Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja również zapisuję się do Fanklubu Martynki.

Avii - chyba mnie myślami tu przyciągnęłaś. Gdybyś tylko znalazła jeszcze czas a zmęczenie Cie nie powaliło to proszę "namaluj obraz" Martynki w świątecznej oprawie.

Salibinko, Obraczus prześlę coś malutkiego to proszę o nr konta na skrzynkę.

Martynko - delikatna i kochana - trzymamy tu za Ciebie.

Posted

Dziekuje za przybycie :) i zainteresowanie :) Salibinka padnie jak zobaczy tutaj tyle nowych osób :) Martysia na pewno w głębi serduszka cieszy sie, że nowe osoby sie Nią interesują :)

SALIBINKO Wszystkim chętnym wysłałam nr konta na PW :)

Posted

Ja tez jestem. Narazie jestem na wyjezdzie ale wracam po 1 stycznia to tez cos podesle. Prosze o nr konta.
Martynka taka malenka i sliczna,az plakac sie chce ze ktos ja w takim stanie wyrzucil na ulice.
Trzymaj sie malenka,cioteczki nie dadza cie skrzywdzic wiecej !

Posted

Jestem i... nie wierzę!
Kochani, z całego serca dziękuję Wam za to, że jesteście, za wsparcie, pomoc, za ciepłe słowa dla Martysi.

Martynia je dzisiaj po troszku, wymioty nie powtarzają się, spacery wyznacza krótkie - załatwia się i zaraz siada i czeka - co znaczy, że mam ją wziąć na ręce i do domu. Jutro pojedziemy na kontrolę i powtórkę leku. Zobaczymy, co powie wet.

Posted

salibinka napisał(a):
Jestem i... nie wierzę!
Kochani, z całego serca dziękuję Wam za to, że jesteście, za wsparcie, pomoc, za ciepłe słowa dla Martysi.

Martynia je dzisiaj po troszku, wymioty nie powtarzają się, spacery wyznacza krótkie - załatwia się i zaraz siada i czeka - co znaczy, że mam ją wziąć na ręce i do domu. Jutro pojedziemy na kontrolę i powtórkę leku. Zobaczymy, co powie wet.

Aniu! Nie gniewaj się, ale moja stara siwa głowa to już nie to:shake:.
Napisz kochana jakie leki Martynka dostaje, bo może któryś z nich spowodował takie wymioty?
Wiesz, że ja konsultuję i sprawdzam wetów, nieufna jestem na potęgę:oops:.
A na dodatek martwię się o Martynkę i o Ciebie:shake:.
Jak sobie radzisz?

Posted

Martynia dostawała heparegen - zamieniliśmy na Essentiale, iskial, witaminy i Karsivan. W sobotę na dyżurze dostała zastrzyki z penicyliny i lek przeciwzapalny. Penicylina działa do wtorku i we wtorek ma być powtórzona. Tak zalecił lekarz na dyżurze (był jeden obecny w krak - vecie, bo Święta). Jutro ja to wszystko skonsultuję raz jeszcze z innym wetem. Nie wiem, próbowałam jej w środę wieczorem dodać RC Hepatic (z puszki), ale nawet nie było mowy, więc to nie to. Poza tym ryż z piersią z kurczaka. Ale tak jak pisałam, to nawet nie były wymioty (bo nie było treści), tylko ciemne smugi i plamy o zapachu "fizjologicznym". Najbardziej martwię się, że może to coś z żołądkiem. Takich rzeczy nie widać na rtg, tak? Z drugiej strony nie powtórzyło się to więcej. Nie wiem, bedę jutro dociekać z wetem...

Posted

salibinka napisał(a):
Martynia dostawała heparegen - zamieniliśmy na Essentiale, iskial, witaminy i Karsivan. W sobotę na dyżurze dostała zastrzyki z penicyliny i lek przeciwzapalny. Penicylina działa do wtorku i we wtorek ma być powtórzona. Tak zalecił lekarz na dyżurze (był jeden obecny w krak - vecie, bo Święta). Jutro ja to wszystko skonsultuję raz jeszcze z innym wetem. Nie wiem, próbowałam jej w środę wieczorem dodać RC Hepatic (z puszki), ale nawet nie było mowy, więc to nie to. Poza tym ryż z piersią z kurczaka. Ale tak jak pisałam, to nawet nie były wymioty (bo nie było treści), tylko ciemne smugi i plamy o zapachu "fizjologicznym". Najbardziej martwię się, że może to coś z żołądkiem. Takich rzeczy nie widać na rtg, tak? Z drugiej strony nie powtórzyło się to więcej. Nie wiem, bedę jutro dociekać z wetem...

Aniu! Czasami, kiedy starszy pies ma problemy z wątrobą a nic nie je, to mogą być wymioty.
Pusty brzuszek i wymioty gotowe.
Nie ma czym wymiotować a wymioty są z żółcią lub takie nakrapiane brązem.

Posted

i ja dołączam do "wielbicieli", choć kolejny już raz łamię dana sobie obietnicę, że "żadnych nowych..."
i o numer konta proszę - pomogę choć troszkę, bo stałych deklaracji mam dużo...

Posted

Duże uklony dla opiekunki Martynki...taka opieka musi i przyniesie efekty
nie zdążyłam dzisiaj z przelewem , konto odczytałam dzisiaj wieczorem dopiero,
wyjdzie więc jutro

a dla Martynki i jej miłośników

[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/1127/martynka11.jpg[/IMG]

:p