Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś na narożniku obok Nelki leży Saga. Biedna ta moja Nelcia, caly czas się wpatruje we mnie, trąca łapką i sprawdza czy nadal ją kocham....
Saga pomieszka z nami do środy, a potem zgodnie z planem jedzie z M. na dzialkę...

Narożnik chyba faktycznie ma jakąś moc przyciągania (albo ordynarnie - czuć z niego psy.. ;) ) - żaden z tymczasowiczów nie miał problemów ze zlokalizowaniem go i ułożeniem się na nim ;)

Posted

Nelka o anielskiej cierpliwości.
Ja to się zastanawiam, co jest dla moich psów gorsze - jak się pojawia jakaś przybłęda, czy jak owa przybłęda znika. Wyobrażam sobie czasem, że jak ja się pozbywam tymczasowicza, to moje psy , biedne, myślą " kto będzie następny, kto z nas?".

Posted

Kochana, mądra i wyrozumiała Nelcia. I oto znów na jej narożniku nowa istota zagościła :)
Pójdę więc odwiedzić nową pół tymczasowiczkę ;)

Posted

Jasza napisał(a):
Eee, tam Nelka na nieszczęśliwą nie wygląda ;-)
Jak się dogadały?

Saga pojechała już na działkę, więc Nelka w samotności cieszy się narożnikiem ;)
A to jeszcze z Sagą :)

Osiołek mój najpiękniejszy!!! :)

Posted

Florentynka napisał(a):
Fajnie się kolorystycznie komponują na tym narożniku obie. Morda na stole jest słodka.

Saga była zupełnie "nieinwazyjna" ;)
A morda Nelki - najslodsza... ZAWSZE :D

Posted

Andzike napisał(a):
Dziś na narożniku obok Nelki leży Saga. Biedna ta moja Nelcia, caly czas się wpatruje we mnie, trąca łapką i sprawdza czy nadal ją kocham....
Saga pomieszka z nami do środy, a potem zgodnie z planem jedzie z M. na dzialkę...

Narożnik chyba faktycznie ma jakąś moc przyciągania (albo ordynarnie - czuć z niego psy.. ;) ) - żaden z tymczasowiczów nie miał problemów ze zlokalizowaniem go i ułożeniem się na nim ;)
Tak,jak moja Romka...jak jesteśmy na spacerach w schronisku...wspina się na łapki i patrzy mi w oczy,czy jeszcze ją kocham...no bo przecież pogłaskałam przed chwila Figaro,Jantra,Laskę i całą resztę...sprawdza cały czas...

Posted

Jak z tymczasami bym miała - to nie wiem - bo Reks by chyba głowe odgryzł każdemu kto by sie poważył...
Ale Miśkę sobie sam wybrał - i są zazdrosne obydwa o siebie nawzajem ;-)

• 4 weeks later...
Posted

Nelka ostatnio ma mnóstwo wrażeń....
Z adopcji wróciła Neska, o czym wiecie, więc przez parę dni Nelka miała za towarzyszkę swoją ex-tymczasowiczkę. Przez jedną noc mieszkał z nami muszkieter Mambo ...

.....a zaraz po tym jak odstawiliśmy go do właściwego DT, Nelka wyjechała na Mazury z Czapim, Pixelem i Goldenem i tam spędziła prawie dwa tygodnie leniuchując, spacerując, dzielnie obszczekując wszystkich przechodzących obok domku, kąpiąc się w jeziorze, rzeczce, kałuży, bajorze itp itd.
Przyznaje się, że skandalicznie zaniedbalam zwierzynę fotograficznie na tym wyjeżdzie:oops: ale coś tam moze z karty wygrzebie ;)
Za to aikowo powinna mieć fotki, jak Andzike wypoczywała razem z książką, Nelką, Czapim i Pixelem :evil_lol:

Jeszcze przez tydzień mieszka z nami Czaputek, po 15tym prawdopodobnie wróci Neska, więc to jeszcze nie koniec wrażeń ;)

Posted

Nelka-jak zwykle-cudaczek śliczny,a ja szukam "na gewałt" domku (takiego jak Twój;) ) dla takiej cuuuuudnej,6-kilogramowej pinczereczki Żabulindy z mojego podpisu...! To moja druga-po Sarze-wielka schroniskowa miłość! Zakochałam się w niej na zabój i spać po nocach nie mogę,gdy myślę o jej schroniskowej klatce!:(

Edit.Wiem,że to nie jest kandydatka na Twój narożnik,ale chociaż zajrzyj...Może słyszałaś o jakiejś wolnej kanapie...?;) Bądź fotelu...?

Posted

Florentynka napisał(a):
Jak to nie ma zdjęć?! No wiesz?
Nelce to się aureola należy, natychmiast. Za znoszenie tych wszystkich przybłęd na narożniku.

Jakieś tam są, ale zazwyczaj po spacerze mam więcej niż po tym razem po 1,5tyg, wyjezdzie ;)
A Nelka - tak zdecydowanie. Postawię jej pomnik kiedyś.

Posted

Przekopiuję sobie ;) bo to w sumie też wakacje Nelki ;)
Zdjęcia z wypraw na działkę do Madalleny :)

Jutro znów jedziemy do Madalleny - ktoś jej przerzucił przez płot szczeniaka :( rozeszła się wieść po wsi, że ma przytulisku :(
Kora jest maleńka, waży 1,3kg, ma wszelkie możliwe robale, wszoły itp itd. Wyczerpana, wychudzona i odwodniona :(
Miała dziewczyna farta, że wylądowała za tym płotem...
Madallena jest chwilowo bez aparatu, wiec jedziemy szczylka obfocić.

Posted

Dwóch koleżkow wypoczywa po spacerze ;)

Skandalicznie zarośnięty i zaniedbany fotograficznie pies ;)

Gwiazda znaczy się ;)

Wspólna kąpiel ;)

Pławienie Goldena :)

Posted

Jak już robiłam jakieś zdjęcia to głównie Czaputkowi - specjalnie dla jego rodziców, którzy wędrują z plecakami po bułgarskich górach ;)
Gwiazdor z niego pierwsza klasa ;)

No jak go można nie kochać? :)

Uwielbiam tego tęczowego guuupka:loveu::loveu::loveu:

Dzielni zdobywcy zwalonego mostu (wejść - weszli, ale znosić to już ich trzeba było)

Na kajaki nie zostali zabrani, chociaż pana z yorkiem spotkaliśmy ;)

Posted

[quote name='jostel5']http://img687.imageshack.us/img687/1807/p1200434n.jpg -to Czaputek,tak? Przystojny barrrrdzo!:)

Czaputek, który na wyjezdzie dorobił się kilku innych imion np. Aryjczyk, Sierotka, Blondas, Ruda Parowka, Piesek z Kreskówki itp itd ;)
Tęczowy piesek, który w obecności Goldena i Pixela był bardzo dzielny, męski i odważny. Ale w nocy oczywiście spał z ciocią na podusi ;)
Jeszcze tylko przez parę dni jest u nas, a najchętniej nigdzie bym go nie oddawala - jedyny "tymczas", którego Nelka zna, lubi i w pełni akceptuje, chociaż miny jakie strzela gdy Czapi ładuje się na "jej"poduszkę, jednocześnie Nelkę z niej zsuwając tyłkiem - BEZCENNE ! :D