Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Publikacjo, a czy sunia będzie izolowana od psiaków, DOBRZE izolowana? Głupio by było, gdyby zaciążyła...
A wysterylizować jej teraz nie można. Dopiero z jakiś miesiąc, półtora po cieczce. Suk w trakcie cieczki i bezpośrednio po niej się nie sterylizuje (względy zdrowotne i bezpieczeństwa). No chyba, że są w ciąży...

Posted

O boże :-o:crazyeye:
Jak ma cieczkę to będzie ciężko. Jak nam sie zaciaży bedzie masakra. Właśnie jeśli by była izolowana, a na dworze pilnowana....
Obysmy uzbierali kasę!

Posted

Wczoraj "mój chłop" był u psot i właścicielka mówiła, że jej pilnuje. Pewnie ciężko, przy tak dużym psie jak Brutus, który szaleje i Miśku, który zawsze może na nią "wskoczyć".

Dzisiaj tam podjadę to sprawdzę jak to pilnowanie wygląda, oby dobrze. Zwrócę jeszcze uwagę... Może wezmę suczkę na ten czas do siebie, ale nie wiem czy "mój chłop" się zgodzi... :shake:

Posted

wikuwiku doradził pampersy, jeśli po naciskach "chłop mój" się nie zgodzi, a naciskam mocno to będziemy pampersy stosować, właścicielka dobrze pilnuje, narazie nie ma większych kłopotów.

Zawiozłam kasze i makaron od ela40, wczoraj trochę mięsa poszło i kilka rzeczy dla samej rodzinki.

Posted

Poproś właścicielkę, żeby odszukała kwitek jaki dostała z Lunką w schronie. Na nim będzie data wydania i numer schroniskowy. Podaj mi je (+ imię i nazwisko osoby, która sukę ze schronu brała), spróbuję załatwić kupon na sterylkę.

Posted

Dziękuję maciaszku, mam nadzieję, że właścicielka zachowała papiery.

Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z Warszawy z zapytaniem o Miśka, zobaczymy czy się na niego zdecyduje i czy uda się później wszystko załatwić.

Laro, dziękuję za allegoro, bo to właśnie na nie powołała się potencjalna właścicielka.

Posted

[quote name='publikacja']Dziękuję maciaszku, mam nadzieję, że właścicielka zachowała papiery.

Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z Warszawy z zapytaniem o Miśka, zobaczymy czy się na niego zdecyduje i czy uda się później wszystko załatwić.

Laro, dziękuję za allegoro, bo to właśnie na nie powołała się potencjalna właścicielka.

To fajnie :loveu:

Posted

jezeli bedziemy dawac przyzwolenie ludzim na porzucanie zwierzat to nigdy nie nauczymy ich odpowiedzialnosci. :shake:

To już nawet nie chodzi o ludzi, którym pomagasz - przecież ich nie znam osobiście i nie wiem jak jest - to była taka wczorajsza,ogólna, melancholijna dygresja. Wiem, że chodzi o dobro zwierząt ale nie jest dobrze, że ludziska śpią spokojnie bo zgłosili sprawę wrażliwej osobie, która nie odpuści póki nie zakończy pozytywnie sprawy.

Jak nauczyś ludzi odpowiedzialności, empatii ? - ich rodzin, znajomych, sąsiadów,...

Sorki publikacjo, to chyba temat na inny wątek.