Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też mam nadzieję, że to zajączek... ale jakoś tak dziwnie rano Hyziek poleciał na stół, żeby dokończyć śniadanie dzieci, a potem jeszcze czegoś na lodówce szukał... ale nie, to nie może być on... przecież od roku pracujemy nad tym, zeby nie wyżerał, co nie jego.

Posted

Porządki świąteczne zostawiłam sobie na dziś, bo pracowałam do 12... Jak moja rodzicielka dowiedziala się, ze będe w domu, od razu zaproponowala mi towarzystwo swojego psiura... Sprzątanie w towarzystwie dwóch kudlaczy (bialego i czarnego) i rudego kota to wyczyn niemal ekstremalny... mycie okien - Rudolf i Shiba na parapecie (tak - ona włazi na parapet - musiałam odsunać łózko...), czyste odprasowane firanki leżące na łózku -po 5 min. klebowisko w trójkolorze... (zamknęłam sypialnie...), chciałam zmienić pościel - otworzyłam szafkę, zadzwonił telefon, po 5 min. razem z czystą pościelą wyciągnelam rudego kota... Powiesiłam firanki i po chwili cala trójka udaje panny młode z firankami na łebkach... O myciu wanny z rudą zawartością w środku i odciskaniu kocich, mokrych (bo z wanny...) łapek na świeżo wypastowanych meblach nie wspomnę... Jeszcze nigdy mnie tak nie zmęczylo sprzątanie jak dziś ;)

Posted

[quote name='mamanabank']a ja myślałam, że tylko u mnie pod górkę...[/QUOTE]

Nie tylko :) zeby oni jeszcze siedzieli i nie przeszkadzali skoro i tak nie pomagaja... Nie - cala trójka musiala być dokładnie w tym samym miejscu co ja...

Posted

[quote name='mamanabank']Zuza - Sofa?[/QUOTE]

Ta sama... zrobilam jej dziś zdjęcie, ale nie pokaże... Zaraz byście zbiórke na SPA zorganizowaly ;)
Kupilam jej 10kg Royal Canin Obesity, ale babcia zupełnie nie jest konsekwentna w karmieniu:shake: "bo ona tak patrzy"... jakbym ja wzieła do siebie na miesiąc, to raz dwa zrzuciłaby zbędne kilogramy, ale dziadkowie się w życiu na to nie zgodzą :( zakochani są w niej po uszy - Zuza to nawet nie tyle członek rodziny, co jej najważniejsza część ;) Rozpieszczona, wychuchana i zapasiona do granic jamniczej mozliwości :( A przy tym żywa, radosna i wiecznie uśmiechnieta... Czekam, aż dziadkowie wyprowadza się na lato na działkę - tam ma więcej ruchu i więcej swoich spraw, więc nie siedzi non stop w kuchni. A i babcia obiecała, że Royal Canin wróci wtedy do łask...

Posted

Pokazuje ... Tylko uwaga, bo zdjęcia drastyczne ... I nie krzyczeć mi tylko, ze pies zapasiony - JA TO WIEM i z tym walczę ... ale wiecie jak to jest - czasem najtrudniej wytłumaczyć najprostsze rzeczy osobom bliskim...

Posted

Zabralam babcie z Zuzką do swojego weta - Irena przedstawila jej wszystkie zagrożenia dla zdrowia jakie niesie taka otyłośc... Opracowała plan schudniecia, zaleciła Royal Canin i ... babcia wytrzymala 2 dni... Potem znów zaczęła Zuzkę karmić po staremu, bo jej sie serce ściskało jak ona taka głodna chodzi... No tłuscioch z niej okrutny... Ale i tak jest urocza i kochana najbardziej na świecie ;)

Posted

[quote name='majuska']Ale kula:) wiem jak to jest z babciami, wierzę, że ta działka i więcej ruchu pomoże, a może jakiś drugi psiaczek do towarzystwa, taki z ADHD?:razz:[/QUOTE]

Jak jest cala trójka (Shiba, Nela i Zuzka) to ruchu im nie brakuje... Delikatnie namawiam babcie na drugiego jamniczka do towarzystwa, ona to nawet jest na tak, ale dziadek:shake:

Posted

A dziś, korzystając z pięknej pogody wybrałyśmy się z mamą i z babcią oraz naszymi suczydłami zobaczyć co słychać na działce ;)

Zuza- sofa :)

potrafi podbiec, jak jej się chce ;)

ale patyczek jest najważniejszy ;)

Posted

A na koniec ... Cała trójka wpatrzona w babcię - żadna nie była zainteresowana mną i mamą w czasie gdy jadłyśmy, wszystkie z uwielbieniem wpatrywaly się w babcię, bo nauczyły się już, że babcia nie jest obojętna na takie blagalne spojrzenia glodzonych psów ;) Jak bardzo nie jest obojętna - widać po Zuzce...:shake:

Posted

Wycięłam w końcu moją kudłatą, ma fryzurkę a la pies Asterixa i Obelixa, Idefix :evil_lol::evil_lol: Pascala też nie ominęło..

A Nela dostała świątecznego zajączka? :lol: