Andzike Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 A po spacerze psu należy się odpoczynek :) Jak psu kanapa :D Quote
Jasza Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Fajnie je zobaczyć :-) A Szira niedługo będzie bielsza od bieli :crazyeye: Ona tak wyjaśniała, czy ja do tej pory tego nie dostrzegłam? Quote
majuska Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Andzike sory, ale tak mi się micha śmiała jak foty ogądałam :D :D :D ( a zwłaszcza po tym jak wyszło przypadkiem, że Szira nie grzeszy mądrością to już wogóle :D ) Quote
Andzike Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Jasza napisał(a):Fajnie je zobaczyć :smile: A Szira niedługo będzie bielsza od bieli :crazyeye: Ona tak wyjaśniała, czy ja do tej pory tego nie dostrzegłam? Szira jest srebrzysta, faktycznie wyjaśniała od czasu gdy u nas jest - chyba się wytarła, bo kąpieli unika jak może ;) majuska napisał(a):Andzike sory, ale tak mi się micha śmiała jak foty ogądałam :D :D :D ( a zwłaszcza po tym jak wyszło przypadkiem, że Szira nie grzeszy mądrością to już wogóle :D ) Hehe, a wiesz jaka ona jest zabawna na żywo? ;) Chociaż mam trochę wyrzuty, że tak ją opisuję jako glupka, bo w porównaniu z większością znanych mi psów jest mega mądra - pilnuje się na spacerach (bez smyczy), nie hałasuje i nie brudzi w domu, jest przyjazna do wszystkich (chociaz koty zaczyna gonić - uczy się od Nelki...:mad:). Jest baaardzo posluszna :) ale pomimo tego jest taką typową ciapą i uroczym głuuupkiem :) Nelce nie dorasta do poduszek od łapek :) Super jest to, że one są tak rożne, a jednocześnie super się dogadują - uzupełniają się, Szira przy Nelce mądrzeje, a Nelka przy Szirze porzuca wrodzone zadumanie i zachowuje się jak szczeniak ;) Quote
Florentynka Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Aaaa!!!! Drapieżna upiorna owca z pierwszej fotki jest cudna! Quote
majuska Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Andzike, ale ja mam dokładnie taki sam przypadek w domu, Maja potrafi stanąc jak wryta i się nie ruszy , bo widzi jakiś cień, kiedyś darła japę na plastikowe wiadro, które chłop pozostawił na ciągnącym sie naprzeciwko naszego balkonu polu, albo udaje groźnego teriera, a milion razy nie zauważyla na spacerze kota siedzącego 2 metry od niej w trawie ...mogłabym opisywać takich akcji tysiące, ale czyż nie na tym ( między innymi) polega urok tych "bałwanów" :D Quote
Andzike Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Hahahaha, dokładnie :D Jeszcze dodam, że Szirze przynajmniej raz dziennie wydaje się, że coś próbuje ją "zabić" ;) Albo suszarka do ubrań albo wózek albo kask do motoru. Jak w sypialni zamieszkało łóżeczko Kacpra to odmówiła wchodzenia do niej (ale potem się przekonała, nawet za bardzo - o czym pisałam u Łucji). Quote
Andzike Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Szira intensywnie pracuje nad tym, żeby wychodzić na spacery na smyczy, w kolczatce i w kagańcu :mad: Nie wspomnę już o pogonieniu czarnoskórego chłopca na rowerku (bardzo niepoprawne politycznie :roll:), rzucanie się na sznaucerki, nauczenie się od Nelki polowania na kotki, ale gonitwa przez całe podwórko za małym chłopcem na hulajnodze to już chyba przegięcie... :angryy: Quote
majuska Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 No Andzike, wg mnie niesprawiedliwe byłoby gdybyś posiadała 2 zupełnie bezproblemowe, besmyczowe, kochane i w pełni przewidywalne suczki...a miej tak jak ja ja np., a co :D A jak reakcja na "dziada" z dużą szeleszczącą torbą??...bo u mnie do zagryzienia jest :D Quote
Andzike Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 majuska napisał(a): A jak reakcja na "dziada" z dużą szeleszczącą torbą??...bo u mnie do zagryzienia jest :D A jak! Szeleszczących dziadów to i Nelka nie lubi... a jak już jedna zaszczeka nie ma szans, żeby się druga nie przyłączyła ;) D Quote
Florentynka Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Andzike napisał(a):A jak! Szeleszczących dziadów to i Nelka nie lubi... a jak już jedna zaszczeka nie ma szans, żeby się druga nie przyłączyła ;) D I to jest najstraszniejsza strona posiadania więcej niż jednego psa. A co do dziadów to się nie dziwię, kto to widział, żeby na psa szeleścić! Quote
Jasza Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 majuska napisał(a):No Andzike, wg mnie niesprawiedliwe byłoby gdybyś posiadała 2 zupełnie bezproblemowe, besmyczowe, kochane i w pełni przewidywalne suczki...a miej tak jak ja ja np., a co :D A jak reakcja na "dziada" z dużą szeleszczącą torbą??...bo u mnie do zagryzienia jest :D Kompletnie niesprawiedliwe ;-):diabloti: Quote
Andzike Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 U nas bez zmian :) Bardzo mi się podoba taka stabilizacja ;) Quote
Florentynka Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Andzike, Kacperek jest ogromny! Teraz dopiero widać to w całej krasie ! A "stabilizacja" rzeczywiście wygląda super - tyle w tym spokoju i luzu! Quote
Andzike Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Florentynka']Andzike, Kacperek jest ogromny! Teraz dopiero widać to w całej krasie ! Qrcze, ja też mam wrażenie, że z niego jest kawał chłopa... w przyszłym tygodniu szczepienia, to sprawdzimy ile waży, ale każdy wyraża uprzejme zdziwienie, jak mówię, że ma niecałe 3mies. ;) Florentynka, Ty coś pisałaś,ze masz smaka na słodkie? może konfitury z bzu lub prażone jabłka z aikowego ogródka by Cię zainteresowały? ;) http://www.dogomania.pl/forum/thread...-do-14-10-g-22 Quote
majuska Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 prawdziwa sielanka...a dziewuchy zarośnięte, że hej :D Quote
Andzike Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='majuska']prawdziwa sielanka...a dziewuchy zarośnięte, że hej :D[/QUOTE] Zarośnięte masakrycznie... :shake: jeszcze raz bym je obcięła przed zimą, chociaż aikowo twierdzi, że Szira wygląda rewelacyjnie i nie mam jej co obcinać ;) Florentynka, czy Ty w końcu masz sweter z Gjalpo? :) Quote
Florentynka Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Andzike'] Florentynka, czy Ty w końcu masz sweter z Gjalpo? :)[/QUOTE] Ranyboskie..... przypomniałaś mi.... skleroza jest rzeczą straszną. Ostatnie co w tej sprawie pamiętam to wysłanie kudłów do łowicza 100 lat temu... Quote
Andzike Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='Florentynka']Ranyboskie..... przypomniałaś mi.... skleroza jest rzeczą straszną. Ostatnie co w tej sprawie pamiętam to wysłanie kudłów do łowicza 100 lat temu...[/QUOTE] Mi się to przypomniało, bo taki srebrzysty sweterek z Szirki to byłaby fajna rzecz ;) Quote
Andzike Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Kacper z Szirą zaczynają wchodzić w interakcje ;) Nelka z politowaniem się temu przygląda ;) Quote
Florentynka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Nie mogę! Szira wygląda jak pluszak, taki wełniaczek z oczkami z cekinów! Quote
Andzike Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Florentynka']Nie mogę! Szira wygląda jak pluszak, taki wełniaczek z oczkami z cekinów![/QUOTE] Przekomicznie teraz wygląda ;) Quote
majuska Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Andzike'] Nelka z politowaniem się temu przygląda ;) [/QUOTE] Ha, ha , nie dziwie się :D Szira bosko tu wyszła :D Andzike zobaczysz co się potem będzie działo...ja już tego u mnie nie ogarniam:shake::lol: Quote
Andzike Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='majuska']Ha, ha , nie dziwie się :D Szira bosko tu wyszła :D Andzike zobaczysz co się potem będzie działo...ja już tego u mnie nie ogarniam:shake::lol:[/QUOTE] Dziś pierwszy raz widać było świadomą reakcję Kacpra na Szirę i Sziry na Kacpra, niestety malo delikatna owieczka się rozkręciła i zaczęła pyrgać Kacpra głową, żeby ją głaskał :roll: To jeszcze nie ta kategoria wagowa ;) Quote
Recommended Posts