Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja córcia, najukochańsza malutka dziewczyna zaszalała trochę w weekend w lesie z Czapim i Kają i zaczęła kuleć... Oględziny wykazały, że pazur, który szykował się do operacji coraz bardziej oddala się od łapy :( Nelka dostała gustowny bandażyk i dziś pojechałam z nią do swojej wetki... No i... w poniedziałek idziemy pod nóż :( Obetniemy pazur, niestety razem z paluchem:placz::placz::placz: guzka na biodrze i listwę mleczną :( dostanę Nelkę z powrotem pocięta jak Frankenstein ... Ale przynajmniej będziemy już to mieć z głowy...
Więc od przyszłego tygodnia moje mieszkanie zamienia się w szpital...
Damy radę :)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike napisał(a):
Nie dziękuję ;)
Moja Czoka okazała się Czokiem... ;) Przynajmniej się wyrówna ilość testosteronu przebywającego w domu... ;)
Aczkolwiek mam nadzieję, że Czoko trafi już do nas odjajczony ;)

Jak Czoko trafi odjajczony to nie wyrówna się ilość testosteronu przebywającego w domu.:razz: Albo nie kastruj Czoko albo...:diabloti::eviltong:

Posted

Romka napisał(a):
Jak Czoko trafi odjajczony to nie wyrówna się ilość testosteronu przebywającego w domu.:razz: Albo nie kastruj Czoko albo...:diabloti::eviltong:

Ja Ci dam Romka ;) w niektórych przypadkach jajka się przydają... np do jajecznicy ;)
A jeśli chodzi o Czoko, to póki co czekamy na decyzje weta czy on sie kwalifikuje do kastracji bo chudziutki i słabiutki strasznie... Ale więcej ===> u Czoko na wątku (mój banerk) Zapraszamy ;)

Posted

Czoko jest niesamowity...
Już słyszę te komentarze jak będziez spacerować z Nelą i tym pięknym czekoladowym kudłaczkiem....
Będą Ci zazdrościć,oj, będą...
Oby mały szybko nabrał ciała i sił.
Andzike - fajna jesteś, wiesz?

Posted

Jasza napisał(a):
Czoko jest niesamowity...
Już słyszę te komentarze jak będziez spacerować z Nelą i tym pięknym czekoladowym kudłaczkiem....
Będą Ci zazdrościć,oj, będą...
Oby mały szybko nabrał ciała i sił.
Andzike - fajna jesteś, wiesz?

Już się nie mogę doczekać kiedy Czoko u nas będzie ;) Trochę się boję, że się za bardzo do niego przyzwyczaję i nie będę go chciała oddać, ale jest już grupa cioteczek, która mi będzie to wybijać z głowy ;) Poza tym dzis jadę na wizytę przedadopcyjną dla innego pieska, do ludzi którzy myślą nad dwoma psami, więc a nóż widelec... ;)

Bo my w większości na dogomanii jesteśmy fajne :D

Posted

Bardzo fajna to też za mało, oj ile przymiotów trzeba wymienić, żeby opisać jaka jest Andzike. Piękna, mądra, subtelna, wrażliwa, z ogromnym sercem, pracowita, odjazdowa... można tak długo. No i "pacz pan" taka istota szlachetna, a na psy zeszła :eviltong: :evil_lol: :loveu:

Posted

mamanabank napisał(a):
Bardzo fajna to też za mało, oj ile przymiotów trzeba wymienić, żeby opisać jaka jest Andzike. Piękna, mądra, subtelna, wrażliwa, z ogromnym sercem, pracowita, odjazdowa... można tak długo. No i "pacz pan" taka istota szlachetna, a na psy zeszła :eviltong: :evil_lol: :loveu:

a jaki macie do niej "biznes"? :eviltong:

Posted

:lol: :lol: :lol: ... żeby jeszcze ze trzy psy od nas wzięła :evil_lol:

Andzike ma już swoje zasługi dla psów łowickich, to podlizywanie się jest za to co już było, a nie za to co ma być :p

Posted

mamanabank napisał(a):

O matko... Mamanabank opanuj się bo mnie zawstydzasz !!! Na tym wątku zachwycamy się Nelą, a nie mną :D :D :D

eve-w napisał(a):
a jaki macie do niej "biznes"? :eviltong:

Ta to zawsze potrafi człowieka sprowadzić na ziemię... ;)

Posted

[quote name='Romka']Daj do poczytania nowemu Kocurowi,niech wie jaki ma skarb!;):lol:

Kocur chyba się domyśla ;)

A tak trochę nie o Neli, ale w temacie ;)
Pracuje w dużej firmie (ok.25tys. osób) i parę osób wie, że mam hopla na punkcie psów. Z uwagi na planowaną wycieczkę do Łowicza rozpuścilam wici, że przytulę różne rzeczy dla zwierząt + karmę. Dziś przychodzę do fabryki i rano odbieram telefon z jakiegoś nieznanego numeru:
- "cześć, tu J. - masz teraz chwilę ? Wpadłabym z rzeczami dla psiaków"
Lekko zdziwiona potwierdzam i za 10min do mojego pokoju wchodzi nieznana dziewczyna z torbą z puszkami i kocami oraz połową sporej paczki Acany (tak ze 3kg narmarniej, Dowiedziała się, że zbieram karmę od jakiejś koleżanki (której nie znam), a ta z kolei od jeszcze innej (której też nie znam;) )
Fajnie dziala taka poczta pantoflowa w dużej firmie... ;)

EDIT: właśnie chłopak z administracji przytargał mi 20kg karmy :)
Love :loveu::loveu::loveu: fabryka :D

Posted

U Nelki tymczasowicz z banerka (a nawet dwa... ale cicho sza..;) )
A w weekend lansowala się razem z Debrą, Lolą i Barym na dożynkach w Grodzisku Maz. :)
Przy okazji poznała dość podobnie wyglądającą... koleżanke :D

Posted

mamanabank napisał(a):
dość podobną??? Bardzo podobną! Jestem w szoku :-D

Nooo :) co prawda Nelka wyglądała trochę jak uboga krewna, bo ma zupełnie inna siersc niz ta sunia (nomen omen Bella) - tamta mięciutka jak kaczuszka, a Nelka przecież taki szorściak ;)

Posted

Moja malutka biedna córeczka ...

Na zdjęciu tego nie widać, ale ma jeszcze pół dupki wygolonej i zasrebrzonej, bo usuneliśmy tłuszczaka czy innego włókniaka... Pozszywana i poklejona jak Frankenstein.Ale mamy z głowy :) Ufff :D

PS. Teraz Wam się przyznam, że miałam MEGA stresa... Klinika, operacja, narkoza, czekanie na telefon od weta... Jakoś za bardzo mi to przypominało połowę lipca i Rudolfa....:(

• Posted

majuska napisał(a):
    Łolaboga jaka bieduleńka, pociumaj tam ją ode mnie, czas zleci, doopsko zarośnie , będziecie się śmiać z tego...;)

Najwazniejsze, ze za jednym zamachem pozbylismy się wszystkich "złych" rzeczy i jest z głowy. Zdjęłam jej kołnierz i zupełnie nie interesuje się ani łapka, ani dupką, ani cycuchem, ale wychodząc z domu musze jej założyc. Bidula, nie ogarnia się z nim zupełnie i o wszystko obija ;)
    Taka jest biedna... ;)

No i pełna rekonwalescencja (to przytulone i w zasadzie wtopione w Nelke to oczywiście Sziszunia, która bardzo grzecznie się zachowuje i chyba wie, ze Nelka jest kontuzjowana i nie ma jej co zaczepiać).

A tak wygląda srebrna dupka ;)