luka1 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Daba została znaleziona pod płotem posesji w Wyszkowie w stanie skrajnego zagłodzenia i w wysokiej ciaży. Nie miała już siły, aby iść dalej. Lekarzom udało sie wyprowadzić ja z tego stanu - do dziś pozostał jej tylko syndrom głodu. Może, i chce jeść bez przerwy, jakby na zapas. Daba nie miała szczęścia:( Po odzyskaniu zdrowia trafiła do DT, który miał się zamienić w DS. Została oddana pod byle pretekstem. Trafiła tam ponownie, gdyż państwo złożyli zobowiazanie, że zwróca się do behawiorysty i pójda z Dabą do szkoły. Poszli... Ocena behawiorysty: brak problemów z psem - problem mają państwo sami ze sobą. Trwało to 2 miesiące. W końcu otrzymaliśmy e-mail, że się poddają, bo nie radzą sobie z psem. Daba wróciła do nas. Poczatkowo była bardzo zagubiona i zdezorientowana, nie nawiazywała kontaktu, nie reagowała na imię. Po kilku dniach zaczęła wracać do normy. Nie potwierdziły się żadne stawiane jej zarzuty. Daba jest żywym, młodym psem, bardzo energicznym, jak wiekszość dobermanów, potrzebuje odpowiedzialnego, stabilnego emocjonalnie człowieka, który da jej poczucie bezpieczeństwa, będzie jej przewodnikiem. I to wystarczy. Jej byli państwo zgłosili ponownie chęć przyjęcia Daby pod swój dach - nie tym razem...Już nie. Nie każdy kierowca może jeździć Ferrari - to trzeba umieć. Szukamy dla Daby dobrego, odpowiedzialnego domku. Daba jest ślicznym psem, potrzebuje tylko akceptacji, poczucia bezpieczeństwa i ..odrobiny ruchu:) To przeciez nie tak wiele Dla tych, którzy chcą pomóc - numer konta Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt "NERO" 96-500 Sochaczew, ul Kochanowskiego 37/12 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364 WPŁATY WYDATKI listopad hotel ...................600,- grudzień hotel ...................620,- Quote
luka1 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Daba zachowywała się dziś dokładnie tak, jak wszystkie pozostałe psy. Ani lepiej, ani gorzej. Na jednym zdjęciu widać atak na kota siedzącego pod krzakiem, ale to wykonała i Daisy, i Falek:) Nie rozumiem tylko, jak przeciętnie sprawny fizycznie człowiek, nawet mikrej postury może NIE dać sobie rady z psem w takiej sytuacji. Nie rozumiem - tępa chyba jestem. Daba przeszła spokojnie wzdłuż wszystkich boksów, w których były psy - nie zauważyłam objawów agresji wobec nich, reaguje na "Dabciu", uśmiecha się, chce być głaskana, dziś już nie skakała na mnie na przywitanie. Czego tu się czepiać? A, że jest lekko nakręcona? Sprężynka? Wszystkie dziś były podniecone wyjściem na spacer. Daba jest dobermanem i jest to normalne zachowanie Quote
malibo57 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Dabcia była dziś kapitalna:) Miło było wchodzić do jej boksu. Jedna z zabawek, wielki lateksowy kogut, wywołała popłoch - nikt jej nie chciał!:crazyeye: Nawet wielki biały kolega z wczorajszego "nocnego desantu" ( bida z ulicy) speniał:shake: Tylko Daba nie uciekała przed kogutem:evil_lol: Quote
Dorota Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Pochwalę się ,:evil_lol: Daba była u mnie na DT , znam ja tez to naprawdę kochana psinka , jest żywiołowa , energiczna lubi zabawe , uwielbia kontakt z człowiekiem i jest ogromnym przytulasem. Ale tez jest posłuszna i szybko się uczy.:lol: . Quote
Isadora7 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Ciezko trochę monito przekręcać, ale warto było cudny psiak Quote
Dorota Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Bardzo dziękujemy:lol: A Dabusia do "właściwego " domku proszę:evil_lol: Quote
agata-air Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dodam zaraz Dabę do podpisu. To taka słodzizna jest,w takim tragicznym stanie ją z ulicy zgarnieto a ona tak ufa i ufała ludziom. Quote
Dorota Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Daba to sunia cukierek , tylko jest dobermanem więc jest energiczna lubi ruch.:loveu: Quote
zina7777 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Ja tez miałam przyjemność poznać Dabę - przeurocza i przecudna sunieczka. Cięgnie na spacerkach jak cholipcia ale mozliwe, że tylko mnie :mad: Akurat jak u niej byłam to śniadania nie jadłam - może dlatego :evil_lol: Quote
Dorota Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Na smyczy , nie umie chodzić bo nie miała odpowiedniego nauczyciela, ale to jej jedyny minusik który da się naprawić:evil_lol: Quote
malibo57 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 To nie żaden minusik, tyko "stan surowy". Po prostu nikt nie powiedział Dabie, że ludzie chodzą wolniej, niż psy. Dziś przyleciała radosna do Ziutki na cichutkie "Dabciu":) Miała ochotę na spacerek, bo ona, tak, jak Falek nie załatwia się w boksie i jest zdana na łaskę wyprowadzających. Zajrzyj do niej Zina przy okazji, zobaczysz, że zrobiła postępy w chodzeniu na smyczy też. Szybko jej idzie:p Quote
zina7777 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 allegro dla psinki: DABA-dwa razy porzucona DOBERMANKA- CZEKA... (814994057) - Aukcje internetowe Allegro Quote
zina7777 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 malibo57 napisał(a):To nie żaden minusik, tyko "stan surowy". Po prostu nikt nie powiedział Dabie, że ludzie chodzą wolniej, niż psy. Dziś przyleciała radosna do Ziutki na cichutkie "Dabciu":) Miała ochotę na spacerek, bo ona, tak, jak Falek nie załatwia się w boksie i jest zdana na łaskę wyprowadzających. Zajrzyj do niej Zina przy okazji, zobaczysz, że zrobiła postępy w chodzeniu na smyczy też. Szybko jej idzie:p a pewnie, że zajrzę i do pozostałych również :lol: Quote
Dorota Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 malibo57 napisał(a):To nie żaden minusik, tyko "stan surowy". Po prostu nikt nie powiedział Dabie, że ludzie chodzą wolniej, niż psy. Dziś przyleciała radosna do Ziutki na cichutkie "Dabciu":) Miała ochotę na spacerek, bo ona, tak, jak Falek nie załatwia się w boksie i jest zdana na łaskę wyprowadzających. Zajrzyj do niej Zina przy okazji, zobaczysz, że zrobiła postępy w chodzeniu na smyczy też. Szybko jej idzie:p Bo ona jest psem inteligentnym i takiego właściciela potrzebuje a dotąd ten co był ................:eviltong: Quote
malibo57 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Dostałam dziś sms'ik od Beaty, że Daba coraz grzeczniejsza:p Nigdy w nią nie zwątpiłyśmy - wiemy swoje:evil_lol: Quote
Dorota Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 malibo57 napisał(a):Dostałam dziś sms'ik od Beaty, że Daba coraz grzeczniejsza:p Nigdy w nią nie zwątpiłyśmy - wiemy swoje:evil_lol: "Prawda najprawdziwsza":evil_lol: Quote
luka1 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 z rana, choć pada, biegniemy sprawdzić czy świat jeszcze istnieje! Quote
Dorota Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Daba szuka swojego "prawdziwego " domku . Będzie oddaną przyjaciółką.:loveu: Quote
Recommended Posts