psyja Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 moim zdaniem 34cm to jest zdecydowanie duży pies, szczególnie że wg. wzorca 33cm jest maxem jaki powinien mieć grzywek:eviltong: Quote
Foxowa Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Oj sporo jest grzywaczy ponad 36cm. Gdzieś na południu Europy mimo że mają wymagania jak my, wygrywają psy 40 cm... Quote
*anusia&ajlu* Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Asiaczek napisał(a):Noooooo, widze, że następna chętna do robienia rozetek:) Brawo, ta zaprezentowana jest b.ładna! Pzdr. dzieki :) tylko trzeba znalezc chwile czasu i porobie na wystawe;) Jaga. napisał(a):cudne :loveu: a można sobie wybrać? kota czy rozetkę? :diabloti: słuchajcie to jaki to jest duży grzywacz? skoro Audik ma 34 cm i jest mały? a chcesz kotka? :evil_lol: moglabys sie pozegnac z ladnym wlosem twoich psiakow :D dla mnie duzy to powyzej 36cm, taki 33,34 to akuratny;) suki za to wole mniejsze;) psyja napisał(a):moim zdaniem 34cm to jest zdecydowanie duży pies, szczególnie że wg. wzorca 33cm jest maxem jaki powinien mieć grzywek:eviltong: powinien taki byc ale lubie i preferuje takie do 34 cm;) i lubie takie grzywki ktore sa delikatnego koścca nie lubie takich kwadratowych duzych Foxowa napisał(a):Oj sporo jest grzywaczy ponad 36cm. Gdzieś na południu Europy mimo że mają wymagania jak my, wygrywają psy 40 cm... nie no przesada jak na wystawowego psa na te 40cm, stanowczo za duzy jak dla mnie Quote
Jaga. Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 *anusia&ajlu* napisał(a):a chcesz kotka? :evil_lol: moglabys sie pozegnac z ladnym wlosem twoich psiakow :D pożyczę jak mnie najdzie zrobienie hl z moich pp :D *anusia&ajlu* napisał(a):powinien taki byc ale lubie i preferuje takie do 34 cm;-) i lubie takie grzywki ktore sa delikatnego koścca nie lubie takich kwadratowych duzych pokochasz Johnego :D wielki, ciężki, kwadratowy i 36 cm :D :diabloti: Quote
mychaaaaa Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Jaga. napisał(a):pokochasz Johnego :D wielki, ciężki, kwadratowy i 36 cm :D :diabloti: ooo to ogromniasty! a wygląda na drbnego na zdjęciach ;) Quote
*anusia&ajlu* Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Jaga. napisał(a):pożyczę jak mnie najdzie zrobienie hl z moich pp :D pokochasz Johnego :D wielki, ciężki, kwadratowy i 36 cm :D :diabloti: ok za free pozycze, chociaz bedzie Mili w domu spokojnie spala jak sie wymeczy na pp :) :diabloti: chyba masz zla miarke i wage, ze Johnny jest taki duzy i tak duzo wazy to jakies wkrecanie ;) mychaaaaa napisał(a):ooo to ogromniasty! a wygląda na drbnego na zdjęciach ;) heh nie uwierze jak nie zobacze i nie dotkne :) Quote
Jaga. Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 pozory mylą :diabloti: Johnny wychodzi drobno a jest dość duży, wielki to on nie jest ale mały też nie Goldie za to wychodzi duża na fotach a w rzeczywistości jest niewiele większa od jamnicy, w domu wołamy na nia Pindka - bo taka mała. (Tessi ma ksywę Czicza a Johnny - Pampuch :diabloti: bo jak go wzięłam od Ilony to był takim spasionym pampuchem ;) wyglądał superowo) za to na dworze wszyscy mówią Johnemu że jest śliczną sunią a z Goldka się śmieją że chłopak a kitkę nosi Quote
*anusia&ajlu* Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 jak dotkne to zobacze sama :) u mnie zawsze mowia tez tak samo ze Boo to dziewczynka a Ajlu chlopak :) zamowilam u taks fajne szelki takie dziewczyńskie i mam nadzieje ze nie beda juz mylic;) a Ajlu wyglada w nich bosko ale nie mam weny na fotki Quote
Jaga. Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 beda sie smiali ze pies w babskich szelkach chodzi ;) mnie tez zawsze uswiadamiaja ze Tessi to nie jamnik :evil_lol: a swoja droga jak mozna pomylic LYSEGO psa z suka... przeciez widac mu chyba to i owo ;) Quote
Foxowa Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 A ja mam dwie baby :diabloti: No bo przecież Audik to matka Zuzy, wszyscy o tym wiedzą :lol::lol::cool3: Quote
psyja Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 moim zdaniem 40cm grzywacz nie powinien być absolutnie wystawiany czy dopuszczony do hodowli.. ale to już co kraj to obyczaj nie wiem tylko skąd moda na takie ogromniaste grzywki i po co ta moda:roll: taki do 34cm,no 35cm, mi się też podoba, to już dużo ale taki pies może jeszcze super wyglądać:D za to grzywacz z tymi 40cm.. nie widziałam i nie chcę widzieć:diabloti:... (te 40cm nie może mi wyjść z głowy:o) Quote
Foxowa Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Jakaś znajoma mi to mówiła. Jeździ często na południe i takie olbrzymy czasem spotykają... Przesada ogromna. Quote
Jaga. Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Foxowa napisał(a):A ja mam dwie baby :diabloti: No bo przecież Audik to matka Zuzy, wszyscy o tym wiedzą :lol::lol::cool3: to coś mu ta córka nie wyszła, taka łysa :D mnie najbardziej rozśmieszali ludzie którzy pytali czy Johnny i Tessi to ta sama rasa :D :D :D teraz Johnny wyrósł i nie ma takich pytań (a kiedyś szłam z jamnikiem czarnym podpalanym i moją Tesią wtedy maleńką i jakaś babka zapytała mnie co ona tak nam nie wyszła :D ) psyja napisał(a):za to grzywacz z tymi 40cm.. nie widziałam i nie chcę widzieć:diabloti:... (te 40cm nie może mi wyjść z głowy:-o) 40 cm ma podobno brat Bibi - Borys Quote
*anusia&ajlu* Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Jaga. napisał(a):beda sie smiali ze pies w babskich szelkach chodzi ;) mnie tez zawsze uswiadamiaja ze Tessi to nie jamnik :evil_lol: a swoja droga jak mozna pomylic LYSEGO psa z suka... przeciez widac mu chyba to i owo ;) haha albo beda sie smiali albo wkoncu zaczaja ze to baba:D ta Tesiak nie podobna do jamnika;) a lysy jak kogos widzi i mu sie spodoba to jak lata w kolko to osoba nie zdazy spojrzec bo wiercik jest w kilku miejscach na raz;) Foxowa napisał(a):A ja mam dwie baby :diabloti: No bo przecież Audik to matka Zuzy, wszyscy o tym wiedzą :lol::lol::cool3: hahaha:) dobre psyja napisał(a):moim zdaniem 40cm grzywacz nie powinien być absolutnie wystawiany czy dopuszczony do hodowli.. ale to już co kraj to obyczaj nie wiem tylko skąd moda na takie ogromniaste grzywki i po co ta moda:roll: taki do 34cm,no 35cm, mi się też podoba, to już dużo ale taki pies może jeszcze super wyglądać:D za to grzywacz z tymi 40cm.. nie widziałam i nie chcę widzieć:diabloti:... (te 40cm nie może mi wyjść z głowy:o) tez jestem tego zdania;) ja widzialam i powiem ze wrazenie zrobil i na dodatek byl przytuczony lysy i nie moglam sie przestac dziwic taki kolos Foxowa napisał(a):Jakaś znajoma mi to mówiła. Jeździ często na południe i takie olbrzymy czasem spotykają... Przesada ogromna. nie chcialabym takich spotykac wole mniejsze;) Jaga. napisał(a):to coś mu ta córka nie wyszła, taka łysa :D mnie najbardziej rozśmieszali ludzie którzy pytali czy Johnny i Tessi to ta sama rasa :D :D :D teraz Johnny wyrósł i nie ma takich pytań (a kiedyś szłam z jamnikiem czarnym podpalanym i moją Tesią wtedy maleńką i jakaś babka zapytała mnie co ona tak nam nie wyszła :D ) 40 cm ma podobno brat Bibi - Borys :) o to nawet nie wiedzialam ze Borys taki duzy Quote
Matyk Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 hehe mnie najbardziej śmieszą pytania typu Czy to kot i jakiej rasy, hehe no w sumie nawet jak się przyjżeć Mefi na kota nie wygląda :P Borys rzeczywiscie wielkoludek :P Quote
Jaga. Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 odpowiadaj że rosyjski niebieski ;) mnie też czasem pytali jak Johnny był mniejszy Quote
mychaaaaa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Jaga. napisał(a):40 cm ma podobno brat Bibi - Borys z tego miotu w ogóle jakieś duże maluchy powychodziły ;) to ile musi mieć Blanka skoro niehodowlana przez wzrost?? Swoją drogą na zdjęciach ze szczenięcych lat Borys wygląda na drobnego pieska. A Bibi jest duża? Wiem, że dużo waży, ale jak wzrost? ;) Anusia, a Twój Boo też taki wyrośnięty? Przysięgam, że wygląda na chucherko na zdjęciach! :) Quote
*anusia&ajlu* Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Matyk napisał(a):hehe mnie najbardziej śmieszą pytania typu Czy to kot i jakiej rasy, hehe no w sumie nawet jak się przyjżeć Mefi na kota nie wygląda :P Borys rzeczywiscie wielkoludek :P Mefi kotem, dobre haha a jaki sliczny kotecek :loveu: Jaga. napisał(a):odpowiadaj że rosyjski niebieski ;) mnie też czasem pytali jak Johnny był mniejszy do Boo kiedys gosciu: kici, kici....hahaha mychaaaaa napisał(a):z tego miotu w ogóle jakieś duże maluchy powychodziły ;) to ile musi mieć Blanka skoro niehodowlana przez wzrost?? Swoją drogą na zdjęciach ze szczenięcych lat Borys wygląda na drobnego pieska. A Bibi jest duża? Wiem, że dużo waży, ale jak wzrost? ;) Anusia, a Twój Boo też taki wyrośnięty? Przysięgam, że wygląda na chucherko na zdjęciach! :) nie wiem jak wyrosl miot B, i nie wiem jak Bibi a Boo jest praktycznie najmniejszy z chlopakow z miotu B, ma 31,5 cm wazy jakies 5,5 kg chociaz ostatnio schudl wiec teraz z 5kg wazy Quote
Jaga. Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 mychaaaaa napisał(a):z tego miotu w ogóle jakieś duże maluchy powychodziły ;) Odyseja jest duża to i dzieciaki po niej. Boo jest normalnym proporcjonalnym pieseczkiem, miziałam w sobotę, śliczny jest i taki w sam raz - ani za mały ani za duży. nie wiem ale mi się wydawało że Johnny przy nim wygląda zupełnie normanie, nie jakiś przerośnięty. jak w Drzonkowie oglądałam Bibi to była mniejsza od Johnego, taka normalna jak na suczkę fajny wzrost Quote
mychaaaaa Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Jaga. napisał(a):Odyseja jest duża to i dzieciaki po niej. Boo jest normalnym proporcjonalnym pieseczkiem, miziałam w sobotę, śliczny jest i taki w sam raz - ani za mały ani za duży. nie wiem ale mi się wydawało że Johnny przy nim wygląda zupełnie normanie, nie jakiś przerośnięty. jak w Drzonkowie oglądałam Bibi to była mniejsza od Johnego, taka normalna jak na suczkę fajny wzrost Jaga... 36cm w przypadku psa to jeszcze nie tragedia, nie mówię, że taki pies jest zły czy przerośnięty, to raptem tylko 3cm przekroczenia wzorca :) Może się nie znam, może narażam się w tej chwili niektórym hodowcom, ale 40cm to dla mnie jest jakieś lekkie nieporozumienie i takie psy powinny być niehodowlane (skoro wzorzec dopuszcza psy do 33cm a suki do 30? 7 cm to bardzo dużo w przypadku małej rasy - prawie 30% ogólnego wzorcowego wzrostu). Ale jak jest, każdy wie ;) w PL wzorzec chyba częściej delikatnie sugeruje niż określa :roll: A Boo mi zawsze wydawał się drobniutki o zdjęciach. Johnny zresztą też ;) Quote
*anusia&ajlu* Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Jaga. napisał(a):Odyseja jest duża to i dzieciaki po niej. Boo jest normalnym proporcjonalnym pieseczkiem, miziałam w sobotę, śliczny jest i taki w sam raz - ani za mały ani za duży. nie wiem ale mi się wydawało że Johnny przy nim wygląda zupełnie normanie, nie jakiś przerośnięty. jak w Drzonkowie oglądałam Bibi to była mniejsza od Johnego, taka normalna jak na suczkę fajny wzrost Boo moglby miec troszke wiecej miesnia :) i bylby w sam raz, jak na pierwszego grzywka dla mnie jest idealny ;) Johnny mi tez sie podobal, tez go wytarmosilam bo jest niesamowity, ma zjawiskowy kolor!!! mychaaaaa napisał(a):Jaga... 36cm w przypadku psa to jeszcze nie tragedia, nie mówię, że taki pies jest zły czy przerośnięty, to raptem tylko 3cm przekroczenia wzorca :) Może się nie znam, może narażam się w tej chwili niektórym hodowcom, ale 40cm to dla mnie jest jakieś lekkie nieporozumienie i takie psy powinny być niehodowlane (skoro wzorzec dopuszcza psy do 33cm a suki do 30? 7 cm to bardzo dużo w przypadku małej rasy - prawie 30% ogólnego wzorcowego wzrostu). Ale jak jest, każdy wie ;) w PL wzorzec chyba częściej delikatnie sugeruje niż określa :roll: A Boo mi zawsze wydawał się drobniutki o zdjęciach. Johnny zresztą też ;) tez mysle ze nie powinny byc hodowlane takie duze grzywki, ja nie bede ;) ale do hodowli to mi jeszcze brakuje kilku lat i doswiadczenia, ktore dzieki osoba z otoczenia grzywkow powoli zdobywam drobniutki to byl, chociaz sa psy ktore maja mocniejsza budowe, mysle ze jest ok ;) to się pochwalimy, mamy kolejny medal z wystawy NDM, brązowy i ocenę DOSK i fajny opis :) fotki sa ale kiepskie jak bede miala chwile czasu wstawie a tak ogolem to bede miala 3 psa :D ale tylko na swieta, dziadka pies do mnie przyjezdza, Deda kiedys mialam ale u dziadka zaznal spokoju co u mnie tymczasik go maltretowal, bo to taki pies o ktorym mozna zapomniec ;) taki spoookojny na maxa nie to co moja banda :D ciekawa jestem czy po tym mama zmieni zdanie co do 3 psa w domu ;) a fotki niebawem bo umawiamy sie z psami na spacerek to napewno jakies porobie Quote
Ilka21 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 psyja napisał(a):moim zdaniem 34cm to jest zdecydowanie duży pies, szczególnie że wg. wzorca 33cm jest maxem jaki powinien mieć grzywek:eviltong: a to przeczytaj wzorzec dokładnie ;P Wzorzec grzywacza nie podaje maksymalnego i minimalnego wzrostu grzywacza a jedynie granice idealnego wzrostu co za tym idzie tak naprawdę odstępstwa od tego powinny być tarktowane liberalnie choc zdrowy rozsądek powienien zostac zachowany. Ja osobiście wolę psa większego i pięknego w proporcjach jak przeciętnego idealnego wzrostowo, bo małych i naprawdę pięknych nie ma za wiele, przeważnie te większe mają grację i wszytsko to co grzywacz miec powinien - ale to tylko moje zdanie. Dla mnie 40 cm to też za dużo ale dopuszczam psy 37 cm(choć sa dla mnei też duże) ale wtedy musza miec budowę taką jak lubię tj np. tata mojego miotu B. Moja Molly jak na suke nie jest mała też spora bo ma 33 cm ale jak widać szczenięta daje różne największe są samce dw przedziale 31-35cm, a suki 28-33cm.Dla mnie suka poniżej 28cm jest za mała mimo ze wzorzec uznaje to jako idealny wzrost ale dla mnie to nie hodowlnane, a pies taki malutki też dla mnie nie bardzo chyba, że używam go do dużej suki i wtedy mam jakis cel w tym. Niestety nie można patrzeć tylko na wzrost. Każdy patrzy na co innego ja na wzrost na końcu i niestety mam problem z małymi repami bo bardziej podobają mi się proporcjami większe.Trezba starać znaleźć się złoty środek choć nie zawsze to wychodzi Quote
puchu Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Jak się umawiasz na spacer, to pamiętaj o nas :) Quote
Asiaczek Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Gratuluję Legionowa:) I czekam na foteczki. pzdr. Quote
*anusia&ajlu* Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Ilka ja tez bym wolala jakiegos super psa tak do 37cm, niz jakiegos psa ktory by nic nie wniosl do hodowli;) ale napewno szukalabym takiego wzorcowego;) puchu napisał(a):Jak się umawiasz na spacer, to pamiętaj o nas :) wiem, wiem ;) tylko znowu deszcz pada a mielismy w poniedzialek wybrac sie na spacerek... Asiaczek napisał(a):Gratuluję Legionowa:) I czekam na foteczki. pzdr. Asiu dziękuje! mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze z Wazirkiem... i jeszcze tu przekaze Zaginął basenji, Warszawa Mokotów, 13.04.2011 r. Bardzo proszę Was o pomoc. Dzisiaj rano ok. godz. 7.00 zerwał się ze smyczy jeden z moich basenji - trikolor Wazi/Waziri (trikolor, czarny podpalany, białe łapki, biała niepełna kryza wokół szyi, białe podbrzusze, biała końcówka zakręconego ogonka). Pies boi się rowerów i przestraszył się przejeżdżającego w pełnym pędzie rowerzysty. Ma chipa: 528140... Zdarzenie miało miejsce w Warszawie - Górny Mokotów. Ostatnio był widziany na ul. Maklakiewicza, jest głodny, przestraszony i spanikowany. Prosze o każdą informację na jego temat... Telefon: 601 29 85 50; 695 124 442. Bardzo proszę, rozpowszechnijcie tę informację wśród Waszych znajomych, może ktoś mieszka w W-wie na Mokotowie... Quote
Recommended Posts