JOMA Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Monika - nie strasz Glutofii :eviltong: No ale muszę przyznać fotogeniczna mordka, że hej ! :lol: Quote
Glutofia Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 z bólem serca ale nie mogę go zatrzymać. Trzy psy to dla mnie duże utrudnienie poza tym Fajdzio wcale nie będzie taki malutki, do tego jego charakterek wcześniej czy później będę miała konflikt w stadzie pomiędzy nim a Brygidą.Hiena juz zdominował ale Brydzia wiem ze nie ustąpi na razie szczyl ma taryfę ulgową przez Brygidę jest zwyczajnie ignorowany. Za małe mieszkanie w domku jakos bym poradziła ..a ze dziad jest uroczy..i taki kochany..i taki mądrala...i że będzie to naprawdę bardzo fajny pies..i ze ktoś będzie miał niesamowite szczęście gdy go przygarnie.. Problem w tym czy to doceni i czy bedzie na tyle stanowczy by ajdzia wychować zeby on nie wychował właściciela Fajdzio jest bardzo pocieszny. Lubi oglądac telewizję. Szczeka jak zobaczy w tv psa lub inne zwierze, usiłuje wejść na szafkę i zajrzeć za telewizor:evil_lol: Szczeka równiez na urządzenia AGD oprócz odkurzacza bo to fajna zabawa pojeździc na odkurzaczu lub mopie. Poza tym nauczył sie od Hiena ze jak kto kichnie to trzeba na niego naszczekać powiedzieć "na zdrowie". Umie juz otwierać szafki i drzwi łapką, z czego przyszli właściciele niekoniecznie muszą być zadowoleni:evil_lol: Na obcego za drzwiami też szczeka. Jak braknie reszty stada leży pod drzwiami na dywaniku i czeka. Niczego w domu nie niszczy. Mądry fany pies, a ze dopolony no szczenie tzreba mu to wybacyć. Pierwszy raz widzę tak pojętne sprytne i z tką wolą życia szczenie. Musiało wyleźć to z jakiejś dziury i jako najsilniejsze z miotu przetrwało. lenistwo Kuba123 miałaś rację! Fajdzio do złudzenia przypomina baucerona. sorki na potrzeby chwili ukradłam fotę ze strony jakiejś francuskiej hodowli ."....Beauceron nie dorasta zbyt szybko. Ma swój "charakterek" i silny temperament. Jest też naturalnie dominujący. Lepiej aby przyszły właściciel wiedział o tym ponieważ beauceron nie może mieć niepewnie zachowującego się pana. Jeśli właściciel jest na to nieprzygotowany może mieć spore problemy z poprawnym wychowaniem beaucerona. Do beaucerona - obojętnie czy psa czy suki - należy podchodzić poważnie i cały czas pokazywać mu swoją dominację nad nim (zabierać miskę kiedy je, zabawki gdy się nimi bawi). Konieczne jest także wczesne ustalenie hierarchii w stadzie (rodzinie), w którym znajduje się też beauceron. Niestety brak podległości psa jest nagminny w wielu domach i jest też najczęstszą przyczyną kłopotów z psem. Hierarchia musi być ustalona bardzo precyzyjnie i należy jej nauczyć psa jak najszybciej. Od pierwszych dni szczeniaka w naszym domu musi on uczyć się czego mu nie wolno..." Charakterystyka rasy też jakby pod Fajdzia pisana :evil_lol: Tu opis charakterku bauceronów wypisz wymaluj Fajdzio http://www.beauceron-pl.net/web_page_beauce/charakter.html Quote
Monika z Katowic Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Wspaniałych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!! A gwiazdki z nieba dla Fajdo!! Czy Fajdo spędzi z Wami Święta? Quote
Glutofia Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Niestety wszystko na to wskazuje Quote
Glutofia Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Bardzo proszę o wystawienie allegra z innym tekstem, moze wreszcie przestaną wydzwaniać mamuśki które poszukują bawitka dla swojej pociechy chociażjak byk stoi ze pies do domu z dzieckiem sie nie nadaje. Fajdo. Ma swój “charakterek” i silny temperament. Jest też naturalnie dominujący. Lepiej, aby przyszły właściciel wiedział o tym, ponieważ nie może mieć niepewnie zachowującego się pana. Jeśli właściciel jest na to nieprzygotowany może mieć spore problemy z poprawnym wychowaniem. Do Fajdzia należy podchodzić poważnie i cały czas pokazywać mu swoją dominację nad nim (zabierać miskę kiedy je, zabawki gdy się nimi bawi). Konieczne jest także wczesne ustalenie hierarchii w stadzie (rodzinie). Fajdzio jest bardzo pocieszny. Lubi oglądac telewizję. Szczeka gdy zobaczy w TV psa lub inne zwierze, usiłuje wejść na szafkę i zajrzeć za telewizor. Szczeka również na urządzenia AGD, oprócz odkurzacza, bo to fajna zabawa pojeździc na odkurzaczu lub mopie. Poza tym nauczył sie od drugiego psa, że jak ktoś kichnie, to trzeba na niego naszczekać i powiedzieć “na zdrowie”. Potrafi już otwierać szafki i drzwi łapką, z czego przyszli właściciele niekoniecznie muszą być zadowoleni. Na obcego za drzwiami też szczeka. Jak braknie reszty stada, leży pod drzwiami na dywaniku i czeka. Niczego w domu nie niszczy, może zostawać sam, nie piszczy i nie wyje. Gdy jasno ustali się zasady i stosownie zmęczy psa spacerem, nie jest kłopotliwy. Piesek niewiarygodnie inteligentny, błyskawicznie się uczy. Polecam osobie o aktywnym trybie życia. Fajdzio to pies do sportu, świetnie sprawdziłby się w agility lub zwyczajnym szkoleniu PT. To pies który lubi pracę z człowiekiem, pozostawiony sam sobie szybko się nudzi. Fajdzia przede wszystkim trzeba zmęczyć intelektualnie. Ten kto przygarnie Fajdzia będzie miał mnóstwo radochy z posiadanego zwierzaka, będzie miał bardzo oddanego, mądrego psa – pod warunkiem, że go wychowa i nie pozwoli wejść sobie na głowę. Fajdzio ma w tej chwili 4 miesiące. Jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony. Nie ma jedynie swojego człowieka a bardzo go potrzebuje.. Ze względu na wcześnie ujawniające się cechy dominanta, nie polecam Fajdzia do domu z bardzo małymi dziećmi lub z innym psem dominantem. Generalnie inny pies bardzo wskazany Fajdzio świetnie odnajduje się w każdym stadzie, przynajmniej się nie nudzi. Pies nie jest również kłopotliwy pod względem karmienia. Jest wszystkożerny (w sensie: sucha karma, jedzonko gotowane lub surowe mięsko, jarzyny), ma ogromny apetyt, potrafi głośno domagac się karmienia. Gdy chce pić przynosi miskę. Na spacerze ładnie pilnuje stada, co nie znaczy, że można go puszczać przy ruchliwej ulicy. Szczeniaka interesuje wszystko, zwłaszcza ptactwo typu gołębie. Odpowiedni dla człowieka który odnajdzie przyjemność z pracy z psem, dla osoby która lubi pracę ze zwierzętami. Nie jest to egzemplarz, który cały dzień przeleży pod kominkiem. Fajdzio jest rozkosznym, temperamentnym, małym szczylkiem który bardzo kocha ludzi :) Kontakt w sprawie adopcji: Monika – 722 394 983 Quote
__Lara Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A kto wystawiał allegro? bo już nie pamiętam. Ja, ktoś inny?? Quote
Glutofia Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Własnie też nie pamiętam ty czy Bounty :) najwyżej będzie miec dwa Quote
halbina Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 teraz ma opis... heh... ale ludzie c zytają na ogół tylko pierwszy akpait... Quote
Glutofia Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 hmm...myślisz ze odstrasza? Od dwóch miesięcy mam psa jedyne telefony to tylko :" dzieńdobry chcę psa dla dziecka a ten taki słodki" lub od osób które nawet nie chcą się dowiedziec czegos na temat psa tylko "ten mi się spodobał ja go chcę"... nawet nie są zainteresowani tym czy ma szczepienia, chcą i mam dac koniec kropka. Ciężki czas na adopcje. Quote
Glutofia Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 No rośnie, nie nadążam dziada karmić :) Quote
maciaszek Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Urósł. Wyraźnie :). "Wstęp" do ogłoszenia rzeczywiście trochę odstraszający... Może lepiej go lekko złagodzić? Quote
Monika z Katowic Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [IMG]http://lh4.ggpht.com/_5IKJ3cgHUAA/SzdchQCzzbI/AAAAAAAAAts/mDKNfbPvfx0/s512/PICT0007.jpg[/IMG] Może : [B]"Kochajacy i wymagający"[/B] :) Fajdo jest [B][COLOR=red]r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-y[/COLOR][/B][COLOR=red]!!![/COLOR] Quote
Glutofia Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Mam dom dla Fajda!!! W Cieszynie. Rodzina, domek ogródek dzieci w wieku gimnazjalnym pod "ręką" mają kolegę szkoleniowca który mi obiecał ze w razie problemów z Fajdziem popracuje. Na wstępie chce szczyla zobaczyć i udzielić im kilku rad jak mają postępować ze słodkim draniem bo opowiedziałam co nieco o zachowaniu fajdziowym i mam obiecaną fachową pomoc . HURRAAAAA!!! Lepiej być nie mogło. W niedzielę zawożę Fajdzia do jego nowego domu. Quote
maciaszek Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 To trzymamy kciuki i nie cieszymy się zbytnio, by nie zapeszyć... :) Quote
JOMA Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Ja też trzymam kciuki - no chyba lepiej być nie mogło ! - szkoleniowiec do dyspozycji ! :p Quote
kuba123 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 mam nadzieję,że to TEN dom zajrzyjcie do Barta proszę http://www.dogomania.pl/threads/176599-Nie-poA-amany-nie-poturbowany-a-jednk-potrzebna-pomoc-Bart-szuka-miA-oA-ci-prawdziwej?p=13786658#post13786658 Quote
halbina Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 maciaszek napisał(a):To trzymamy kciuki i nie cieszymy się zbytnio, by nie zapeszyć... :) własnie! trzymamy kciuki! Quote
Monika z Katowic Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 FAJDO, kochany! Trzymam kciuki za Twoje szczęście! Quote
Monika z Katowic Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [FONT=Times New Roman]Kiedy Stary Rok ucieka, [/FONT] [FONT=Times New Roman]w Nowym Roku szczęście czeka. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czeka domek, czeka spokój, [/FONT] [FONT=Times New Roman]zatem witaj, FAJDO, w Nowym Roku! :) :) :)[/FONT] Quote
Glutofia Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Fajdzio w nowym domu! Domek fajowy. Bardzo sie cieszę ze to akurat oni wzięli małego szkuta, będzie miał tam bardzo dobrze, juz go tak bardzo kochają, ale oczywiście z rozsądkiem co mi się bardzo podoba. Kilka zdjęć na dole z naszej wczorajszej wizyty. Fajdzio z nowym rokiem rozpoczął nowe życie. Domek kapitalny. Ludzie niesamowici, ciepli serdeczni, czuliśmy się u nich jak u siebie w domu nasze psy niestety też Na pierwszy ogień poszła jakaś wielka różowa maskotka którą Brygida skądś wywlekła. Brygida nie ma zabawek bo mają żywotnośc 5 minut. Po rozpracowaniu jednej, pańcia przywlokła cały wór maskotek na zatracenie. O matkoo!!! Co się działo!! Tyle dobra na raz Brygida to nie wiedziała co ma z sobą zrobić za co pierwsze łapać. Hien z Fajdziem co chwilę się o coś kłócili. Fajdo jak zobaczył choinkę!! Na piewszy ogien poszedł Jezusek z szopki potem aniołki z choinki Po całym domu fruwała wata z maskotek ogólnie wielka radocha. Jak banda hunów. Mój małzonek przewinął się przez kuchnię...patrzy a z brzegu tortownicy zwisa taki malowniczy glut. Rozejrzał się w prawo w lewo zawinął paluchem wytarł o spodnie ekm...nie było tematu. Dzieciakom raz pokazałam jak nauczyć psa "siad" i "waruj" i odbywało się zbiorowe szkolenie wszystkich trzech, radochę mieli niesamowitą ze i Fajdzio załapał. Młody całą noc przespał spokojnie umordowany wrażeniami pomimo ze sam został na dole nie piszczał ani też nie pchał się na górę. Na górze jest królestwo kota który nikogo nie wpuszcza. Nie zeżarł choinki ani innych bibelotów. Państwo zdają się też być konsekwentni juz wczoraj uczyli gnojka ze nie można nikomu jedzenia z rąk wyrwać ani na stół się wspinać. Zachwyceni są Fajdziem a mnie się wydaje ze on nimi również. Jednym słowem kapitalny domek. Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 To super!!!! Gratuluję Glutofio znalezienia super domku!!! :) Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 To super!!!! Gratuluję Glutofio znalezienia super domku!!! :) Quote
Monika z Katowic Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Gratulacje!!!!!!! Kochany FAJDO ma domek! :) :) :) Quote
Recommended Posts