mamanabank Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Zdjęć jeszcze nie ma, bo dziewczyny jeszcze nie dojechały do tych łąk :-) Właśnie na nie czekamy :-D Quote
Andzike Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Zdjęć mam mnóstwo - z wczorajszej wyprawy na łakę u Madalleny i z dzisiejszego spaceru nad Bzurą ;) Ale uzbrójcie się w cierpliwość - padam tak samo jak mój wyczerpany i profesjonalnie wytrymowany przez mamenabank pies i wrzucenie dziś zdjęć mnie przerasta :) Anita - jeszcze raz dzięki :) Quote
majuska Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Dobra, to ja czekam na zdjęcia oraz na szybki kurs profesjonalnego trymowania psa, bo mojej Maji strasznie by się to przydało:) Quote
Jasza Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Oj, to będzie Nela w nowej fryzurze??? Tym bardziej się doczekać nie mogę! Quote
mamanabank Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Dzień zaczęłam dzisiaj od odkurzania ton piachu przyniesionego z łąk, Bella niczym barka wydobyła z dna rzeki chyba połowę piasku i przyniosła wszystko do domu, potem była kąpiel, bo niestety to błocisko tym razem nie chciało z niej zlecieć do końca, nie wiem jak to się stało, że Nela i Pixel byli tacy czyści. Majuska z tym trymowaniem to jest tak, ze ja jakiś czas temu kupiłam trymery, a potem eksperymentowałam skubiąc swoje psy, wszystko zależy od tego jaką sierść ma pies, Nelę trzeba trymować trymerem nożykowym, a Pixela hakowym i palcami. Szybki kurs: siadasz na podłodze, bierzesz psa przed siebie, a potem wpadasz w obłęd skubania i wyciągani martwej sierści, zaczynając od karku :-) i wyciągasz wszystko co wyłazi i odstaje. Trymowanie bardzo dobrze wpływa na sierść psa, gdy zobaczyłam wczoraj Nelkę po trzykrotnym trymowaniu to gały mi wypadły, pięknie wybarwiona, błyszcząca, czarna jak heban psica, wcześniej miała sierść matową i szarą po schronisku. Quote
Andzike Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Właśnie tak się zastanawiam czy robiłam zdjęcia Nelce po trymowaniu... najwyżej nadrobię dzisiaj ;) Nelka fanka trymowania nie jest (mój biedny piesek musiał siedzieć w kantarku na pysku podczas całego zabiegu!!!), ale niesamowicie wygląda zaraz "po" ;) Dla mnie to ona zawsze jest najpiękniejsza na świecie ;) ale po trymowaniu jej uroda aż bije po oczach ;) Dziś wieczorem premiera zdjęć z łąk warszawskich i łowickich ;) Quote
Jasza Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Po takich zapowiedziach, po takim "podkręceniu" atmosfery....oj, niecierpliwie czekam na te zdjęcia! A co do trymowania....ja mojemu Reksiowi ( bardzo krótkowłosemu) dupkę trymuję, jak na spacerze widzę, że mu kudełki na portkach wylatują...on tego straszniście nie lubi i zawsze patrzy z wyrzutem, czemu go podszczypuję....:oops::oops: Quote
Andzike Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Cofnijmy się do soboty wieczorem i wyprawy na łąki warszawskie ;) Nelke znacie - przedstawiam Wam białego Karola, małą białaskę z Zamościa - Tekile, nową tymczasowiczkę Madalleny, "bernardynke" Nanę Madalleny i Zdrapkę E-S... W Karolu Nelka odnalazła bratnią duszę... A z jakim uwielbieniem on patrzył na nią... Inne psy się nie liczyły... Chociaż chciały się dołączyć ;) Quote
mamanabank Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 http://img684.imageshack.us/img684/9904/p1130046.jpg ta w czerwonych szelkach strzeliła focha :-D Quote
Andzike Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Cała ekipa ;) Między Zdrapką a Nelką widać pewne podobieństwo ;) Chociaż Zdrapka to dama, a Nela czołg ;) No właśnie o tym mówię... ;) Quote
Andzike Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='mamanabank']http://img684.imageshack.us/img684/9904/p1130046.jpg ta w czerwonych szelkach strzeliła focha :-D Ta czerwona w szelkach to Tekilka z Zamościa - chyba byla w lekkim szoku - tego dnia czy dzień wcześniej wyszły razem ze swoją rudą przyjaciółką ze schroniska i trafiły w sam środek takiego stadka ;) Swoją drogą - spójrzcie jakie z nich cudeńka :) szukamy dla nich domkow :) najlepiej w tandemie ;) Quote
Andzike Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Następnego dnia rano pojechałyśmy do Łowicza - po drodze zajechałyśmy po aikowo i tam Nelka znalazła kolejne bratnie dusze - Pixela i Goldena :) Quote
mamanabank Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Rozumiem, że teraz mamy się zachwycać, a zdjęcia z Łowicza jutro? Czy już w ogóle nie będzie? ale się Nela popisuje przed Goldenem i jakąon ma minę, takiej panny jeszcze nie widział! http://img59.imageshack.us/img59/3853/p1130150.jpg no i Nelka podwala się do Goldena jak nic http://img30.imageshack.us/img30/1439/p1130207l.jpg Quote
Andzike Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='mamanabank']Rozumiem, że teraz mamy się zachwycać, a zdjęcia z Łowicza jutro? Czy już w ogóle nie będzie?[/QUOTE] Dokładnie :) Macie się zachwycać, a jak się będziecie pieknie zachwycać to jutro wrzucę relację z Łowicza ;) I gratis coś od Mysi ;) A tak serio - zdjęcia są wielkie, zmniejszam jej metodą z czasów kamienia łupanego i tak mi to dziś wszystko idzie jak krew z nosa... :( Ale jak to mówił mój kolega, poznając nową "zdobycz" - "przyjemność oczekiwana smakuje lepiej" ;) Quote
leni356 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 No ja już mam ślinę do pasa :cool3: dawaj Andzike foty Ja to normalnie chyba zacznę dywany robić z tego co moim owcom wyczesuję :smhair2: Pascala skubię palcami, po Nel jeżdżę trymerem bo ma inny włos, miękki. Kupiłam kudłatej szampon dla yokrów z jakimś olejkiem norkowym czy czymś takim. Wykąpałam w nim też petita, bo jego się skończył, teraz jest z niego Puszek :evil_lol: Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 No własnie z Anitą rozmawiałyśmy, że Pascal i Hyziek - dwa bratanki, a mają zupelnie inna sierśc ;) Hyziek jest szorstki a Pascal to pluszaczek ;) A wracając do Łowicza to można w nim spotkać bratnie dusze ;) Łowiczaki lubią wodę ;) Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 A tak Bella - barka wydobywała piach z dna Bzury ;) Czyścioszka ;) Brudna, nie brudna - PIĘKNA!!!! :D Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 W taki upał to jedyny sposób, żeby się ochłodzić ;) Ale na łace też jest fajnie :) Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Hyziek bacznym okiem pilnuje stada. Albo zapatrzył się na krowy ;) Jedno z dwojga :D Tutaj Hyziek jeszcze z własnej woli chcial wejść do wody... Quote
mamanabank Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Czystość tej wody i stan traw to efekt ostatniej powodzi, teraz jeździmy nad zalew, tam jest o wiele czyściej... Quote
majuska Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Oj narobiły te powodzie spustoszenia...chociaż psiakom wyraźnie to nie przeszkadza, ale Bella mogła się troszkę oszczędzać :) ona pewnie sobie sprawy nie zdaje z tego, że taka pięknisia :).... Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 ... tutaj Hyziek już nie miał wyjścia ;) Tak wygląda ograniczanie ilości psów w Łowiczu* * Hyziek wytarzał się w czymś strasznie śmierdzącym i mamanabank zmusiła go do kąpieli ;) Quote
mamanabank Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 podła baba nie zna się na zapachach! Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='mamanabank']podła baba nie zna się na zapachach! Nie doceniłas piękna tego zapachu ;) Bardzo słusznie ;) Dziewczyny miały gdzieś cierpienia Hyzka ;) W końcu mamanabank się zlitowała nad biednym psiakiem i postanowiła ocalić mu życie ;) Quote
majuska Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Nie wierzę, że kąpiel w takim bajorku pomogła na smrodek :) Quote
Recommended Posts