcej. Nie wiem, bedę jutro dociekać z wetem... Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 czekam z nicierpliwością na wieści od innego weta... Quote
irenaka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 salibinka napisał(a):Martynia dostawała heparegen - zamieniliśmy na Essentiale, iskial, witaminy i Karsivan. W sobotę na dyżurze dostała zastrzyki z penicyliny i lek przeciwzapalny. Penicylina działa do wtorku i we wtorek ma być powtórzona. Tak zalecił lekarz na dyżurze (był jeden obecny w krak - vecie, bo Święta). Jutro ja to wszystko skonsultuję raz jeszcze z innym wetem. Nie wiem, próbowałam jej w środę wieczorem dodać RC Hepatic (z puszki), ale nawet nie było mowy, więc to nie to. Poza tym ryż z piersią z kurczaka. Ale tak jak pisałam, to nawet nie były wymioty (bo nie było treści), tylko ciemne smugi i plamy o zapachu "fizjologicznym". Najbardziej martwię się, że może to coś z żołądkiem. Takich rzeczy nie widać na rtg, tak? Z drugiej strony nie powtórzyło się to więcej. Nie wiem, bedę jutro dociekać z wetem... Aniu! Czasami, kiedy starszy pies ma problemy z wątrobą a nic nie je, to mogą być wymioty. Pusty brzuszek i wymioty gotowe. Nie ma czym wymiotować a wymioty są z żółcią lub takie nakrapiane brązem. Quote
wojtuś Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 W takim razie Aniu to czekamy na jutrzejsze wiadomości z kontroli u weta. Dla Martynki buziaki na dobranoc i .... dla wszystkich ich wielbicieli też. Quote
mari23 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 i ja dołączam do "wielbicieli", choć kolejny już raz łamię dana sobie obietnicę, że "żadnych nowych..." i o numer konta proszę - pomogę choć troszkę, bo stałych deklaracji mam dużo... Quote
salibinka Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Martynka śpi :). Dobrej nocy, kochani. Quote
avii Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Duże uklony dla opiekunki Martynki...taka opieka musi i przyniesie efekty nie zdążyłam dzisiaj z przelewem , konto odczytałam dzisiaj wieczorem dopiero, wyjdzie więc jutro a dla Martynki i jej miłośników [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/1127/martynka11.jpg[/IMG] :p Quote
Ingrid44 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Nr konta dostalam na PW,zajme sie tym jak tylko wroce do domu. Spij spokojnie malenka ,teraz juz bedzie tylko lepiej :) Quote
obraczus87 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Witaj Martysia :) witajcie :) super, że Martynka zyskała tylu wielbicieli :) Quote
Recommended Posts