Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

salibinka napisał(a):
Śpi. Nie bardzo chciała kolację - jednak takie wycieczki ją stresują.

Nie dziwię się że poczuła się zmęczona.Najpierw program w TV,potem odwiedzanie potencjalnego domu,nowe nieznane zapachy,nowe głosy... jutro będzie lepiej:smile:

Posted

Jesli chodzi o kastracje to w marcu Stowarzyszenie Arka oglosilo" Marzec 2010 Miesiacem sterylizacji zwierzat" i wiele Klinik w calej Polsce bierze w niej udzial. Kastracja psa kosztuje 120 zl a w niektorych rejonach tylko 100zl.
Trzeba sie zapisac wczesniej bo duzo ludzi korzysta z tej oferty.
Przekaz Panstwu zeby znalezli taka Klinike, po co przeplacac. :)

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Jesli chodzi o kastracje to w marcu Stowarzyszenie Arka oglosilo" Marzec 2010 Miesiacem sterylizacji zwierzat" i wiele Klinik w calej Polsce bierze w niej udzial. Kastracja psa kosztuje 120 zl a w niektorych rejonach tylko 100zl.
Trzeba sie zapisac wczesniej bo duzo ludzi korzysta z tej oferty.
Przekaz Panstwu zeby znalezli taka Klinike, po co przeplacac. :)

Muszę się upewnić, gdzie w Krakowie i czy na Sanockiej też. Pewnie też, ale zadzwonię tam.
Dzięki, Ingrid.
Chcę też zobaczyć, jak ci państwo zabiorą się teraz do całej sprawy - przez to dadzą się lepiej poznać. Dzisiejszy program był bardzo sugestywny - piękny materiał o Grallu i o Kolizji - łatwo po tym galopuje serce.
Ja się w sumie cieszę, że to wszystko trochę potrwa - to dobra "okazja", żeby potwierdzić stałość intencji.

Posted

salibinka napisał(a):
Muszę się upewnić, gdzie w Krakowie i czy na Sanockiej też. Pewnie też, ale zadzwonię tam.
Dzięki, Ingrid.
Chcę też zobaczyć, jak ci państwo zabiorą się teraz do całej sprawy - przez to dadzą się lepiej poznać. Dzisiejszy program był bardzo sugestywny - piękny materiał o Grallu i o Kolizji - łatwo po tym galopuje serce.
Ja się w sumie cieszę, że to wszystko trochę potrwa - to dobra "okazja", żeby potwierdzić stałość intencji.

Masz absolutna racje jesli chodzi o intencje. Calkowiecie Cie rozumiem ,bo tyle pracy i wysilku i czasu wlozylas w doprowdzenie Niuni do zdrowia wiec domek musi byc SUPER.
Programu w TV niestety nie jestem w stanie zobaczyc bo mieszkam baaaaardzo daleko.

Posted

Znalazłam spis klinik krakowskich i akurat Krak-Vetu nie ma. Jeśli chcieć połączyć ew. rtg Tobisia z kastracją to tam, bo mają cyfrówkę i dr Orła. Zobaczymy.
A dom musi być naj.
Mam nadzieję, że ten dom to TEN, ale to się okaże.

Posted

Jest ok. Przepraszam, sobota i niedziela były dla mnie trochę szalone - dlatego jutro dopiero będziemy w Krak-Vecie. Z jedzeniem normalnie - jak to u Martynki. Praktykujemy nadal Gerberki jako dodatek. Od jakiegoś czasu próbuję po kawałku też podawać jej pałeczki na zęby - (pół takiej do 10 kg) smakują i pracuje z ochotą nawet :) - Martynia nie ma kłów, zostały usunięte, ale z tyłu ząbki są, a że już nie będzie przecież drugi raz możliwości czyszczenia wet., a Martysia jada "ciapy", to jakoś musimy się postarać. Martynia pozwala sobie też wkładać paluchy z odrobinką Stoma żelu. Tyle możemy zrobić, żeby utrzymać w miarę stan po czyszczeniu.
Jest zdecydowanie cieplej i Martysia dłużej lubi pochodzić.
Pani Alina milczy na razie...

Posted

Byłyśmy dzisiaj u dr Kobiałki - po rozmowie wniosek jest taki, że warto jednak pokazać Martysię dr Komendzie. Krak-Vet po Jego odejściu nie bardzo prężny okulistycznie, a dr Kobiałka nie ma takiej pewności jak młode panie wet, że krople na jaskrę to akurat to. Mądrze, skromnie - cenię to bardzo w tym lekarzu. Wzięłam wyniki badań ciśnienia w gałkach i skonsultujemy sprawę z dr Komendą.
Rozmawiałam też z panią Aliną i uczucia mam hmm... powiedzmy mieszane. Usłyszałam, że dowiadywała się już u jakiegoś weta i że wet wyklucza łączenie sprawy łapki Tobisia z kastracją, a że łapka na już, na kastrację Tobiś poczeka pół roku (narkoza). Próbowała mnie przekonać, że Tobiś, jako cziłkowate maleństwo, nie ma szans w razie Martyninej cieczki, ale to... bzdura ;). Rozmawiałam na ten temat w Krak - Vecie - oczywiście, że łączy się zdjęcia i zabiegi, a kastracja w przypadku takiego pieska jak Tobiś to "10 min pracy" - chyba, że coś jest nie tak, ale z tego, co wiem (pytałam panią Alinę), Tobiś nie miał jeszcze do tych celów badania krwi, nie stwierdzono, że jest wnętrem, że coś z serduszkiem nie tak, innych problemów itp., więc nie ma podstaw, żeby z góry zakładać niemożliwość przeprowadzenia kastracji teraz. A tak twierdzi pani Alina.
Pani Alina ma się zgłosić do dr Orła za tydzień. Ale mam wrażenie, że mój warunek kastracji jest dla Niej jednak jakimś problemem - stąd ogłaszamy Martynię dalej. Jeśli pani Alina zadzwoni za tydzień z konkretami, będę rozważać tę opcję nadal, ale póki co, po rozmowie z Nią, czuję niepewność. Dodam, że p. Alina nadal Martynię chce, ale też dodam, że to ja dzwoniłam.

Wojtusiu :), dzięki za ciepłe słowa i Twoje ciepłe serce.

Posted

No nic, zobaczymy czy p.Alinazadzwoni i czy zdecyduje się na kastracje Tobisia. Kastracja Tobisia to sprawa obowiązkowa w przypadku adopcji Martysi. Jesli p.Alina tego nie zrozumie, znajdziemy Martysi inny domeczek :)

Posted

Szkoda ze ludzie nie rozumieja jak wazne sa kastracje i sterylizacje zwierzat. Schrony pekaja w szwach bo tyle jest bezdomnych pieskow :(

Jak nie TEN domek to znajdzie sie inny.

Posted

W sobotę konsultujemy się z dr Komendą w Skawinie.

Odkryłyśmy ostatnio z Martysią psie dropsy jogurtowe - poszaleć nie możemy, tylko odrobinę, ale okazało się, że Martysia je uwielbia, posunęła się nawet do pociągnięcia mnie za rękaw - takie gesty u Martyni to rozbrajające wyjątki.