Jump to content
Dogomania

Sochaczew - bardzo kochana dobermanka - DABA - MA DOM

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
A to nie najlepiej.
Czyli najważniejsze jest "wybadać", czy Daba będzie psem domowym. Żadna inna opcja nie wchodzi w grę.
Możesz nam podać np na GG jego adres? 7310011

zgadzam się , o jest pies tylko do domu,

Posted

wczoraj bylam u Pana zainteresowanego Daba.Panstwo mieszkaja kolo lasu, maja podworko.W domu jest kotek.Dzieci wiek 6 i 9 lat.Maja dwa psy 6 miesieczna suczke husky mlodziutka, i 6 letniego psa mieszanca.Daba mialaby mieszkac w domu w zimie a w lecie na polu, poprzedni Doberman nie lubil siedziec w domu w lecie, wolal spac na polu.Panstwo mieli juz kilka psow.Pan jest swiadomy jak trzeba dobermana prowadzic i jak go wychowywac.Husky z tym drugim pieskiem mieszkaja na dworze maja kojec z buda.Pan mnie zaprowadzil i wypuscil tamte psy.Koszty ewentualnego transportu zwroci.Na wizyty poodapcyjne tez sie zzgadza.W ankiecie w pytaniu gdzie w mieszkaniu spalby pies napisal na fotelu gdzie woli.A w pytaniu gdzie piesek by spal w budzie czy w kojcu zaznaczyl-srodek dom/buda/kojec.W pytaniy 4 odpowiedz 2 godziny jak dlugo pies by musial ewentualnie zostawac sam.Pytanie gdzie pies spedzalby czas Panstwa nieobecnosci - na wybiegu podworko.Na spacery tez by Dabe zabieral.Pytanie 12 czy licza Panstwo z tym ze moze sie okazac ze adoptowany pies zacznie niszczyc mieszkani, co wtedy?? odpowiedz nalezy temu zapobiec odpowiednie szkolenie i prowadzenie psa.Panstwo wywarli na mnie dobre wrazenie .Mysleli nad adopcja psa z hodowli ale stwierdzili ze nie wiadomo czy jak urosnie to bedzie czysta rasa czy mieszaniec i woleli doroslego psa.Pan rowniez mowil ze dobermany to madre psy ze wszystkiego sie naucza.Pytajcie jesli cos moze o czyms zapomnialam.Tyle ile moglam sie dowiedzialam

Posted

Dzieki, Yoko:)
Jest materiał do omówienia.
Zadzwonie do pana po rozmowie z Wami.
Moim zdaniem Daba nie będzie mieszkać w budzie, nawet w środku lata. I nic tu nie ma do rzeczy zdanie poprzedniego dobermana w państwa karierze.
Trzy psy zamknięte jednym kojcu? Z jedną budą?
Po co tym ludziom trzeci pies?
Jak Daba ma tolerować kota będąc psem podwórkowym?
Zapytam, jakie metody ma zamiar stosować pan do układania Daby.
Czekam na Wasze zdanie w tej sprawie, bo Yoko wspomniała, że pan juz do niej dzwoni - niecierpliwi się.
Yoko - serdeczne dzięki, że tam byłaś:) Ta wycieczka była dość ekstremalna - państwo mieszkają w miejscu trudno dostępnym, wśród lasów. Przez zaśnieżone drogi Yoko ledwie się przedarła i ledwie wróciła.

Posted

Tak Pan sie niecierpliwi widac ze mu zalezy, chcial jeszcze jakies informacje o Dabie i podal meila.Kwestie gdzie by Daba mieszkala trzeba juz konretnie z Panem ustalic i mu wytlumacyc.Nie mi takie rzeczy oceniac i decydowac.Nie ukrywal gdzie Daba bedzie mieszkac, mowil prostobez zadnego krecenia.Psntwo rowniez mowili ze sa zdecydowani za 100%.Ja Panu powiezialam ze nie jestem odpowiedzialna za adopcje i to nie do mnie nalezy decyzja.Mam nadzieje ze wam troaszke pomoglam.I ppodejmiecie sluszna decyzje

Posted

Czekam na Yoko, bo w ankiecie stoi, jak byk, że pies będzie spał w budzie. Tylko w okresie zimowym będzie SPAŁ w domu. Będę jeszcze dzwonić za godzinę, bo teraz mam kolejkę telefonów.
Nie wiem, jak rozumieć ten fragment z opisu Yoko:
"W ankiecie w pytaniu gdzie w mieszkaniu spalby pies napisal na fotelu gdzie woli.A w pytaniu gdzie piesek by spal w budzie czy w kojcu zaznaczyl-srodek dom/buda/kojec."
Jak Wy to rozumiecie?

Posted

na gg nic mi nie doszlo a dzwonilas jak mialam zajecia i nie moglam odebrac.

W tyM pytaniu gdzie pies by mieszkał: srodekdom/kojec/buda zaznaczyl
an na pytanie gdzie w domu spalby pies: na fotelu (jak woli)

Posted

Yoko, kochana, ja nadal nie rozumiem. Trzeba wybrać jedno z trzech: środek dom/kojec/buda - niepotrzebne skreślić.
To co on zaznaczył? Miał cos jeszcze do wyboru? Czy zaznaczył wszystkie trzy mozliwości?

Posted

Zakończyłam rozmowę z panem. Daba będzie mieszkać w domu, tam będzie miała miskę i fotel - spanie w łóżku dopuszczalne . Jak raz ktokolwiek zobaczy Dabę w zamkniętym kojcu w budzie - wraca do nas bez protestu.
Jutro omówimy szczegóły transportowe, bo godzina, jaka jest, każdy widzi.

Posted

No, tak, ryzykujemy. Tzn., niestety, ryzykuje Daba.
Yoko, w razie czego przedrzesz się do nich? Bez uprzedzenia. Lepiej pocałować klamkę, niż się umawiać w tym wypadku.
Mam nadzieje, ze dostatecznie mocno podkreśliłam, że będziemy tam zaglądać. Pan nas zaprosił, ale takim tonem, ze az się roześmiałam w głos i powiedziałam mu, ze mnie ubawił na koniec dnia.
Przekonał mnie ból w jego głosie, kiedy mówił "nasz doberman".

Posted

Dabuś, jestem z Tobą... eh strach nie? kurde, zawsze niby strach...
ja to bym wiecie nie oddała nikomu żadnego psa, nikomu nie ufam
tylko bym skończyła jak jedna z tych co mają te sławne schroniska i przytuliska

Posted

no niestey. ale chyba wiem z czego to sie bierze :p

a patrz - taki dr R. wydaje psy na giełdzie i cacy hehe... i luzik

a stara się przecież z drugiej strony - leczy je, mają dobrze itd... eh eh co to się robi w głowach ludziom od tego wszystkiego :)

Posted

Bo stracił dobermana niedawno. Pies był niewykastrowany i wybiegł za suczką w cieczce. Nigdy nie wrócił.
Pan przypuszcza, że został ukradziony. Najbardziej go boli myśl, że może pies tkwi gdzieś na łańcuchu albo w pseudo.
Dawał ogłoszenia, szukał. Mówił, że nie może tego przeżyć i bardzo żałuje, że nie wykastrował psa w porę.