avii Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 przelew rano poszedł , powinien już być ..... W takim razie Aniu to czekamy na jutrzejsze wiadomości z kontroli u weta. jak wypadła kontrola ???? Quote
Monika z Katowic Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 A możecie mi napisać na pw - w jakim banku jest konto MARTYNKI? Bo ja wysyłam przelewy z BS i tam musi być nazwa banku.... Quote
obraczus87 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 SALIBINKO nie możemy sie doczekac wieści ;) Quote
wojtuś Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 I ode mnie też poszedł przelew po południu. Aniu opowiedz nam o kontroli u weta. Królowa Martynka patrząca na świat z bańkowej scenerii - avii dziękujemy!!! Quote
Leni Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Oby brak wiadomości, oznaczało dobre wiadomości ;) Quote
obraczus87 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Salibinka nie jest codziennie na dogo :) wybaczmy Jej ;) Quote
salibinka Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Martynia miała powtórzony antybiotyk i lek przeciwzapalny. Ponieważ byłyśmy przed dwudziestą i nie było już ruchu, Martysia miała nad sobą trzech lekarzy i technika, który wyczuł dodatkowo przepuklinę pachwinową :(. Stwierdzili, że raczej mało prawdopodobne jest, że wymioty związane były z wątrobą. Alat 168 (badanie z pierwszej połowy grudnia) nie jest zatrważającym wynikiem jak na ok. 14letniego psiaczka (granica w tym wieku wynosi ok. 100) Jak pisałam, w środę - po konsultacji - dodałam RC Hepatic do ryżu z piersią. Nie chciała tego jeść, ale możliwe jest, że skubnęła i że absolutnie nie toleruje tej karmy. Nic innego ani mnie ani wetom nie przychodzi do głowy. Ponieważ wymioty nie powtórzyły się, weci nie zalecają dodatkowych badań w tej chwili. Krew powtórzymy 4.01 (poniedziałek) już pod kątem zabiegu. Jeśli Alat opadł, umawiamy z dr Kobiałką termin operacji. Nadal zakraplamy oczy i uszy - jest lepiej, ale nie tak jak być powinno. Martynia ma trochę lepszy nastrój, apetyt taki sobie - ale je i to najważniejsze. Dużo śpi. Niespecjalnie chce spacerować, najlepiej na rękach... Boi się wystrzałów (niestety są coraz częstsze w związku z Sylwesterm). Przykro mi, że tak długo dałam dzisiaj na siebie czekać:(. Dziękuję Wam serdecznie za to, że jesteście z Martynią - ma teraz Maleńka wokół siebie serdeczną Gwardię :) Avii :) - opracowana przez Ciebie fotografia z sercem jest przepiękna! Profesjonalna! Czy mogę wykorzystać ją w ogłoszeniach? Nadeszły wpłaty dla Martyni - dziękujemy ogromnie za pomoc i wsparcie dla Martysi: Livka - 30zł - dziękujemy :) Aga-33-76 - 10zł - dziękujemy :) Natalijo - 50zł - dziękujemy :) Avii - 50zł - dziękujemy :) p. Beata Julia S.(nie było nicku) - 150zł - dziękujemy :) Quote
Ingrid44 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Marynka w gore. Mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej. Martynka nie mogla znalezc lepszej opiekunki :) Quote
Sabina02 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Ank@ napisał(a):Ta 'plama' na boku to po ugryzieniu ? Biedna..... Na E1 pies ślepy i głuchy Na A1 ślepy mix pudla :placz::shake: O ilu nie wiemy ? Prosze napisz cos wiecej o tym psiaku z E1... Quote
Livka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Dla Martysi jeden cud już się stał - ma Opiekunkę Anioła, teraz czekamy na dalsze ... ;) Dużo zdrówka psinko !!! Quote
obraczus87 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ooo super wsparcie finansowe, dziekuję w swoim imieniu :) Quote
avii Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 obraczus87 >> to m/in dzieki tobie co niektórzy trafili na ten wątek :) i Martynka znalazła wielbicieli :) salibinka >> oczywiście że wykorzystaj zdjęcie , ona tak prawde mówiąc strasznie młodo wygląda , jak szczeniaczek ....czy rzeczywiście taka jej uroda ???? postaram sie jeszcze coś przesłac po 30-tym ....czy wstępnie wiesz ile będzie kosztowac operacja ??? chyba że cos przeoczyłam na początku ...... ciotki ---wspomózcie Martynkę , dosyć juz cierpienia ma za sobą , postarajmy sie o lepsze dla niej jutro :) DOCZYTAŁAM !! Martynka musi przejść zabieg usunięcia guza z listwy mlecznej, sterylizację oraz czyszczenie/usunięcie zębów. Oszacowany przez dr Telegę całkowity koszt operacji (w tym rtg przed zabiegiem) to 450 - 500zł. Jeśli ktoś chciałby pomóc mi w walce o to kruche maleństwo, będę ogromnie wdzięczna. Wierzę mocno, że wspólnymi siłami uda się ocalić kolejne życie. ... Quote
Ingrid44 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Teraz tyle cioteczek zainteresowalo sie Malenka wiec bedzie dobrze :) :) :) Quote
Monika z Katowic Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 :) Czy ktoś wreszcie poda mi nazwę banku do przelewu???????????????????????????????????? PROSZĘ bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
wojtuś Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 avii napisał(a):....czy wstępnie wiesz ile będzie kosztowac operacja ??? chyba że cos przeoczyłam na początku ...... ciotki ---wspomózcie Martynkę , dosyć juz cierpienia ma za sobą , postarajmy sie o lepsze dla niej jutro :) ... Tak to prawda cioteczki i wujkowie - zawalczymy o zdrowie Martynki !!! Tak jak już życzyłem Światusiowi, Filipkowi a teraz Martynce i wszystkim Naszym Psiakom - w Nowym Roku - każdy zwierzak do swojego wymarzonego DOMKU! A dla WAS wspaniałości, wytrwałości, niezapomnianych wrażeń Quote
avii Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Monika z Katowic napisał(a)::) Czy ktoś wreszcie poda mi nazwę banku do przelewu???????????????????????????????????? PROSZĘ bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wg KIR-u powinien to być BRE Bank [FONT=Verdana]8.[/FONT] [FONT=Verdana]11400000[/FONT] [FONT=Verdana]BRE Bank S.A.[/FONT] cyfry od 3-6 określają bank >> tu jest ze strony KIR jako BRE BANK tylko po co ci to potrzebne ?? teraz są systemy które same to określaja , wystarcza cyfry całego rachunku ... pozdr.... Quote
mari23 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ja wszyskim chorym zdrowia, a bezdomnym - cudownych domków życzę! a Wam - kochani - "tylko" tyle, aby dobro wyświadczone tym wszystkim biedakom powróciło do Was w tym roku stokrotnie !!!! Szczęśliwego Nowego 2010 Roku!!! Quote
Monika z Katowic Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Nazwa banku potrzebna mi, bo wysyłam przelewy z Banku Spółdzielczego (ręcznie wypełniam druki). Nie mam konta na internecie:) Kasjerki nie wyślą przelewu bez nazwy banku (wiem to na 100%, już kilka razy musiałam pytać na dogo o te nazwy)... SZAMPANSKIEGO SYLWESTRA DLA WSZYSTKICH! Quote
Ank@ Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Sabina02 napisał(a):Prosze napisz cos wiecej o tym psiaku z E1... Ten pies z E1 to Filipek. Już w hotelu w Głogoczowie : http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-niecaA-kiem-GA-UCHY-Filipek-juA-w-hotelu-odzyskuje-wiarAE-w-czA-owieka?p=13555993#post13555993 Quote
salibinka Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Najserdeczniejsze życzenia w Nowym Roku :loveu::)! Wierzę, że będzie dobry, że wszyscy nasi podopieczni doczekają wspaniałych domów... Martynia boi się wystrzałów, więc wyjścia są teraz ekspresowe. Ale apetyt coraz lepszy - bardzo mnie to cieszy. Prawe uszko już całkiem ładne, lewe jeszcze trochę. Rzeczywiście, mimo że ma kilkanaście lat, Tynka ma w wyglądzie coś ze szczeniaka - już kilka osób zwróciło na to uwagę ;) Może jutro zrobimy jeszcze trochę fotek... Ja się na Nią napatrzeć nie mogę, pewnie Wy też. Jest delikatna, bardzo delikatna - poruszając się, wspinając na łapki, żeby wziąć ją na ręce, przysiadając, chodząc - przypomina kotka. Nemuś (drugi tymczas), który bezpardonowo ustawia moją sunię Milę, dla Martysi ma niebywały szacunek. Monika z Katowic :), nazwa banku to: MBANK B.R.E. BANK. Dziękuję Ci za chęć pomocy. MArtynia otrzymała wsparcie finansowe od: Wojtus - 50zł oraz Mari23 - 30zł - ogromne, serdeczne podziękowania dla Was :):loveu: Obraczus:loveu::loveu: jest takim szczególnym Martynkowym Duszkiem, który jest z sunią od początku i bardzo Martyni pomaga :) Quote
Recommended Posts