Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z góry przepraszam za offa
kochani zapraszam
na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami.
Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest

Posted

Martynka jest dzisiaj w GK - p. Małgorzato, Beatko, dziękuję. Narazie był jeden telefon od starszej pani, która nie może pomóc w adopcji, ale chciała powiedzieć ciepłe słowa i dodać otuchy.

Posted

Aniu,
pozwoliłam sobie wstawić artykuł z G.Krakowskiej,może ktoś chciałby przeczytać

Martynko trzymam kciuki za jutrzejszy dzień,bądź dzielna:smile:

Posted

Dziekuje za wklejenie arykulu. To wspaniale ze takie artykuly ukazuja sie w gazetach, moze pomalutku zmienia serca ludzi w stosunku do zwierzat.

Martynko, myslimy o Tobie i zyczymy zeby wszystko poszlo" jak z platka" :)

Posted

Dziękuję, Alutku, za wstawienie artykułu - trochę przerobiony, ale najważniejsze, że sedno zostało. Żaden chętny dom nie zadzwonił niestety dzisiaj.
Jutro (o, już dzisiaj) wyjątkowy dzień - boję się tragicznie i denerwuję a jednocześnie cieszę.

Posted

salibinka napisał(a):
Dziękuję, Alutku, za wstawienie artykułu - trochę przerobiony, ale najważniejsze, że sedno zostało. Żaden chętny dom nie zadzwonił niestety dzisiaj.
Jutro (o, już dzisiaj) wyjątkowy dzień - boję się tragicznie i denerwuję a jednocześnie cieszę.

Jestesmy z Toba calym sercem . Bedzie dobrze :)

Posted

salibinka napisał(a):

Aniu jeszcze bardzo prosze dodaj ,ze z przerobieniem tekstu nie mialam nic wspolnego (dlatego wyslalm ci korespondencje do pani Malgosi zebys sobie nie pomysla ze to ja go przerobilam )zreszta tak tez bylo w przypadku Filipka ,ja wysylalm inny tekst ,pani Malgosia go przrobila zeby byl dramatyczniejszy ,opisala psa po swojemu ,a ludzie sie mnie czepiali ze napisane bylo to i owo ,a nie zgadzalo sie z rzeczywistoscia. (tego maila zreszta tez ci wyslalm).Pani Malgosia bardzo nam pomaga ,chce jak najlepiej i ja nie mam jej za zle , w koncu to ona jest pania redaktor ,ze czasem cos doda ,czsem cos ujmie .Ale potem rozne domysly rodza sie w glowch ludzi ,a przeciez chodzi tylko o pomoc psu .

Posted

salibinka napisał(a):

Najważniejsza teraz jest Martynka i na pewno wszystko się uda.A domki to przyszłość..........kiedyś się rozdzwonią:smile:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Aniu jeszcze bardzo prosze dodaj ,ze z przerobieniem tekstu nie mialam nic wspolnego (dlatego wyslalm ci korespondencje do pani Malgosi zebys sobie nie pomysla ze to ja go przerobilam )zreszta tak tez bylo w przypadku Filipka ,ja wysylalm inny tekst ,pani Malgosia go przrobila zeby byl dramatyczniejszy ,opisala psa po swojemu ,a ludzie sie mnie czepiali ze napisane bylo to i owo ,a nie zgadzalo sie z rzeczywistoscia. (tego maila zreszta tez ci wyslalm).Pani Malgosia bardzo nam pomaga ,chce jak najlepiej i ja nie mam jej za zle , w koncu to ona jest pania redaktor ,ze czasem cos doda ,czsem cos ujmie .Ale potem rozne domysly rodza sie w glowch ludzi ,a przeciez chodzi tylko o pomoc psu .

Beatko nie denerwuj się.Każdy z nas ma rozum i wiemy jakie są realia.Kiedyś mój ogród był w jednym z czasopism,zdjęć się zmienić nie dało ale jak przeczytałam tekst to byłam nie mile rozczarowana,tak był podciągnięty pod potrzeby redaktora.To jet ich praca i widocznie lekko podbarwione artykuły są bardziej aprobowane przez szefów;)

Moim zdaniem najważniejszą rzeczą jest to,że są takie artykuły o psach w potrzebie,bo G.Krakowska dobrze się sprzedaje,dzięki czemu wiele osób może dowiedzieć się o ich istnieniu.Najlepszym przykładem są Twoje adopcje:smile:

Posted

Martynia już po - guz został usunięty (mastektomia), trzeba było usunąć cztery kły (były w bardzo złym stanie). Pozostałe zostały wyczyszczone. Rozmawiałam dzisiaj długo dosyć z dr Kobiałką przed zabiegiem - jednak odradził sterylizację - ze względu na zaawansowany wiek, dodatkowy stres i ból oraz poważne ryzyko, uznał, że lepiej będzie zrezygnować. Ufając mu i z pełną świadomością minusów (wiadomo - jest ryzyko ropomacicza, czy nawet jeszcze ciąży urojonej) zdecydowałam, że Martynia nie zostanie wysterylizowana. Dr Kobiałka nie potwierdził też którejś z poprzednich diagnoz dot. istnienia przepukliny dwustronnej. Dostała antybiotyk na trzy dni, jutro konieczna kontrola. Zwilżamy raz na jakiś czas pysio wodą - tyle mogę, wody mam nie podawać. Jutro może póbować jesć i pić, ale ponieważ obawiam się, że będzie ciężko, kupiłam suplement RC do miesznia z wodą - spróbujemy. Jakby było źle, kroplówka.
Martynia wybudziła się, przy odbiorze stała już na własnych nóżkach. Śpinka sobie teraz w kubraczku, na kocyku i podkładzie. Dzielne cudowne kochanie.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):

Beatka :), sens został i to jest najważniejsze - nie widzę w artykule żadnych przekłamań. Tekst mojego autorstwa jest tutaj na wątku, można więc porównać z tym co jest w GK i ocenić stopień zmian redakcyjnych. Wiem z autopsji jak to działa - redakcja ma swoje prawa i ograniczenia i tyle.
I dodaję ;), że Beatka nie miała ze zmianami nic wspólnego, bo mieć nie mogła :).
Dzięki takim artykułom wiele psów znajduje domy, otrzymuje pomoc i ma to też wpływ na zmianę świadomości społecznej - jak zostało tu zauważone.

Posted

Siedzimy sobie (dzisiaj chyba nie dam rady spać...) - tzn. ja siedzę, Martysia śpi. Pierwsze siusiu na podkład - wyszło kochanie z posłania. Usiadła i siedziała, podkłady zmienione, delikatnie przełożyłam ją na boczek, zaraz zasnęła i śpi. Na podkładzie z posłania kilka kropelek krwi - ze zszytych dziąsełek - ale to podobno normalne...