Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponawiam Waldek swoj powyższy post.

Waldek, a moze by tak, zrzucic sie na jakas karme, moze zorganizowac kogos, kto by podszedl z psem do weta? Poszukamy ludzi z okolic, tylko gdzie dokladnie jest Atos? Trzymac go, to troche malo, jesli pies ma widoczne problemy z chodzeniem. Potrzebne suplementy, odżywski, glukozamina na stawy. Wtedy podasz adres, jak okresli wet co potrzebne i wysle Ci. Jednoczesnie bedziemy szukac DS.

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cantadorra']Ponawiam Waldek swoj powyższy post.

Waldek, a moze by tak, zrzucic sie na jakas karme, moze zorganizowac kogos, kto by podszedl z psem do weta? Poszukamy ludzi z okolic, tylko gdzie dokladnie jest Atos? Trzymac go, to troche malo, jesli pies ma widoczne problemy z chodzeniem. Potrzebne suplementy, odżywski, glukozamina na stawy. Wtedy podasz adres, jak okresli wet co potrzebne i wysle Ci. Jednoczesnie bedziemy szukac DS.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za chęć pomocy , on nie ma problemu z chodzeniem , karmy ma dość i to z najwyższej półki, spacery też ma zapewnione ...wszystko jest w najlepszym porządku ....tylko jego obecność u nas jest bardzo uciążliwa....nie toleruje kotów a to są główni moi rezydenci ...mój drugi onek Foks i mały Kubuś są z kotami za pan brat ....Atos niestety nie , musi być izolowany...on sie męczy i my przy nim ...

Posted

hmmm, Szarotka - mnie też

Waldek, wcześniej pisałeś, że nie masz kiedy podejść do weta, że pies ma problemy. Jak ktoś oferuje pomoc, to się okazuje, że pies jednak zdrowy i nic mu nie trzeba.

[quote name='Waldek']może kiedyś jak 5-6 psów moich odejdzie[/QUOTE]
Foks, Kubuś, ... i ? bo z wątku wynika, że masz dwa i Atosa na dt

[quote name='Waldek']Ja też nie mam warunków na trzy psy ...od niedawna widząc bezdomne biedy odwracam się w drugą stronę , niestety nie mogę już pomóc , jeśli chodzą po ulicy po prostu omijam je , to przykre ale prawdziwe[/QUOTE]
Do siebie zabrać, nie możesz, ok oczywiste - ale odwrócenie się w drugą stronę nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem, chwalić się nie ma czym.

Posted

[quote name='Waldek']coś bliżej ....[/QUOTE]
Jestes bardzo lakoniczny w wypowiedziach. Pare osob chcialo pomoc i jak gdyby nie wiadomo jak mozna pomoc.
Starszy pies to potrzeba czasu zeby go wyadoptowac, czasami jest fuks i sie uda szybko znalezc dobry dom, jest to jednak rzadkosc.
Ogolnie mam takie poczucie, jak bys cedzil informacje przez zeby i potrzebowal nas do towarzystwa raczej niz do jakiegos dzialania. Pelno niedopowiedzen, dlatego mowie, ze watek jest jakis taki niespojny.

Posted

morisowa, Szarotka -niech tak już zostanie ...."pomęczę się" z nadzieją, że DS dla Atosa się kiedyś znajdzie .....teraz właśnie takiej i tylko takiej pomocy oczekuję ....

reszta psów ma u mnie dom stały a jest to 10 piesków , Foks i Kubuś w mieszkaniu a 8 na działce ...

Posted

Do góry Atosie....

Szarotka wątek może i nie jest zbyt spójny, staram się teraz go uporządkować tzn wyjaśniłem , że hotelik oraz tymczas nie wchodzi w grę, skoncentrujmy się na domu stałym, zmieniłem tytuł wątku ..

Jeśłi chodzi o dolegliwości Atosa to ogólnie ma się świetnie , ma apetyt, wygląda na zdrowego, uszy już wyglądają dobrze.
Jeśli chodzi o kaszaki to taka jego uroda i właściwie prawie nic nie można z tym robić , a właściwie to można kontrolować i jak któryś zacznie pękać to trzeba go wycisnąć i w kieszonkę wstrzyknąć jodynę .....aby się nie odnawiał , nie jest to dla niego uciążliwe....ja już cztery kaszaki tak załatwiłem ale jeszcze kilka dojrzewających pozostało .....

Posted

właśnie zapoznałam się z wątkiem i choć bardzo chaotycznie to wszystko pisane przez Waldka...

wierzę, że psina znajdzie dom Stały, póki co podnoszę...

Posted

I ja wierzę, że takowy się znajdzie, bo ONek śliczny i z pewnością zasługuje na wspaniały dom :) A ogólnie jak sytuacja u Ciebie sie układa Waldku?? Nikt na żadne z ogłoszeń nie odpowiada??

Posted

[quote name='Szarotka']Ruda kazdy na dogo ma psy i zadko sie zdarza, ze pies tu dom znajdzie. Trzeba zrobic ogloszenia.[/QUOTE]

Ogłoszenia robione były, a jesli chodzi o ogłoszenie na dogomanii to zdziwię Cie, ale ludzie często zaglądają na takie strony gdzie szukają psiaka do przygarnięcia, więc myślę, że szansa jest zawsze i trzeba próbować wszystkiego.

Posted

[B]Szarotka,[/B] ogłoszeń poszło bardzo dużo ale nie było reakcji ... z wyjątkiem Piotrkowa Trybunalskiego ale to buda z wybiegiem , to nie dla niego ....on musi mieć ciepełko i fizyczne i psychiczne ....to naprawdę wyjątkowy Onek ...

Posted

[quote name='Waldek'][B]...[/B] buda z wybiegiem , to nie dla niego ....on musi mieć ciepełko i fizyczne i psychiczne ....to naprawdę wyjątkowy Onek ...[/QUOTE]
Święte słowa! Zabieram piesia na pierwszą.

Posted

Ja zaglądam.
Fotki sliczne, a przede wszystkim Atos śliczny.
Tylko, że z mojego zaglądania nic nie będzie:((
Gdzie mogłam przekazałam wiadomośc, więcej nie potrafię:((