eria Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 słuchajcie mam znowu mały problem tym razem z gaja, byłam u wetki wczoraj, po jakies tablety na sylwka, dala nam sedalin 7 tabletek w sumie i dzisiaj miałam jej dać dwie, żeby zobaczyc reakcje i...normalnie sie boje, pies mi sie na łapach słania, ustac nie moze, chociaz po michach węszy :eviltong: no i wetka mi powiedziała, ze nie ma sie co bac, a w sylwka dac jej 5 tych tablet ok. 21-22...no i jestem w kropce bo sie boje ze mi pies zejdzie po tych 5 tabletkach, skoro juz teraz są takie akcje... ide jeszcze na dzial weterynarii, bo to taki okres, ze napwno cos sie znadzie, ale jakbyscie uzywali kiedys sedalinu, to prosiłabym o odzew, bo nie wiem kompletnie co robic:confused: :niewiem: Madziu, Kreon dostawał Sedalin na dwie pierwsze noce w ogordzie, jak tak non stop szczekał. Wetka kazała dać 4 tabletki....spał jak w narkozie caluteńką noc ale następnego dnia przez pół dnia rozjeżdżał się na nogach....A na następną noc dałam mu jedną tabletkę i też przespał całą noc... a Sedalin działa niby tak, że on nie sprawia że pies śpi mocniej tylko że pies śpi dłużej, przynajmniej tak tłumaczył mi mój zaufany weterynarz, a nie ta "awaryjna wetka" od której sedalin dostałam. Więc w sumie nie wiem jak działa bo Kreon i po 4 i po jednej spał całą noc..... Nie dawaj jej czterech tabletek.... Quote
zuzolandia Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Witamy Gajkowo ;-)...u mnie bylo tak ....jak jechalismy do chorwacji to Tosia dostala 2 tablety i przespala prawie cała droge ..... Ja bym jej nie dawała tyle co powiedziła wetka ... Quote
madzia20sosnowiec Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='sota36']Ja bym tyle nie dawala!!!!!!!!!! Niech se tyle wetka wezmie!!!! Pewnie przespi!!!! jak tam do niej wpadne po nowym roku to jej sama wepcham te tablety:angryy: [quote name='eria'] Madziu, Kreon dostawał Sedalin na dwie pierwsze noce w ogordzie, jak tak non stop szczekał. Wetka kazała dać 4 tabletki....spał jak w narkozie caluteńką noc ale następnego dnia przez pół dnia rozjeżdżał się na nogach....A na następną noc dałam mu jedną tabletkę i też przespał całą noc... a Sedalin działa niby tak, że on nie sprawia że pies śpi mocniej tylko że pies śpi dłużej, przynajmniej tak tłumaczył mi mój zaufany weterynarz, a nie ta "awaryjna wetka" od której sedalin dostałam. Więc w sumie nie wiem jak działa bo Kreon i po 4 i po jednej spał całą noc..... Nie dawaj jej czterech tabletek.... eria a ile kreos wazy?moze ona mi cos zle policzyla?nie wiem :niewiem: w watku sedalinu natalia napisala juz cytuje "Sedalin 35 mg podaje się doustnie. Dawka acepromazyny dla sedacji, premedykacji i terapii objawowej wynosi 1,5-3 mg /kg m.c. Praktycznie daje się psom o masie ciała: 25 kg 1-2 tabletki, co odpowiada 35-70 mg acepromazyny; 50 kg 2-4 tabletki, co odpowiada 70-140 mg acepromazyny. Żądany efekt uzyskuje się po 30-60 minutach od jednokrotnego podania leku. W zależności od zamierzonego efektu sposób dawkowania może być zmieniony. Działanie trwa przez około 4 godziny." no to by z tego wynikalo, ze moj pies wazy 60kg skoro mam jej dac 5 tabletek :niewiem: a mowilam jej, ze gaja wazy 30 :niewiem: [quote name='zuzolandia']Witamy Gajkowo ;-)...u mnie bylo tak ....jak jechalismy do chorwacji to Tosia dostala 2 tablety i przespala prawie cała droge ..... Ja bym jej nie dawała tyle co powiedziła wetka ... ja ciagle sie zastanawiam, ze max to jest 3 tabletki, moj mlody dzisiaj z kasia jak byli to widzieli co sie z psem dzieje, ze schodow ja znosilismy weszla spowrotem juz sama, ale tabletki dostala ok 17, dalam jej wczesniej jesc, zeby nie zaszkodzilo o teraz dopiero widze, ze pies dochodzi powoli do siebie, chociaz jednak...spi i czasami obije sie o cos :oops: Quote
eria Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Kreon waży jakieś 30 kg, nie ważyłam go jeszcze.... Quote
Katerinas Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Hej Madziu Ja bym tyle tabletek nie dawała. Bałabym się, że mi się pies nie obudzi... Dałaś dwie i pies się ledwo szlajał... to może starczy. Moje boją się ale tabletek nie daję. I tak spędzamy sylwka w domu więc Marek będzie trzymał Sabę na kolanach ja Dorę. Quote
zuzolandia Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Kochaniutka .dzien SYLWESTROWY NADSZEDL ...... .wiec zyczymy Tobie i całej rodzince z Gajusia na czele ;-) ........SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU 2007 !!!!! Quote
Alka Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Madziu i Gajeczko Szczęśliwego Nowego Roku ! Quote
wiq Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 5.. duzo...:shake: skoro po 2ch tak wygląda...:shake: Quote
puchu Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Fajerwerki, śnieg, muzyka, już szampana każdy łyka, Stary Rok się w Nowy zmienia, Przeto szczęścia śle życzenia. :cunao: :BIG::cunao: :BIG::cunao: Quote
Teklunia Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Madziu, dla Ciebie Gajeczki - szczęśliwego Nowego Roku, w którym nie raz odwiedzicie Warszawę ;) Quote
sota36 Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 UWAGA - JUTRO TU JEST IMPREZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO OKRAGLA!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
eria Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 [quote name='sota36']UWAGA - JUTRO TU JEST IMPREZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO OKRAGLA!!!!!!!!!!!!!!!!! z jakiej to okazji ???? urodzinki czy co ?? :lol: Quote
sota36 Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 eria napisał(a):z jakiej to okazji ???? urodzinki czy co ?? :lol: :):):):):):) Quote
Teklunia Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 sota36 napisał(a)::):):):):):)Jola, powiedz co Ty wiesz, czego my nie wiemy? :mad: 20-tka Magdzie stuka? Rocznikowo to by się chyba zgadzało :hmmmm: Quote
sota36 Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 No wyniuchalam, ze jutro tzw. przez nas 'geburtstad" - (tlumaczenie dla Kasi - "urodzinki") Quote
madzia20sosnowiec Posted January 1, 2007 Author Posted January 1, 2007 [quote name='sota36']UWAGA - JUTRO TU JEST IMPREZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO OKRAGLA!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAA tyyyyyy :mad: :evil_lol: [quote name='Teklunia']Madziu, dla Ciebie Gajeczki - szczęśliwego Nowego Roku, w którym nie raz odwiedzicie Warszawę ;) kasienko oby obyyy :cool3: [quote name='Teklunia']Jola, powiedz co Ty wiesz, czego my nie wiemy? :mad: 20-tka Magdzie stuka? Rocznikowo to by się chyba zgadzało :hmmmm: kobiety błagaaaam :oops: :evil_lol: tak jakos sie przyzwyczaic do mysli nie moge ze to juz tyle:oops: :oops: :oops: Quote
eria Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 [quote name='sota36']No wyniuchalam, ze jutro tzw. przez nas 'geburtstad" - (tlumaczenie dla Kasi - "urodzinki") jak już to Geburstag :evil_lol: no to jutro impreza!! [SIZE=2]to Madzia jest młodsza ode mnie ? do głowy by mi nie przyszło :cool3: Quote
sota36 Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 [quote name='eria']jak już to Geburstag :evil_lol: no to jutro impreza!! [SIZE=2]to Madzia jest młodsza ode mnie ? do głowy by mi nie przyszło :cool3: A cos Ty myslala ? Ze to "stara" baba w Twoim wieku? [quote name='madzia18sosnowiec']AAAAAAAAAAAAAAA tyyyyyy :mad: :evil_lol: no co? No co? kobiety błagaaaam :oops: :evil_lol: tak jakos sie przyzwyczaic do mysli nie moge ze to juz tyle:oops: :oops: :oops: piekny wiek...piekny!!!! p.s.Madziu - nie pij tyle..... Quote
madzia20sosnowiec Posted January 1, 2007 Author Posted January 1, 2007 [quote name='sota36']p.s.Madziu - nie pij tyle..... :oops: :oops: :oops: Quote
Teklunia Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 madzia18sosnowiec napisał(a):kobiety błagaaaam :oops: :evil_lol: tak jakos sie przyzwyczaic do mysli nie moge ze to juz tyle:oops: :oops: :oops: jakie już, jakie już?!?!? ja Ci dam już!:mad: Quote
madzia20sosnowiec Posted January 1, 2007 Author Posted January 1, 2007 wrzucam wam zdjecia zrobione przez kasie :cool3: najpierw moja gwiazdka:loveu: a potem ja z usmiechem kuby rozpruwacza :evil_lol: maltretująca majora :evil_lol: i pozwólcie...pojde spac :eviltong: Quote
eria Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Dobranoc Madziu :lol: fotki prześliczne jak zawsze :loveu: :loveu: Quote
Katerinas Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Halo, halo :smile: Witamy w 2007 roczku :smile: I co ja tu słyszę... hę? Jutro pijemy? :multi: :multi: Madzia - dwudziestka to przepiękny wiek :p I nie "aż tyle" tylko po prostu "tyle". Ciesz się :smile: ... no ale, ale :p życzonka jutro :p Marzy mi się aby się tak cofnąć te x ( ;) ) lat wstecz :p Quote
Chefrenek Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 [quote name='madzia18sosnowiec'] Zdjęcia prześliczne. Widzę,że masz buldonia? W takim razie zapraszam do mojej galerii. Quote
Recommended Posts