Jump to content
Dogomania

Kudłatek Gajek, rozbrykany Cocon i przyjaciele :) ZIMA :)

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć Madziu :multi:

śliczna wyczesana Gajunia :loveu:
nie cytuję żadnej foty bo mi sie wszystkie spodobały :lol:

hihi mi też ostatnio (2 razy na dokładkę) pokradli kable ale TPsa sobie szybko poradziła i nie miałam neta raz przez 2 dni a drugim razem tylko 1 dzień :diabloti:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:loveu::loveu::loveu:no slicznie

DZIEN-KU-JE-MY!:eviltong:

[quote name='Gosiek']cześć Madziu :multi:

śliczna wyczesana Gajunia :loveu:
nie cytuję żadnej foty bo mi sie wszystkie spodobały :lol:

hihi mi też ostatnio (2 razy na dokładkę) pokradli kable ale TPsa sobie szybko poradziła i nie miałam neta raz przez 2 dni a drugim razem tylko 1 dzień :diabloti:

czesc gosia, miło cie znowu widziec w naszych skromnych progach :multi:
fajnie, ze fotaski sie podobały, to kasina reka robiła :cool3: swoim supernowym aparatem :lol:

a co do TP, to u nas ostatanio ulice przebudowywali główną i tam były kable pociagniete no i takim dziwnym trafem co 2 dni kable kradziono, TP straciła na naszym osiedlu parenascie dobrych tysięcy :eviltong:

wrzuce jeszcze na dzien dobry jedno zdjecie, lece z gajkiem, potem poodwiedzam wasze galeryjki i lece dzis do pracy :-(

a oto gajek :loveu:

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']i juz po wszystkim, teraz sie suszymy i czeszemy :cool3:

i czeszemy:lol:

i jeszcze gonimy uciekającego psa przed szczotką :cool3:

pancia zostaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw:diabloti:

no juz bede grzeczna, tylko szybko pancia szybko czesz!:eviltong:

o dupeczke tez trzeba zadbac:p

i prosze panstwa jestesmy na finiszu :eviltong: prawie skonczone :cool3:

małe poprawki

pancia wszędzie musi zajrzec:mad:

i juz pies jest piękny :loveu: czysciutki i pachnący :loveu:

Niczym w salonie fryzjerskim;););)
Piękna panna:loveu::loveu::loveu:

Posted

cześć Madziu !:multi:

I mnie spodobały się wszystkie pokąpielowe foty.:thumbs:Ale Gajeczka cierpliwa , super wygląda taka wyczesana...:loveu:

Tuffcio baaardzo nie lubi kiedy czeszę mu włosy na poopeczce:cool3:

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']a oto gajek :loveu:

to zdjecie jest cudowne i najbardziej podoba mi sie z calej sesyjiiiiiii :loveu: :loveu: w koncu odkryłam piękno jakie potrafi ukazać mój aparat :loveu:
ale widać, że Madzia przekolorowała zdjecia easiem :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

To jest niesamowite...Ta przemiana. Opowiem Ci trochę o Gaji, bo może nie znasz częsci jej historii...
Kilka lat temu jak Twoja Gaja ( wtedy Natka) trafiła do naszego schroniska po raz pierwszy to był szkielet obciągnięty suchą, łuszczącą się skórą, i nie miała sierści - miała jeden wielki pancerz, dwa dni trzy osoby - w tym ja pracowałyśmy nad tą sunią żeby poobcinać jej te ogromne sfilcowane płaty....:-( Widziałam wiele zaniedbanych psów , ale to naprawdę był widok, którego do końca życia nie zapomnę. Przywieźli ją razem z ogromnym nowofundlandem ( od tego czasu nad życie tą rasę kocham). Ben był tak samo zaniedbany, też kilka osób nad nim pracowało:-(
Psy mieszkały razem. Krążyło kilka wersji : jedna mówiła że były psami starszej kobiety alkoholiczki, druga, że były psami małżeństwa, które się rozwiodlo, każde poszło w swoją stronę a psy zostały w w opuszczonym domu...Nie wiem do dziś która jest prawdziwa. W każdym bądź razie podloga pokryta była odchodami psów, inspektor był w szoku jak to zobaczył...
Ben i Natka były wygłodzone. Niestety niuf-staruszek po kilku dniach pobytu w schronisku odszedł za TM, byłam przy nim w tym momencie, Natka też - wyła... Pracownikom i weterynarzom udało się wyleczyć sunię , ale jej psychika była zrujnowana, ona była tak strasznie smutna, leżała tylko w kącie boksu w szpitaliku...
Po dłuuugim czasie, gdy sierść jej odrosła, gdy sunia wypiękniała, doszła do siebie po stracie właścicieli/domu/przyjaciela - została adoptowana. Cieszyłam się jak dziecko...
Ale w 2005 roku pewnego razu przyszłam do schroniska - na kwarantannie zaniedbany briard, upewniłam się - tak to ona :-( :-( :-( Była znowu zaniedbana ale nie tak bardzo jak za pierwszym razem.
Była radosna, dała się grzecznie wyczesywać i obcinać sfilcowaną sierść, w ogole jeśli chodzi o psychikę - dom mimo wszystko dobrze na nią wpłynął...
Tak wyglądała Twoja Gaja jak ją wyczesywałam :

(przód gotowy,tył nie)

Jak miała dość - wskoczyła sobie na fotel ;)

Posted

matko eria, to takie straszne co ta psina musiala przejsc :-(
ale dlaczego Ci drudzy ludzie ją oddali, przecież to łagodny pies :shake:

a historia z sierscia przypomina mi mojego Tena... on tez jak trafil do schronu, to był jednym wielkim kołtunem, całym w odchodach :placz: musieli go ogolic do lysego, bo nie dało sie rozczesac w żaden sposób...

modlę się żeby te psy zapomnialy o tym co bylo...

Posted

Teraz wiem że Gaja już nigdy nie znajdzie się w schronisku, jest zadbana i przede wszystkim kochana :loveu:
Moje piechy też są z tego schroniska.Kreona pozbyli się na starość, wychudzonego i skołtunionego :shake: Na szczęście tylko 7 dni był w schronisku - na dłużej nie pozwoliłam ;)

Posted

Ja tez się pobeczałam ze wzruszenia jak oglądałam te piękne fotki Gajki i komentarze szczęśliwej Magdy :lol: i jak sobie wspomniałam Natkę po przywiezieniu do schroniska i po śmierci Bena :-( :-( :-(

Posted

Gaja trafiła do schroniska z NOWOFUNDLANDEM Benem a nie bernardynem ;)
Oni byli nierozłączni. Jak chcieliśmy Natkę wyprowadzić z klatki, to najpierw trzeba było Benia wyprowadzić, bo ona bez niego nigdzie nie szła, zapierała się, reagowała agresywnie, a jak wyszedł z klatki Ben , ona grzecznie podreptała za nim...
To właśnie Benio sprawił że dobrych kilka lat temu zakochalam się na zabój w niufach. Był w schronisku tylko kilka dni - poznałam NOWOFUNDLANDA z całym jego spokojem, opanowaniem, uległością, dostojeństwem, łagodnością i cierpliwością. I wiem że napewno kiedyś jakiś niuf zamieszka ze mną i będzie to najszczęśliwszy pies na ziemi:loveu:

Posted

[quote name='eria']Gaja trafiła do schroniska z NOWOFUNDLANDEM Benem a nie bernardynem ;)
:oops: no tak , nie ma to jak widzenie tego co sie chce zobaczyc... :oops:
może ja już lepiej pójdę spać ;)

Posted

Eria, az mi łezka popłynęła jak przeczytałam tą cała histroię Gajki - dla mnie ona jest wspaniałą suczką no i przeszła taką metamorfozę, że i ja jej na początku nie poznałam.
Gajunia ma szczęście, że trafiła na Madzie i że tak dobrze się nią opiekowali w schronisku (mam na myśli Ciebie :buzi: )

Posted

kocham was kocham kocham kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
mojej gajusi nigdy w zyciu nie oddam, tak kocham tego kudełka:loveu: :loveu: :loveu:

eria slicznie ci dziekuje za te informacje, biorąc gaje wiedziałam,domyslałam się, ze wiele musiała przejsc, potrzeba bylo duzo pracy w dalszym ciagu z wieloma rzeczami mamy u niej problem (jak chocby eliminacja agresji do innych psów), ale wybaczam jej to wszystko, przeciez tak ją kocham :oops:

do włascicieli, którzy wyadoptowali gajke po całej sytuacji o której napisała eria, mam namiary w ksiazeczce szczepien, ale tak szczerze powiedziawszy nie mam ochoty na rozmowe z tymi ludzmi, w glowie mi sie nie miesci, jak mozna tak cudownego psa oddac, po prostu nie wiem...

zdjęcia ponizej sie zgadzają, pamiętam zieloną obrózke jaką gaja miala na sobie, kiedy ją zabierałam :roll:

a ben...może dlatego kasinego bena tak lubi :cool3:

sama nie wiem co mam pisac, jak narazie to jeszcze chyba nie wierze, jakos sie przyzwyczaiłam do imienia gaja, nawet sprobowałam do niej powiedziec natka, podniosła łepetynke :cool3: