jostel5 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 To jest NAJ....! http://img12.imageshack.us/img12/5251/p1190981.jpg REWELACJA! Szorstka tymczasowiczka też pikna!;) Wiedziaaaaałam!:) Quote
Andzike Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Dziś na narożniku obok Nelki leży Saga. Biedna ta moja Nelcia, caly czas się wpatruje we mnie, trąca łapką i sprawdza czy nadal ją kocham.... Saga pomieszka z nami do środy, a potem zgodnie z planem jedzie z M. na dzialkę... Narożnik chyba faktycznie ma jakąś moc przyciągania (albo ordynarnie - czuć z niego psy.. ;) ) - żaden z tymczasowiczów nie miał problemów ze zlokalizowaniem go i ułożeniem się na nim ;) Quote
Florentynka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Nelka o anielskiej cierpliwości. Ja to się zastanawiam, co jest dla moich psów gorsze - jak się pojawia jakaś przybłęda, czy jak owa przybłęda znika. Wyobrażam sobie czasem, że jak ja się pozbywam tymczasowicza, to moje psy , biedne, myślą " kto będzie następny, kto z nas?". Quote
Igam Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Kochana, mądra i wyrozumiała Nelcia. I oto znów na jej narożniku nowa istota zagościła :) Pójdę więc odwiedzić nową pół tymczasowiczkę ;) Quote
Jasza Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Eee, tam Nelka na nieszczęśliwą nie wygląda ;-) Jak się dogadały? Quote
Andzike Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Jasza napisał(a):Eee, tam Nelka na nieszczęśliwą nie wygląda ;-) Jak się dogadały? Saga pojechała już na działkę, więc Nelka w samotności cieszy się narożnikiem ;) A to jeszcze z Sagą :) Osiołek mój najpiękniejszy!!! :) Quote
Florentynka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Fajnie się kolorystycznie komponują na tym narożniku obie. Morda na stole jest słodka. Quote
Andzike Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Florentynka napisał(a):Fajnie się kolorystycznie komponują na tym narożniku obie. Morda na stole jest słodka. Saga była zupełnie "nieinwazyjna" ;) A morda Nelki - najslodsza... ZAWSZE :D Quote
Dzika_Figa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Ta Nelka to anioł jest. Znosi cierpliwie te wszystkie tymczasy, ledwo je pozna a one już się obok niej wylegują na narożniku., jakby tam zawsze były... Quote
Romka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Andzike napisał(a):Dziś na narożniku obok Nelki leży Saga. Biedna ta moja Nelcia, caly czas się wpatruje we mnie, trąca łapką i sprawdza czy nadal ją kocham.... Saga pomieszka z nami do środy, a potem zgodnie z planem jedzie z M. na dzialkę... Narożnik chyba faktycznie ma jakąś moc przyciągania (albo ordynarnie - czuć z niego psy.. ;) ) - żaden z tymczasowiczów nie miał problemów ze zlokalizowaniem go i ułożeniem się na nim ;)Tak,jak moja Romka...jak jesteśmy na spacerach w schronisku...wspina się na łapki i patrzy mi w oczy,czy jeszcze ją kocham...no bo przecież pogłaskałam przed chwila Figaro,Jantra,Laskę i całą resztę...sprawdza cały czas... Quote
Jasza Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Jak z tymczasami bym miała - to nie wiem - bo Reks by chyba głowe odgryzł każdemu kto by sie poważył... Ale Miśkę sobie sam wybrał - i są zazdrosne obydwa o siebie nawzajem ;-) Quote
Andzike Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Nelka ostatnio ma mnóstwo wrażeń.... Z adopcji wróciła Neska, o czym wiecie, więc przez parę dni Nelka miała za towarzyszkę swoją ex-tymczasowiczkę. Przez jedną noc mieszkał z nami muszkieter Mambo ... .....a zaraz po tym jak odstawiliśmy go do właściwego DT, Nelka wyjechała na Mazury z Czapim, Pixelem i Goldenem i tam spędziła prawie dwa tygodnie leniuchując, spacerując, dzielnie obszczekując wszystkich przechodzących obok domku, kąpiąc się w jeziorze, rzeczce, kałuży, bajorze itp itd. Przyznaje się, że skandalicznie zaniedbalam zwierzynę fotograficznie na tym wyjeżdzie:oops: ale coś tam moze z karty wygrzebie ;) Za to aikowo powinna mieć fotki, jak Andzike wypoczywała razem z książką, Nelką, Czapim i Pixelem :evil_lol: Jeszcze przez tydzień mieszka z nami Czaputek, po 15tym prawdopodobnie wróci Neska, więc to jeszcze nie koniec wrażeń ;) Quote
jostel5 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Nelka-jak zwykle-cudaczek śliczny,a ja szukam "na gewałt" domku (takiego jak Twój;) ) dla takiej cuuuuudnej,6-kilogramowej pinczereczki Żabulindy z mojego podpisu...! To moja druga-po Sarze-wielka schroniskowa miłość! Zakochałam się w niej na zabój i spać po nocach nie mogę,gdy myślę o jej schroniskowej klatce!:( Edit.Wiem,że to nie jest kandydatka na Twój narożnik,ale chociaż zajrzyj...Może słyszałaś o jakiejś wolnej kanapie...?;) Bądź fotelu...? Quote
Florentynka Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Jak to nie ma zdjęć?! No wiesz? Nelce to się aureola należy, natychmiast. Za znoszenie tych wszystkich przybłęd na narożniku. Quote
Andzike Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Florentynka napisał(a):Jak to nie ma zdjęć?! No wiesz? Nelce to się aureola należy, natychmiast. Za znoszenie tych wszystkich przybłęd na narożniku. Jakieś tam są, ale zazwyczaj po spacerze mam więcej niż po tym razem po 1,5tyg, wyjezdzie ;) A Nelka - tak zdecydowanie. Postawię jej pomnik kiedyś. Quote
Andzike Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Przekopiuję sobie ;) bo to w sumie też wakacje Nelki ;) Zdjęcia z wypraw na działkę do Madalleny :) Jutro znów jedziemy do Madalleny - ktoś jej przerzucił przez płot szczeniaka :( rozeszła się wieść po wsi, że ma przytulisku :( Kora jest maleńka, waży 1,3kg, ma wszelkie możliwe robale, wszoły itp itd. Wyczerpana, wychudzona i odwodniona :( Miała dziewczyna farta, że wylądowała za tym płotem... Madallena jest chwilowo bez aparatu, wiec jedziemy szczylka obfocić. Quote
Andzike Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Dwóch koleżkow wypoczywa po spacerze ;) Skandalicznie zarośnięty i zaniedbany fotograficznie pies ;) Gwiazda znaczy się ;) Wspólna kąpiel ;) Pławienie Goldena :) Quote
Andzike Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Jak już robiłam jakieś zdjęcia to głównie Czaputkowi - specjalnie dla jego rodziców, którzy wędrują z plecakami po bułgarskich górach ;) Gwiazdor z niego pierwsza klasa ;) No jak go można nie kochać? :) Uwielbiam tego tęczowego guuupka:loveu::loveu::loveu: Dzielni zdobywcy zwalonego mostu (wejść - weszli, ale znosić to już ich trzeba było) Na kajaki nie zostali zabrani, chociaż pana z yorkiem spotkaliśmy ;) Quote
UBOCZE Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Mordka otwarta, mordka zamknięta, mordka wyszczerzona...:lol::roll::loveu: Quote
jostel5 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 http://img687.imageshack.us/img687/1807/p1200434n.jpg -to Czaputek,tak? Przystojny barrrrdzo!:) Quote
Andzike Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='jostel5']http://img687.imageshack.us/img687/1807/p1200434n.jpg -to Czaputek,tak? Przystojny barrrrdzo!:) Czaputek, który na wyjezdzie dorobił się kilku innych imion np. Aryjczyk, Sierotka, Blondas, Ruda Parowka, Piesek z Kreskówki itp itd ;) Tęczowy piesek, który w obecności Goldena i Pixela był bardzo dzielny, męski i odważny. Ale w nocy oczywiście spał z ciocią na podusi ;) Jeszcze tylko przez parę dni jest u nas, a najchętniej nigdzie bym go nie oddawala - jedyny "tymczas", którego Nelka zna, lubi i w pełni akceptuje, chociaż miny jakie strzela gdy Czapi ładuje się na "jej"poduszkę, jednocześnie Nelkę z niej zsuwając tyłkiem - BEZCENNE ! :D Quote
Andzike Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 CZaputek na pierwszym planie, Nelka na drugim, TZ na pozostałej częsci planu ;) Quote
Recommended Posts