Jump to content
Dogomania

Kudłatek Gajek, rozbrykany Cocon i przyjaciele :) ZIMA :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='sota36']gadalam z Ala R. wczoraj na gg - taka jestem w zwiazku z Gaja przybita. Zadalam Jej pytanie :po co bierzemy psy,kochamy je, by potem cierpiec i to stasznie. Ona odpowiedziala, ze to jest MILOSC! MILOSC PRAWDZIWA!
Wiem, ze dla Kasi to okropny czas - wie o tym kazdy, kto przezyl odejscie psa. Myslalam, ze jestem juz na "to" przygotowana. ALe nie! Bedzie kiedys gorzej! I teraz trudno to sobie wyobrazic. Dlatego kochajmy te mordki, tyle dla nich mozemy zrobic! I modlmy sie, zeby jak najpozniej "to" sie stalo!
Sota ... piękne i mądre słowa.
To jest MIŁOŚĆ. I tą miłością musimy żyć.

Madzia -- wracaj.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziu kochana, gdzie jest Twój radosny i usmiechnięty optymizm ???
Wracaj do nas.
Nie dasz rady zmienić tego, co jest jedynym stałym i pewnym zdarzeniam w każdym życiu...
Całuję Cię - Hania . Gezes i Mania też. :loveu:

Posted

Na Święta Bożego Narodzenia życzę Wam :
kolorowych bombeczek, dużo aniołków i gwiazdeczek, słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu od codziennego pośpiechu i takiego śniegu jak poniżej :)

Posted

W te piękne Święta niech każdy pamięta
z głębi serca płynące życzenia:
zdróweczka, marzeń spełnienia, iskierek radości
i dużo miłości,

życzą Lucy* , Kropka , Sara & Rudy

Posted

Jestem jestem moje kochane, baaardzo ślicznie dziękuje za życzenia, na dogo jestem ostatanio gosciem bo...niedowidze :oops: z anginy przerzuciłam sie na grype i od kataru łzy oczami mi sie zalewają:oops: po prostu mam juz dosc...:-(

poza tym poszukuje aparatu bo od 3 tygodni jestem bez i nawet nie mam jak gajkowej zdjecia zrobic, szukam po allegro, chciałam moje cudo 400D canonka ale to narazie niemożliwe finansowo, dlatego szukam jakiejs tanszej lustrzanki, nawet uzywanej, bo przez dogo wpadlam w manie fotografii i bez aparatu czuje sie jak jak bez głowy ;)

jesli ktos z was sie zna, moze mogłby mi cos poradzic?pytałam juz na wątku o fotografii, mam na oku dwa modele Olympus CAMEDIA E-20P
i zwykła cyfrówke Minolta Dimage Z1 (wizualnie moze nie, ale ma naprawde wielkie mozliwosci :cool3: ) jeszcze teraz ewa mi napisała zebym pomyslala o D350 :shake: ja zwariuje przez te aparaty ;)

Posted

Madzia Ty nie wierzysz w zwykłe cyfrówki kompaktowe, trochę umiejętności, pokombinowania i cierpliwości i zdjęcia bez porównania, wiem wiem, marzysz o cackach :evil_lol: ale nawet ten mój A60 robi świetne zdjęcia, a jak nie, to taki aparacik jak ja mam to już jest bomba, pomyśl o tym, że do lustrzanki potrzebne Ci lampy i wszystkie inne pierdoły, wiesz ile to kosztuje :evil_lol: przemysl sprawe, na lustrzanke sobie jeszcze uzbierasz, z drugiej strony, mnie byloby zal wydawac tyle kasiory na jakby nie bylo APARAT :diabloti: no ale jak uważasz :evil_lol:
bo pamietaj, ze dopoki nie poznasz opcji aparatu (tak jak np ja mojego :evil_lol: ) to nawet zdjec w ruchu zrobic nie umiem :evil_lol: a jak widze na serwisach ze zdjeciami jak ludzie cykaja zdjecia moim aparatem, to oczom nie wierze.. takze przemysl :evil_lol: nie, że Cie odwodze, ale może na początek coś mniej skomplikowanego :evil_lol: z drugiej strony spójrz co mojemu szwagrowi po 4 miesiącach użytkowania A60 udało się zrobić tym aparatem, a ja nie potrafiłam zrobić czegoś takiego przez 2 lata jego użytkowania :diabloti:
i jeszcze bezczelny tekst mojej siostry:
"A MÓWIŁAŚ ZE SIE NIE DA TAK ZROBIC FOTOSA TYM APARATEM A MARCIN ZROBIŁ" :oops:

przemysl Madzia :evil_lol:

aha no i ja w każdym razie polecam Canony, zadne inne :p :D

no jeszcze coś dodam: widzisz, ja moim aparatem to na razie umiem kolory ustawić, a bawięsię nim od początku roku bueheheh, wczoraj np okryłam, że można zrobić zdjęcie czarno-czerwone albo czarno+jaki kolor chcesz;) hehe:)

Posted

Dobra, odpisuję dalej :)

Madzia, ta Minolta Dimage Z1 to ona ma tylko 3,2 mln pix :shake: to canon A75tka ma tyle samo :shake: na www.recenzje.net.pl jest dużo recenzji na temat aparatów, poczytaj, naprawdę, dużo fajnych rzeczy można się dowiedzieć..

Olympus CAMEDIA E-20P
a w tym jak dla mnie mały zoom jak na lustrzankę ;) ale na lustrzankach się nie znam, to by się musiał ktoś inny wypowiedzieć :)

Posted

Hej Madziu
Powodzenia życzę w szukaniu aparatu. Jak wiesz ja mam lustrzankę cyfrową Canona 300D i nie zamieniłabym się na nic innego ;) Może taką gdzieś dostaniesz. Podobno nie mam jej już w sklepach, jest jej następczyni bodajże 400-setka. Ale może na jakichś sklepach internetowych?

Posted

zuzolandia napisał(a):
Witanko słodziutka ;-)....Ty sie kobitko lecz ....i wracaj szybciutko do nas...bo smutno ....
Buzioki

staram sie jak moge, kurde, nos mnie boli, jak renifer wygladam :evil_lol:

panienkabubu napisał(a):
Madzia Ty nie wierzysz w zwykłe cyfrówki kompaktowe, trochę umiejętności, pokombinowania i cierpliwości i zdjęcia bez porównania, wiem wiem, marzysz o cackach ale nawet ten mój A60 robi świetne zdjęcia, a jak nie, to taki aparacik jak ja mam to już jest bomba, pomyśl o tym, że do lustrzanki potrzebne Ci lampy i wszystkie inne pierdoły, wiesz ile to kosztuje przemysl sprawe, na lustrzanke sobie jeszcze uzbierasz, z drugiej strony, mnie byloby zal wydawac tyle kasiory na jakby nie bylo APARAT no ale jak uważasz :evil_lol:
bo pamietaj, ze dopoki nie poznasz opcji aparatu (tak jak np ja mojego :evil_lol: ) to nawet zdjec w ruchu zrobic nie umiem :evil_lol: a jak widze na serwisach ze zdjeciami jak ludzie cykaja zdjecia moim aparatem, to oczom nie wierze.. takze przemysl :evil_lol: nie, że Cie odwodze, ale może na początek coś mniej skomplikowanego :evil_lol: z drugiej strony spójrz co mojemu szwagrowi po 4 miesiącach użytkowania A60 udało się zrobić tym aparatem, a ja nie potrafiłam zrobić czegoś takiego przez 2 lata jego użytkowania :diabloti:
i jeszcze bezczelny tekst mojej siostry:
"A MÓWIŁAŚ ZE SIE NIE DA TAK ZROBIC FOTOSA TYM APARATEM A MARCIN ZROBIŁ" :oops:

przemysl Madzia :evil_lol:

aha no i ja w każdym razie polecam Canony, zadne inne :p :D

no jeszcze coś dodam: widzisz, ja moim aparatem to na razie umiem kolory ustawić, a bawięsię nim od początku roku bueheheh, wczoraj np okryłam, że można zrobić zdjęcie czarno-czerwone albo czarno+jaki kolor chcesz;) hehe:)

panienkabubu napisał(a):
Dobra, odpisuję dalej :)

Madzia, ta Minolta Dimage Z1 to ona ma tylko 3,2 mln pix :shake: to canon A75tka ma tyle samo :shake: na www.recenzje.net.pl jest dużo recenzji na temat aparatów, poczytaj, naprawdę, dużo fajnych rzeczy można się dowiedzieć..

Olympus CAMEDIA E-20P
a w tym jak dla mnie mały zoom jak na lustrzankę ;) ale na lustrzankach się nie znam, to by się musiał ktoś inny wypowiedzieć :)

kasia ja nie mowie ze zwykłe cyfrówki są złe,bo byłam zadowolona z nikona co miałam, ale cyfrówki zwyklej nie da sie porównac do lustrzanki, mam pewien plan do tych aparatów, dlatego tak sie zaparłam, wiem, ze zdjec nie umiem robic takich jakie bym chciała, ale jak sama napisałas, trzeba posiedziec i poznac aparat i jego mozliwosci, w pewnym sensie zaprzyjaznic sie z kazda jego czescia i korzystac z niej w jak najlepszym stopniu

poza tym ja przez ciebie choruje na canony :mad: :evil_lol:

Katerinas napisał(a):
Hej Madziu
Powodzenia życzę w szukaniu aparatu. Jak wiesz ja mam lustrzankę cyfrową Canona 300D i nie zamieniłabym się na nic innego ;) Może taką gdzieś dostaniesz. Podobno nie mam jej już w sklepach, jest jej następczyni bodajże 400-setka. Ale może na jakichś sklepach internetowych?

no własnie moja 400D wymarzona to koszt 3tys, obiektyw 18-55, matryca ponad 10mln pix i 2,5 cala LCD, wiadomo potem trzeba dokupic lampy i inne cuda, ale w kieszeni mam odłozone 3 razy mniej :roll:
poza tym wydawało mi sie kasiu ze ty masz 350D?:roll: :eviltong: lece szukac dalej :lol: i spojrze tez na 300D, na allegro są uzywane, ale bez obiektywu dosc czesto

w razie czego to piszcie, ja czekam tu na wasze porady, lece dalej szperac :lol:

Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
poza tym wydawało mi sie kasiu ze ty masz 350D?:roll: :eviltong:
Nie kochaniutka ;) Dokładnie Canon EOS 300D Rebel :smile:
A nie możesz sobie na raty wziąć tej 400-setki?

Posted

Katerinas napisał(a):
Nie kochaniutka ;) Dokładnie Canon EOS 300D Rebel :smile:
A nie możesz sobie na raty wziąć tej 400-setki?

do rat mam złe wspomnienia :oops:

ale dzisiaj znalazłam ogłoszenie o canonie S3 IS za fajne pieniążki, jeszcze jutro pogadam z mamą i chyba go zamówie a na 400D bede odkladać sobie ;) gdyby nie to, ze jestem bez aparatu, to zbierałabym dalej...no ale mowie...bez aparatu jak bez głowy :oops:

dobranooc :eviltong: