Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ladySwallow napisał(a):
Waldku, uważaj - dziś do mnie odezwał się pan, który chciał Atosa na reproduktora - napisałam, że na reproduktora nie wydamy i będzie wykastrowany.

bardzo dziękuję .....nikt się nie odzywał .....

Posted

Atos jest już wykastrowany ....dziś noc spędzi u mnie w domu ale ......w łazience

tydzień w szpitaliku + kastracja + badania krwi + lekarstwa + czyszczenie uszu kosztowały (o zgrozo) 1080 złotych a obiecano, że kastracja bezdomnego będzie kosztować 150 zeta , obiecanki -cacanki a na rachunku policzyli 300 zeta....

Posted

ladySwallow, zainteresowałem tym psem wszystkich znajomych ....a odzewu nie ma....na razie jest u nas w domu ale to jest bardzo uciażliwe, jazgotliwy Kubuś musi być odizolowany i ciągle poszczekuje, dziś już doszło między nimi do konfrontacji w przedpokoju , Atos miał Kubusia w pysku, dobrze że akurat atos miał obrożę na szyi więc go odciągnąłem , na razie obyło się bez krwi ....z tym, że prowodyrem zamieszania jest nie Atos tylko kubuś ...Foks spędza czas w pokoju i jakoś nie reaguje negatywnie....kochani błagam o pomoc

Posted

Dochodzę do wniosku: jak najdalej od biednych zwierząt, lepiej czasem przesłać pieniądze i mieć poczucie spełnionego obowiązku że jest się przyjacielem tych biednych stworzeń a o resztę niech się martwią inni ...tak zacznę czynić .....

Posted

To nie tak. Tylko tej biedy jest tyle, że trudno sie przebic. Nie ma takich ludzi, którzy mają możliwości lokalowe.
Ja teraz mam w piwnicy biednego starego, niezbyt pieknego kota. Ale z kotami łatwiej. tylko też ile taki biedak może mieszkac w klatce:(( No alelepsze to niz igła w schronie. A tylko tyle można mu było ofiarowac przy tak koszmarnym przepełnieniu.

Posted

[quote name='lidusia']To nie tak. Tylko tej biedy jest tyle, że trudno sie przebic. Nie ma takich ludzi, którzy mają możliwości lokalowe.

To prawda jednym z nich jestem ja . Pobyt Atosa dłużej u mnie jest naprawdę ponad moje siły . Jemu jest potrzebny dom z podwórkiem ew mieszkanie gdzie nie będzie kota ew innego agresywnego psa , on jest grzeczny tylko te moje trochę mniej , no i goni moje koty, które nieopatrznie znajdą się w jego zasięgu ....wkrótce pewnie moja cierpliwość się wyczerpie i wtedy będę zmuszony oddać go na Paluch .....

Posted

Wiedźma napisał(a):
Wezmę biedaka na spacer na pierwszą stronę. Pisał ktoś do BajkiB?

Zapewne NIE. Zrób to prosze..... bo ja jak wiesz żyje w swiecie równoległym.....

Posted

Bardzo dziękuję , słuchajcie do 20 listopada czyli do zdjęcia szwów po kastracji na 100 % pozostanie u mnie ....dziś zaatakował jednego z moich kotów Macieja , tak po prostu nie można funkcjonować ....koty stłamszone w jednym pokoju razem z moimi psami rezydentami , cały czas trzeba uważać , nie mogę być niewolnikiem we własnym mieszkaniu ....zrozumcie to ponad moje siły ....dlatego tak bardzo proszę o pomoc dla tego psa...

Posted

Pewnie wszyscy rozumieją :cool1: nie wszystko da sie samemu zrobić ! ONkowi pięknemu trzeba domku tylko dla niego . Ładny jest , moze akcja ogłoszeniowa dałaby odzew ?

Posted

jkp napisał(a):
Pewnie wszyscy rozumieją :cool1: nie wszystko da sie samemu zrobić ! ONkowi pięknemu trzeba domku tylko dla niego . Ładny jest , moze akcja ogłoszeniowa dałaby odzew ?

A z tym to do fachowca - ciotka Tomcug w tym wzgledzie jest GENIALNA

Posted

Ona mnie ubije jak nic.......... Ale trudno...
Piszcie priva do Asiaf1.... Ja wiem ze Ona ma sforę na utrzymaniu, ale moze COS wie..... o kimś kto chciałby....
Asia jest na biezaco...
Ja już pędzę do szpitala.....

Posted

oj ubiję ubije:mad::lol:
niestety nie wiem kto mógłby za darmo wziąc psa na tymczas-samam bym wtedy skorzystała.
wiem, że jest miejsce u Gajowej ale oczywiście płatne (nie czytałam wątku więc nie wiem czy już z nią rozmawialiście) a spnsorów pewnie nie ma:shake: