Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Uwielbiam czytac o Martynce. Pomimo swoich lat dalej zachowuje sie jak mlody piesio i zawsze mam wielki usmiech jak o niej czytam.
Buziaczki prosto w slodkie pysio :) :) :)

Buziaki przekazane :).

Oj, ale jednak to nie tak, że Martysia zachowuje się jak młody pies. Ja wychwytuję to, co jasne, bo warto :). Nie chciałabym jednak stworzyć obrazu Martysi niezgodnego z rzeczywistoscią. A rzeczywistość jest taka, że Tysia żyje babulinkowato i szczególnie bardzo - po trochu odnajduje w sobie takie błyski radości, zaufała mocno. To już nie ta przerażona, gryząca na oślep sponiewierana suczka, ale... niezbywalna jest i zostanie pewnie jej eterycznosć (jak to nazwać), delikatność, bezradność, lęk przed nieznanym, senna kłębuszkowatość, własny szczególny świat.

Posted

Przekazane głaski i mizianka :).

Rozmawiałam z dr Komendą i cóż, trzeba znowu pokazać mu to lewe oko, jutro podjedziemy do Skawiny, bo jest obawa, po opisie. Powinien sprawdzić.

Posted

Dzięki, Wojtusiu :), również pozdrawiamy cieplutko Ciebie i wszystkich obecnych tutaj :).

Jednak oczka Martynine mnie martwią. W piątek byłyśmy znowu u dr Komendy. Do trzech już stosowanych dołożył Martynce Difadol i w najbliższy piątek znowu kontrola.

Posted

1. bono-polska.pl
2. ojej.pl
3. pineska.pl
4. animalia.pl
5. gumtree.pl
6. vetmozga.pl
7. petworld.pl
8. autogielda.pl
9. adopcjapsa.pl
10. rozglos.net
11. anonseogloszenia.pl
12. najpewniej.pl
13. mammisia.pl
14. petsy.pl
15. vendito.pl
16. e-zwierzak.pl
17. adpedia.pl
18. olx.pl
19. szybko-sprzedam.pl
20. sprzedasz.pl
21. tablica.com
22. pchlitarg.info.pl
23. neeon.pl
24. bstok.pl
25. ogloszenia.e-podlasie.pl
26. ogloszenia.jard.pl
27. bialystok.biz.pl
28. gieldabialystok.pl
29. gielda.bai.pl
30. twoje-ogloszenia.pl
31. ogloszenia.trojmiasto.pl
32. kupsprzedaj.pl
33. twoje-x.net
34. ogloszenia-szczecin.webas.pl
35. ogloszenia.tasdj.pl
36. kupiepsa.pl
37. ale.gratka.pl
38. przygarnijzwierzaka.pl
39. morusek.pl
40. kokosy.pl
41. cafeanimal.pl
42. drobne.centrumofert.pl
43. argetto.pl
44. krakusik.pl
45. owi.pl
46. dwukropek.pl
47. aleokazja.pl
48. szerlok.pl
49. anonse.com
50. i-bazar.pl
51. ojoj.pl
52. info-krakow.pl
53. adsy.pl
54. eoferty.com.pl
55. portalogloszen.pl
56. spacerek.net
57. bardzi.pl
58. top-ogloszenia.com
59. oglosili.pl
60. oglosze.pl
61. offer.pl
62. mamoferte.pl
63. wybierzmiska.pl
64. darmobranie.pl
65. fistak.pl
66. bazarek.biz
67. wa.stacja.biz
68. twojeanonse.com
69. sogl.pl
70. tlenek.pl
71. psiamania.pl
72. katowice.cwirek.pl
73. gablota.com
74. aukcjezwierzat.pl

Martynia ma od zuzy ogłoszenia na tych stronkach - oprócz Alegratki :) (w tym 27 do aktywacji, dzisiaj to zrobię). Dziękuję :)

Posted

No i mamy pierwszy telefon. Z Łodzi. Dobrze rokująca rozmowa, niestety problem ten sam - nastoletni yorczek bez kastracji i nie do kastracji, ze względu na wiek.
Do mnie dotarła jedna rzecz i głupio mi strasznie, nie wiem skąd ta bezmyślność moja - bo to, że Martyna nie została wysterylizowana, nie znaczy że kiedyś może nie była. A ja pominęłam w końcu w tych wszystkich zabiegach i leczeniu usg. I chociaż usg nie daje pewności - miałam na dt sunię, której macicę na usg pokazywał mi dobry lekarz, a w czasie sterylki okazało się, że macicy nie ma od dawna - to jednak trzeba zrobić - może uda się w piątek u dr Komendy (?) przy kontroli. Bo ja tu może szastam domami z nieistniejących powodów. Martynko, przepraszam.

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem i usg nie jest jednak miarodajne, bo normalnej macicy nie widać właściwie, albo łatwo ją pomylić z jelitem - tak było u mojej Tuli. Najlepiej podgolić brzuszek w tym miejscu i sprawdzić, czy nie ma blizny. Ale tak jak w przypadku mojej Tuli, która nie miała blizny, bo miała cięcie boczne, też nie ma pewności.

Posted

salibinka napisał(a):
Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem i usg nie jest jednak miarodajne, bo normalnej macicy nie widać właściwie, albo łatwo ją pomylić z jelitem - tak było u mojej Tuli. Najlepiej podgolić brzuszek w tym miejscu i sprawdzić, czy nie ma blizny. Ale tak jak w przypadku mojej Tuli, która nie miała blizny, bo miała cięcie boczne, też nie ma pewności.

Aniu to może w piątek podczas kontroli, pan Doktor tak wizualnie obejrzałby brzuszek i sprawdził czy nie ma blizny, to jak piszesz pierwszy krok by wybadać czy Martynka miała sterylkę, a potem może usg- to takie bezoperacyjne sprawdzenie,
bo nie wiem czy planujesz ewetualną sterylkę, czy zdrowie Martynki na to pozwala?
Przy domku bez psiaka lub z drugą sunią nie byłoby problemu- takie to dylematy przeżywasz Aniu:-)
Ale jesteśmy tu z Tobą:-)
Buziaki:-):-)

Posted

Wojtusiu:loveu:, tak właśnie zrobimy. Bardziej inwazyjne metody sprawdzające, czy sterylka nie wchodzą w grę w przypadku Martynki. To już ustaliliśmy wcześniej z dr Kobiałką. Nie wchodzą też w grę jakieś środki hormonalne itp., więc jeśli Martynia nie jest wysterylizowana albo nie uda się tego ustalić, nie może być domku z niekastrowanym psem. Nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało.

Posted

Fajnie, że chociaz był telefon w Jej sprawie. Mam nadzieję, że wkrótce znajdzie się wspaniały domek :)

Salibinko, my tez nie pomysleliśmy o tym, że Martysia byc może miała już sterylke ;)

Posted

Przepraszam za offa ale potrzebna pomoc:

Potrzebna pomoc!!! Przed chwilą zadzwoniła staruszka; umarł mąż, jutro pogrzeb, nie jest w stanie wyprowadzać 4-letniego setera. Pies od śmierci męża nie wychodzi z mieszkania. Kobieta nie ma rodziny, bardzo płakała ale pies musi iść do adopcji. Czy ktoś mieszka w pobliżu ulicy Na Błonie (Widok) i mógłby wyprowadzać psa do czasu znalezienia domu? Trzeba podjechać i zrobić zdjęcia, nie mam w tej chwili pomysłu, co robić.

Posted

Brzuszek został dokładnie sprawdzony przez weta - bez golenia - stwierdził brak śladu. Usg nie da odpowiedzi (rozmawiałam z wet dosyć długo, jednak na razie wstrzymamy się z tym badaniem), można zrobić badanie poziomu hormonów żeńskich - to też nie daje pewności, poza tym odczyt wyników ściśle wiąże się z wiekiem, a my nie znamy go dokładnie. Chirurgiczne metody spr. są w tym przypadku niemożliwe i bez sensu.
Czyli jednak dom z niekastrowanym psem nie wchodzi w grę.

Posted

Ja nie moge zrozumiec dlaczego ludzie nie kastruja psow. Jesli pies nie jest wystawiany na wystawach to nic nie stoi na przeszkodzie. Przeciez jest nawet wygodniej dla wlasciela bo nie musi pilnowac psa i bac sie ze gdzies pogoni za suczka.

Posted

Przekazane :)

Dzisiaj dzwonił chętny domek - tym razem z Krakowa. Pani jest z zawodu opiekunką osób starszych, dużo mówiła o godnej starości. Nie mają z mężem innych zwierząt, bardzo chętnie spotka się na wizycie - po świętach. Poprosiłam o telefon po świętach. Zobaczymy, sprawdzimy, może to będzie właśnie to :).