majuska Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Przy Czaputku nie ma focha??:razz::eviltong: Quote
Andzike Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='majuska']Przy Czaputku nie ma focha??:razz::eviltong:[/QUOTE] Lekuchnego ;) , ale to chyba tak dla zasady ;) Wie, że prędzej czy później Czaputek pójdzie do domu, nie pierwszy raz jest u nas na tymczasie ;) Quote
majuska Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 W sumie to dobrze, a niech ma te foszki, wolno jej, jej pańcia, jej pańcio , jej narożniczek, prawda?:lol: Moja Maja wchodzi pod łóżko teraz ( jak jest rozłożone to sie tam taka "budka"robi ) bo mamy Bezę chwilowo na tymczasie no i jest właśnie taki foch...po pół godzinie w "budce" i moich namowach wraca łaskawie na łóżko :roll::evil_lol: Quote
jostel5 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Zobacz,Andzike-fajny?;)http://img811.imageshack.us/img811/6340/p1000864.jpg Mamy takiego dzieciaka w schronie...Po wypadku! Quote
Andzike Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='jostel5']Zobacz,Andzike-fajny?;)http://img811.imageshack.us/img811/6340/p1000864.jpg Mamy takiego dzieciaka w schronie...Po wypadku! Już się nim zachwycilam na szczeniaczkowie! Boski jest!!! Quote
aikowo Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 No i wylazło szydło z worka!!!! Nelunia ten idealny pieseczek jest terrorystą koteczków! Koteczek mimo że pieseczków się nie boi został pogoniony i pyrgnięty brutalnie nosem. Pięknie, pięknie........ Odrobineczkę Nelunia się zrehabilitowała na spacerku bawiąc się z Neską... ale kotecek biedny nie mógł pojąć w swoim nie pełnym rozumku dlaczego pieseczek goni i brutalnie pyrga.... :) Quote
jostel5 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Kiedyś,kiedyś koteckami były (niezdrowo !)zainteresowane obie córeczki Andzike-Nelka,oczywiście ,ale i "przyszywana" Sarenia....:) Quote
Andzike Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 aikowo napisał(a): Nelunia ten idealny pieseczek jest terrorystą koteczków! Koteczek mimo że pieseczków się nie boi został pogoniony i pyrgnięty brutalnie nosem. Wstyd mi za księżniczkę okrutnie... całą drogę tłumaczyliśmy jej, że u aikowo czeka nowy kotecek, który zostanie jej najlepszym przyjacielem ;) Nelka przyjazniła się z Rudolfem - Seven z charakteru-taki sam super kociak, więc mialo być dobrze... Z początku ok - Nelka bardziej wystraszona niż kotecek - w końcu co to za kotecek, który nie ucieka??? Seven szukał pomocy w niebiosach ;) Prawda, że urocze? Szkoda tylko, że Nelka trzymała nerwy na wodzy tylko w przypadku, gdy kotek leżal / siedział nieruchomo... Ale i tak zbliżała się do niego ruchem posuwisto-polującym zakończonym klasyczną myśliwską "wystawką":shake: A jak już kotek się ruszył - było jeszcze gorzej:roll: Nelka straszyła, pyrgała, głuchła, łapała za kark i stresowała biednego ufnego kotecka :( Zla Nelunia, zła!!! :angryy: Nie wiem czy jej się ta toksyczna fascynacja minie :( Mam tylko nadzieję, że nie zmarnuje takiego fajnego psiolubnego koteczka:shake: Quote
Andzike Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 aikowo napisał(a):Odrobineczkę Nelunia się zrehabilitowała na spacerku bawiąc się z Neską... No nie wiem czy można to nazwać rehabilitacją... ;) Wodopój ;) Moja księżniczka łowicka :) dzierżoniowska księżniczka jako bohaterka odległego planu ;) jostel5 napisał(a):Kiedyś,kiedyś koteckami były (niezdrowo !)zainteresowane obie córeczki Andzike-Nelka,oczywiście ,ale i "przyszywana" Sarenia....:) Wtedy jeszcze nie bylo Sevenika, tylko kociczki aikowo wykazujące daleko posuniętą ostrożność jeśli chodzi o obce psy, a już na Nelkę reagujące wprost alergicznie...:roll: Nelka sobie generalnie grabi. Dziś wyciągnęła z szafy ostatnią parę moich sandałków na obcasie - tym razem czarnych z kamyczkami. Kamyczków nie ma. Sprzączki też. Jakbyście spotkały gdzieś bazarek z butami dla liliputów to proszę o info, bo w tym sezonie straciłam już 4 pary sandałków (o kapciach nie wspomnę!). Ale, żeby mi to własna kudłata córeńka takie rzeczy??? :shake: Quote
Jasza Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Pozwól Jej Andzike na jakieś małe grzeszki...byłaby zbyt idealna ;-) Quote
Andzike Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Jasza napisał(a):Pozwól Jej Andzike na jakieś małe grzeszki...byłaby zbyt idealna ;-) Jak dla mnie to ona zawsze będzie idealna :) Nelce zapowiada się ciekawy weekend:) Jutro jedziemy najpierw z Shibuchenem na działkę do babci i jej jamników, a prosto stamtąd do nieobecnej trochę w tym sezonie na wątku labradorki Kai, gdzie oczywiście obecny będzie również Czaputek :) Zamierzamy przywieźć mnóstwo grzybów! (oby nie kleszczy... :shake:) Quote
fiorsteinbock Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Wow, to sie Nelka rozkrecila :) Andzike, księzniczka chyba ma silny instynkt łowiecki, ktory sie włącza w momencie jak kocurek biegnie. Może łatwiej bedzie wytlumaczyc Seven'owi aby odpuscil z uciekaniem wowczas księzniczka straci zainteresowanie ;) Quote
Andzike Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Nelka niestety "poluje" na kotka nawet gdy leży, pyrga go nosem, żeby się ruszył, a jak się ruszy... ;) A ze swoim własnym prywatnym osobistym kotopsem Rudolfem wylegiwała się tak... Quote
fiorsteinbock Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Czyli jest wierna jednej miłości - Rudolfowi. A Seven jest u Ciebie na dt? Czy Ds? Quote
Andzike Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Czyli jest wierna jednej miłości - Rudolfowi. A Seven jest u Ciebie na dt? Czy Ds? Seven jest u aikowo na DS ;) Tam gdzie na DT jest Neska ;) Quote
fiorsteinbock Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Czyli Nelka w goscinie tak sie zachowywala? No tak, przeciez pisalas u Neski, że to Ona nauczyla towarzystwo jak sie obchodzic z futrzakami :) Quote
Andzike Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Czyli Nelka w goscinie tak sie zachowywala? No tak, przeciez pisalas u Neski, że to Ona nauczyla towarzystwo jak sie obchodzic z futrzakami :) My z Nelką jesteśmy od jakiegoś czasu częstymi gośćmi u aikowo ;) Niestety koteczki aikowo nie witają nas z radością... :( Quote
Andzike Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Weekendowo czyli dwa bobry :) pełnia psiego szczęścia :) Czaputek nie jest przekonany do tej formy rozrywki... ;) Najbezpieczniej za plecami mamusi ;) Quote
Andzike Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Pieskowo, piaskowo. Unikatowe kopanie dołu by Czaputek czyli najpierw jedną potem drugą łapką ;) W końcu się złamał i zbliżył do tej strasznej wody... ;) Quote
Andzike Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 A wieczorem świętowaliśmy 5-te urodziny Kai - sto lat Kajucha! ;) Jestem wariatką, mam przyjaciółki wariatki i jestem z tego dumna :D :D :D Dziś prawie 4h łaziłyśmy po lesie w poszukiwaniu grzybów - efekt, male pudełko kurek :( buuu.... Quote
mamanabank Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Boski weekend, boskie ludzie ;-), boskie psy i boskie zdjęcia Quote
Andzike Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Jasza napisał(a):Kto piekł???? Kajkowa mamusia czyli moja przyjaciółka ;) Ciacho pachniało rewelacyjnie, ale ilość wsadzonych do niego psich ciasteczek odstraszyła nas od spróbowania ;) Za to pieski się zajadały! Quote
Recommended Posts