Andzike Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 leni356 napisał(a):Uczulam wszystkich na kleszcze. Nie próżnują :( W zeszłym roku Pascal miał też 2 albo 3 kleszcze. Tym razem kupiłam obróżki dla kudłaczy, boję się strasznie o nie No i poszło... Wczoraj Magda z TZem wyciągneli z Czapiego trzy kleszcze!!!! :( :( :( a 27.03 go zakraplali !!! Mada przerażona, ja też nie wiem czy faktycznie nie zakupić Nelce obroży :( cholera, nie wiem jakbyśmy to zniosły, gdyby któremuś z nich się coś stało :( Quote
leni356 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Może nic mu nie będzie. W zeszłym roku z Pascala też wyciągałam kilka kleszczy i też miałam stracha. W tym roku chodzą w obrożach Quote
leni356 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Do poczytania: http://www.dogomania.pl/threads/105349-Alarm!!!-Kleszcze!!!/page100 Tak naprawdę to chyba trzeba w szczęście wierzyć, bo po wypowiedziach na tym powyższym wątku to okazuje się że różne preparaty działają różnie na różne psy i w różnych miejscach :roll: Quote
mamanabank Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Nie wiem na czym to polega, ale gdy uzywałam fiprex lub sabunol albo inne tańsze to i tak kleszcze zawsze właziły, Mopik potrafił mieć na brzuchu kilka jednego dnia. Teraz noszą obroże kiltix i nie widziałam ani jednego kleszcza na nich już od wielu miesięcy i tfu tfu, mam nadzieję, ze nie zobaczę. Dla Belli kupuję advantix i też kleszczy nie ma. Za to Filip co jakiś czas przynosi kleszcza z ogrodu, bo w naszej lecznicy nie ma nic dla kotów oprócz fiprexu, kleszcze zdychaja ale włażą i tak. Obroże trochę śmierdzą ale działają aż siedem miesięcy. Quote
leni356 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Anita, a one śpią w tych obrożach też czy tylko w dzień noszą? Ja moich zdejmuję na noc, a może nie powinnam? Quote
mamanabank Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 moje łażą w nich cały czas :-) Dzień i noc. Nie przyszło mi do głowy, żeby zdejmować ;-) Quote
leni356 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 mamanabank napisał(a):moje łażą w nich cały czas :-) Dzień i noc. Nie przyszło mi do głowy, żeby zdejmować ;-) Pascal się wali na moją poduszkę :( więc mu zaczęłam zdejmować. Jak wykopać psa z łóżka? :razz: Oczywiście to pan pozwala.. Quote
mamanabank Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 On ten preparat i tak ma na skórze i sierści :-D. No co tam, dodatkowa ochrona przeciwkleszczowa dla Pani gratis ;-) Quote
Andzike Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Juz za niecały tydzień jedziemy z całym dobytkiem do Białowieży (3 psy i kot). Jeśli chodzi o Nele i Czapiego to wiedzielismy, ze problemu z kotem nie będzie, ale pozostawała jeszcze labradorka koleżanki... Dziś odbył się "test na kota" - Kaja przyjechala do mnie poznać Rudolfa, zanim razem wyjadą ;) Jak widać test przeszedł pozytywnie :D Quote
Andzike Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Rudolf nawet nie okazał zdziwienia jak Kaja weszła do mieszkania ;) Za to Kaja się lekko zdziwiła, że ten kot wcale nie ucieka ;) W Białowieży będzie wesoło ;) A tak wogóle to chcialam zgłosic reklamację ;) Miałam dostać na weekend kudłacza, a dostałam takiego oto golasa ;) Nelka go nie poznala ;) Quote
Andzike Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 I gdzie ja mam usiąść??? Pytam, GDZIE??? :D Quote
Andzike Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 anciaahk napisał(a):A są jakieś miejsca na podłodze? ;) To chyba jedyne co mi pozostało... Dywanik albo psie posłanko ;) Quote
anciaahk Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Więc nie narzekaj kochana, nie narzekaj :). Quote
Andzike Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 anciaahk napisał(a):Więc nie narzekaj kochana, nie narzekaj :). Nie narzekam :D Uwielbiam te trzy mordy, nawet jak brakuje dla mnie miejsca na narożniku ;) Quote
anciaahk Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Wciśnij się gdzieś tam doopką, chyba zrobią Ci miejsce ;). Quote
majuska Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ojej co zrobiliscie Czapulkowi:mad: Szczerze mówiąc zrobiłabym to samo Majusi tylko cholernica nie ustoi w miejscu... Quote
Andzike Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 majuska napisał(a):Ojej co zrobiliscie Czapulkowi:mad: Szczerze mówiąc zrobiłabym to samo Majusi tylko cholernica nie ustoi w miejscu... Śmieszny jest teraz golas :) taki jak szczeniaczek w dotyku... Dla niego wygodniej, nie jest mu tak gorąco, poza tym łatwiej zauważyć ewentualne kleszcze... Ale ja tak kocham kudlatki... Quote
Andzike Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Nelka i Pascal na Polach Mokotowskich :) Cholercia, zła jestem na siebie, takie towarzystwo się zebralo, a ja prawie w ogóle nie mam zdjęc :( Quote
anciaahk Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Zaproszę na bazarek, karteczki na dzień mamy: http://www.dogomania.pl/threads/183537-Dzie%C5%84-Mamy-Komunijnie-do-3-maja-dla-Albinki-PROMOCJA!!!-CENY-SPADAJ%C4%84/page18?p=14576659#post14576659 Quote
Andzike Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Dziś byłam z "dzieciakami" u weta :) Rudolf zachwycony, bo w końcu wyszedł z domu ;) słuchajcie, on na smyczy chodzi ladniej niz Nela ;) Rudolf zostal zaszczepiony, uchole wyczyszczone (u Neli też), pazury poprzycinane (u Rudolfa nie, przydadzą mu się na wyjezdzie). Obydwoje też zostali zakropleni na kleszcze, bo tego w Bialowieży możemy być pewni... :( Nelce szykuje się operacja... Ma jakiegoś guzka na sutku, drugiego na biodrze (wet twierdzi, ze to jakiś włókniak czy coś, jeszcze to będziemy badać :( ) + wilcze pazury, z czegp jeden w nieciekawym stanie :( więc pójdzie pod nóż i pozbędziemy się wszystkiego za jednym zamachem... :( ale nie jestem z tego powodu szczęsliwa :( Po wecie wpadlismy na kawę do Czapiego ;) Rudolf zwiedzil całe mieszkanie Magdy, a Czapi był zachwycony, ze przyjechala nie tylko jego dziewczyna Nelka, ale i chłopak ;) Mialam parę spraw do załatwienia w pobliżu mamy, więc jej podrzuciłam wesołą dwójkę, przy zachwycie dwójki + Shiby ;) Jak na Rudolfa, to miał dzień pełen wrażen, pewnie teraz będzie wystawał pod drzwiami, w oczekiwaniu na "spacer" ;) Ale wrażenia zaczną się dopiero jutro... Ok. 9 pakujemy cale towarzystwo do samochodu i ... witaj Bialowieżo :D Quote
mamanabank Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 no właśnie, pamiętam, że podczas ostatniego trymowania zwróciłam uwagę na małą kuleczkę przy sutku... ale na biodrze? Biedna Nelka... Quote
leni356 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Może to nic poważnego? Nel ma guzek na tyłku, podobno tłuszczak, mam tylko obserwować A Rudolf to dlatego psa udawał żeby wychodzić na spacery - nareszcie swój cel osiągnął :D Miłego wyjazdu! Quote
Andzike Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 leni356 napisał(a):Może to nic poważnego? Nel ma guzek na tyłku, podobno tłuszczak, mam tylko obserwować A Rudolf to dlatego psa udawał żeby wychodzić na spacery - nareszcie swój cel osiągnął :D Miłego wyjazdu! No właśnie ten guz na biodrze to prawdopodobnie tłuszczak, jak wrócę z Białowieży mam się do weta przejechać, nakłują go i zobaczymy co w nim siedzie... ale ten na sutku lepiej usunąc :( I te pazury też ... Dzięki ! W imieniu Neli, Czapiego, Rudolfa, Kaji i ich dwunożnych towarzyszy tego wyjazdu ;) Quote
UBOCZE Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='Andzike']Dziś byłam z "dzieciakami" u weta :) Rudolf zachwycony, bo w końcu wyszedł z domu ;) słuchajcie, on na smyczy chodzi ladniej niz Nela ;) Rudolf zostal zaszczepiony, uchole wyczyszczone (u Neli też), pazury poprzycinane (u Rudolfa nie, przydadzą mu się na wyjezdzie). Obydwoje też zostali zakropleni na kleszcze, bo tego w Bialowieży możemy być pewni... :( Nelce szykuje się operacja... Ma jakiegoś guzka na sutku, drugiego na biodrze (wet twierdzi, ze to jakiś włókniak czy coś, jeszcze to będziemy badać :( ) + wilcze pazury, z czegp jeden w nieciekawym stanie :( więc pójdzie pod nóż i pozbędziemy się wszystkiego za jednym zamachem... :( ale nie jestem z tego powodu szczęsliwa :( [/QUOTE] Misia też przy sutku ma wyczuwalne jakieś zgrubienie. Wetka poleciła na razie tylko obserwować. Myślę, że to drobiazg i będzie dobrze z naszymi suczydłami...:lol: Quote
Recommended Posts