Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęć mam mnóstwo - z wczorajszej wyprawy na łakę u Madalleny i z dzisiejszego spaceru nad Bzurą ;)
Ale uzbrójcie się w cierpliwość - padam tak samo jak mój wyczerpany i profesjonalnie wytrymowany przez mamenabank pies i wrzucenie dziś zdjęć mnie przerasta :)
Anita - jeszcze raz dzięki :)

Posted

Dzień zaczęłam dzisiaj od odkurzania ton piachu przyniesionego z łąk, Bella niczym barka wydobyła z dna rzeki chyba połowę piasku i przyniosła wszystko do domu, potem była kąpiel, bo niestety to błocisko tym razem nie chciało z niej zlecieć do końca, nie wiem jak to się stało, że Nela i Pixel byli tacy czyści.

Majuska z tym trymowaniem to jest tak, ze ja jakiś czas temu kupiłam trymery, a potem eksperymentowałam skubiąc swoje psy, wszystko zależy od tego jaką sierść ma pies, Nelę trzeba trymować trymerem nożykowym, a Pixela hakowym i palcami.
Szybki kurs: siadasz na podłodze, bierzesz psa przed siebie, a potem wpadasz w obłęd skubania i wyciągani martwej sierści, zaczynając od karku :-) i wyciągasz wszystko co wyłazi i odstaje.
Trymowanie bardzo dobrze wpływa na sierść psa, gdy zobaczyłam wczoraj Nelkę po trzykrotnym trymowaniu to gały mi wypadły, pięknie wybarwiona, błyszcząca, czarna jak heban psica, wcześniej miała sierść matową i szarą po schronisku.

Posted

Właśnie tak się zastanawiam czy robiłam zdjęcia Nelce po trymowaniu... najwyżej nadrobię dzisiaj ;)
Nelka fanka trymowania nie jest (mój biedny piesek musiał siedzieć w kantarku na pysku podczas całego zabiegu!!!), ale niesamowicie wygląda zaraz "po" ;)
Dla mnie to ona zawsze jest najpiękniejsza na świecie ;) ale po trymowaniu jej uroda aż bije po oczach ;)
Dziś wieczorem premiera zdjęć z łąk warszawskich i łowickich ;)

Posted

Po takich zapowiedziach, po takim "podkręceniu" atmosfery....oj, niecierpliwie czekam na te zdjęcia!
A co do trymowania....ja mojemu Reksiowi ( bardzo krótkowłosemu) dupkę trymuję, jak na spacerze widzę, że mu kudełki na portkach wylatują...on tego straszniście nie lubi i zawsze patrzy z wyrzutem, czemu go podszczypuję....:oops::oops:

Posted

Cofnijmy się do soboty wieczorem i wyprawy na łąki warszawskie ;)
Nelke znacie - przedstawiam Wam białego Karola, małą białaskę z Zamościa - Tekile, nową tymczasowiczkę Madalleny, "bernardynke" Nanę Madalleny i Zdrapkę E-S...

W Karolu Nelka odnalazła bratnią duszę...

A z jakim uwielbieniem on patrzył na nią...

Inne psy się nie liczyły...

Chociaż chciały się dołączyć ;)

Posted

[quote name='mamanabank']http://img684.imageshack.us/img684/9904/p1130046.jpg

ta w czerwonych szelkach strzeliła focha :-D

Ta czerwona w szelkach to Tekilka z Zamościa - chyba byla w lekkim szoku - tego dnia czy dzień wcześniej wyszły razem ze swoją rudą przyjaciółką ze schroniska i trafiły w sam środek takiego stadka ;)
Swoją drogą - spójrzcie jakie z nich cudeńka :) szukamy dla nich domkow :) najlepiej w tandemie ;)

Posted

[quote name='mamanabank']Rozumiem, że teraz mamy się zachwycać, a zdjęcia z Łowicza jutro? Czy już w ogóle nie będzie?[/QUOTE]

Dokładnie :) Macie się zachwycać, a jak się będziecie pieknie zachwycać to jutro wrzucę relację z Łowicza ;) I gratis coś od Mysi ;)
A tak serio - zdjęcia są wielkie, zmniejszam jej metodą z czasów kamienia łupanego i tak mi to dziś wszystko idzie jak krew z nosa... :(
Ale jak to mówił mój kolega, poznając nową "zdobycz" - "przyjemność oczekiwana smakuje lepiej" ;)

Posted

No ja już mam ślinę do pasa :cool3: dawaj Andzike foty

Ja to normalnie chyba zacznę dywany robić z tego co moim owcom wyczesuję :smhair2: Pascala skubię palcami, po Nel jeżdżę trymerem bo ma inny włos, miękki. Kupiłam kudłatej szampon dla yokrów z jakimś olejkiem norkowym czy czymś takim. Wykąpałam w nim też petita, bo jego się skończył, teraz jest z niego Puszek :evil_lol:

Posted

No własnie z Anitą rozmawiałyśmy, że Pascal i Hyziek - dwa bratanki, a mają zupelnie inna sierśc ;) Hyziek jest szorstki a Pascal to pluszaczek ;)
A wracając do Łowicza to można w nim spotkać bratnie dusze ;)

Łowiczaki lubią wodę ;)

Posted

Oj narobiły te powodzie spustoszenia...chociaż psiakom wyraźnie to nie przeszkadza, ale Bella mogła się troszkę oszczędzać :) ona pewnie sobie sprawy nie zdaje z tego, że taka pięknisia :)....

Posted

... tutaj Hyziek już nie miał wyjścia ;)
Tak wygląda ograniczanie ilości psów w Łowiczu*

* Hyziek wytarzał się w czymś strasznie śmierdzącym i mamanabank zmusiła go do kąpieli ;)

Posted

[quote name='mamanabank']podła baba nie zna się na zapachach!

Nie doceniłas piękna tego zapachu ;) Bardzo słusznie ;)

Dziewczyny miały gdzieś cierpienia Hyzka ;)

W końcu mamanabank się zlitowała nad biednym psiakiem i postanowiła ocalić mu życie ;)