Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike uwielbiam oglądać foty tego całego fantastycznego stadka i wybacz Neluś ( bo to Twój wątek i oczywiście jesteś przecudowna ) ale Czaputek jest po prostu rozwalający, ależ bym go dorwała i wyściskała :)

Posted

Ledwo go w tym piachu widać ...

Tylko obroża widoczna :D

A koniec - moje ulubione ;) Tak wracają samochodem psy i koty z weekendu na działce... A w zasadzie psy :) Bo Rudolf, po tym jak wybrał się z nami na spacer zostal oficjalnie mianowany na psa ;)

Posted

Tak czytam i jakieś grzeczne masz futra :crazyeye:

błagam, zdradź mi ten sekret - JAK TY TO ROBISZ ???

Że nie masz demolki, 4 razy dziennie wylanej 5-litrowej michy z wodą :mad:,
porozszarpywanych gazet, rozwleczonej zawartości szafy, pozżeranych ładowarek telefonicznych i kabli do drukarki i komputera, butów, narzut, dywanów ściągniętych z podłogi i wywleczonych na wcześniej rozbabrane łóżko ???
Że jak spuścisz Nelę to nie zniknie w oka mgnieniu i nie wróci za 3 godziny z martwą kaczką w zębach albo ... kotem :(

JAK??? Że masz takie cudowne, dające żyć futrzaczki ? Przecież też z myśliwskimi genami.

Posted

No qrde nie wiem ;) Takie są :D Mialam stresa na początku gdy wziełam Nelę ze schroniska jak będzie reagować na kota, ale na szczęście okazalo się, ze problemu nie ma :) Co innego jak zobaczy kota na spacerze - dzika pogoń i obskakiwanie drzewa na które uciekl kot z uporem godnym lepszej sprawy ... W końcu to mix baseta szorstkowłosego, jak mnie uświadomila mamanabank ;)
Serio, to jest idealny, bezproblemowy, nieinwazyjny, niekonfliktowy pies ;) Prawie jak Bugi :P

Posted

Fajnie Ci :) My mamy taka idealną na tymczasie, ze schroniska nowodworskiego - Negrę. Trochę chorowała, ale w następnym tygodniu szykujemy się do ataku na potencjalne domki, bo juz chyba będzie mozna :)
A Nela jest piękna.

Sorki - Sandomierz potrzebuje pomocy - część zwierząt się już potopiła, od naszej strony są odcięci bo nam mosty na Wiśle pozamykali.

http://www.dogomania.pl/threads/186165-SANDOMIERZ-przytulisko-po-POWODZI-p%C4%99ka-w-szwach.-Potrzebna-pomoc-dogomaniak%C3%B3w!

Posted

Nie ma jeszcze wątku, kurka jeszcze ze skórą i sierścią trzeba jej zrobić porządek, Negra to czarna terierka z mentalnością osiołka - ale bardzo grzeczna i strasznie kochana.
Ktoś ją topił w jeziorze, jakoś wypłynęła, ale tylko po to, żeby wpaść do jakiegoś rowu ze ściekami, gdzie spędziła ileś dni bo nie mogła wyjść stamtąd, zanim ją wyłowili i zawieźli do schroniska. Zabraliśmy ten ledwo żywy szkielet zmaltretowany w pierwszy dzień po kwarantannie, czyli najszybciej jak się dało. Mam kilka jej zdjęć z pierwszych dni, niestety z powodu anemii, odmineralizowania, bakterii, zapalenia oskrzeli i konieczności podawania kroplówek wylądowała w szpitalu, dlatego nie jest ani u mnie ani u As-ko:

Negra:

Posted

wyjaśnię może tylko - żeby nie było - to czerwone zabarwienie uszka to nie krew ... to moja szminka :oops:
Nie mogę się w jej obecności opanować po prostu :oops:

Wiesz jak ona przy nodze chodzi ? :crazyeye: Jak tresowana, to jest grzeczny piesek ! I kotki kocha i papugi i wszystko na świecie, tylko Bugiego jakby mniej ... :evil_lol: Ona spokojna, ten wariat ją strasznie dręczy i Negra potrafi nawarkać i zęby pokazać.
Młodziutka, może 1,5 roku.
Już po sterylce.

Posted

Za 11 dni pakujemy futra do samochodu i jedziemy ... nad morze :D
Leni - specjalnie dla Ciebie będę polować na Nelkę i Czapiego na plaży, żeby zrobic im takie cudne zdjęcie jak ma Łazik ;)
Trochę wątpię czy uda mi sie uchwycić Rudolfa w takim pędzie...;)

A wkleje Wam Łazika:) Bo boski jest, kumpel Czapiego z Brodnicy i tak jak Czapiemu trafil mu się super domek;)

Posted

Jasza napisał(a):
Andzike- zazdroszczę okrutnie..
My się będziemy urlopować dopiero w lipcu...:roll:

My jedziemy tylko na cztery dni... Ale wystarczy, pooddychamy jodem, odpoczniemy trochę :) Zwierzaki zobaczą morze, a morze zobaczy zwierzaki ;)

Posted

Andzike napisał(a):
My jedziemy tylko na cztery dni... Ale wystarczy, pooddychamy jodem, odpoczniemy trochę :) Zwierzaki zobaczą morze, a morze zobaczy zwierzaki ;)

Ale Wam zazdroszę,ja planowałam urlop na przełomie sierpnia i września.

Posted

[quote name='Romka']A to jest moja Romka."Koleżanka" Andzikowej Neli.;)

Romka, widziałaś tymczasową Negrę E-S??? Cofnij się jedną stronę, zakochasz się od pierwszego wejrzenia tak jak ja :D
"Koleżanka" qrfa :D :D :D Czyżby na drzewie czaił się kot??
EDIT: co ślepemu po oczach... jasne, że kot (Whiskas???) jest na drzewie ;)

Posted

[quote name='Andzike']Romka, widziałaś tymczasową Negrę E-S??? Cofnij się jedną stronę, zakochasz się od pierwszego wejrzenia tak jak ja :D
"Koleżanka" qrfa :D :D :D Czyżby na drzewie czaił się kot??
EDIT: co ślepemu po oczach... jasne, że kot (Whiskas???) jest na drzewie ;)
Dlatego pochwaliłam się moja Romką!Juz ją widziałam cudna i z pycholka podobna do Romki.Na drzewie Łiskas oczywiście!