Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolega pojechał szkolić swoje owczarki i pod samochodem uformowało mu się coś maleńkiego. Przyniósł do mnie bo z uwagi na 5 owczarków rezydujących u niego nie jest w stanie zaopiekować się maluchem.
Maluch koczuje u mnie. Jutro zabiorę go do weta. Póki co, nakarmiliśmy i zaopatrzyliśmy w szeleczki tudzież smyczkę.
Maluszek jest bardzo rezolutny, nie boi się moich potworów Brygidzie obgryza ogon, skubie fafle lub próbuje ssać. Wujo Hien usiłuje zdominować malucha ale maluch na niego poszczekuje. Ot taki mały dokazujący okruszek szukający domu, docelowo będzie malutkim pieskiem.

Posted

Taki jestem maleńki

w kuchni ogólny sajgon jeszcze odbywa się zbiorowe nerwowe oczekiwanie na michę, maluch perfekcyjnie sępi

no i co mnie najbardziej cieszy czasem też śpi :diabloti:

Posted

Łaaał, Glutofia toż to jakaś nowa rasa - sępy kuchenne :loveu:

TZ -ta nie widać na zdjęciu - chyba nie załapie się już na żarełko :evil_lol:

Posted

Niech was nie zwiedzie wygląd niewiniątka to potwór jest!!! Jak dokazuje!!! Ciągnie Brygidę za ogon Hiena też i ucieka pod fotel szczeka żarcia się nieustająco domaga równie głośno. Anetka kochana przywiozła mi klatkę na gada ...jest mi głupio bo nie miała dzisiaj czasu a mimo to przywiozła, ale tego drania nie da się tam zamknąć! Tak wokalizuje ze ogłuchnąc można. Zadeptać dogowi też się nie daje. Moje psy bawiły się szarpakiem to im zabrał i pod fotel z nim uciekł.
Jak tylko zarejestruje ruch w kuchni zaraz się tam melduje oznajmiająć jazgotliwym szczekaniem ze czas na żarcie. Normalnie terrorysta mały.
Jedno jest pewne- chory to on z pewnością nie jest.
Poszedł spać zrobiło się cicho i miło. Pcha się do moich psów na materac koło pieca uformuje się pomiędzy łapami Brygidy położy łebek na jej łapie i tak śpią..

Posted

Janka ma rację. Ja mam spaczone postrzeganie przez Brygidę. Wet powiedział ze piesek jak urośnie moze ważyć ok 20kg. Ma ok 7-8 tygodni. Dostał preparat na robale bo ma cały brzuszek wypchany a tak poza tym to kosteczki widać chudzieńki strasznie.
Apetyt przeogromny jedzonko połyka. No i dokazuje. Nawet wet śmiał się mówił ze to mały zakapiur:evil_lol: i niestty ma rację ten drań niczego się nie boi przed niczym nie pęka

Posted

oj tak! Terroryzuje mnie. Jak go nie chcę wziąć na kolana (raz to zrobiłam i natychmiast pożałowałam) to tak wokalizuje ze w uszach dźwięczy!!
Usiłuje wymuszać. Brygidę szarpie za ogon i uciek pod łóżko bo wie ze tam go nie dopadną cwaniak jeden

Posted

Jest taki wkurzający ze Hien go juz kilka razy potrzepał-otwartym pyskiem, Brygida tylko fafle podnosi i woli odejść. Moze i lepiej zeby go Brydzia nie karciła..
Jak się Hien solidnie wkurzy to mały grzeczniutko się kładzie zazwyczaj w jakiejś dziurze i niestety nie na długo

Posted

Agnieszko trochę ogłoszeń zrobiłam lista jest chyba na 2 str wątku ale gdyby ktoś mógł zrobić więcej byłabym ogromnie wdzięczna. Niestety brak zainteresowania Dzekiem pies siedzi u dziewczyny i jest tam chyba 5 psem poza tym ma ADHD. Gdyby jeszcze ktoś poogłaszał tego szkuta który siedzi u mnie będę rozanielona.

o ten link ci chodziło?
http://www.dogomania.pl/forum/f1166/szczeniak-wyrzucony-na-klatce-schodowej-pilnie-szuka-ds-dt-172089/

spaniel Kuba został na został w DT a Oskar to ja nawet nie wiem u kogo jest...u Mosii?

Posted

Maluch bardzo szybko się uczy jest niesamowicie inteligentny tylko swój intelekt wykorzystać usiłuje przeciwko mnie.
Wczoraj kiedy wychodziłam z domu darł się tak pod drzwiami ze w całym pionie słychac go było, nawet do łazienki nie dał wyjść. Dzisiaj juz jest pogodzony z faktem ze gdzies wychodzę co ciekawe odpukac niczego nie niszczy. Siedzi sobie wtedy na dywaniku pod drzwiami i czeka. Dzisiaj rano przyniósł mi miskę i powiedział "stara dawaj jeść" powiedział to bardzo dobitnie i głośno.
mały siurek

Posted

HebaNova napisał(a):
te małe zawsze najbardziej pyskate, patrzcie no :diabloti::mad: tożto pchła w porównaniu z resztą towarzystwa a tak się rządzi :crazyeye::evil_lol:

No taaaak, bo jego mała łepetynka nie kojarzy jeszcze co się może stać w wyniku takich rządów :diabloti:;):p