ala Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 salibinka napisał(a):Siedzimy sobie (dzisiaj chyba nie dam rady spać...) - tzn. ja siedzę, Martysia śpi. Pierwsze siusiu na podkład - wyszło kochanie z posłania. Usiadła i siedziała, podkłady zmienione, delikatnie przełożyłam ją na boczek, zaraz zasnęła i śpi. Na podkładzie z posłania kilka kropelek krwi - ze zszytych dziąsełek - ale to podobno normalne... To dobrze że Martynka śpi sobie spokojnie:smile:Szkoda mi tylko Ciebie Aniu,bo cały dzień miałaś bardzo nerwowy i przydałoby się trochę snu.Ale nawet Cię nie namawiam bo wiem jak to jest po operacjach nasz instynkt czuwania przy chorym, nie pozwala spać. Quote
salibinka Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Nie jest źle - z kawą, laptopem i kocem przy Martysi - chcę wiedzieć, że oddycha, jest ok. Przy okazji czytam o umieralni w Będzinie... psy w metrowych klatkach bez możliwości wyjścia, szczenięta w piwnicy poobgryzane przez szczury, żywe z martwymi, kozy w klitkach... Nadal nie mogę przeklejać linków. Quote
salibinka Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Niedługo nowy dzień, Martysiu. Będzie coraz lepiej. Quote
obraczus87 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Salibinko, Tobie sie odpoczynek należy jak najbardziej Kochana. Martysia ma z Toba jak w raju! Bardzo Ci dziekujemy za opieke nad Aniołkiem naszym kochanym!!!:) Quote
salibinka Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Dzisiejsza kontrola u dr Kobiałki - temperatura "książkowa", rana i szew ok.. :). Martynka jadła dzisiaj to, co zawsze - patent gerberkowy, pierś i ryż, nie było wymiotów, tyle że jadła z ręki, z miski nie bardzo szło - dr Kobiałka nazwał ją "żywotną babulinką" - słowem, jest dobrze :). Nie zrobiła jeszcze kupy, ale to też podobno norma nawet do kilku dni po, więc mam się nie martwić. Następna kontrola w sobotę + antybiotyk i jeżeli nadal będzie ok. to czekamy na ściągnięcie szwów. Dziękuję dr Kobiałce za tę pracę i profesjonalizm. Quote
ala Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 To wspaniała wiadomść, że nasza "żywotna babulinka"czuje się coraz lepiej:smile: Quote
salibinka Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Przy okazji zmieniania kubraczka: Tak to wygląda: Quote
Aga-33-76 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Dobrej nocki Martynko! Dziękujemy salibinko :loveu: Quote
Monika z Katowic Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Jakie wzruszające zdjęcia! Martynka w pościeli. Quote
obraczus87 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ojeju jaka Ona jest słodziutka!!!! Prawdziwa dama z Martysi! :) Quote
Livka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Piękne zdjęcia - rana nie wygląda źle - goi się jak na psie ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Martynka ma miejsce w czwartek w programie Quote
Ingrid44 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Martynka w tym niebieskim kocyku wyglada poprostu Bosko.:loveu: Zdrowiej Malenka :loveu: Quote
salibinka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 "Kundel" to to kolejna szansa dla Martysi - mam nadzieję, że do tego czasu będzie już całkiem dobrze się czuła. Ale kupy nadal brak :(. Je całkiem ładnie - dzisiaj już z miseczki normalnie sama sobie radzi. Na dworze troszkę sobie pochodzi, ale niezbyt chętnie, co zrozumiałe. To jest najdzielniejszy pies pod słońcem. Jutro zdejmiemy wenflon. Muszę tez dopytać, co dalej z Ipakitinem, bo nie jest to lek obojętny dla organizmu, czy to już czas na przerwę/odstawienie, czy podajemy nadal i jak długo. Pozdrawiamy serdecznie hotel w Niepołomicach:loveu: i dziękujemy z Martynią za pamięć i troskę o byłą podopieczną:buzi: Quote
salibinka Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Jest wreszcie kupa i tyle radości ;) Quote
Monika z Katowic Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 :) Dobra martynkowa kupka to podstawa! :) Quote
Ingrid44 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 salibinka napisał(a):Jest wreszcie kupa i tyle radości ;) No nareszcie:multi: Nie ma to jak zdrowa koopka :lol: Quote
salibinka Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Dzisiaj druga kontrola - w porządku wszystko :) - wenflon zdjęty, antybiotyk podany - 20.02. mamy się stawić na zdjęcie szwów. Wet zaleca odstawienie w tej chwili Ipakitine i Essentiale przy zachowaniu dotychczasowej diety plus witaminy i Karsivan - za jakiś czas trzeba powtórzyć krew. I jeszcze jedno - bo nie napisałam o tym z tego wszystkiego - oczka. W środę, przy okazji zabiegu i narkozy, dr Orzeł zmierzył ciśnienie - jest lekko podwyższone w obu gałkach. Dna oka - przy takim stopniu zmętnienia - nie da się zbadać. Jak Martynia dojdzie już całkiem teraz do siebie, dostanie krople (stosowane przy jaskrze) - tyle można zrobić. Oj, Martyna, Martyna :), odetchnęłam głęboko - wszyscy tutaj odetchnęliśmy głęboko. Jest dobrze. Jeszcze tylko dom najlepszy dla Ciebie, bo dla Ciebie wszystko, co najlepsze być musi. Quote
ala Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Cieszę się że z Martynką coraz lepieJ.Ale pod tak troskliwą opieką jak Twoja Aniu ,nie może być inaczej:smile:. "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> Quote
ala Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Martynko co tak u ciebie cicho,nikt nie zagląda:shake: Quote
Recommended Posts