Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Podliczyłaś raczej ok,prosiłam o sprawdzenie także Grazynkę!Jak zobaczy cos nie tak to zadzwoni! Quote
Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Bros,czy Śpiewajaca lipka to sa basnie cygańskie? Quote
bros Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Romka to "utwory pochodzące z ziem polskich, czeskich, łużyckich, słowackich, mające swoje korzenie w regionalnej tradycji i ludowej mądrości" Bajki Słowian Zachodnich :) Quote
Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Czytałam ja w dzieciństwie i pamiętałam tytuł ale kojarzyłam z baśniami cygańskimi!Ale jak widzisz pamiętałam ,ze to jakies baśnie albo podania!:lol:Przypomniałam sobie basnie cygańskie to" Gałązka z drzewa słonca":lol:Rozejrzę sie! Dopiero dziś analizując watek znalazłam Twoja prośbę! Quote
bros Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 dziękuję Ci , to książka mojego dzieciństwa, jakaś nostalgia mnie naszła przedświąteczna , bardzo chciałabym poczytać te bajki mojej córce , są krótkie i lekkie, a ja pamietam jeszcze dotyk i zapach jej okładki :) przypomina mi te najmilsze dziecinne chwile. Quote
Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 bros napisał(a):dziękuję Ci , to książka mojego dzieciństwa, jakaś nostalgia mnie naszła przedświąteczna , bardzo chciałabym poczytać te bajki mojej córce , są krótkie i lekkie, a ja pamietam jeszcze dotyk i zapach jej okładki :) przypomina mi te najmilsze dziecinne chwile.To coś jak mnie!Nie obiecuję ale może coś poszukam! Quote
anawa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='mamanabank']zostaje nam do opłacenia 15 dni grudnia, 195zł Rany, cały czas mam wątpliwość, czy dobrze liczę! Hotel opłacony do 16 grudnia włącznie, grudzień ma 31 dni... to zostaje 15 dni po 13zł, w sumie 390zł za 30dni na styczeń zostaje nam 131zł, czyli na 10 dni + o ile to będzie możliwe, kwota po Kojocie od anawy (na kolejne 10 dni) Dobra, żeby łatwiej Wam się liczyło, to przyjmijcie, że 130 zł NA PEWNO ode mnie na styczeń dostaniecie. Pieniądze są już u Jamora więc tylko Go poproszę o "przeksięgowanie". Czekam z tym jeszcze tylko dlatego, że nie wiem czy i kiedy przyjedzie do niego ta sunia, o której wcześniej wspominałam. Chciałabym wszystko załatwić za jednym zamachem, żeby nie zakręcić Jamora z tymi finansami ;) Quote
mamanabank Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Jeszcze raz dziękujemy w imieniu wilka Quote
Romka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Anawa ,wielki prezent świateczny dla naszego Willego,żeby tylko Św.Mikołaj przyniosł Willemu domek w styczniu!BARDZO DZIEKUJEMY! Quote
anawa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Wierzę, że telefon w końcu zadzwoni. Przecież to piękny pies :) Quote
Romka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Ja znów o basniach ,Bros ta ksiazka o która pytasz jest w Merlinie!A nawet jest w promocji!Poszukaj! Quote
Figafiga Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Wilk jest piękny Wilk jest boski potrzebuje ludzkiej troski kto przytuli, kto pokocha Wilk to wielka jest RADOCHA Quote
Andzike Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Figafiga napisał(a):Wilk jest piękny Wilk jest boski potrzebuje ludzkiej troski kto przytuli, kto pokocha Wilk to wielka jest RADOCHA Figa, szalejesz :D Quote
anawa Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Figafiga napisał(a):Wilk jest piękny Wilk jest boski potrzebuje ludzkiej troski kto przytuli, kto pokocha Wilk to wielka jest RADOCHA Piękny wierszyk :) A ponieważ ciocia Anawa kocha wilki, to Wilk dostaje w prezencie na Gwiazdkę obiecane 130 zł. Jamor już powiadomiony, "przeksięguje" tę kwotę na konto Willego :) Quote
mamanabank Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Ciocia Anawa Wilki kocha Dla Łowiczanek to radocha Wilk jest bezpieczny u Jamora cieszy się cała dogo sfora I grosz do grosza który spływa jak to na dogo zwykle bywa daje nadzieję na lepsze jutro bo jest szczęśliwe jedno futro! itd. itd.... Quote
Romka Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Andzike napisał(a):Widzę, że Łowicz talentami stoi :D Mamanabank tez sie postarła!Tak ,Łowicz talentami stoi! Quote
anawa Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 mamanabank napisał(a):Ciocia Anawa Wilki kocha Dla Łowiczanek to radocha Wilk jest bezpieczny u Jamora cieszy się cała dogo sfora I grosz do grosza który spływa jak to na dogo zwykle bywa daje nadzieję na lepsze jutro bo jest szczęśliwe jedno futro! itd. itd.... Jestem pod wrażeniem :ylsuper: Quote
Romka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 anawa napisał(a):Jestem pod wrażeniem :ylsuper:No to i ja cos dodam!Dzis ,podkreślam dziś,ktos zadzwonił do mnie w sprawie Willego!Wyglada to całkiem ok!Prosiłam o kontakt jutro po południu,jesli zadzwonią to sprobujemy dowiedzieć sie czegos wiecej! Quote
Andzike Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Romka napisał(a):No to i ja cos dodam!Dzis ,podkreślam dziś,ktos zadzwonił do mnie w sprawie Willego!Wyglada to całkiem ok!Prosiłam o kontakt jutro po południu,jesli zadzwonią to sprobujemy dowiedzieć sie czegos wiecej! O mamo!!! Trzymam kciuki, żeby jutro ten ktoś sie odezwal :) i żeby to była przemyslana decyzja a nie podjęta pod wplywem świątecznej chwili:roll: Quote
anawa Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 To ja juz nawet nic nie pisnę tylko............... cichutko czekam........... Quote
Romka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Andzike napisał(a):O mamo!!! Trzymam kciuki, żeby jutro ten ktoś sie odezwal :) i żeby to była przemyslana decyzja a nie podjęta pod wplywem świątecznej chwili:roll:Dlatego poprosiłam o telefon pozniej!Chcę,zeby to tej osobie zależało na Willim! Quote
Andzike Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Romka napisał(a):Dlatego poprosiłam o telefon pozniej!Chcę,zeby to tej osobie zależało na Willim! Willy zasługuje na najlepszy domek :D Quote
Recommended Posts