Juldan Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Andzike napisał(a):Znasz aikowo - czasem pójdzie do sklepu po chleb to znajdzie mastifa a czasem beaglo-terriera :diabloti: Skąd ja to znam:hmmmm: aaa, już wiem, w taki sam sposób "dorobiliśmy" się Zuzi, a później Orła i Reszki- chociaż tutaj poszliśmy tylko do piwnicy... mamanabank, widziałaś nasze kotecki??? jak nie, to zapraszamy na wątek Zuzy ;) Quote
Andzike Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Juldan']Skąd ja to znam:hmmmm: aaa, już wiem, w taki sam sposób "dorobiliśmy" się Zuzi, a później Orła i Reszki- chociaż tutaj poszliśmy tylko do piwnicy... mamanabank, widziałaś nasze kotecki??? jak nie, to zapraszamy na wątek Zuzy ;) To zapraszamy to nadprogramowego zakupu ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/234301-%C5%81aciata-kr%C3%B3wka-czyli-mix-beagle-i-teriera-czeka-na-dom Quote
mamanabank Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Aj, zgubiłam gdzieś Zuzankowy wątek... Quote
Andzike Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 [quote name='mamanabank']Aj, zgubiłam gdzieś Zuzankowy wątek... proszę uprzejmie :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/207740-Zuza-i-s-ka-czyli-kociaki-Orze%C5%82-i-Reszka Quote
mamanabank Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 [quote name='Andzike']proszę uprzejmie :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/207740-Zuza-i-s-ka-czyli-kociaki-Orzeł-i-Reszka Dziękuję :-) Quote
mamanabank Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Boże jak tu pięknie! O, chyba już to gdzieś pisałam :-D Quote
Andzike Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 mamanabank napisał(a):Boże jak tu pięknie! O, chyba już to gdzieś pisałam :-D A jak pięknie było wieczorem... :razz: Kupiłam sobie wielkie orzechy włoskie, raptem dwie dychy za kilogram ;) Nelka orzechy uwielbia, Szirka też, u aikowo zawsze wygrzebują z trawy i wcinają, więc dostały po dwa. Szirka już dawno ogarnęła, a Nelka chrupie i chrupie... Po jakiejś godzinie zorientowałam się, że w chrupaniu sa przerwy - jak orzeszek się skończy to mój mądry pies idzie sobie do kuchni i wyciąga z torebki kolejnego... ;) nie wiem ile wyciągnęła, ale wnioskując z ilości skorupek na posłaniu - całkiem sporo... Quote
majuska Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Niech je, nie żałuj jej, tam ponoć dużo dobroczynnych składników mózgotwórczych jest Szirka niech też coś dziubnie :D Quote
Andzike Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 majuska napisał(a):Niech je, nie żałuj jej, tam ponoć dużo dobroczynnych składników mózgotwórczych jest Szirka niech też coś dziubnie :D Kupie im jutro te mniejsze, niech wcinają, póki Kacper jeszcze nieraczkujący ;) Quote
mamanabank Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Kacperek zacznie raczkować, to zacznie psom wyjadać, pamiętam moje bliźniaki, jak zrobiły napad na psią miskę i potem palcem wydłubywałam im karmę z buzi, bo nie chciały wypluć, ale były szczęśliwe z gębkami pełnymi granulek puriny :-D Zaczęłam sobie właśnie przeglądać niektóre zdjęcia z tamtych czasów, ale było pięknie :-D Quote
Andzike Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 [quote name='mamanabank'] Zaczęłam sobie właśnie przeglądać niektóre zdjęcia z tamtych czasów, ale było pięknie :-D hahaha, ktoś ma dobry humor od wczoraj, wszystko Ci się podoba :loveu: I super :) Cztery miesiące temu przytulałam zawinięte w kremowy kocyk niespełna 3kilogramowe zawiniątko... Quote
mamanabank Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 no naprawdę, wszystko mi się ostatnio podoba, zwykle w takich momentach zaczynam się bać i rozglądam się, z której strony coś gruchnie, bo przecież tak dobrze być nie może, żeby się wszystko podobało :-D A ja dzisiaj przesyłam uściski dla Kacperka :loveu: Quote
Andzike Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 mamanabank napisał(a):no naprawdę, wszystko mi się ostatnio podoba, zwykle w takich momentach zaczynam się bać i rozglądam się, z której strony coś gruchnie, bo przecież tak dobrze być nie może, żeby się wszystko podobało :-D A ja dzisiaj przesyłam uściski dla Kacperka :loveu: Eee tam, nic nie gruchnie :) Dziękujemy! :) Quote
majuska Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 [quote name='mamanabank']no naprawdę, wszystko mi się ostatnio podoba, zwykle w takich momentach zaczynam się bać i rozglądam się, z której strony coś gruchnie, bo przecież tak dobrze być nie może, żeby się wszystko podobało :-D Kochana może tak być, wszystko to co masz w głowie potem sie przejawia w Twoim życiu, sławetne Prawo Przyciągania kóre stosuję od jakiegoś czasu :) jak Ci sie wszystko podoba i jesteś uchachana to możesz co najwyżej przyciągnać tego jeszcze więcej, a jak czekasz , że coś gruchnie to w końcu gruchnie. Tak więc rozkoszujmy sie pięknymi chwilami. Ja dziś przejeżdżałam koło sklepu ślubnego w którym kupiłam sobie ślubne buty i mnie wspominki wzięły, że to był taki piękny czas :) Quote
Andzike Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 A ja dziś doszłam do wniosku, że mój piękny czas zaczął się od wzięcia Neli ze schroniska - ta decyzja zapoczątkowała wszystkie zmiany na lepsze w moim życiu :loveu: Quote
jostel5 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 (edited) Przyszłam podładować trochę akumulatory i ...podładowałam!:) Pięknie tu!:) Jak zawsze!:) Edited October 30, 2012 by jostel5 literówka Quote
Andzike Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Jostel5, zawsze jesteś tu mile widziana ;) Kacper nakarmiony (oczywiście przy pomocy suczyn), więc i one mogą w końcu odpocząć :) Quote
Juldan Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Andzike a ten dodatek pomiędzy Dziewczynkami to pozostałość po Twoim obuwiu??? P.S. u nas dzisiaj wielkie święto, Gaja nie jedzie do hotelu, Juldan zawozi Ją do DS:Cool!: Quote
Andzike Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Juldan']Andzike a ten dodatek pomiędzy Dziewczynkami to pozostałość po Twoim obuwiu??? P.S. u nas dzisiaj wielkie święto, Gaja nie jedzie do hotelu, Juldan zawozi Ją do DS:Cool!: Hehe, tak ;) pozostałość po bardzo unikatowym (rozmiar 34...) pięknym sandałku na koreczku :angryy: nie chcecie wiedzieć co usłyszała Neska (bo to ona zapoczątkowała sandałkowy mord) po tym jak zastałam nadgryziony sandał po powrocie do domu... Widziałam na FB :D :D :D Bardzo się cieszę!!! Juldan ją odda? ;) Quote
Jasza Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Nawet się ułożyły obie jak do karmienia ;-) Andzike - tak logistycznie - jak wyglada Wasz dzień? Pytam poważnie? Jak sobie dajesz radę ze spacerami i opieką nad Kacprem? Szczególnie w taką pogodę? Quote
Andzike Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Jasza, jak pogoda jest w miarę i Paweł nigdzie nie wyjeżdza to nie ma żadnego problemu - rano on wychodzi z psami, potem w ciągu dnia ja z wózkiem na dłuższy spacer, potem Paweł po powrocie z pracy i wieczorem. Jak Paweł wyjeżdza na 2-3dni - to ja rano Kacpra w nosidełko, potem spacer z wózkiem, ostatni spacer wtedy suczyny zaliczają przed kąpielą Kacpra. Na szczęście moja mama mieszka blisko, a pracuje jeszcze bliżej więc często wpada posiedzieć chwilę z Kacprem, a ja w tym czasie mogę wyjść z psami czy iść na zakupy. W zasadzie to nie ma jakiegoś większego problemu - jedyny jest taki, że nie mogę po prostu wyjść z domu z Kacprem - przed wyjściem muszę koniecznie zabrać psy na spacer. W sytuacji gdy muszę iść gdzieś tylko z Kacprem, pakuję go do wózka, biorę psy, zjeżdzam 10 pięter na dół, spaceruję z psami, wjeżdzam z wózkiem na 10 piętro, zostawiam psy (oczywiście ze smaczkami) i znów zjeżdzam na dół :) w innym przypadku byłaby w domu psia rozpacz... I tak sobie od czterech miesięcy żyjemy :) I jest pięknie :loveu: Quote
jostel5 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Kochana Andzike!:loveu: Zmęczona pewnie jak siedem diabłów ,ale NAJ...!:loveu: Mimo zmęczenia!:) Quote
Andzike Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 jostel5 napisał(a):Zmęczona pewnie jak siedem diabłów ,ale NAJ...!:loveu: Mimo zmęczenia!:) jostel5:oops::loveu: Zarówno Kacper jak i moje suczyny to naprawdę super "dzieciaki" - opieka nad nimi naprawdę nie jest problematyczna :) Quote
Recommended Posts