tofelkse Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Witam, dzisiaj zauważyłem dziwną narośl na tylnej łapie u mojego psiaka(2-letni sznaucer miniaturka) Znajduje się ona na zewnętrznej części stopy. Jest twarda, pies zachowuje się normalnie, nie boli go, nawet przy ucisku, nie liże. Załączam fotografię: http://www.fotosik.pl/pok...8b8595dc25.html będę wdzięczny za każdą pomoc, prawdopodobnie i tak udam się do weta, ale chciałbym zaczerpnąć wstępnej opinii. pozdrawiam Rafał S. Quote
tenzin Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 zdjęcie na nic nie wskazuje. możliwoeści wiele: - nowotwór - zmiana grzybicza - zamiana zapalna Po wizytcie u weterynarza, gdy zostanie zbadana skóra i lekarz przeprowadzi wywiad będzie w stanie powiedziec coś więcej. Jakoś strasznie bym się tym nie przejmował, ale pojawić się warto. A do tego czasu obaserwuj jak to się zachowuje, czy piesek to gryzie, skonsultuj z innymi domownikami kiedy to się pojawiło. Pozdrawiam Quote
tofelkse Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Po konsultacji z wetem okazało się, że to histiocytoma;/ Jeśli ktoś chce się podzielić swą wiedzą na ten temat, to będę wdzięczny pozdrawiam Rafał S. Quote
Naklejka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Mój pies ma takie coś na szyi i w okolicy łopatki, oraz na powiece... Można zobaczyć na zdjęciach w galerii... Mamę to nie obchodzi powiedziała: starzeje się ,trudno... Quote
Recommended Posts