Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakładam ten watek dla jamnisi by w gąszczu postów na jamnikach i jamnikowatych oraz braku aktualizacji nie umkneła naszej uwadze.
Jamnisia przebywa na tymczasie,dt jest zarejestrowany na dogo i bedzie mam nadzieje z nami wspołpracował.:lol:

To napisała osob aktóra wkleiła jamnisie na watek jamniów;
Bolesławiec, psica złapana przez SM, zabrana na dt przez osobę z lokalnego stowarzyszenia, na prowadzenie watku brak mi czasu-u nas to cały czas walka o każdego psa, aby do schronu nie pojechał, bo przechowalnia to tylko dla nich punkt w drodze do schroniska, aktualnie do Jeleniej Góry, a tam wolontariat umarł po raz wtóry
telefon do Doroty (na dogo - dorota k.) - 502 847 379
można też kontaktować się z seaside lub ze mną, ale my z doskoku ostatnio
Bolesławiec -psy wyłapane przez SM-albo dom albo schronisko, aktualnie w przechowalni

jamniczka mini, waga około 5 kg, grzeczna w domu, niekonfliktowa z innymi psami, śpi w łóżku rzecz jasna:evil_lol: ogólnie to widać, ze jest bardzo smutna, chyba miała młode i ktoś ją wyrzucił:shake:

Kontakt w sprawie adopcji;
telefon do Doroty (na dogo - dorota k.) - 502 847 379

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
deer, Miruś z dołu strony, do któej link podałaś, nie przeżył schroniska, jest już za TM :-(

Juz mi danka napisala :-(

wlasnie aktualizuje ogolnie storne

Posted

jamnisia jest na dt u aanka;) a dorota też ma z nim cały czas kontakt, już wrzucam wątek na b-c i poproszę dziewczyny, aby wchodziły i pisały co i jak. Z tego co mi mówiły chcą z nią podejść do weta, aby ja obejrzał, poproszę je też, aby mała dostała wścieklizną i czipa-to taki gratis od UM dla każdego wyłapanego. Jak wrócę z Dłużyny to dodam pozostałe foty z wczoraj, nie ma ich dużo, bo mała to taki pociągowiec trochę-wiem, bo miałam jamniola przed Bismarckiem

Posted

jeszcze teraz dodam to, niestety obcięłam ją trochę:oops:
ale to jedno ze zdjęć typu-pomożesz mi...?

ona chyba nie miała dobrze, bo ta obroża taka brzydka. Po małym śledztwie dziewczyny ustaliły, ze sunia cały dzień spędziła na stacji paliw-chyba ktoś ja przywiózł i zostawił:shake:

Posted

Jestem - ja faktycznie ostatnio z doskoku trochę :oops:
Sunia została wyłąpana kilka dni temu i jest baardzo smutna :(
Ma powyciągane cycuchy - Ania mówi, że cieknie z nich jeszcze mleko
Wizyta u weterynarza wyjaśni czy i jak dawno miała małe :(

Liczymy trochę na to że może komuś uciekła na spacerze, miejsce w którym zostałą odłowiona to spore osiedle
No ale jak na razie nikt się nie zgłąsza
Bolesławiec to nie takie aż duże miasto i ludzie już powoli uczą się, że psa który uciekł można szukać przez Straż Miejską w "Zieleń Planie" - to właśnie lokalna przechowalnia.
"Idea", że się tak wyraże niefortunnie, tego miejsca polega na tym, że psy odłowione z terenu Bolesławca są tam umieszczane na pewien okres czasu, a później oddelegowywane do schroniska w Jeleniej Górze
z tym czasem to jest różnie. czasem aż do totalnego zapełnienia klatek (do czego stara się nie dopuścić lokalny wolontariat), a czasem , tak jak ostatnio, wywożone są 2 sztuki :angryy::angryy:
A w Jeleniej jak to w Jeleniej, dowiedzieć się czegoś totalnie nie sposób.....
Zresztą dziewczyny od jamników wiedzą, po ostatnim przykładzie mix jamniczki z Jeleniej właśnie....

To tak poglądowo
O suni na pewno więcej powie Ania, u której małą znalazła na szczęście ciepły kącik. U nas nocami już zimno jak cholera, więc mała nieciekawie miała :(

Posted

Są plakaty rozwieszane i ogłoszenia na lokalnych portalach - na razie cisza
Jeżeli ma własny DOBRY dom to miejmy nadzieję, że się znajdzie :(
Jeśli jednak jest tak jak dziewczyny mówią po zrobieniu dochodzenia, że prawdopodobnie mogłą zostać wyrzucona na stacji benzynowej, to już nic nie wskóramy :(

Posted

Witam , mała jamniczka ma się b. dobrze, w nocy b. cichutko śpi na swoim barankowym posłanku , lub w łóżku , raczej nie staram jej do siebie b. przyzwyczajać , chociaż jest to trudne!. , b. lubi siedzieć na kolanach u mnie albo u mojego przyjac. to wymarzony psiak i na kanapę i na spacery , na które b. chętnie chodzi i nawet szybko drepce na swoich krótkich łapkach . moje psy są b. wyrozumiałe dla małej , czasem tylko mała Pinia trochę zazdrosna , ale to nie problem. To b. mądry i przeuroczy ! piesek , co do jedzenia , nie jest wcale wybredna , i b. szybko wszystko wcina , tak jak moja Pinia . , mały łakomczuch . , no ale nie ma sięco dziwić . Nie lubi zostawać sama , ale jak wczoraj wróciłam to zastałam ją na kanapie , poza tym towarzyszyły jej jeszcze dwa nasze psy. Dzisiaj , jak wychodziliśmy z domu , na krótko - podsłuchiwałam pod drzwiami - trochę na początku popłakiwała , ale potem uspokoiła się. Jest jeszcze nie pewna , pewnie zdezorientowana. Wtym tyg. pójdzie do wet. , na razie ją odpchliłam vipreksem. była już na 2 spacerach , teraz śpi . Na razie konczę I Pozdrawiam razem z Małą Rudzią.

Posted

w takim razie czekamy na informacje po wizycie u weterynarza.
Ona chyba potrzebuje cos na laktacje skoro ma jeszcze pokarm,musiała niedawno urodzić,ciekawe jak i gdzie..:-(i co ze szczeniakami...ale tego sie juz chyba nie dowiemy chociaz kto wie..

Posted

Witam! Dzięki za założenie małej wątku:lol: Magducha już sprostowała, że ona jest na tymczasie u Ani. Wczoraj spacerowałyśmy z Anią i małą po osiedlu, zaczepiałyśmy ludzi - nikt jej nie rozpoznał.:-( W dzień, kiedy zabrała ją straż - od rana siedziała na stacji benzynowej, bo rozpoznała ją jednan z pań tam pracujących.:-( Mała jest kochana i przytulaśna - najlepeiej opisze ją Ania , u której jest. jak tylko będą jakieś wieści od weta - damy znać!

Posted

Dzięki Dziewczyny! Ale dajcie mi czas z tekstem do jutra - bo narazie się nie wyrabiam. :oops: Jutro też ma podejść ktoś do tej pani ze sklepu , która jamnika poszukuje i zobaczymy co z tego wyjdzie.