Jump to content
Dogomania

Kudłatek Gajek, rozbrykany Cocon i przyjaciele :) ZIMA :)

Recommended Posts

Posted

słuchajcie mam znowu mały problem tym razem z gaja, byłam u wetki wczoraj, po jakies tablety na sylwka, dala nam sedalin 7 tabletek w sumie i dzisiaj miałam jej dać dwie, żeby zobaczyc reakcje i...normalnie sie boje, pies mi sie na łapach słania, ustac nie moze, chociaz po michach węszy :eviltong:
no i wetka mi powiedziała, ze nie ma sie co bac, a w sylwka dac jej 5 tych tablet ok. 21-22...no i jestem w kropce bo sie boje ze mi pies zejdzie po tych 5 tabletkach, skoro juz teraz są takie akcje...
ide jeszcze na dzial weterynarii, bo to taki okres, ze napwno cos sie znadzie, ale jakbyscie uzywali kiedys sedalinu, to prosiłabym o odzew, bo nie wiem kompletnie co robic:confused: :niewiem:

Madziu, Kreon dostawał Sedalin na dwie pierwsze noce w ogordzie, jak tak non stop szczekał. Wetka kazała dać 4 tabletki....spał jak w narkozie caluteńką noc ale następnego dnia przez pół dnia rozjeżdżał się na nogach....A na następną noc dałam mu jedną tabletkę i też przespał całą noc... a Sedalin działa niby tak, że on nie sprawia że pies śpi mocniej tylko że pies śpi dłużej, przynajmniej tak tłumaczył mi mój zaufany weterynarz, a nie ta "awaryjna wetka" od której sedalin dostałam. Więc w sumie nie wiem jak działa bo Kreon i po 4 i po jednej spał całą noc.....

Nie dawaj jej czterech tabletek....

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sota36']Ja bym tyle nie dawala!!!!!!!!!! Niech se tyle wetka wezmie!!!! Pewnie przespi!!!!

jak tam do niej wpadne po nowym roku to jej sama wepcham te tablety:angryy:

[quote name='eria']
Madziu, Kreon dostawał Sedalin na dwie pierwsze noce w ogordzie, jak tak non stop szczekał. Wetka kazała dać 4 tabletki....spał jak w narkozie caluteńką noc ale następnego dnia przez pół dnia rozjeżdżał się na nogach....A na następną noc dałam mu jedną tabletkę i też przespał całą noc... a Sedalin działa niby tak, że on nie sprawia że pies śpi mocniej tylko że pies śpi dłużej, przynajmniej tak tłumaczył mi mój zaufany weterynarz, a nie ta "awaryjna wetka" od której sedalin dostałam. Więc w sumie nie wiem jak działa bo Kreon i po 4 i po jednej spał całą noc.....

Nie dawaj jej czterech tabletek....

eria a ile kreos wazy?moze ona mi cos zle policzyla?nie wiem :niewiem: w watku sedalinu natalia napisala juz cytuje

"Sedalin 35 mg podaje się doustnie. Dawka acepromazyny dla sedacji, premedykacji i terapii objawowej wynosi 1,5-3 mg /kg m.c.
Praktycznie daje się psom o masie ciała:
25 kg 1-2 tabletki, co odpowiada 35-70 mg acepromazyny;
50 kg 2-4 tabletki, co odpowiada 70-140 mg acepromazyny.
Żądany efekt uzyskuje się po 30-60 minutach od jednokrotnego podania leku.
W zależności od zamierzonego efektu sposób dawkowania może być zmieniony.
Działanie trwa przez około 4 godziny."

no to by z tego wynikalo, ze moj pies wazy 60kg skoro mam jej dac 5 tabletek :niewiem: a mowilam jej, ze gaja wazy 30 :niewiem:

[quote name='zuzolandia']Witamy Gajkowo ;-)...u mnie bylo tak ....jak jechalismy do chorwacji to Tosia dostala 2 tablety i przespala prawie cała droge .....
Ja bym jej nie dawała tyle co powiedziła wetka ...

ja ciagle sie zastanawiam, ze max to jest 3 tabletki, moj mlody dzisiaj z kasia jak byli to widzieli co sie z psem dzieje, ze schodow ja znosilismy weszla spowrotem juz sama, ale tabletki dostala ok 17, dalam jej wczesniej jesc, zeby nie zaszkodzilo o teraz dopiero widze, ze pies dochodzi powoli do siebie, chociaz jednak...spi i czasami obije sie o cos :oops:

Posted

Hej Madziu
Ja bym tyle tabletek nie dawała. Bałabym się, że mi się pies nie obudzi...
Dałaś dwie i pies się ledwo szlajał... to może starczy. Moje boją się ale tabletek nie daję. I tak spędzamy sylwka w domu więc Marek będzie trzymał Sabę na kolanach ja Dorę.

Posted

Fajerwerki, śnieg, muzyka,
już szampana każdy łyka,
Stary Rok się w Nowy zmienia,
Przeto szczęścia śle życzenia.
:cunao: :BIG::cunao: :BIG::cunao:

Posted

[quote name='sota36']UWAGA - JUTRO TU JEST IMPREZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO OKRAGLA!!!!!!!!!!!!!!!!!

z jakiej to okazji ???? urodzinki czy co ?? :lol:

Posted

[quote name='sota36']UWAGA - JUTRO TU JEST IMPREZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO OKRAGLA!!!!!!!!!!!!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAA tyyyyyy :mad: :evil_lol:

[quote name='Teklunia']Madziu, dla Ciebie Gajeczki - szczęśliwego Nowego Roku, w którym nie raz odwiedzicie Warszawę ;)

kasienko oby obyyy :cool3:

[quote name='Teklunia']Jola, powiedz co Ty wiesz, czego my nie wiemy? :mad: 20-tka Magdzie stuka? Rocznikowo to by się chyba zgadzało :hmmmm:

kobiety błagaaaam :oops: :evil_lol: tak jakos sie przyzwyczaic do mysli nie moge ze to juz tyle:oops: :oops: :oops:

Posted

[quote name='sota36']No wyniuchalam, ze jutro tzw. przez nas 'geburtstad" - (tlumaczenie dla Kasi - "urodzinki")
jak już to Geburstag :evil_lol: no to jutro impreza!!
[SIZE=2]to Madzia jest młodsza ode mnie ? do głowy by mi nie przyszło :cool3:

Posted

[quote name='eria']jak już to Geburstag :evil_lol: no to jutro impreza!!
[SIZE=2]to Madzia jest młodsza ode mnie ? do głowy by mi nie przyszło :cool3: A cos Ty myslala ? Ze to "stara" baba w Twoim wieku?

[quote name='madzia18sosnowiec']AAAAAAAAAAAAAAA tyyyyyy :mad: :evil_lol: no co? No co?

kobiety błagaaaam :oops: :evil_lol: tak jakos sie przyzwyczaic do mysli nie moge ze to juz tyle:oops: :oops: :oops: piekny wiek...piekny!!!!
p.s.Madziu - nie pij tyle.....

Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
kobiety błagaaaam :oops: :evil_lol: tak jakos sie przyzwyczaic do mysli nie moge ze to juz tyle:oops: :oops: :oops:

jakie już, jakie już?!?!? ja Ci dam już!:mad:

Posted

Halo, halo :smile:
Witamy w 2007 roczku :smile:

I co ja tu słyszę... hę? Jutro pijemy? :multi: :multi:

Madzia - dwudziestka to przepiękny wiek :p I nie "aż tyle" tylko po prostu "tyle". Ciesz się :smile: ... no ale, ale :p życzonka jutro :p

Marzy mi się aby się tak cofnąć te x ( ;) ) lat wstecz :p