Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='salibinka']Zmieniłam tytuł :)
[CENTER]:loveu::loveu::loveu:

Kochani,
życzę Wam ciepła i słońca na Święta, zapachu trawy, radosnego RAZEM z najbliższymi,
Nadziei, siły,
poniedziałkowych mokrych szaleństw,
wspaniałych wycieczek z ukochanymi futrzakami :)
[LEFT]Ania
[/LEFT]
[/CENTER]
[/QUOTE]
Dla Martynki i Aniu dla Ciebie :loveu:
Radosnych, Słonecznych i Wspaniałych Świąt,
jak piszesz, też cudownie pachnącej trawy,
i chwil szczęścia jakie mamy myśląc o Martynce i jej domku:-)

Posted

Dostałam dzisiaj maila od pani Kasi. Martynia już nie objawia stresu, siusia już ładnie tam gdzie trzeba ;), czyli na trawce, przesypia spokojnie całą noc. Było już pierwsze merdanko ogonem na powitanie :). Pani Kasia pisze o niej, że jest przekochana - no, ba :) i bardzo dziękuje za możliwość bycia z nią. Dostałam serdeczne życzenia świąteczne, które kończą się zdaniem (no, muszę panią Kasię zacytować) -
"Oby przychodzące słońce rozświetliło życie każdego psiaka w potrzebie".

Posted

[quote name='obraczus87']"Oby przychodzące słońce rozświetliło życie każdego psiaka w potrzebie" to chyba życzenia dla każdego psiaka na każdy dzień w roku :) Oby sie spełniło!

Piekne zyczenia !

Posted

Kiedy pomaga się jednej istocie w potrzebie, to tak jakby pomagało się całemu światu...
Dziękuję salbinko, że po prostu byłaś dla Martynki i bardzo bardzo się cieszę szczęśliwym zakończeniem smutnej historii jakiego suczka, dzięki Tobie mogła się doczekać.

Posted

FINANSE UZUPEŁNIENIE:

Odkryłam wpłaty, których nie spodziewałam się po 10 lutym (dlatego nie sprawdzałam konta i nie ma ich do tej pory na pierwszej stronie) - są to:
12.02. 100zł od Natalijo:loveu:
17.02. 10zł od Aga 33:loveu:
5.03. 10zł od Aga 33:loveu:
1.04. 50zł od Natalijo:loveu:

Była to dla mnie piękna niespodzianka i właśnie dlatego oraz dlatego, że Martynia ma już przecież własny dom, Aga:loveu:, Natalijo:loveu:, proszę,napiszcie rozdysponujcie te pieniążki - jest tyle psów w potrzebie, którym bardzo się przydadzą.
Jeszcze raz dziękuję za pamięć, pomoc i współpracę.

Posted

[quote name='natalijo']Weszłam po długiej przerwie, przeczytałam i .... pobeczałam się jak dziecko! [/QUOTE]

Ja tak samo.... Oczy pełne łez.....
Jakie to szczęście, że Martynka znalazła taki wspaniały domek....

Posted

Widziałam się dzisiaj z panią Kasią :). Martynki jeszcze nie chciałam widzieć z wiadomych względów. Pani Kasia zakochana po uszy, naopowiadać się nie mogła,jaka Martynia cudowna, grzeczna i wspaniała.
Nauczyła się sama zeskakiwać z łóżka - wieczorem pośpi sobie z państwem a potem w nocy sama udaje się do koszyczka, który też polubiła. Upodobała sobie też leżenie na kapciach albo butach pani Kasi :).
Topografia mieszkania opanowana.
Szczeknęła ponoć tylko raz do tej pory - na pana Wojtka, który jadł jakąś wyjątkowo pachnącą, przyprawianą wędlinkę i nie chciał się podzielić. Kto wymyśla jakieś diety? - w Święta było trochę antydietetycznego łasuchowania i Martynia chciałaby tak zawsze - a tu nic z tego, trzeba rozsądnie.
Chodzi tym swoim bocianim kroczkiem po trawce. Oczywiście uwielbia tulanko - a że pani Kasia też uwielbia - to się tulą i tulą :). Ze względu na Martynine zamyślenia pani Kasia i pan Wojtek mawiają do niej "Osiołku". Szanują to ;). No tak, cała Martysia.
Martynia "wpatruje się" czasem w telewizor - pani Kasia twierdzi, że "ogląda" ;). Nie wiem, nie mam telewizora, ale może coś takiego świetlnie emitującego przyjmują Martynine oczka kochane... Lubi tez szczególnie jedną poduszkę - w bardzo jaskrawe wzory. W użyciu w tej chwili krople na ciśnienie i Artelac. Z resztą pauza.
Jak się wypogodzi państwo będą próbować spokojnych majówek z kocykiem.
Tyle w skrócie relacji pani Kasi :). Było jeszcze o marchewce, kurczaku, odganianiu przez Martynię psiaków na spacerze, konsystencjach kupek, technice siusiania... i o wielu, wielu psich sprawach. Sama przyjemność taka rozmowa. Mam nieustające zaproszenie na kawę - ale to wymaga czasu i zastanowienia. Niech buduje, Maleńka, swój świat w spokoju. Psy pamiętają.

Posted

Natalijo:loveu: i Ago33:loveu:

170zł przekażę dzisiaj Tamb na zakup karmy dla małej suczki Sary. Jeśli Sara nie znajdzie domu po dzisiejszym programie, pojedzie do hoteliku w Przebieczanach. Jest zatuczona i zgodnie z zaleceniem weta musi przejść niezwłocznie na dietę. Tamb zamówiła już wczoraj RC (14kg). Sara nie ma jeszcze wątku. Myślę, że pojawi się niebawem. Sarę można zobaczyć i wysłuchać jej historii :( dzisiaj w tv Kraków w "Kundlu" o 18.10.
Jeśli chciałybyście, żeby pieniążki po Martyni trafiły jednak gdzieś indziej - bardzo proszę o kontakt - wtedy przekażę równowartość od siebie w Waszym imieniu :). Nie chcę narzucać decyzji w żadnym razie. Przepraszam, że tak i że "sugeruję" tę decyzję, ale Sara nie może czekać, a ja będę miała dzisiaj okazję ją zobaczyć i przekazać pieniądze opiekunce. Chciałabym tez, żeby poszły w obieg i służyły potrzebom :)

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Jaka piekna relacja. Bardzo sie wzruszylam. Oby wiecej takich relacji na Dogo.
Ogromnie sie ciesze ze Martynka znalazla takich wspanialych ludzi :)

nic dodać...
cieszę się bardzo!!!:multi: