Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ojej co wystaje...Wielki Gonzo :D
Flo Jeżus będzie zbyt łatwy....
FF a Wy przy okazji ciocię w Strzyżowie odwiedzacie ?? to jakies 40 km ode mnie ;)

Gdzie jest Andzike ????

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rewelacja napisał(a):
zapewne w Warszawie, w domu :)

Przez ostatnie trzy dni łatwiej mnie było spotka w magazynie pełnym telefonów, anie w domu:roll:, ale już wracam do żywych:lol:

Posted

majuska napisał(a):

FF a Wy przy okazji ciocię w Strzyżowie odwiedzacie ?? to jakies 40 km ode mnie ;)

nie mamy w planach, ale nie wiem czy w ogóle pojedziemy, dziś byłam z Heniem u lekarza, bo charczał, okazało się, że ma zapalenie krtani z możliwymi przeżutami na oskrzela...dostał niestety Zinnat, Clemastin i Dicoflor osłonowo. Mam obserwować Jego kaszel i zachowanie i jak się pogorszy kierunek szpital...bo tylko dożylnie inne leki...jestem załamana....kurde Antek zimowy i zachorował na zapalenie płuc dopiero jak miał rok, a tu Henio 2 miesiące i już antybiotyk..biedny kaszle okrutnie i noszę i całuję...z noska cieknie. Waży 6200g, duży chłopak chociaż się chowa na maminym cycu.

Posted

FF, bądź dobrej mysli, trzymam kciuki, Paćka mi ostatnio tez jakies świństwa połapała, łącznie z jakąś straszną wysypką, zmieniająca się w owrzodzenia, po kilku dniach się wszystko uspokoiło, nawet wczoraj w przytulisku była :D Będzie dobrze !!!

Posted

Nie chce brać antybiotyku, wymiotuje. Pani doktor mi powiedziała, że nawet co godzinę po 1ml żeby wziął, zamierzam z glukozą po 1ml podawać. Jesli nadal będzie zwracał to szpital, bo nawet za mały na zastrzyki jest. Ogólnie Henio radosny i zadowolony, no i kaszel jest ok czyli odrywający i nie cały czas kaszle, ale przeraża mnie, że taki mały, a już antybiotyk.

• 1 month later...
Posted

Hmmm... jakoś dawno mnie tu nie było... :cool3:
W życiu realnym suczyny spędzają czas bardziej aktywnie niż na wątku, miesiąc temu miały przyjemność gościć się ze mną i z Kacprem u Majuski, która zrobiła im piękne letnie fryzury (które już odrosły :D )
Poznały też majuskową Maję i Bezę i bardzo ładnie się dziewczyny razem dogadały :)

W niedzielę wróciliśmy z wyjazdu na Mazury, odpoczeliśmy, wyspacerowaliśmy się, naładowaliśmy akumulatory, co poniektórzy się nawet wykąpali w jeziorze (Szirka gardzi tego typu aktywnością...).

Ale najpierw baaardzo aktywne psy na Czaputkowej działce ;)

I baaardzo aktywny pies na Mazurach - Nelka wykopała dołek, Szira próbowała się w nim zmieścić, ale cóż... dołek był za mały :cool3:

Jest woda, jest impreza :)

Posted

Takie tereny spacerowe to ja rozumiem... :)

Psie legowisko ;) Golden wolał zimną podłogę w kuchni :)

Złota opiekunka ;)

I tradycyjnie - zapraszam do nowego tymczasowicza aikowo - PLUTO (w mojej sygnaturze) :)

Posted

aikowo napisał(a):
A gdzie zdjęcia z sesji Pixelka? Chłopaki wyjątkowo grzecznie zachowywali się na mazurach i nie powiem kto się wybrał na samotną wycieczkę.....

Na tablecie, do którego nie mam dostępu bo albo ktos na nim gra we wściekła ptaki albo ktoś wali na nim w bębenki...:cool3:

Hmm... Golden z Pixelem tradycyjnie musieli zwiedzić okolicę na własną łapę bez zbędnego balastu w postaci ludzi ;)
A właśnie - mojemu TZ udało się dokonać niemożliwego - zgubił Nelkę :evil_lol: Na szczęscie na całe 10min. bo mądry pies sam wrócił w miejsce gdzie widzieli się ostatnio ;)

Posted

aikowo napisał(a):
Poza drobną wpadką pierwszego dnia moje mądre pieski trzymały się pięknie! To Nelunia się zgubiła :)

Nelunia się nie zgubiła! Nelunia została zgubiona! :D

• 2 months later...
Posted

Cztery lata temu podjęłam jedna z najlepszych decyzji w swoim życiu - razem z aikowo pojechałyśmy do Łowicza i przywiozłyśmy stamtąd najwspanialszego psa na świecie, moją ukochaną łowicką księżniczkę :loveu:

Zaadoptowanie Nelki było początkiem zmian na lepsze, nie wyobrażam sobie, że mogłabym jej nie mieć:oops:

:BIG::new-bday::bday:Sto Lat suczynko moja cudowna z okazji kolejnych urodzin! :drink1::tort:

Zdjęcie jeszcze z ostatnich podrygów lata, by aikowo :Rose:

Poza tym u terebelków wszystko ok, co prawda Szirka może mieć na ten temat inne zdanie - od poniedziałku jest na diecie i nie wydaje się zbytnio szczęśliwa z tego powodu :roll: