Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aikowo']kandydat no kolejnego narożnikowego drapichrusta??
Powodzi sie w schronisku firanki w kwiatki,kanapa ;)

To jest Czoko - mój pierwszy "tymczasowicz" z Kielc :) w cudzysłowiu, bo siedział 24h, więc co to za tymczasowicz... ;)

Posted

[quote name='Andzike']Halo, halo, jest tu ktoś z prezentami ? ;)
Dzisiaj mijają 2 lata odkąd najcudowniejszy kudłaty osiołek ze mną zamieszkał :)

Adopcja Nelki było jedną z najlepszych decyzji w moim życiu :loveu::loveu::loveu:

Gratuluję i dziękuję zarazem!!!
Pozdrawiam serdecznie z przytułku dla obłąkanych! Właśnie dlatego dopiero teraz piszę. Mamy przerwę między zajęciami "krótka piłka - zabić! Odwarunkowanie" a "obozem przetrwania"
Pozdrawiam i uciekam, zanim mnie wychowawca przyłapie. Pa! Do zobaczenia w 3 rocznicę!

Posted

mamanabank napisał(a):

Pozdrawiam serdecznie z przytułku dla obłąkanych! Właśnie dlatego dopiero teraz piszę. Mamy przerwę między zajęciami "krótka piłka - zabić! Odwarunkowanie" a "obozem przetrwania"
Pozdrawiam i uciekam, zanim mnie wychowawca przyłapie. Pa! Do zobaczenia w 3 rocznicę!

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Co takiego? Skąd??? :crazyeye:

Posted

Muszę się na Neluśkę, najpiękniejszą łowicką księżniczkę nieco poskarżyć ...:roll:

Uwielbienie Nelki do wszelkiego rodzaju guziczków, suwaczków i sprzączek sięgnęło zenitu... Nie wspomnę o tym o wszystkie poduchy są pozaszywane, bo Nelka rozgryzła suwaczki na dzień dobry, wiadomo, że nie można zostawiać ciuchów "byle gdzie" bo guziczki zostaną z nich wygryzione, ale Nelka ostatnio naraziła się:

- zjedzeniem moich nowych balerinek z groszkami. W sumie to nie zjadła - odgryzła groszki... Próba usunięcia groszków z drugiego buta, żeby wyglądały podobnie nie przyniosła spodziewanego efektu...
- usunięciem pasków z moich kozaczków. Jakoś to przeżyję, akurat bez pasków też dobrze wyglądają.
- odgryzieniem guzika w moich spodniach biurowych. Chętnie bym go przyszyła, ale w miejscu gdzie był zionie wielka dziura ....
- wypruciem TZowi suwaka z bluzy, którą nieopatrznie rzucił na tylne siedzenie samochodu... tuż obok Nelki:roll:
- wygryzieniem suwaka w kieszeni i plastikowego elementu od ściągacza w bluzie mojego brata, który popełnił dokładnie ten sam błąd co TZ - mimo, że wiedział, jakim Nelka jest fanem metalowych i plastikowych elementów...:roll:

Nelka wykazuje przy tym niesamowitą przebiegłość, kombinatorstwo, połączone z udawaniem niewiniątka z klasyczną "miną zbitego osła" :roll: Jest jak świnka poszukująca trufli - nie cofnie się przed niczym, żeby dobrać się do suwaczka, co obejmuje także otwarcie szafki, wyciągnięcie sobie butów z półek lub ściągnięcie spodni z krzesła... wyjątkowo przebiegła bestia i wymagający przeciwnik... :cool3:

Wlaśnie czekam na TZa, żeby sobie wybrał pasujące mu elementy do ciuchów, które zostawił dzisiaj do prania... Niezabezpieczone... :shake:
To wszystko tylko dzisiejsza robota łowickiej księżniczki... :razz:

Posted

Osz kurcze blade!
To oczywiście komunikat " zajmijcie się mną, mam dość przybłęd na moim narożniku"...
Andzike - uszyj jej taką poduchę całą w guziki, znaczy przyszyj milion guzików do poduszki i niech sobie obgryza...

Posted

Florentynka napisał(a):

Andzike - uszyj jej taką poduchę całą w guziki, znaczy przyszyj milion guzików do poduszki i niech sobie obgryza...

Swego czasu Dzika_Figa proponowała uszycie czegoś takiego, ale potem tajemniczo zniknęła z dogomanii :razz:
A co do "przybłęd" na narożniku - to właśnie robimy taką przerwę ... do czasu ;)

Posted

Nela - guzikowa panienka ;-)
Wiem Aniu, że to nie całkiem śmieszne :roll:...ale zdjęcie z odgryzionymi guziczkami i zameczkami - no, uśmiałam się....:diabloti:

Posted

Jasza napisał(a):
Nela - guzikowa panienka ;-)
Wiem Aniu, że to nie całkiem śmieszne :roll:...ale zdjęcie z odgryzionymi guziczkami i zameczkami - no, uśmiałam się....:diabloti:

Nikt, kto nie jest absolutnie dumny z osiągnięć swojego psa nie zrobi i nie zamieści takiego zdjęcia.
Tak w głębi serca Andzike jest przecież dumna z Nelki, że taka mądra i uzdolniona ;)

Posted

Florentynka napisał(a):
Nikt, kto nie jest absolutnie dumny z osiągnięć swojego psa nie zrobi i nie zamieści takiego zdjęcia.
Tak w głębi serca Andzike jest przecież dumna z Nelki, że taka mądra i uzdolniona ;)

Ależ oczywiście, że jestem zachwycona precyzją z jaką Nelka wygryza suwaczki ;) dziś moja mama stwierdziła, że Nelka ma po prostu takie hobby ;)

Zdecydowanie zazdroszczę mojemu psu o poranku... ;)

Posted

mamanabank napisał(a):
Pierwsza moja myśl dzisiaj po przebudzeniu - Nela w pościeli o poranku

U mnie to był pierwszy widok po przebudzeniu ... ;)
Teraz pewnie nadal barłoży się w betach, a ja muszę pracować na nowe spodnie z suwaczkami i guziczkami ...:angryy:

Posted

Nelusień przestała pachnieć fiołkami w związku czym wylądowała dziś w wannie.
Chyba mnie już nie kocha. Koopka biednego, mokrego nieszczęścia leży pod kocykami i w ogóle się do mnie nie odzywa...