Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KOty, które mają okazję wychodzić na zewnątrz zwykle nie muszą pastwić się nad domową roślinnością, mam tak samo z Filipem, pierwsze kilka miesięcy siedział tylko w domu i wtedy trochę inaczej to wyglądało, tak tak Andzike, potrzebna Ci kocia mafia :evil_lol:

a do weta na Twoim miejscu i tak bym się wybrała (po tym, co przeczytałam w tych linkach)

Posted

mamanabank napisał(a):
KOty, które mają okazję wychodzić na zewnątrz zwykle nie muszą pastwić się nad domową roślinnością, mam tak samo z Filipem, pierwsze kilka miesięcy siedział tylko w domu i wtedy trochę inaczej to wyglądało, tak tak Andzike, potrzebna Ci kocia mafia :evil_lol:

Dwie pieczenie na jednym ogniu - Fridek w ds i Rudolf, który nie sika ;)

Posted

dopisałam wyżej, że do weta i tak bym się wybrała...

mnie wiem czy Fridek to dom do wyłącznego mieszkania w domu, jednak fruwał sporo po dworze, może sprawiałby kłopoty mieszkając na stałe w mieszkaniu i faktycznie byłaby to mafia ;-) ale może się mylę, jeśli tak to krzyczcie na mnie, jednak nie ukrywam, ze też mi to przez myśl przeszło :-D

Posted

Do weta się i tak wybieram na zaczipowanie i szczepienie przed Białowieża :) więc pogadamy sobie o tym...
Ale cholercia, wydaje mi sie, ze to jednak ten żal i zazdrość przez niego przemawia :(
Jak się przeprowadzałam i miałam swiezo wyremntowane mieszkanie, to martwiłam się, zeby ze stresu nie odwalal takich akcji... A ten nic :) Grzeczny idealny kocurek... I teraz mu się coś w tej rudej glówce wykluło ;) widocznie stwierdził, ze po póltora roku już nie szkoda nowych mebli i można je zaznaczać;)
A z Fridkiem, to obawiam się, ze by mnie całkiem sterroryzowali we dwóch :) Fridek potrzebuje domu z ogrodem :)

EDIT: zdecydowanie ide do weta :( Jeśli to nie stres, tylko jakieś zapalenie pęcherza albo kamica??? To kastrat, z początku był karmiony tylko karmą dla kastratów, od jakiegoś czasu dostaje też saszetki i dodatkowo zwykła karmę... :( :( :( ale narobiłam :(

Posted

A to mój drugi "kocurek" Pako!Leni tak wygląda mój drugi pies ,staruszek Pako ma 12 lat.Andzike szkoda mi Rudolfa!Zazdrosny jest.Jak wracałam od Mamanabank to Romka robiła siusiu.I jak wracałam ze schroniska .Teraz wie ,ze nic się nie dzieje ,nie ma innych psów,zawsze wracam i jest ok.

Posted

UBOCZE napisał(a):
Coraz cieplej... Tęsknimy już za następnymi spacerkami z Nelcią...:lol::lol::lol:

Ubocze, po majówce idziemy na spacer :D w następny weekend robię za DT dla Czapiego, a w kolejny juz majowka :)

A wszystkim zainteresowanym oznajmiam,że Rudolf pomimo faktu, że siedział dzis calutki dzień sam w domu (my z Nelką w Łowiczu;) ) to zachował się jak grzeczny, przyzwoity kocurek i nie zamanifestował swojego niezadowolenia, ze nas nie ma ;) Teraz go wymiziam, wygłaszcze i idziemy spać, bom padnięta ;) A Nelka to już w windzie przysnęła ;)
Polowanie na białego niedzwiedzia strasznie ją zmęczyło :D
Po raz kolejny chciałybyśmy podziękować mamienabank za czas poświęcony na wytrymowanie Nelki :D "Skubany pies" to usługi na najwyższym poziomie !!! :) a jak jest taka piękna pogoda jak dziś i można się rozłożyć na trawce... bosko :D

Posted

Nie wiem czy Nela podziela Twoje zdanie :-)

Czekałam na wieści od Rudolfa, oj nasiedział się dzisiaj sam. Filip do tej pory nie wrócił do domu. Romka :mad:

A poza tym dzięki Wam za dzisiejsze odwiedziny :loveu: Moje burki też padły i nie reagują na nic :evil_lol:

Posted

Z Rudolfa jestem baaardzo dumna :) Moje kochane słodkie kocisko :)
Jutro przejrze dokładniej zdjęcia, teraz tylko dwa na smaczek ;)

Hyżek zabrał Mopikowi patyczka - widzicie jego minę?? ;)

Posted

Dziś obydwa futra zostały razem i Rudolfowi to odpowiada ;) Zero niemiłych niespodzianek, wszystko załatwione tam gdzie być powinno ;)
A wieczorem wpadła mama z Shibą, więc radości i biegania bylo tyle, że nikt nie może narzekać na samotność i nudę ;)
Jak Shiba poszła to zwierzyna zaległa na narożniku... ;)

A tu się jeszcze pokażemy jaką mamy piękną nową fryzurkę :D

Posted

UBOCZE napisał(a):
Fryzurka śliczna, grzeczna i stateczna.:lol:
Ale chyba coś zostało namierzone wzrokiem...:evil_lol:

Pewni Mopik z patyczkiem ;) Albo biały niedzwiedz... ;) A fryzurka grzeczna i statyczna jak Nelka:evil_lol:

Posted

Wszystkie są za jedne pieniądze, nie wierz im :evil_lol: wszystkie jeden pies, siebie warte :lol:

Mopik strasznie przeklina, Hyziek demoluje dom, a Bella wita gości: "a Wy tu k... czego!?"

Posted

mamanabank napisał(a):
Wszystkie są za jedne pieniądze, nie wierz im :evil_lol: wszystkie jeden pies, siebie warte :lol:

Mopik strasznie przeklina, Hyziek demoluje dom, a Bella wita gości: "a Wy tu k... czego!?"

Rzucanie mięchem Mopika słyszalam (aż uszy puchną;) ), Hyziek mu partneruje ;) Demolki w wykonaniu Hyzka nie widzialam, aczkolwiek wiem, ze swoje za uszami (zajączymi..:D) ma ... ;) A Bella po prostu ma dość zachwytów nad swoją urodą - przychodzą, głaszczą, miziają... no ile można ;)
Co byś nie mówiła zakochana jestem w calej trójce ;D

Posted

mamanabank napisał(a):
Ja też mam do nich słabość, choć wywołują we mnie czasami skrajne emocje ;-) ale to moje burki są, jaki pan taki kram :lol:

Czyli Rudolfowi już przeszło?

Nie chce zapeszać... :/ zrobiłam dziś gruntowne pranie wszystkich rzeczy z którymi Rudolf mial "styczność", mam nadzieję, że nie wejdzie mu to w nawyk...:( ale z wetem też pogadam:)
Na Nelkę to ja złego slowa powiedzieć nie mogę, ale Rudolf to potrafi mnie z totalnego wku..a (bo przebiegł przez półkę dzikim pędem zwalając plyty i nieliczne pierdołki a na koncu zaplątał się w firankę i oberwał karnisz...:shake:albo napierdziela w szafkę w którym kiedyś kiedyś miał żarcie z uporem godnym lepszej sprawy...) rozczulić kitrając sie na kolana, patrząc w oczy i włączając motorek ;)
Sto pociech z nimi ;)