Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majuska']Przy Czaputku nie ma focha??:razz::eviltong:[/QUOTE]

Lekuchnego ;) , ale to chyba tak dla zasady ;)
Wie, że prędzej czy później Czaputek pójdzie do domu, nie pierwszy raz jest u nas na tymczasie ;)

Posted

W sumie to dobrze, a niech ma te foszki, wolno jej, jej pańcia, jej pańcio , jej narożniczek, prawda?:lol: Moja Maja wchodzi pod łóżko teraz ( jak jest rozłożone to sie tam taka "budka"robi ) bo mamy Bezę chwilowo na tymczasie no i jest właśnie taki foch...po pół godzinie w "budce" i moich namowach wraca łaskawie na łóżko :roll::evil_lol:

Posted

No i wylazło szydło z worka!!!!

Nelunia ten idealny pieseczek jest terrorystą koteczków!
Koteczek mimo że pieseczków się nie boi został pogoniony i pyrgnięty brutalnie nosem.

Pięknie, pięknie........

Odrobineczkę Nelunia się zrehabilitowała na spacerku bawiąc się z Neską...

ale kotecek biedny nie mógł pojąć w swoim nie pełnym rozumku dlaczego pieseczek goni i brutalnie pyrga.... :)

Posted

aikowo napisał(a):

Nelunia ten idealny pieseczek jest terrorystą koteczków!
Koteczek mimo że pieseczków się nie boi został pogoniony i pyrgnięty brutalnie nosem.

Wstyd mi za księżniczkę okrutnie... całą drogę tłumaczyliśmy jej, że u aikowo czeka nowy kotecek, który zostanie jej najlepszym przyjacielem ;) Nelka przyjazniła się z Rudolfem - Seven z charakteru-taki sam super kociak, więc mialo być dobrze...
Z początku ok - Nelka bardziej wystraszona niż kotecek - w końcu co to za kotecek, który nie ucieka???

Seven szukał pomocy w niebiosach ;)

Prawda, że urocze?

Szkoda tylko, że Nelka trzymała nerwy na wodzy tylko w przypadku, gdy kotek leżal / siedział nieruchomo... Ale i tak zbliżała się do niego ruchem posuwisto-polującym zakończonym klasyczną myśliwską "wystawką":shake:
A jak już kotek się ruszył - było jeszcze gorzej:roll: Nelka straszyła, pyrgała, głuchła, łapała za kark i stresowała biednego ufnego kotecka :( Zla Nelunia, zła!!! :angryy:
Nie wiem czy jej się ta toksyczna fascynacja minie :( Mam tylko nadzieję, że nie zmarnuje takiego fajnego psiolubnego koteczka:shake:

Posted

aikowo napisał(a):
Odrobineczkę Nelunia się zrehabilitowała na spacerku bawiąc się z Neską...

No nie wiem czy można to nazwać rehabilitacją... ;)

Wodopój ;)

Moja księżniczka łowicka :) dzierżoniowska księżniczka jako bohaterka odległego planu ;)

jostel5 napisał(a):
Kiedyś,kiedyś koteckami były (niezdrowo !)zainteresowane obie córeczki Andzike-Nelka,oczywiście ,ale i "przyszywana" Sarenia....:)

Wtedy jeszcze nie bylo Sevenika, tylko kociczki aikowo wykazujące daleko posuniętą ostrożność jeśli chodzi o obce psy, a już na Nelkę reagujące wprost alergicznie...:roll:

Nelka sobie generalnie grabi. Dziś wyciągnęła z szafy ostatnią parę moich sandałków na obcasie - tym razem czarnych z kamyczkami.
Kamyczków nie ma. Sprzączki też.
Jakbyście spotkały gdzieś bazarek z butami dla liliputów to proszę o info, bo w tym sezonie straciłam już 4 pary sandałków (o kapciach nie wspomnę!). Ale, żeby mi to własna kudłata córeńka takie rzeczy??? :shake:

Posted

Jasza napisał(a):
Pozwól Jej Andzike na jakieś małe grzeszki...byłaby zbyt idealna ;-)

Jak dla mnie to ona zawsze będzie idealna :)

Nelce zapowiada się ciekawy weekend:) Jutro jedziemy najpierw z Shibuchenem na działkę do babci i jej jamników, a prosto stamtąd do nieobecnej trochę w tym sezonie na wątku labradorki Kai, gdzie oczywiście obecny będzie również Czaputek :)
Zamierzamy przywieźć mnóstwo grzybów! (oby nie kleszczy... :shake:)

Posted

Wow, to sie Nelka rozkrecila :)
Andzike, księzniczka chyba ma silny instynkt łowiecki, ktory sie włącza w momencie jak kocurek biegnie. Może łatwiej bedzie wytlumaczyc Seven'owi aby odpuscil z uciekaniem wowczas księzniczka straci zainteresowanie ;)

Posted

Nelka niestety "poluje" na kotka nawet gdy leży, pyrga go nosem, żeby się ruszył, a jak się ruszy... ;)

A ze swoim własnym prywatnym osobistym kotopsem Rudolfem

• wylegiwała się tak...

• Posted

fiorsteinbock napisał(a):
    Czyli Nelka w goscinie tak sie zachowywala? No tak, przeciez pisalas u Neski, że to Ona nauczyla towarzystwo jak sie obchodzic z futrzakami :)

My z Nelką jesteśmy od jakiegoś czasu częstymi gośćmi u aikowo ;) Niestety koteczki aikowo nie witają nas z radością... :(

Posted

A wieczorem świętowaliśmy 5-te urodziny Kai - sto lat Kajucha! ;)

Jestem wariatką, mam przyjaciółki wariatki i jestem z tego dumna :D :D :D

Dziś prawie 4h łaziłyśmy po lesie w poszukiwaniu grzybów - efekt, male pudełko kurek :( buuu....

Posted

Jasza napisał(a):
    Kto piekł????

Kajkowa mamusia czyli moja przyjaciółka ;) Ciacho pachniało rewelacyjnie, ale ilość wsadzonych do niego psich ciasteczek odstraszyła nas od spróbowania ;)
    Za to pieski się zajadały!