Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przelew rano poszedł , powinien już być .....

W takim razie Aniu to czekamy na jutrzejsze wiadomości z kontroli u weta.

jak wypadła kontrola ????

Posted

Martynia miała powtórzony antybiotyk i lek przeciwzapalny. Ponieważ byłyśmy przed dwudziestą i nie było już ruchu, Martysia miała nad sobą trzech lekarzy i technika, który wyczuł dodatkowo przepuklinę pachwinową :(.
Stwierdzili, że raczej mało prawdopodobne jest, że wymioty związane były z wątrobą. Alat 168 (badanie z pierwszej połowy grudnia) nie jest zatrważającym wynikiem jak na ok. 14letniego psiaczka (granica w tym wieku wynosi ok. 100)
Jak pisałam, w środę - po konsultacji - dodałam RC Hepatic do ryżu z piersią. Nie chciała tego jeść, ale możliwe jest, że skubnęła i że absolutnie nie toleruje tej karmy. Nic innego ani mnie ani wetom nie przychodzi do głowy. Ponieważ wymioty nie powtórzyły się, weci nie zalecają dodatkowych badań w tej chwili.
Krew powtórzymy 4.01 (poniedziałek) już pod kątem zabiegu. Jeśli Alat opadł, umawiamy z dr Kobiałką termin operacji.
Nadal zakraplamy oczy i uszy - jest lepiej, ale nie tak jak być powinno.
Martynia ma trochę lepszy nastrój, apetyt taki sobie - ale je i to najważniejsze. Dużo śpi. Niespecjalnie chce spacerować, najlepiej na rękach... Boi się wystrzałów (niestety są coraz częstsze w związku z Sylwesterm).

Przykro mi, że tak długo dałam dzisiaj na siebie czekać:(. Dziękuję Wam serdecznie za to, że jesteście z Martynią - ma teraz Maleńka wokół siebie serdeczną Gwardię :)

Avii :) - opracowana przez Ciebie fotografia z sercem jest przepiękna! Profesjonalna! Czy mogę wykorzystać ją w ogłoszeniach?

Nadeszły wpłaty dla Martyni - dziękujemy ogromnie za pomoc i wsparcie dla Martysi:
Livka - 30zł - dziękujemy :)
Aga-33-76 - 10zł - dziękujemy :)
Natalijo - 50zł - dziękujemy :)
Avii - 50zł - dziękujemy :)
p. Beata Julia S.(nie było nicku) - 150zł - dziękujemy :)

Posted

Ank@ napisał(a):
Ta 'plama' na boku to po ugryzieniu ?
Biedna.....

Na E1 pies ślepy i głuchy
Na A1 ślepy mix pudla
:placz::shake: O ilu nie wiemy ?

Prosze napisz cos wiecej o tym psiaku z E1...

Posted

obraczus87 >> to m/in dzieki tobie co niektórzy trafili na ten wątek :) i Martynka znalazła wielbicieli :)

salibinka >> oczywiście że wykorzystaj zdjęcie , ona tak prawde mówiąc strasznie młodo wygląda , jak szczeniaczek ....czy rzeczywiście taka jej uroda ????
postaram sie jeszcze coś przesłac po 30-tym ....czy wstępnie wiesz ile będzie kosztowac operacja ??? chyba że cos przeoczyłam na początku ......

ciotki ---wspomózcie Martynkę , dosyć juz cierpienia ma za sobą , postarajmy sie o lepsze dla niej jutro :)

DOCZYTAŁAM !!

Martynka musi przejść zabieg usunięcia guza z listwy mlecznej, sterylizację oraz czyszczenie/usunięcie zębów. Oszacowany przez dr Telegę całkowity koszt operacji (w tym rtg przed zabiegiem) to
450 - 500zł.

Jeśli ktoś chciałby pomóc mi w walce o to kruche maleństwo,
będę ogromnie wdzięczna.
Wierzę mocno, że wspólnymi siłami uda się ocalić kolejne życie.

...

Posted

avii napisał(a):
....czy wstępnie wiesz ile będzie kosztowac operacja ??? chyba że cos przeoczyłam na początku ......

ciotki ---wspomózcie Martynkę , dosyć juz cierpienia ma za sobą , postarajmy sie o lepsze dla niej jutro :)

...

Tak to prawda cioteczki i wujkowie - zawalczymy o zdrowie Martynki !!!

Tak jak już życzyłem Światusiowi, Filipkowi a teraz Martynce i wszystkim Naszym Psiakom - w Nowym Roku - każdy zwierzak do swojego wymarzonego DOMKU!

A dla WAS wspaniałości, wytrwałości, niezapomnianych wrażeń

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
:) Czy ktoś wreszcie poda mi nazwę banku do przelewu????????????????????????????????????
PROSZĘ bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wg KIR-u powinien to być BRE Bank

[FONT=Verdana]8.[/FONT]
[FONT=Verdana]11400000[/FONT]
[FONT=Verdana]BRE Bank S.A.[/FONT]

cyfry od 3-6 określają bank >> tu jest ze strony KIR jako BRE BANK

tylko po co ci to potrzebne ?? teraz są systemy które same to określaja , wystarcza cyfry całego rachunku ...

pozdr....

Posted

ja wszyskim chorym zdrowia, a bezdomnym - cudownych domków życzę!

a Wam - kochani - "tylko" tyle, aby dobro wyświadczone tym wszystkim biedakom powróciło do Was w tym roku stokrotnie !!!!
Szczęśliwego Nowego 2010 Roku!!!

Posted

Nazwa banku potrzebna mi, bo wysyłam przelewy z Banku Spółdzielczego (ręcznie wypełniam druki). Nie mam konta na internecie:) Kasjerki nie wyślą przelewu bez nazwy banku (wiem to na 100%, już kilka razy musiałam pytać na dogo o te nazwy)...
SZAMPANSKIEGO SYLWESTRA DLA WSZYSTKICH!

Posted

Najserdeczniejsze życzenia w Nowym Roku :loveu::)! Wierzę, że będzie dobry, że wszyscy nasi podopieczni doczekają wspaniałych domów...

Martynia boi się wystrzałów, więc wyjścia są teraz ekspresowe. Ale apetyt coraz lepszy - bardzo mnie to cieszy. Prawe uszko już całkiem ładne, lewe jeszcze trochę.

Rzeczywiście, mimo że ma kilkanaście lat, Tynka ma w wyglądzie coś ze szczeniaka - już kilka osób zwróciło na to uwagę ;)
Może jutro zrobimy jeszcze trochę fotek... Ja się na Nią napatrzeć nie mogę, pewnie Wy też. Jest delikatna, bardzo delikatna - poruszając się, wspinając na łapki, żeby wziąć ją na ręce, przysiadając, chodząc - przypomina kotka. Nemuś (drugi tymczas), który bezpardonowo ustawia moją sunię Milę, dla Martysi ma niebywały szacunek.

Monika z Katowic :), nazwa banku to: MBANK B.R.E. BANK. Dziękuję Ci za chęć pomocy.

MArtynia otrzymała wsparcie finansowe od:
Wojtus - 50zł oraz Mari23 - 30zł - ogromne, serdeczne podziękowania dla Was :):loveu:

Obraczus:loveu::loveu: jest takim szczególnym Martynkowym Duszkiem, który jest z sunią od początku i bardzo Martyni pomaga :)