salibinka Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Akurat nie :). Chociaż się jeszcze zdarza. Za to potrafi przekopać całą miseczkę, żeby wybrać mięsko. Jest taki mróz, że każde wyjście to teraz przeżycie. Wystarczy chwila i zaczynamy drżeć, mimo kubraczka. Lecznicę i kolejne badania planujemy w najbliższy piątek. Quote
Ingrid44 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Biedne malenstwo, za zimno na dworze dla takiej maciupinki. Quote
obraczus87 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Co za Kochana Psineczka z tej Martysi :) Quote
salibinka Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Jest, to prawda. Brak jej pewności siebie, jest strachusiem, jej świat musi być przewidywalny, regularny, ograniczony. Szuka w człowieku wsparcia. Kiedy zbliżysz twarz, możesz już często liczyć na nieśmiałego buziaka. Czasem - np. kiedy trzeba wytrzeć łapki, czego nie lubi - okazuje niezadowolenie pod tytułem "Zostaw łapki, bo Cię ugryzę" ;) - wygląda to tak, że rusza pysiem - baaardzo powoli - niczym "karpik" i ta jej "groźba" jest rozczulająca - ja się czasem śmieję i mówię "Proszę, Martynia, gryź" a Martysia - złośnica mała - liże... Lubi, jak się do niej mówi śpiewnie, jak może podrzemać na ludzkich kolanach. Uzbierało się nam troszkę zdjęć, postaram się wstawić pod koniec tygodnia (jak wróci aparat). Quote
obraczus87 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Mój Tobi nienawidzi wycierania łap. Tylko, że on gryzie, a kiedy podstawiam mu reke i mówie: Pogryz sobie teraz, zaczyna lizac :) Quote
Ingrid44 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Ale ona slodka i pocieszna. Moj piesio tez nie lubi wycierania lap, a ze wazy 80kg to ciezko z nim walczyc bo on poprostu ucieka :) Quote
salibinka Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 80 kg? :) No to "kawał" psa do kochania :). To ten na avatarze? Piękny. Quote
Ingrid44 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 salibinka napisał(a):80 kg? :) No to "kawał" psa do kochania :). To ten na avatarze? Piękny. Dziekuje, pomimo ze taki wielki to okropny pieszczoch i mysli ze jest "nakolankowy" i laduje sie na mnie jak siedze na kanapie. Strasznie smieszny. Do wszystkich podchodzi do miziania i opiera sie calym cialem tak ze niektorzy traca rownowage. Martynka jest przeslodka. I jak tu nie kochac psiakow :) Quote
salibinka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Moje osobiste cudo też ma nakolankowe przekonania - ale to tylko 30kg ;). Siedzimy do piątku jak na szpilkach z tym moim Babulinkiem niskobiałkowym i niskotłuszczowym... Niech się poprawi... Martwię się o tę dietę i o wszystko :(. Quote
Ingrid44 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Napewno bedzie dobrze, Martynka ma teraz cudowne zycie . Mysle ze powolutku wszystko sie poprawi. Kielbasianych snow Martynko :) Quote
obraczus87 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Martysia, dzieki Tobie Salibinko, ma teraz wspaniałe życie!!!!!!!!!!!!! Mam jednak nadzieje ze znajdzie sie równie wspaniały domeczek dla Martysi! Quote
salibinka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Nie mogę dać Jej domu na stałe :( - Martynia ma jednak nadzieję na zdrowie i dom - od nas tu wszystkich. Quote
_Pixia_ Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Z góry przepraszam za offa ale zapraszam na wątek kociaka, który doświadczył bardzo wiele złego. Jednak po mimo tego wszystkiego nadal chce żyć. Pomóż sfinansować jego leczenie. Dziękuję Quote
Aga-33-76 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 salibinko, uwielbiam Cię czytać :lol: Martysiu, to wielkie szczęście mieć taką opiekunkę, nawet jeśli tylko na "chwilę" :loveu: Sunieczko, z całego serca życzę Ci, żeby nowy dom kochał Cię z taką mocą, jak czyni to salibinka :oops: Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='salibinka']Nie mogę dać Jej domu na stałe :( - Martynia ma jednak nadzieję na zdrowie i dom - od nas tu wszystkich.[/QUOTE] Aniu znajdziemy w końcu jej domek ale wolalabym zeby wczesniej ten domek znalazł Nemus bo mogła bys wtedy spokojnie czeka na ten wymarzony domek dla Martysi. Czy Nemus juz był w piatkowym dzienniku? Quote
salibinka Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Gdyby był, tamb dałaby znać - Nemuś czeka w kolejce. Nie wiem, czy w piątek się uda, ale będzie. Dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa :buzi::buzi: i wierzę mocno, że wszyscy tutaj razem będziemy się cieszyć wspólnie z tego jedynego Domu dla Martyni. A ty, Alacie i ty, Moczniku - spadajcie ;) Quote
Ingrid44 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 :loveu:Martynko zdrowiej szybciutko:loveu: Quote
salibinka Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Krew pobrana - jutro mogę dzwonić po wyniki. Kolacja - po dniu głodówki - znikła szybko ;). Martynia juz śpi po przeżyciach w lecznicy. Quote
salibinka Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 _______________________________ Quote
salibinka Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Martynka... Smutna... Śpiąca... Uśmiechnięta... Poszukująca... ;) Quote
Ingrid44 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Sliczne zdjecia, a jakie ma wygodne i mieciutkie poslanko :) Spi jak aniolek :) Quote
salibinka Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Bardzo lubi, jak się jej ściele świeże kocyki (ja też, bo mam, hmm, coś na kształt fobii kocykowej - to taka przypadłość, nie wiem, chyba nie groźna ;), więc się z Martyną rozumiemy), ale gdyby Martyna mogła, tak naprawdę zdecydować, wcale by z nich nie korzystała, tylko zrobiła posłanie z człowieka. Quote
salibinka Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Znam już wyniki - Alat - 56,2, Mocznik - 6, 19, czyli.... zabieg może się odbyć :) - będę dzwonić na początku tygodnia, żeby umówić Martynkę do dr Kobiałki (umawiałam dzisiaj na środę, ale muszę zmienić termin). Narkoza zostanie też wykorzystana do zbadania dokładnego oczu i do wyczyszczenia zębów. Quote
obraczus87 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Alez piękna Niunia :) Tylko się zakochać!!!!! Quote
Recommended Posts