Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasza napisał(a):
Fajnie je zobaczyć :smile:
A Szira niedługo będzie bielsza od bieli :crazyeye:
Ona tak wyjaśniała, czy ja do tej pory tego nie dostrzegłam?

Szira jest srebrzysta, faktycznie wyjaśniała od czasu gdy u nas jest - chyba się wytarła, bo kąpieli unika jak może ;)

majuska napisał(a):
Andzike sory, ale tak mi się micha śmiała jak foty ogądałam :D :D :D ( a zwłaszcza po tym jak wyszło przypadkiem, że Szira nie grzeszy mądrością to już wogóle :D )

Hehe, a wiesz jaka ona jest zabawna na żywo? ;) Chociaż mam trochę wyrzuty, że tak ją opisuję jako glupka, bo w porównaniu z większością znanych mi psów jest mega mądra - pilnuje się na spacerach (bez smyczy), nie hałasuje i nie brudzi w domu, jest przyjazna do wszystkich (chociaz koty zaczyna gonić - uczy się od Nelki...:mad:). Jest baaardzo posluszna :) ale pomimo tego jest taką typową ciapą i uroczym głuuupkiem :) Nelce nie dorasta do poduszek od łapek :)
Super jest to, że one są tak rożne, a jednocześnie super się dogadują - uzupełniają się, Szira przy Nelce mądrzeje, a Nelka przy Szirze porzuca wrodzone zadumanie i zachowuje się jak szczeniak ;)

Posted

Andzike, ale ja mam dokładnie taki sam przypadek w domu, Maja potrafi stanąc jak wryta i się nie ruszy , bo widzi jakiś cień, kiedyś darła japę na plastikowe wiadro, które chłop pozostawił na ciągnącym sie naprzeciwko naszego balkonu polu, albo udaje groźnego teriera, a milion razy nie zauważyla na spacerze kota siedzącego 2 metry od niej w trawie ...mogłabym opisywać takich akcji tysiące, ale czyż nie na tym ( między innymi) polega urok tych "bałwanów" :D

Posted

Hahahaha, dokładnie :D
Jeszcze dodam, że Szirze przynajmniej raz dziennie wydaje się, że coś próbuje ją "zabić" ;) Albo suszarka do ubrań albo wózek albo kask do motoru. Jak w sypialni zamieszkało łóżeczko Kacpra to odmówiła wchodzenia do niej (ale potem się przekonała, nawet za bardzo - o czym pisałam u Łucji).

Posted

Szira intensywnie pracuje nad tym, żeby wychodzić na spacery na smyczy, w kolczatce i w kagańcu :mad: Nie wspomnę już o pogonieniu czarnoskórego chłopca na rowerku (bardzo niepoprawne politycznie :roll:), rzucanie się na sznaucerki, nauczenie się od Nelki polowania na kotki, ale gonitwa przez całe podwórko za małym chłopcem na hulajnodze to już chyba przegięcie... :angryy:

Posted

No Andzike, wg mnie niesprawiedliwe byłoby gdybyś posiadała 2 zupełnie bezproblemowe, besmyczowe, kochane i w pełni przewidywalne suczki...a miej tak jak ja ja np., a co :D
A jak reakcja na "dziada" z dużą szeleszczącą torbą??...bo u mnie do zagryzienia jest :D

Posted

majuska napisał(a):

A jak reakcja na "dziada" z dużą szeleszczącą torbą??...bo u mnie do zagryzienia jest :D

A jak! Szeleszczących dziadów to i Nelka nie lubi... a jak już jedna zaszczeka nie ma szans, żeby się druga nie przyłączyła ;)
D

Posted

Andzike napisał(a):
A jak! Szeleszczących dziadów to i Nelka nie lubi... a jak już jedna zaszczeka nie ma szans, żeby się druga nie przyłączyła ;)
D

I to jest najstraszniejsza strona posiadania więcej niż jednego psa.
A co do dziadów to się nie dziwię, kto to widział, żeby na psa szeleścić!

Posted

majuska napisał(a):
No Andzike, wg mnie niesprawiedliwe byłoby gdybyś posiadała 2 zupełnie bezproblemowe, besmyczowe, kochane i w pełni przewidywalne suczki...a miej tak jak ja ja np., a co :D

Kompletnie niesprawiedliwe ;-):diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Florentynka']Andzike, Kacperek jest ogromny! Teraz dopiero widać to w całej krasie !

Qrcze, ja też mam wrażenie, że z niego jest kawał chłopa... w przyszłym tygodniu szczepienia, to sprawdzimy ile waży, ale każdy wyraża uprzejme zdziwienie, jak mówię, że ma niecałe 3mies. ;)

Florentynka, Ty coś pisałaś,ze masz smaka na słodkie? może konfitury z bzu lub prażone jabłka z aikowego ogródka by Cię zainteresowały? ;)
http://www.dogomania.pl/forum/thread...-do-14-10-g-22

Posted

[quote name='majuska']prawdziwa sielanka...a dziewuchy zarośnięte, że hej :D[/QUOTE]

Zarośnięte masakrycznie... :shake: jeszcze raz bym je obcięła przed zimą, chociaż aikowo twierdzi, że Szira wygląda rewelacyjnie i nie mam jej co obcinać ;)
Florentynka, czy Ty w końcu masz sweter z Gjalpo? :)

Posted

[quote name='Andzike']
Florentynka, czy Ty w końcu masz sweter z Gjalpo? :)[/QUOTE]
Ranyboskie..... przypomniałaś mi.... skleroza jest rzeczą straszną. Ostatnie co w tej sprawie pamiętam to wysłanie kudłów do łowicza 100 lat temu...

Posted

[quote name='Florentynka']Ranyboskie..... przypomniałaś mi.... skleroza jest rzeczą straszną. Ostatnie co w tej sprawie pamiętam to wysłanie kudłów do łowicza 100 lat temu...[/QUOTE]

Mi się to przypomniało, bo taki srebrzysty sweterek z Szirki to byłaby fajna rzecz ;)

Posted

[quote name='Andzike']
Nelka z politowaniem się temu przygląda ;)

[/QUOTE]

Ha, ha , nie dziwie się :D Szira bosko tu wyszła :D
Andzike zobaczysz co się potem będzie działo...ja już tego u mnie nie ogarniam:shake::lol:

Posted

[quote name='majuska']Ha, ha , nie dziwie się :D Szira bosko tu wyszła :D
Andzike zobaczysz co się potem będzie działo...ja już tego u mnie nie ogarniam:shake::lol:[/QUOTE]

Dziś pierwszy raz widać było świadomą reakcję Kacpra na Szirę i Sziry na Kacpra, niestety malo delikatna owieczka się rozkręciła i zaczęła pyrgać Kacpra głową, żeby ją głaskał :roll: To jeszcze nie ta kategoria wagowa ;)