Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka to "utwory pochodzące z ziem polskich, czeskich, łużyckich, słowackich, mające swoje korzenie w regionalnej tradycji i ludowej mądrości" Bajki Słowian Zachodnich :)

Posted

Czytałam ja w dzieciństwie i pamiętałam tytuł ale kojarzyłam z baśniami cygańskimi!Ale jak widzisz pamiętałam ,ze to jakies baśnie albo podania!:lol:Przypomniałam sobie basnie cygańskie to" Gałązka z drzewa słonca":lol:Rozejrzę sie! Dopiero dziś analizując watek znalazłam Twoja prośbę!

Posted

dziękuję Ci , to książka mojego dzieciństwa, jakaś nostalgia mnie naszła przedświąteczna , bardzo chciałabym poczytać te bajki mojej córce , są krótkie i lekkie, a ja pamietam jeszcze dotyk i zapach jej okładki :) przypomina mi te najmilsze dziecinne chwile.

Posted

bros napisał(a):
dziękuję Ci , to książka mojego dzieciństwa, jakaś nostalgia mnie naszła przedświąteczna , bardzo chciałabym poczytać te bajki mojej córce , są krótkie i lekkie, a ja pamietam jeszcze dotyk i zapach jej okładki :) przypomina mi te najmilsze dziecinne chwile.
To coś jak mnie!Nie obiecuję ale może coś poszukam!

Posted

[quote name='mamanabank']zostaje nam do opłacenia 15 dni grudnia, 195zł

Rany, cały czas mam wątpliwość, czy dobrze liczę!

Hotel opłacony do 16 grudnia włącznie, grudzień ma 31 dni... to zostaje 15 dni po 13zł, w sumie 390zł za 30dni

na styczeń zostaje nam 131zł, czyli na 10 dni
+ o ile to będzie możliwe, kwota po Kojocie od anawy (na kolejne 10 dni)
Dobra, żeby łatwiej Wam się liczyło, to przyjmijcie, że 130 zł NA PEWNO ode mnie na styczeń dostaniecie. Pieniądze są już u Jamora więc tylko Go poproszę o "przeksięgowanie". Czekam z tym jeszcze tylko dlatego, że nie wiem czy i kiedy przyjedzie do niego ta sunia, o której wcześniej wspominałam. Chciałabym wszystko załatwić za jednym zamachem, żeby nie zakręcić Jamora z tymi finansami ;)

Posted

Figafiga napisał(a):
Wilk jest piękny Wilk jest boski
potrzebuje ludzkiej troski
kto przytuli, kto pokocha
Wilk to wielka jest RADOCHA

Piękny wierszyk :)
A ponieważ ciocia Anawa kocha wilki, to Wilk dostaje w prezencie na Gwiazdkę obiecane 130 zł. Jamor już powiadomiony, "przeksięguje" tę kwotę na konto Willego :)

Posted

Ciocia Anawa Wilki kocha
Dla Łowiczanek to radocha
Wilk jest bezpieczny u Jamora
cieszy się cała dogo sfora

I grosz do grosza który spływa
jak to na dogo zwykle bywa
daje nadzieję na lepsze jutro
bo jest szczęśliwe jedno futro!

itd. itd....

Posted

mamanabank napisał(a):
Ciocia Anawa Wilki kocha
Dla Łowiczanek to radocha
Wilk jest bezpieczny u Jamora
cieszy się cała dogo sfora

I grosz do grosza który spływa
jak to na dogo zwykle bywa
daje nadzieję na lepsze jutro
bo jest szczęśliwe jedno futro!

itd. itd....

Jestem pod wrażeniem :ylsuper:

Posted

anawa napisał(a):
Jestem pod wrażeniem :ylsuper:
No to i ja cos dodam!Dzis ,podkreślam dziś,ktos zadzwonił do mnie w sprawie Willego!Wyglada to całkiem ok!Prosiłam o kontakt jutro po południu,jesli zadzwonią to sprobujemy dowiedzieć sie czegos wiecej!

Posted

Romka napisał(a):
No to i ja cos dodam!Dzis ,podkreślam dziś,ktos zadzwonił do mnie w sprawie Willego!Wyglada to całkiem ok!Prosiłam o kontakt jutro po południu,jesli zadzwonią to sprobujemy dowiedzieć sie czegos wiecej!

O mamo!!! Trzymam kciuki, żeby jutro ten ktoś sie odezwal :) i żeby to była przemyslana decyzja a nie podjęta pod wplywem świątecznej chwili:roll:

Posted

Andzike napisał(a):
O mamo!!! Trzymam kciuki, żeby jutro ten ktoś sie odezwal :) i żeby to była przemyslana decyzja a nie podjęta pod wplywem świątecznej chwili:roll:
Dlatego poprosiłam o telefon pozniej!Chcę,zeby to tej osobie zależało na Willim!