Andzike Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Moja córcia, najukochańsza malutka dziewczyna zaszalała trochę w weekend w lesie z Czapim i Kają i zaczęła kuleć... Oględziny wykazały, że pazur, który szykował się do operacji coraz bardziej oddala się od łapy :( Nelka dostała gustowny bandażyk i dziś pojechałam z nią do swojej wetki... No i... w poniedziałek idziemy pod nóż :( Obetniemy pazur, niestety razem z paluchem:placz::placz::placz: guzka na biodrze i listwę mleczną :( dostanę Nelkę z powrotem pocięta jak Frankenstein ... Ale przynajmniej będziemy już to mieć z głowy... Więc od przyszłego tygodnia moje mieszkanie zamienia się w szpital... Damy radę :) Quote
Romka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Andzike napisał(a):Nie dziękuję ;) Moja Czoka okazała się Czokiem... ;) Przynajmniej się wyrówna ilość testosteronu przebywającego w domu... ;) Aczkolwiek mam nadzieję, że Czoko trafi już do nas odjajczony ;) Jak Czoko trafi odjajczony to nie wyrówna się ilość testosteronu przebywającego w domu.:razz: Albo nie kastruj Czoko albo...:diabloti::eviltong: Quote
Andzike Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Romka napisał(a):Jak Czoko trafi odjajczony to nie wyrówna się ilość testosteronu przebywającego w domu.:razz: Albo nie kastruj Czoko albo...:diabloti::eviltong: Ja Ci dam Romka ;) w niektórych przypadkach jajka się przydają... np do jajecznicy ;) A jeśli chodzi o Czoko, to póki co czekamy na decyzje weta czy on sie kwalifikuje do kastracji bo chudziutki i słabiutki strasznie... Ale więcej ===> u Czoko na wątku (mój banerk) Zapraszamy ;) Quote
Romka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 To wszystko z zazdrości moja droga,z zazdrości!;) Quote
Romka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Byłam na wątku Czoko,cudny jest.A jakie ma oczyska! Quote
Jasza Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Czoko jest niesamowity... Już słyszę te komentarze jak będziez spacerować z Nelą i tym pięknym czekoladowym kudłaczkiem.... Będą Ci zazdrościć,oj, będą... Oby mały szybko nabrał ciała i sił. Andzike - fajna jesteś, wiesz? Quote
Andzike Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Jasza napisał(a):Czoko jest niesamowity... Już słyszę te komentarze jak będziez spacerować z Nelą i tym pięknym czekoladowym kudłaczkiem.... Będą Ci zazdrościć,oj, będą... Oby mały szybko nabrał ciała i sił. Andzike - fajna jesteś, wiesz? Już się nie mogę doczekać kiedy Czoko u nas będzie ;) Trochę się boję, że się za bardzo do niego przyzwyczaję i nie będę go chciała oddać, ale jest już grupa cioteczek, która mi będzie to wybijać z głowy ;) Poza tym dzis jadę na wizytę przedadopcyjną dla innego pieska, do ludzi którzy myślą nad dwoma psami, więc a nóż widelec... ;) Bo my w większości na dogomanii jesteśmy fajne :D Quote
Romka Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Fajna,to za mało!Bardzo fajna!Znam osobiście!:lol:Czekamy na Ciebie i Aikowo w Łowiczu w niedzielę.:lol: Quote
mamanabank Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Bardzo fajna to też za mało, oj ile przymiotów trzeba wymienić, żeby opisać jaka jest Andzike. Piękna, mądra, subtelna, wrażliwa, z ogromnym sercem, pracowita, odjazdowa... można tak długo. No i "pacz pan" taka istota szlachetna, a na psy zeszła :eviltong: :evil_lol: :loveu: Quote
eve-w Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 mamanabank napisał(a):Bardzo fajna to też za mało, oj ile przymiotów trzeba wymienić, żeby opisać jaka jest Andzike. Piękna, mądra, subtelna, wrażliwa, z ogromnym sercem, pracowita, odjazdowa... można tak długo. No i "pacz pan" taka istota szlachetna, a na psy zeszła :eviltong: :evil_lol: :loveu: a jaki macie do niej "biznes"? :eviltong: Quote
mamanabank Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 :lol: :lol: :lol: ... żeby jeszcze ze trzy psy od nas wzięła :evil_lol: Andzike ma już swoje zasługi dla psów łowickich, to podlizywanie się jest za to co już było, a nie za to co ma być :p Quote
Andzike Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 mamanabank napisał(a):Bardzo fajna to też za mało, oj ile przymiotów trzeba wymienić, żeby opisać jaka jest Andzike. Piękna, mądra, subtelna, wrażliwa, z ogromnym sercem, pracowita, odjazdowa... można tak długo. No i "pacz pan" taka istota szlachetna, a na psy zeszła :eviltong: :evil_lol: :loveu: O matko... Mamanabank opanuj się bo mnie zawstydzasz !!! Na tym wątku zachwycamy się Nelą, a nie mną :D :D :D eve-w napisał(a):a jaki macie do niej "biznes"? :eviltong: Ta to zawsze potrafi człowieka sprowadzić na ziemię... ;) Quote
Romka Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Daj do poczytania nowemu Kocurowi,niech wie jaki ma skarb!;):lol: Quote
Andzike Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='Romka']Daj do poczytania nowemu Kocurowi,niech wie jaki ma skarb!;):lol: Kocur chyba się domyśla ;) A tak trochę nie o Neli, ale w temacie ;) Pracuje w dużej firmie (ok.25tys. osób) i parę osób wie, że mam hopla na punkcie psów. Z uwagi na planowaną wycieczkę do Łowicza rozpuścilam wici, że przytulę różne rzeczy dla zwierząt + karmę. Dziś przychodzę do fabryki i rano odbieram telefon z jakiegoś nieznanego numeru: - "cześć, tu J. - masz teraz chwilę ? Wpadłabym z rzeczami dla psiaków" Lekko zdziwiona potwierdzam i za 10min do mojego pokoju wchodzi nieznana dziewczyna z torbą z puszkami i kocami oraz połową sporej paczki Acany (tak ze 3kg narmarniej, Dowiedziała się, że zbieram karmę od jakiejś koleżanki (której nie znam), a ta z kolei od jeszcze innej (której też nie znam;) ) Fajnie dziala taka poczta pantoflowa w dużej firmie... ;) EDIT: właśnie chłopak z administracji przytargał mi 20kg karmy :) Love :loveu::loveu::loveu: fabryka :D Quote
aikowo Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 to co jutro robimy zrzut karmy i pożyczkę psów ;) Quote
Andzike Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 aikowo napisał(a):to co jutro robimy zrzut karmy i pożyczkę psów ;) Robimy :) i odwiedzamy mamenabank jak się ze wszystkim ogarniemy :) Quote
Andzike Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 U Nelki tymczasowicz z banerka (a nawet dwa... ale cicho sza..;) ) A w weekend lansowala się razem z Debrą, Lolą i Barym na dożynkach w Grodzisku Maz. :) Przy okazji poznała dość podobnie wyglądającą... koleżanke :D Quote
E-S Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Nelunia ma od dzisiaj rodzeństwo, mamcia jej zafundowała :D Quote
mamanabank Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 dość podobną??? Bardzo podobną! Jestem w szoku :-D Quote
Andzike Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 mamanabank napisał(a):dość podobną??? Bardzo podobną! Jestem w szoku :-D Nooo :) co prawda Nelka wyglądała trochę jak uboga krewna, bo ma zupełnie inna siersc niz ta sunia (nomen omen Bella) - tamta mięciutka jak kaczuszka, a Nelka przecież taki szorściak ;) Quote
Andzike Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Moja malutka biedna córeczka ... Na zdjęciu tego nie widać, ale ma jeszcze pół dupki wygolonej i zasrebrzonej, bo usuneliśmy tłuszczaka czy innego włókniaka... Pozszywana i poklejona jak Frankenstein.Ale mamy z głowy :) Ufff :D PS. Teraz Wam się przyznam, że miałam MEGA stresa... Klinika, operacja, narkoza, czekanie na telefon od weta... Jakoś za bardzo mi to przypominało połowę lipca i Rudolfa....:( Quote
majuska Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Łolaboga jaka bieduleńka, pociumaj tam ją ode mnie, czas zleci, doopsko zarośnie , będziecie się śmiać z tego...;) Quote
Andzike Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 majuska napisał(a):Łolaboga jaka bieduleńka, pociumaj tam ją ode mnie, czas zleci, doopsko zarośnie , będziecie się śmiać z tego...;) Najwazniejsze, ze za jednym zamachem pozbylismy się wszystkich "złych" rzeczy i jest z głowy. Zdjęłam jej kołnierz i zupełnie nie interesuje się ani łapka, ani dupką, ani cycuchem, ale wychodząc z domu musze jej założyc. Bidula, nie ogarnia się z nim zupełnie i o wszystko obija ;) Taka jest biedna... ;) No i pełna rekonwalescencja (to przytulone i w zasadzie wtopione w Nelke to oczywiście Sziszunia, która bardzo grzecznie się zachowuje i chyba wie, ze Nelka jest kontuzjowana i nie ma jej co zaczepiać). A tak wygląda srebrna dupka ;) Quote
mamanabank Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Ojojoj, malutka biedulka... Quote
Recommended Posts