mamanabank Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Dziękujemy za piękny banerek, już wkleiłam Quote
mamanabank Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Zaraz zapytam kogoś, czy się nie dorzuci... Quote
mamanabank Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 suczką nie jest, ale pieskiem po kastracji Quote
bros Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 MagYa banerki piękne , bardzo dziękuję !!!!!!! Quote
jamor Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 ale piękna sztuka. a jak u niego z zainteresowaniem aportem ? Quote
jamor Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Romka napisał(a):Byłam dziś w schronisku i spotkalam tam Grażynkę,która przyszła do Dianki(Czarnulki)Willy jak tylko nas zobaczył zrobił rundę dookoła budy,zatrzymał się przed kratą i skowyczał!Chciał zwrócić na siebie naszą uwagę ale dziś nie mogłyśmy wziąć go na spacer!Jutro do schroniska przyjeżdza jakiś rolnik po psa do pilnowania!Jak jesteśmy w schronisku odradzamy takim ludziom Willego("zbyt aktywny,zniszczy ogródek,wykopie doły na podwórku")mówiąc ze to "głupi" pies bo tylko bawić by się chciał ,aportować,przynosić patyk!Jak długo to jeszcze potrwa!Poprosiłyśmy pracowników aby z uwagą przyglądali się chętnym na Willego.Prosimy o dom dla Willego,który doceni jego młodość,aktywność i urodę! aportuje !!!!no to juz lux Quote
bros Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Jamor bardzo dziękuję ze zaglądnąłeś do Wilka :) mamanabank czy próbowałaś Wilkowi cokolwiek aportować ???? Quote
bros Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 cytuje z pierwszego postu: "Bardzo energiczny, młody pies, ok.roku. Idealny do szkolenia. Nie nadaje się do pilnowania domu i ogrodu, jest 100% psem towarzyszem. Po kastracji. " Quote
jamor Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 1. wczoraj dzowolili do mnie ludzie z Góry kalwarii, pytali nie czy nie mam Onka z krótkim włosem . jestem w stanie im wytłumaczyc ze wilczasty jest super, bo sam tak uwazam, a ludzie w porzadku , znam ich wiele lat 2. Jak nie do DS to chętnie go wezme na DT, cene zrobie jak dla małego psiaka. W trakcie pobytu warto wykrzesac jego zdolnosci, moze przydałby sie do ratownictwa lub innych słuzb, jesli oczywiscie ma dobry aport, a skoro piszecie ze sam sie zabawia patykami, to widocznie ma. Quote
bros Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 ciotki , czy Wy czytacie to co ja :) działajmy szybko i zdecydowanie !!!!!!!!!!!!!!! Jamor to konkretnt facet !!!!!!!!!!!!!! nie marnujmy czasu Quote
mamanabank Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Witaj Jamor, Próbowałam sprawdzać Wilka, wzięłam go pewnego dnia na linkę, ze sobą piłkę, przysmaki i poszłam z nim w plener. Pies jest bardzo aktywny, ok. roczny, skacze jak szalony, ale potrafi się koncentrować. Siad i waruj nauczył się w 10 - 15 min. za przysmak, byle jaki, dla psów. Na lince biegnie przed człowiekiem, ale nie od krzaka do krzaka, tylko na linii biegu z nosem przy ziemi. Przywołany podbiega i skacze, ale też na siad siada bez gadania i jest zadowolony. Aport to dla niego nowość całkowita. Przy pierwszym kontakcie z piłką, zainteresowanie nikłe, "a co to jest?" ale jak rzuciłam na prostej drodze, podbiegł, powąchał i zostawił. Poszłam z nim w wysokie trawy i rzucałam piłkę tak, żeby nie widział gdzie upadła, hasło "szukaj" - szukał aż znalazł, chwytał szczęśliwy i nie uciekał z nią, podbiegał do mnie, puszczał bez problemu, oddawał. Kilka powtórzeń i pies ma dosyć, ma słabą kondycję. Następnym razem znalazłam jakąś butelkę po coli na polu, też się nadała, chętnie do niej latał, brał w paszczękę, podrzucał, biegł z nią. Wilk jest bardzo aktywny, ale też pojętny. Jaka jest stawka za małego psa? I kiedy mógłby przyjechać? Jeśli jest szansa zabieram go jak najszybciej, nim ubiegnie mnie rolnik i zakuje na zawsze w łańcuch! Quote
bros Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 mamanabank jeżeli to się uda to chyba będę ryczała z radości , naprawdę ten pies jest wart zachodu Quote
mamanabank Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Wiem, latanie z nim po łąkach, polach i lasach wyzwala adrenalinę, aż chce się do niego wracać, dlatego pilnujemy go jak możemy... bros, skontaktuj się z Jamorem i ustal szczegóły ja się zajmę z Romką realizacją zadania. Muszę wiedzieć jaka jest stawka I kiedy można jechać Quote
jamor Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 mamanabank napisał(a):Witaj Jamor, Próbowałam sprawdzać Wilka, wzięłam go pewnego dnia na linkę, ze sobą piłkę, przysmaki i poszłam z nim w plener. Pies jest bardzo aktywny, ok. roczny, skacze jak szalony, ale potrafi się koncentrować. Siad i waruj nauczył się w 10 - 15 min. za przysmak, byle jaki, dla psów. Na lince biegnie przed człowiekiem, ale nie od krzaka do krzaka, tylko na linii biegu z nosem przy ziemi. Przywołany podbiega i skacze, ale też na siad siada bez gadania i jest zadowolony. Aport to dla niego nowość całkowita. Przy pierwszym kontakcie z piłką, zainteresowanie nikłe, "a co to jest?" ale jak rzuciłam na prostej drodze, podbiegł, powąchał i zostawił. Poszłam z nim w wysokie trawy i rzucałam piłkę tak, żeby nie widział gdzie upadła, hasło "szukaj" - szukał aż znalazł, chwytał szczęśliwy i nie uciekał z nią, podbiegał do mnie, puszczał bez problemu, oddawał. Kilka powtórzeń i pies ma dosyć, ma słabą kondycję. Następnym razem znalazłam jakąś butelkę po coli na polu, też się nadała, chętnie do niej latał, brał w paszczękę, podrzucał, biegł z nią. Wilk jest bardzo aktywny, ale też pojętny. Jaka jest stawka za małego psa? I kiedy mógłby przyjechać? Jeśli jest szansa zabieram go jak najszybciej, nim ubiegnie mnie rolnik i zakuje na zawsze w łańcuch! 13 zeta. mozna od jutra od 16.00 Quote
szopeeczka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 oglaszac pieska dalej? wlasnie wzielam sie za forum owczarkow belgijskich - niebieskie; moze tam sie uda? Quote
Romka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 mamanabank napisał(a):Wiem, latanie z nim po łąkach, polach i lasach wyzwala adrenalinę, aż chce się do niego wracać, dlatego pilnujemy go jak możemy... bros, skontaktuj się z Jamorem i ustal szczegóły ja się zajmę z Romką realizacją zadania. Muszę wiedzieć jaka jest stawka I kiedy można jechać Już jestem!Oczywiście jestem za i możemy działać najszybciej jak się tylko da!Powiadomie Grażynę jej Willy też leży na sercu!Ja deklaruję 20zł miesięcznie!Daję 100zł z góry!I szukamy szybko domu stałego! Quote
bros Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 oki , sprawa organizacyjna , gdzie będziemy wpłacać pieniążki , jamor preferuje wplatę całej kwoty od jednej osoby ! Quote
Romka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Mamanabank podaj konto na PW jak go zawieziemy to zaraz wpłacimy! Quote
Romka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 szopeeczka napisał(a):oglaszac pieska dalej? wlasnie wzielam sie za forum owczarkow belgijskich - niebieskie; moze tam sie uda? Ogłaszać wielkie dzięki!W końcu hotel u Jamora to tylko dom tymczasowy! Quote
mamanabank Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Dobrze, no to jestem, nr konta już podaję, tylko proszę o dopisek dla Wilka Jamor zadzwonimy jak się zorganizujemy, czyli jak znam życie jutro. Quote
Romka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Mamanabank jak TŻ zapyta kto dzwonił o tej porze...ratunku! Quote
mamanabank Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 nie musi pytać, i tak wie... z resztą on jest też wciągnięty i już się nie przejmuje. Quote
Recommended Posts