Monika z Katowic Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Ja też lubię wchodzić na wątek Martynki :) Quote
salibinka Posted March 15, 2010 Author Posted March 15, 2010 Ingrid44 napisał(a):Uwielbiam czytac o Martynce. Pomimo swoich lat dalej zachowuje sie jak mlody piesio i zawsze mam wielki usmiech jak o niej czytam. Buziaczki prosto w slodkie pysio :) :) :) Buziaki przekazane :). Oj, ale jednak to nie tak, że Martysia zachowuje się jak młody pies. Ja wychwytuję to, co jasne, bo warto :). Nie chciałabym jednak stworzyć obrazu Martysi niezgodnego z rzeczywistoscią. A rzeczywistość jest taka, że Tysia żyje babulinkowato i szczególnie bardzo - po trochu odnajduje w sobie takie błyski radości, zaufała mocno. To już nie ta przerażona, gryząca na oślep sponiewierana suczka, ale... niezbywalna jest i zostanie pewnie jej eterycznosć (jak to nazwać), delikatność, bezradność, lęk przed nieznanym, senna kłębuszkowatość, własny szczególny świat. Quote
obraczus87 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Głaski i mizianko dla Martynki! To prawdziwa dama ! Quote
salibinka Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Przekazane głaski i mizianka :). Rozmawiałam z dr Komendą i cóż, trzeba znowu pokazać mu to lewe oko, jutro podjedziemy do Skawiny, bo jest obawa, po opisie. Powinien sprawdzić. Quote
wojtuś Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Pięknie Aniu piszesz o Martynce:-) Z wiosennymi pozdrowieniami i promykami słońca dla Ciebie, Martynki i Wszystkich odwiedzających:-) Quote
salibinka Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Dzięki, Wojtusiu :), również pozdrawiamy cieplutko Ciebie i wszystkich obecnych tutaj :). Jednak oczka Martynine mnie martwią. W piątek byłyśmy znowu u dr Komendy. Do trzech już stosowanych dołożył Martynce Difadol i w najbliższy piątek znowu kontrola. Quote
Ingrid44 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Biedna dziewczynka z tymi oczkami. Zdrowiej Malutka. Quote
salibinka Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 1. bono-polska.pl 2. ojej.pl 3. pineska.pl 4. animalia.pl 5. gumtree.pl 6. vetmozga.pl 7. petworld.pl 8. autogielda.pl 9. adopcjapsa.pl 10. rozglos.net 11. anonseogloszenia.pl 12. najpewniej.pl 13. mammisia.pl 14. petsy.pl 15. vendito.pl 16. e-zwierzak.pl 17. adpedia.pl 18. olx.pl 19. szybko-sprzedam.pl 20. sprzedasz.pl 21. tablica.com 22. pchlitarg.info.pl 23. neeon.pl 24. bstok.pl 25. ogloszenia.e-podlasie.pl 26. ogloszenia.jard.pl 27. bialystok.biz.pl 28. gieldabialystok.pl 29. gielda.bai.pl 30. twoje-ogloszenia.pl 31. ogloszenia.trojmiasto.pl 32. kupsprzedaj.pl 33. twoje-x.net 34. ogloszenia-szczecin.webas.pl 35. ogloszenia.tasdj.pl 36. kupiepsa.pl 37. ale.gratka.pl 38. przygarnijzwierzaka.pl 39. morusek.pl 40. kokosy.pl 41. cafeanimal.pl 42. drobne.centrumofert.pl 43. argetto.pl 44. krakusik.pl 45. owi.pl 46. dwukropek.pl 47. aleokazja.pl 48. szerlok.pl 49. anonse.com 50. i-bazar.pl 51. ojoj.pl 52. info-krakow.pl 53. adsy.pl 54. eoferty.com.pl 55. portalogloszen.pl 56. spacerek.net 57. bardzi.pl 58. top-ogloszenia.com 59. oglosili.pl 60. oglosze.pl 61. offer.pl 62. mamoferte.pl 63. wybierzmiska.pl 64. darmobranie.pl 65. fistak.pl 66. bazarek.biz 67. wa.stacja.biz 68. twojeanonse.com 69. sogl.pl 70. tlenek.pl 71. psiamania.pl 72. katowice.cwirek.pl 73. gablota.com 74. aukcjezwierzat.pl Martynia ma od zuzy ogłoszenia na tych stronkach - oprócz Alegratki :) (w tym 27 do aktywacji, dzisiaj to zrobię). Dziękuję :) Quote
salibinka Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 No i mamy pierwszy telefon. Z Łodzi. Dobrze rokująca rozmowa, niestety problem ten sam - nastoletni yorczek bez kastracji i nie do kastracji, ze względu na wiek. Do mnie dotarła jedna rzecz i głupio mi strasznie, nie wiem skąd ta bezmyślność moja - bo to, że Martyna nie została wysterylizowana, nie znaczy że kiedyś może nie była. A ja pominęłam w końcu w tych wszystkich zabiegach i leczeniu usg. I chociaż usg nie daje pewności - miałam na dt sunię, której macicę na usg pokazywał mi dobry lekarz, a w czasie sterylki okazało się, że macicy nie ma od dawna - to jednak trzeba zrobić - może uda się w piątek u dr Komendy (?) przy kontroli. Bo ja tu może szastam domami z nieistniejących powodów. Martynko, przepraszam. Quote
Ingrid44 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Lepiej byc ostroznym niz pozniej miec klopot. Ciesze sie ze ktos sie zainteresowal Martynka. Quote
salibinka Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem i usg nie jest jednak miarodajne, bo normalnej macicy nie widać właściwie, albo łatwo ją pomylić z jelitem - tak było u mojej Tuli. Najlepiej podgolić brzuszek w tym miejscu i sprawdzić, czy nie ma blizny. Ale tak jak w przypadku mojej Tuli, która nie miała blizny, bo miała cięcie boczne, też nie ma pewności. Quote
wojtuś Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 salibinka napisał(a):Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem i usg nie jest jednak miarodajne, bo normalnej macicy nie widać właściwie, albo łatwo ją pomylić z jelitem - tak było u mojej Tuli. Najlepiej podgolić brzuszek w tym miejscu i sprawdzić, czy nie ma blizny. Ale tak jak w przypadku mojej Tuli, która nie miała blizny, bo miała cięcie boczne, też nie ma pewności. Aniu to może w piątek podczas kontroli, pan Doktor tak wizualnie obejrzałby brzuszek i sprawdził czy nie ma blizny, to jak piszesz pierwszy krok by wybadać czy Martynka miała sterylkę, a potem może usg- to takie bezoperacyjne sprawdzenie, bo nie wiem czy planujesz ewetualną sterylkę, czy zdrowie Martynki na to pozwala? Przy domku bez psiaka lub z drugą sunią nie byłoby problemu- takie to dylematy przeżywasz Aniu:-) Ale jesteśmy tu z Tobą:-) Buziaki:-):-) Quote
salibinka Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Wojtusiu:loveu:, tak właśnie zrobimy. Bardziej inwazyjne metody sprawdzające, czy sterylka nie wchodzą w grę w przypadku Martynki. To już ustaliliśmy wcześniej z dr Kobiałką. Nie wchodzą też w grę jakieś środki hormonalne itp., więc jeśli Martynia nie jest wysterylizowana albo nie uda się tego ustalić, nie może być domku z niekastrowanym psem. Nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało. Quote
obraczus87 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Fajnie, że chociaz był telefon w Jej sprawie. Mam nadzieję, że wkrótce znajdzie się wspaniały domek :) Salibinko, my tez nie pomysleliśmy o tym, że Martysia byc może miała już sterylke ;) Quote
tamb Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Przepraszam za offa ale potrzebna pomoc: Potrzebna pomoc!!! Przed chwilą zadzwoniła staruszka; umarł mąż, jutro pogrzeb, nie jest w stanie wyprowadzać 4-letniego setera. Pies od śmierci męża nie wychodzi z mieszkania. Kobieta nie ma rodziny, bardzo płakała ale pies musi iść do adopcji. Czy ktoś mieszka w pobliżu ulicy Na Błonie (Widok) i mógłby wyprowadzać psa do czasu znalezienia domu? Trzeba podjechać i zrobić zdjęcia, nie mam w tej chwili pomysłu, co robić. Quote
salibinka Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Tak czy inaczej, Łódź nie odezwała się więcej (obiecywała środę). Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 salibinka napisał(a):Tak czy inaczej, Łódź nie odezwała się więcej (obiecywała środę). Chociaz mogli zadzwonic ,ze jednak adopcja nie wchodzi w gre ,a nie tak milczec ale cóz . Quote
salibinka Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Brzuszek został dokładnie sprawdzony przez weta - bez golenia - stwierdził brak śladu. Usg nie da odpowiedzi (rozmawiałam z wet dosyć długo, jednak na razie wstrzymamy się z tym badaniem), można zrobić badanie poziomu hormonów żeńskich - to też nie daje pewności, poza tym odczyt wyników ściśle wiąże się z wiekiem, a my nie znamy go dokładnie. Chirurgiczne metody spr. są w tym przypadku niemożliwe i bez sensu. Czyli jednak dom z niekastrowanym psem nie wchodzi w grę. Quote
Ingrid44 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Ja nie moge zrozumiec dlaczego ludzie nie kastruja psow. Jesli pies nie jest wystawiany na wystawach to nic nie stoi na przeszkodzie. Przeciez jest nawet wygodniej dla wlasciela bo nie musi pilnowac psa i bac sie ze gdzies pogoni za suczka. Quote
salibinka Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Przekazane :) Dzisiaj dzwonił chętny domek - tym razem z Krakowa. Pani jest z zawodu opiekunką osób starszych, dużo mówiła o godnej starości. Nie mają z mężem innych zwierząt, bardzo chętnie spotka się na wizycie - po świętach. Poprosiłam o telefon po świętach. Zobaczymy, sprawdzimy, może to będzie właśnie to :). Quote
obraczus87 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jejku, byłoby super!!! W każdym bądź razie iskierka nadziei jest :) Quote
Recommended Posts