Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudne,absolutnie cudne towarzystwo!:)

Kosiarka (t.zn. jej działanie ) tylko podkreśliła urodę całej sfory!

Andzike-wygladasz przepięknie! Wcale nie gorzej niż Twoje sunie!;)

Posted

Jostel, dzieki :oops:

Psy są chyba bardziej zadowolone z mojego przymusowego siedzenia w domu niż ja ;)
Barłożymy się :)

Od dwóch dni jest u nas mamusina Shiba i powiem Wam szczerze, że nie ogarniam... :roll: To taki typ psa, że musi być wiecznie przy mnie, w łózku, w łazience, w kuchni, nawet w szafie. A jak ona się zrywa i za mną biegnie, to zaraz za nią zrywa się Szira, zeby zobaczyć co się dzieje. Nelka początkowo się temu opierała, ale dziś nawet ona dała się wkręcić i gdzie się nie ruszę mam za sobą ogonek z trzech psów:roll:
Na szczęście jutro Shiben wraca do domu, aczkolwiek przypuszczam, że bedzie teraz u nas częstym gościem, skoro i tak jestem w domu, a mama pracuje...

Dziś z całą trójką byliśmy odwiedzić Czaputa, specjalnie dla majuski chciałam zrobić zdjęcie, ale nie dało rady - całe towarzystwo wariowało, Szira z Czapim pokochali się i teraz za każdym razem jak się widzą, odbywa się dzikie szaleństwo ;) Shiba wolała się przyglądać z bezpiecznej odległości i z moich kolan, a Nelka interweniowala, jak jej zdaniem bawili się za długo i czuła się pominięta ;) Śmiesznie razem wyglądają - trzy "basety bretońskie" - czarny, szary i rudy ;)

Pojawiły się na podwórku jeże i wieczorne spacery są wielką niespodzianką - dziewczyny już dwa razy namierzyły nocnego wędrowcę, a dziś ustępowałam jednemu na pasach :D Ekscytacja Nelki odrobinę przypomina ekscytację koteczkami, ale trochę jej jednak brakuje ;)

Aaaaa.... I jeszcze się muszę pochwalić, że kupiłam piękne obroże od taks - oczywiście w odcieniach fioletu dla obydwu suczyn :D
Obroże są niedrogie, solidnie wykonane i naprawdę śliczne :) Wykonanie i przesyłka ekspresowe - taks to naprawdę solidna firma - zdecydowanie polecam :)
Do kompletu dostały nowe adresówki i koniec wydatków na burki:diabloti:

Posted

Rewelacja napisał(a):
jeszcze tylko porządne zabezpieczenie od kleszczy bo cholerstwa jest cała masa! i koniec wydatków :P

Zabezpieczone są ;) Faktura czeka na przekazanie ;)

Szirek się boi burzy :( nie tak panicznie jak moja pierwsza sunia pseudo-"jamniczka", wchodząca w każdą możliwą norę, ale jest taka "niewyraźna".
Biedna wystraszona kupka nieszcześcia, leży na podłodze obok narożnika, bo stąd nie widzi okna :(

Posted

Florentynka napisał(a):
Pokaż laseczki w nowych obrożach, pokaż... Moje mają obróżki od Taks kupione przed wiekami - nadal śliczne i niezniszczalne!

Ja jestem zachwycona - co prawda za pierwszym razem podałam taks złą długość :mdleje: i obroże były za ciasne, ale po dwóch dniach dostałam nowe ;) A przy okazji jamnikom babci sprezentowałam pierwsze wersje ;)
We wtorek będę na działce (dziadkowie jutro otwierają działkowy sezon), więc postaram się złapać wszystkie cztery panny w nowych obrożach ;)

Posted

Po poniedziałkowym spędzeniu całego dnia w domu :mdleje: szlag mnie trafił i wczoraj nieinwazyjnie, oszczędnie i bezstresowo pojechalam na działkę, gdzie spędzilam dzień na leżaczku ;) Psy zachwycone, od wczoraj odsypiają, zdecydowane mieszczuchy z nich ;)
Więc dziś kolejny dzień barłożenia ;)

Posted

Florentynka napisał(a):
A zdjęcia z działki gdzie????

mamanabank napisał(a):
jakoś tak też mi się wydawało, że miały być

A bo miały, ale byłyby dokładnie takie same jak wklejalam niecałe dwa tygodnie temu, więc sobie darowałam ;)

Posted

Figafiga napisał(a):
A gdzie obróżki???? ([FONT=arial black]a się czepiamy wszystkie hi hi hi[/FONT])

Jakoś nie mogłam się zebrać :roll:
Wyglądają mniej więcej tak :)
Nelkowa :)

Szirowa :)

Szira na działce czuje się coraz lepiej ;)

Psy po dzisiejszej wycieczce na działkę tradycyjnie padły ;)

Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia Szibie - mój brat z Pawłem nawozili i podsiewali dziś trawnik, a Sziba to dziewczyna mojego brata, więc nie odstępowała go na krok - po pewnym czasie wyglądała jak lody stracciatella - śmietankowe z kawałkami czekolady, tak była obsypana ziemią :evil_lol: Mam nadzieję, że ją dziś wykąpał, bo z działki przywiozła też na sobie nasiona trawy i nawóz - dziwnie by wyglądała, gdyby nagle porosła na zielono :D :D :D

Posted

Bardzo gustowne obróżki!
Czytałam kiedyś o białym niedźwiedziu, który zzieleniał. Podobno włos niedźwiedzia polarnego jest wewnątrz pusty, przez co tworzy dodatkową izolacje termiczną, niemniej właśnie z tego powodu wewnątrz włosów temu biednemu misiowi wyrosły glony...
Mam nadzieję, że Sziba pozostanie biała.

Posted

Jostel, bardzo fajny bazarek, ale nie moje rozmiary :)

Na aikowych łąkach zrobiło się zielono :loveu: kiepski ze mnie ostatnio towarzysz spacerów, ale na jeden udało nam się wybrać :)
Nelka z Szirą ustalają plan wycieczki :)

Goldunio :D

Nelka w pogoni za Korkiem - tymczasowiczem aikowo :)

Korek się pławi :)

a Ciapek - drugi tymczasowicz aikowo - galopuje :)

Posted

Kolejno odlicz :) Trójki zabrakło, bo w sumie było siedem psów na spacerze - widocznie pozostała trójka miała ciekawsze sprawy niz pogoń jedno za drugim ;)

Posted

No te psy to w ogóle się mają jak pączki w maśle! Błotka akurat to się ostatnimi czasy wystrzegamy (Gjalpon zaliczył nawrót gronkowca po spacerze z kąpielą) ale taki wielopsi spacer to jest coś pięknego, zawsze z przyjemnością oglądam te zadowolone stworzenia na fotkach Andzike.

Posted (edited)

majuska napisał(a):
Fajne to bajorko macie, mój pseudo-terier chętnie pobrodziłby w takim błotku :smile:

Jakie bajorko? :confused: toż to pięknie się wijąca rzeka Pisia :D nawet ryby w niej są! :D

Florentynka napisał(a):
No te psy to w ogóle się mają jak pączki w maśle! Błotka akurat to się ostatnimi czasy wystrzegamy (Gjalpon zaliczył nawrót gronkowca po spacerze z kąpielą) ale taki wielopsi spacer to jest coś pięknego, zawsze z przyjemnością oglądam te zadowolone stworzenia na fotkach Andzike.

Mam nadzieję, że poza tonami błota i kleszczem u Nelki :mdleje: nic więcej z tego spaceru nie przywlekliśmy... co do kleszcza to w sumie nie wiem czy Nelka złapała go na łąkach, bo rano ją oglądałam i nic nie miała, a po południu znalazlam na brzuchu kleszczową główkę :mdleje: Nienawidzę gadzin, po prostu nienawidzę! :angryy:

A na spacerze im więcej psów tym lepiej, chociaż niezmiennie wzbudzamy sensację idąc przez wieś z kilkoma burkami na smyczach (w końcu po co psom spacery, łańcuch wystarczy... :shake:)

Edited by Andzike