Bura Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Hej, na pielęgnacji juz pytałam i marnie z odpowiedziami, więc zpytam i tu, jakie macie nożyczki do pudli?? Jak dotąd spotkałam się z ideą, że Rose Line Solingen są dobre. Muszę kupić nożyczki w Kielcach, doradźcie jakie są dobre!! Quote
Gośka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Takie którymi ci się dobrze strzyże;) Mogą być rose line, geib, oster... Ja np lubię długie i wygięte. Quote
Bura Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 A jak się gietymi robi proste łapy czy na grzbiecie?? To mnie martwi jak z tym poradzę.... Quote
espania7 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Ja używam i prostych i giętych na razie oceaniki niebieskie ale zbieram się do zakupu dłuższych do pudla Quote
aneta Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Większość firm to Solingeny - tylko pod innymi nazwami - ale patrz na napis koło nitu łączącego noże. Ja preferuję lekko wygięte - strzyże sie nimi dobrze i toye i duże i płaskie powierzchnie (których jest mało) i całą resztę tą z łukami :) A nożyczki musisz sama sobie dobrać próbując jak leżą w ręce i na okazie , bo nieraz jest tak że wybierając z kumpelą ja brałam te co ona odrzucała a one te które mi nie pasowały :cool1: Quote
Bura Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 aneta napisał(a):Większość firm to Solingeny - tylko pod innymi nazwami - ale patrz na napis koło nitu łączącego noże. Ja preferuję lekko wygięte - strzyże sie nimi dobrze i toye i duże i płaskie powierzchnie (których jest mało) i całą resztę tą z łukami :) A nożyczki musisz sama sobie dobrać próbując jak leżą w ręce i na okazie , bo nieraz jest tak że wybierając z kumpelą ja brałam te co ona odrzucała a one te które mi nie pasowały :cool1: No ale jak to ma wyglądać w praktyce?? Idę na stoisko i co?? Mam wziąć ze sobą psa i w tym zgiełku próbować na nim nożyczki?? Hmmmmm... no nie wiem jak to wykonam... Quote
lilix4 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Bura napisał(a):No ale jak to ma wyglądać w praktyce?? Idę na stoisko i co?? Mam wziąć ze sobą psa i w tym zgiełku próbować na nim nożyczki?? Hmmmmm... no nie wiem jak to wykonam... Ja tak kupowałam nozyczki P.Ania powiedziała jaka firma poprosiła sprzedawcę dała mi w ręke i powiedziała żemy spróbowała i czy mi wygodnie i tak oto mam nożyczki zakupione:lol: Quote
aneta Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Marta lepiej poświęcić kilka kłaków (po ocenie oczywiście :evil_lol:) i kilka minut bo nożyczki kupujesz na dłuższy czas, a źle dobrane będą ci przeszkadzać w strzyżeniu. Quote
Bura Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 aneta napisał(a):Marta lepiej poświęcić kilka kłaków (po ocenie oczywiście :evil_lol:) i kilka minut bo nożyczki kupujesz na dłuższy czas, a źle dobrane będą ci przeszkadzać w strzyżeniu. Czyli jednak mam tak jak napisałam wziąc psa i na nim przy stoisku wypróbować?? Ojojoj..... zrobi się :) Quote
Recommended Posts