Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anciaahk napisał(a):
Słodkie to Twoje kocio-psie towarzystwo. Najbardziej rozbroiło mnie spanie kotka z psem. Mam nadzieję, że i ja się kiedyś tego doczekam ;).

Doczekasz się :) chociaż tak jak pisałam wcześniej moj kot jest niezwykly - mam wrażenie, ze mam w domu dwa psy, tylko jeden nie potrzebuje spacerów :D

Posted

Po lekturze dogo (koooooopalnia wiedzy!!!) zakupilam dziś Nelce żwacze wołowe... Matko i córko, co za smród.... !!!;)
Ale Nela z blogim usmiechem pochłonela zwacza w 30sec ;) nawet kot byl zafascynowany i tarzał się mrucząc rozkosznie w okolicy tego smrodku ;) Reszta zwaczy leży na balkonie - nie jestem w stanie trzymać tego w domu ;)
Przymierzam się też do bawolich penisow - bardzo reklamowane i podobno zajmują psa na jakis czas :D
Jeszcze tylko jutro na 2h do pracy, świeta i w niedziele wyjeżdzamy z Nelą w góry :D Rudolf zostaje w domu (mama się do mnie przeprowadza ze swoją maltanką) chociaz moi przyjaciele nadal mnie przekonują, ze powinnam go wziąc... Niestety, Rudolf nie przepada za podróża samochodem - jak jezdzimy na działke to w szelkach jest przypięty z tyłu a i tak przez cala godzinną podroż daje koncert :( obawiam się, ze 8h w samochodzie by nie zniosl :( Trochę mi smutno, ze nie jedzie ze mną, ale wiem, ze towarzystwo Shiby przez cały tydzien zrekompensuje mu rozłąke ;) Bo pomimo tego, ze to z Nelą mieszka - Shiba jest nadal jego ukochanym psem :D

Posted

Agucha napisał(a):
:loveu:Przecudny szorsciak :loveu:

Wytrwalosci zycze i postepow w szkoleniu. Bede tu zagladac w poszukiwaniu newsow :cool3:

Serdecznie witamy na wątku mojego kocio-psiego towarzystwa :) Dzis rozmawialam z sasiadem z klatki - fama o tym, ze Nela jest ze schroniska, ze taka biedna itp juz sie rozniosla i na moje pytanie czy pies bardzo w ciągu dnia piszczy stwierdzil, ze może troche, ale jemu to nie przeszkadza ;) jutro przejde sie po sąsiadach z zyczeniami świątecznymi i z Nelą w czapce Mikolaja ;) a co - trzeba sie jakoś zabezpieczyć przed ew. pismem do administracji ;)

Posted

Żwacze wołowe i bawole penisy polecam dla psiaków - to super wynalazek, mimo że śmierdzi. Zajmuje na długo to po pierwsze :) Odkryłam je w zasadzie przy moim jamniku, który uwielbiał różne smrodki przynosić do domu, a najbardziej lubił biec do stajni - tam mu najładniej pachniało.. ale mnie potem już nie. Musiałam mu znaleźć alternatywę :evil_lol:

Posted

Ja mialam 12 lat "prawie" jamniczkę, którą w kontrolowany sposób dopuścilismy z rasowym jamnikiem (to było z 9 lat temu i pokutowala opinia,że suka "musi" mieć szczeniaki). Jedna sunia trafiła do moich dziadków i przezyła z nimi 13 szczęsliwych grubych:evil_lol: lat. Zawsze spędzalismy wakacje na dzialce, a ponieważ ja jedzilam konno i nawet uczyłam dzieci jezdzic, czasem zabierałam obydwie sunie do stajni niedaleko działki. Nigdy nie zdarzylo się tak, zeby sunie wróciły do domu nie wysmarowane końskim lajnem od góry do dołu ;) i to nieważne jak bardzo ich pilnowalam :D żwacze wolowe przypominają ten "zapaszek" ;)

Posted

mamanabank napisał(a):
hej,

a w które góry jedziecie?

Tez jestem ciekawa!Bo chcemy widziec zdjecia Nelki w bucikach i kapotce!Mamy dla Was zdjęcia z wizyty wŁowiczu ,beda niedługo na watku!Pomysł z Nelką przebrana za Mikołaja przedni!

Posted

Wybieramy się w Pieniny do Krościenka nad Dunajcem :)

A czapkę Mikołaja już Nelce nabyłam - wyglada tak słodko, ze można ja jesc łyzkami ;) Jak się ogarnę z pakowaniem prezentów to podeśle fotke :)

Dziewczyny, wszystkiego naj z okazji Swiąt, dużo rodzinnego ciepła, jak najwiekszej ilości adopcji i jak najmniejszej ilości nowych psiaków w schronisku!!! Do życzeń oczywiście dołaczają się Nela i Rudolf :D

Posted

Nelce zalozyłam wczoraj czapkę Mikołaja i przeszlam sie z nią po sąsiadach z pudełkiem Rafaello i życzeniami swiątecznymi (mieszkam w takim postgierkowcu, po mojej stronie klatki jest 6 mieszkan). Sąsiedzi byli w mega szoku, ale zdecydowanie pozytywnym :D
Na kolacje wigilijna Nelka tez pojechala w czapce, czym wzbudzila szalona radosc rodziny ;) Ona to wogole jest taki osiolek, ze cokolwiek się przy niej nie robi to zawsze jest spokojniutka ;) Pod choinka na Nele czekalo więcej prezentów niż na mnie... :D :D :D no, ale co - trzeba się z tym pogodzic, w końcu to "najmłodsze" dziecko w rodzinie ;)
Jeszcze tylko lenistwo jutro i... witajcie Pieniny :) Jedziemy moim samochodem z dwoma psami (drugi to nie raz wymieniany przeze mnie Czapi, który niestety ma chorobę lokomocyjna i troche miota w czasie jazdy, ale Magda zaopatrzyla sie w Cerine, więc mam nadzieje, ze jakos damy rade ;)
Mada zakupila tez dla psow na wszelki wypadek proszki uspokajace, gdyby za bardzo się bały wystrzałow na Nowy Rok, ale wczoraj troche strzelali u mnie na osiedlu i Nela, jak to Nela - ZEN ;)

Posted

Szczęśliwego Nowego Roku Andzike i wszystkim odwiedzajacym ten wątek!!! :lol:

Ślicznym czterołapom dużo, duzo zdrowia, bo resztę już mają.

Nelka to prawdziwa, słodka damulka.
A Rudolf, ależ to kocisko piękne! Zawsze marzyłam o rudzielcu.

Jak wizyty u sasiadów?

Posted

Wypad w gory udal sie swietnie :D Do Kroscienka dojechalismy bez problemow, przez caly pobyt mielismy wiosne - kapcioszki sie wogole nie przydaly :) Psy w pojedynke są boskie, ale razem - do zjedzenia :d pieknie sie razem bawili, biegali tak, ze z polowy stoku ich musialam sciagac ;) razem jedli z jednej miski, razem podchodzili do "konkursu groszka" (kto zje wiecej suchego - normalnie zadne z nich specjalnie nie przepada, ale rywalizacja wzmaga apetyt.;) Nela się przy Czapim bardzo "otworzyla" ale mezczyzn sie boi <wow> Jak tylko ktorys gwaltownie sie do niej schylal to uciekala... ale potem sie troche przyzwyczaila i sama przychodzila na glaski ;)
Sasiedzi mieli tydzien spokoju, ale mam wrazenie, ze po powrocie Nela znow urzadza koncerty... musze ja od nowa przyzwyczaic, ze pancia wychodzi... Ale zawsze wraca :)
Jak zgram na kompa to podesle kilka zdjec naszych kudlaczy - tu wielki uklon w strone leni, bo to w sumie dzieki niej Czapi i Nela sa teraz z nami :D