Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

salibinka napisał(a):
Siedzimy sobie (dzisiaj chyba nie dam rady spać...) - tzn. ja siedzę, Martysia śpi. Pierwsze siusiu na podkład - wyszło kochanie z posłania. Usiadła i siedziała, podkłady zmienione, delikatnie przełożyłam ją na boczek, zaraz zasnęła i śpi. Na podkładzie z posłania kilka kropelek krwi - ze zszytych dziąsełek - ale to podobno normalne...

To dobrze że Martynka śpi sobie spokojnie:smile:Szkoda mi tylko Ciebie Aniu,bo cały dzień miałaś bardzo nerwowy i przydałoby się trochę snu.Ale nawet Cię nie namawiam bo wiem jak to jest po operacjach nasz instynkt czuwania przy chorym, nie pozwala spać.

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jest źle - z kawą, laptopem i kocem przy Martysi - chcę wiedzieć, że oddycha, jest ok. Przy okazji czytam o umieralni w Będzinie... psy w metrowych klatkach bez możliwości wyjścia, szczenięta w piwnicy poobgryzane przez szczury, żywe z martwymi, kozy w klitkach... Nadal nie mogę przeklejać linków.

Posted

Dzisiejsza kontrola u dr Kobiałki - temperatura "książkowa", rana i szew ok.. :). Martynka jadła dzisiaj to, co zawsze - patent gerberkowy, pierś i ryż, nie było wymiotów, tyle że jadła z ręki, z miski nie bardzo szło - dr Kobiałka nazwał ją "żywotną babulinką" - słowem, jest dobrze :).
Nie zrobiła jeszcze kupy, ale to też podobno norma nawet do kilku dni po, więc mam się nie martwić. Następna kontrola w sobotę + antybiotyk i jeżeli nadal będzie ok. to czekamy na ściągnięcie szwów.
Dziękuję dr Kobiałce za tę pracę i profesjonalizm.

Posted

"Kundel" to to kolejna szansa dla Martysi - mam nadzieję, że do tego czasu będzie już całkiem dobrze się czuła.

Ale kupy nadal brak :(. Je całkiem ładnie - dzisiaj już z miseczki normalnie sama sobie radzi. Na dworze troszkę sobie pochodzi, ale niezbyt chętnie, co zrozumiałe. To jest najdzielniejszy pies pod słońcem.
Jutro zdejmiemy wenflon. Muszę tez dopytać, co dalej z Ipakitinem, bo nie jest to lek obojętny dla organizmu, czy to już czas na przerwę/odstawienie, czy podajemy nadal i jak długo.

Pozdrawiamy serdecznie hotel w Niepołomicach:loveu: i dziękujemy z Martynią za pamięć i troskę o byłą podopieczną:buzi:

Posted

Dzisiaj druga kontrola - w porządku wszystko :) - wenflon zdjęty, antybiotyk podany - 20.02. mamy się stawić na zdjęcie szwów.
Wet zaleca odstawienie w tej chwili Ipakitine i Essentiale przy zachowaniu dotychczasowej diety plus witaminy i Karsivan - za jakiś czas trzeba powtórzyć krew.
I jeszcze jedno - bo nie napisałam o tym z tego wszystkiego - oczka. W środę, przy okazji zabiegu i narkozy, dr Orzeł zmierzył ciśnienie - jest lekko podwyższone w obu gałkach. Dna oka - przy takim stopniu zmętnienia - nie da się zbadać. Jak Martynia dojdzie już całkiem teraz do siebie, dostanie krople (stosowane przy jaskrze) - tyle można zrobić.

Oj, Martyna, Martyna :), odetchnęłam głęboko - wszyscy tutaj odetchnęliśmy głęboko. Jest dobrze. Jeszcze tylko dom najlepszy dla Ciebie, bo dla Ciebie wszystko, co najlepsze być musi.

Posted

Cieszę się że z Martynką coraz lepieJ.Ale pod tak troskliwą opieką jak Twoja Aniu ,nie może być inaczej:smile:.

"" rel="external nofollow noopener">
"" rel="external nofollow noopener">