Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Byłam dziś w schronisku i spotkalam tam Grażynkę,która przyszła do Dianki(Czarnulki)Willy jak tylko nas zobaczył zrobił rundę dookoła budy,zatrzymał się przed kratą i skowyczał!Chciał zwrócić na siebie naszą uwagę ale dziś nie mogłyśmy wziąć go na spacer!Jutro do schroniska przyjeżdza jakiś rolnik po psa do pilnowania!Jak jesteśmy w schronisku odradzamy takim ludziom Willego("zbyt aktywny,zniszczy ogródek,wykopie doły na podwórku")mówiąc ze to "głupi" pies bo tylko bawić by się chciał ,aportować,przynosić patyk!Jak długo to jeszcze potrwa!Poprosiłyśmy pracowników aby z uwagą przyglądali się chętnym na Willego.Prosimy o dom dla Willego,który doceni jego młodość,aktywność i urodę!

aportuje !!!!no to juz lux

Posted

cytuje z pierwszego postu: "Bardzo energiczny, młody pies, ok.roku. Idealny do szkolenia. Nie nadaje się do pilnowania domu i ogrodu, jest 100% psem towarzyszem. Po kastracji. "

Posted

1. wczoraj dzowolili do mnie ludzie z Góry kalwarii, pytali nie czy nie mam Onka z krótkim włosem . jestem w stanie im wytłumaczyc ze wilczasty jest super, bo sam tak uwazam, a ludzie w porzadku , znam ich wiele lat
2. Jak nie do DS to chętnie go wezme na DT, cene zrobie jak dla małego psiaka. W trakcie pobytu warto wykrzesac jego zdolnosci, moze przydałby sie do ratownictwa lub innych słuzb, jesli oczywiscie ma dobry aport, a skoro piszecie ze sam sie zabawia patykami, to widocznie ma.

Posted

Witaj Jamor,

Próbowałam sprawdzać Wilka, wzięłam go pewnego dnia na linkę, ze sobą piłkę, przysmaki i poszłam z nim w plener.

Pies jest bardzo aktywny, ok. roczny, skacze jak szalony, ale potrafi się koncentrować. Siad i waruj nauczył się w 10 - 15 min. za przysmak, byle jaki, dla psów.

Na lince biegnie przed człowiekiem, ale nie od krzaka do krzaka, tylko na linii biegu z nosem przy ziemi.

Przywołany podbiega i skacze, ale też na siad siada bez gadania i jest zadowolony.

Aport to dla niego nowość całkowita.
Przy pierwszym kontakcie z piłką, zainteresowanie nikłe, "a co to jest?" ale jak rzuciłam na prostej drodze, podbiegł, powąchał i zostawił. Poszłam z nim w wysokie trawy i rzucałam piłkę tak, żeby nie widział gdzie upadła, hasło "szukaj" - szukał aż znalazł, chwytał szczęśliwy i nie uciekał z nią, podbiegał do mnie, puszczał bez problemu, oddawał. Kilka powtórzeń i pies ma dosyć, ma słabą kondycję.

Następnym razem znalazłam jakąś butelkę po coli na polu, też się nadała, chętnie do niej latał, brał w paszczękę, podrzucał, biegł z nią.

Wilk jest bardzo aktywny, ale też pojętny.

Jaka jest stawka za małego psa? I kiedy mógłby przyjechać? Jeśli jest szansa zabieram go jak najszybciej, nim ubiegnie mnie rolnik i zakuje na zawsze w łańcuch!

Posted

Wiem, latanie z nim po łąkach, polach i lasach wyzwala adrenalinę, aż chce się do niego wracać, dlatego pilnujemy go jak możemy...

bros, skontaktuj się z Jamorem i ustal szczegóły ja się zajmę z Romką realizacją zadania.
Muszę wiedzieć jaka jest stawka
I kiedy można jechać

Posted

mamanabank napisał(a):
Witaj Jamor,

Próbowałam sprawdzać Wilka, wzięłam go pewnego dnia na linkę, ze sobą piłkę, przysmaki i poszłam z nim w plener.

Pies jest bardzo aktywny, ok. roczny, skacze jak szalony, ale potrafi się koncentrować. Siad i waruj nauczył się w 10 - 15 min. za przysmak, byle jaki, dla psów.

Na lince biegnie przed człowiekiem, ale nie od krzaka do krzaka, tylko na linii biegu z nosem przy ziemi.

Przywołany podbiega i skacze, ale też na siad siada bez gadania i jest zadowolony.

Aport to dla niego nowość całkowita.
Przy pierwszym kontakcie z piłką, zainteresowanie nikłe, "a co to jest?" ale jak rzuciłam na prostej drodze, podbiegł, powąchał i zostawił. Poszłam z nim w wysokie trawy i rzucałam piłkę tak, żeby nie widział gdzie upadła, hasło "szukaj" - szukał aż znalazł, chwytał szczęśliwy i nie uciekał z nią, podbiegał do mnie, puszczał bez problemu, oddawał. Kilka powtórzeń i pies ma dosyć, ma słabą kondycję.

Następnym razem znalazłam jakąś butelkę po coli na polu, też się nadała, chętnie do niej latał, brał w paszczękę, podrzucał, biegł z nią.

Wilk jest bardzo aktywny, ale też pojętny.

Jaka jest stawka za małego psa? I kiedy mógłby przyjechać? Jeśli jest szansa zabieram go jak najszybciej, nim ubiegnie mnie rolnik i zakuje na zawsze w łańcuch!

13 zeta. mozna od jutra od 16.00

Posted

mamanabank napisał(a):
Wiem, latanie z nim po łąkach, polach i lasach wyzwala adrenalinę, aż chce się do niego wracać, dlatego pilnujemy go jak możemy...

bros, skontaktuj się z Jamorem i ustal szczegóły ja się zajmę z Romką realizacją zadania.
Muszę wiedzieć jaka jest stawka
I kiedy można jechać

Już jestem!Oczywiście jestem za i możemy działać najszybciej jak się tylko da!Powiadomie Grażynę jej Willy też leży na sercu!Ja deklaruję 20zł miesięcznie!Daję 100zł z góry!I szukamy szybko domu stałego!

Posted

szopeeczka napisał(a):
oglaszac pieska dalej? wlasnie wzielam sie za forum owczarkow belgijskich - niebieskie; moze tam sie uda?

Ogłaszać wielkie dzięki!W końcu hotel u Jamora to tylko dom tymczasowy!