Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dorota k. napisał(a):
Dzięki Dziewczyny! Ale dajcie mi czas z tekstem do jutra - bo narazie się nie wyrabiam. :oops: Jutro też ma podejść ktoś do tej pani ze sklepu , która jamnika poszukuje i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jasne, wobec tego biore sie za inne jamole a jutro ewentualnie za sunie.

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadora7 napisał(a):
Jasne, wobec tego biore sie za inne jamole a jutro ewentualnie za sunie.

Bardzo chcemy żeby mała szybko domek znalazła, ale chcemy też aby w ogłoszeniach były sprawdzone informacje. Chcemy podejść do weterynarza aby określił jej wiek, żeby sprawdził, czy faktycznie miała małe, bo pojawiły się też opinie że to może urojona ciąża - ja nie potrafię powiedzieć:oops:

Danusia - mam prośbę:oops: możesz zmienić na pierwszej stronie DT u aanka (bo tam faktycznie mała jest)

Posted

ogłoszenai oczywiscie zrobimy tylko jakis tekst infiormacyjny o niej podajcie,jesli mozecie oczywiscie.

co do chłopaka to jesli fajmy domek to mamy chłopaków,może by jakis z tego domu skorzystał?

Posted

danka1234 napisał(a):
ogłoszenai oczywiscie zrobimy tylko jakis tekst infiormacyjny o niej podajcie,jesli mozecie oczywiscie.

co do chłopaka to jesli fajmy domek to mamy chłopaków,może by jakis z tego domu skorzystał?

nie znam tego domu, poproszę Natalię aby się zapytała czy pani wyraża chęć na chłopaka.

Info o małej poda Dorata później, bo powinny być już po wecie chyba

Do psów jest w porządku, śpi w łózku chętnie, wiek - myślę że około 2 lat, ale moze wet oceni lepiej. Doludna, przytulaśna księżniczka. To takie moje spostrzeżenia z 10 minut jakie z nią spędziłam i co usłyszałam w tym czasie

Posted

danka1234 napisał(a):

Co do tego domku to raczej nic z tego nie będzie:shake: nawet dla chłopaka. Pani nawet nie bardzo chciała wysłuchać, co się jej ma do powiedzenia:shake:

Rudzia - tak Ania nazwała jamniczkę - już po wizycie u weterynarza. Weterynarz określił jej wiek na 3-4 lata. Nie potrafił jednoznacznie powiedzieć, czy była to ciąża urojona, czy Rudzia miała maluchy:shake:
Dostała trzy bolesne zastrzyki, po ostatnim bardzo płakała, bo nabawiła się początków jakiegoś zapalenia:shake: Może jak na stacji benzynowej siedziała cały dzień, lub jedna noc spędzona w zieleni, a też nie wiadomo gdzie i w jakich warunkach przed tym wszystkim była:shake:. Nie jest to w każdym razie nic groźnego! W piątek jeszcze pojedziemy na zastrzyk. Dobrze, że mała w domku tymczasowym i jej ciepło:roll: Ona jest taka kochaniutka. teraz myślę nad tekstem - co w ogłoszeniu umieścić:oops: Nawet u weterynarza był kotek i wiemy, że do kociaków też spokojna. Jak macie jakieś fajne pomysły na ogłoszenie, to piszcie:cool3:

Posted

Ale wysyp jamniorków! Co ci ludzie wyprawiają? :mad: Skazują te mądre i piękne małe psiaki przytulaki na powolną śmierć:placz: Dobrze, że jeszcze są ci dobrzy , którzy chcą je przytulać i kochać.:p

Rudzia hop do góry po kochaną rodzinkę i domeczek!!

Posted

[FONT=Calibri]Nie jestem niestety dobra w pisaniu ogłoszeń:oops: Nie wiem czy pisać o jej ciąży urojonej bądź ciąży. Poniżej krótki tekst - czy może być do ogłoszeń???

RUDZIA - prześliczna mała jamniczka porzucona na stacji benzynowej.
Rudzia jest drobną jamniczką , ma około 3 lata. Cały dzień przesiedziała na stacji benzynowej - nie wiemy gdzi była przedtem.
Wieczorem została zabrana przez straż miejską i umieszczona w miejskiej przechowalni – a to tylko punkt w drodze do schroniska. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Pilnie poszukujemy dla niej dobrego domu – w schronisku – nie poradzi sobie.
Rudzia to bardzo mądra i przeurocza sunia . Jest bardzo grzeczna i spokojna. Patrzy na ludzi swoimi smutnymi ślepkami. Uwielbia kontakt z człowiekiem. To wymarzony psiak na kanapę i spacery , na które bardzo chętnie wychodzi. Spokojna do innych psów i kotów.
Może ktoś poprawi, coś doda:oops: lub ma inne propozycje - będę wdzięczna

[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

Posted

dorota k. napisał(a):
Da radę coś z tym ogłoszeniem zrobić, czy jest całkiem do dooo...y:oops:

jest ok,cos sie tam moze doda czy zmieni jak bedzie trzeba.
kontakt jeszcze do tekstu,czy ma byc ten z 1 strony?
i co pisac o sterylce? ze po czy ze jest warunkiem adopcji?

Posted

Danka jeśli adopcja będzie szła przez dogo to pewnie że sterylka jest warunkiem, ale tak naprawdę każdy moze zajść do SM i powiedzieć, ze chce tego psa, bo ona jest formalnie na stanie UM, a tam bierze kto chce. Jeśliby jechała gdzieś poza teren, a ja bym ja na siebie wyciągnęła, to wówczas ja podpisuję umowę z adoptującym-tak robiłam ostatnio ze szczylką ast, a w papierach urzedowych wpisuję oświadczenie, że pies wyjechał poza granice miasta i nie wróci.

Posted

Witam, Rudzia czuje się b. dobrze , ma apetyt wilczy , wczoraj bawiła się nawet z moją suczką Pinią ! , ona wcale nie jest taka smutna , ma po prostu takie spojrzenie , to b. wesoły psiak! . Tak jak dorota już pisała wet. nie mógł jednoznacznie określić , czy to ciąża urojona , mówił ,że mogła to być już któraś ciąża z kolei . NO i ma powiększone węzły chłonne. W piątek idzie na zastrzyk. Gdy mała chce na dwór to się domaga , drapiac łapkami po nogach i prowadząc do drzwi!, taka wychowana. ACHA , podobno jest ktoś chętny na małą , p. Wojtek z ZP.mówił , ale nie wiadomo kto to taki , trzeba by to sprawdzić , no i mała ma teraz siedziec w cieple. Powinna być całkiem zdrowa!. Na razie się kuruje. Muszę kończyć , zaraz idę ze swoimi psami na spacer , do zobaczenia , pozdrowienia od Rudzi!.

Posted

dzięki Danka, ktoś pisał na lokalnym forum, ze do naszej wetki zgłosił się chętny, któremu odszedł jamnik. Wszystkie tropy zostaną sprawdzone, gdyby się okazało, że mamy nadmiar chętnych, to damy znać, moze coś jeszcze do nas przyjedzie;)

a to jej zdjęcie zrobione przez sm...