Andzike Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Wiosna jeszcze do nas nie do końca przyszła, ale Nelce to raczej pasuje ;) I się zaczęło... Quote
Andzike Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Nie wiem czemu, ale to zawsze Czapi ucieka przed Nela ;) Chociaż nie... czasem przed Nelą ucieka inny pies, a Czapi ich goni ;) Quote
Andzike Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Spacer to świetny sposób, żeby nawiązać nowe znajomości ;) Quote
Andzike Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 ... ale sami dla siebie też są świetnym towarzystwem ;) Mamanabank, oskubiesz mnie??? Tak pięknie proszę :) Quote
Andzike Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Kudlacze wróciły tak brudne, że musialam z samochodu wziac ręcznik, przywiązalam ich do lawki i z 20min wycierałam... Czapi był...czarny (po tym jak go Nela kilka razy wywrociła w błoto:oops: ) za to moja pannica uwielbia wodę - położyła się w samym środku ogromnej kałuży... ;) Moj następny pies będzie grzywaczem chińskim ;) Teraz oczywiście odsypiają ;) Quote
Andzike Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Czapi pojechał do domu - dziś na "tymczasie" Shiba ;) Zabawy 10pieter ponad ziemia... Spadam stąd ;) Quote
leni356 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Andzike, założyłaś jakieś Doggie Day Care? :-D Quote
Andzike Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 leni356 napisał(a):Andzike, założyłaś jakieś Doggie Day Care? :-D Qrde, powiem Ci, ze gdybym miala warunki i mogła z tego wyżyć nie wahałabym się ani chwili ;) Piatek mialam wolny, więc Mada przywiozla Czaputka w drodze do pracy - co będzie chłopak sam siedział w domu, jak może odwiedzić ciocie ;) A wczoraj moja mama i brat pracowali, więc Shibucha przyjechala pomęczyć Rudolfa ;) Quote
mamanabank Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Twoje zdjęcia są niesamowite, normalnie jak z hAmeryki :-) Quote
Andzike Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mamanabank napisał(a):Twoje zdjęcia są niesamowite, normalnie jak z hAmeryki :-) Niesamowitych to ja mam modeli :D Quote
leni356 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 W Stanach da się wyżyć całkiem spoko, nie wiem może w PL też się to zmieni. W Stanach to normalne podróżować do pracy z psem i oddawać go do pobliskiego psiego przedszkola, a po pracy zabierać. Fajnie się socjalizują takie psiaki, bo często są oddawane już od szczeniaka jeśli ludzie pracują. To zawsze było moje marzenie: założyć coś takiego w Polsce, jednak muszę przyznać że w Stanach większość psów jest dużo spokojniejszych niż u nas, bo u nas - delikatnie mówiąc - zdarzają się różne.. Jak popatrzę na moje osiedle to mnie czasami ciarki przechodzą. Pewnie to wynika z wychowania.. Quote
mamanabank Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Prawda, prawda. Balkonik ładnie zabezpieczyłaś. Quote
Andzike Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mamanabank napisał(a):Prawda, prawda. Balkonik ładnie zabezpieczyłaś. Balkonik jest też zabezpieczony z gory, tak, że Rudolf nie może wskoczyc na barierkę... Tzn. tak mi się wydawało przez całe lato - balkon był otwarty, na balkonie pelargonie (teraz już smutne zwłoki w doniczce;) ) więc Rudolf mial tam swój ogródek ;) Niestety wycwanił sie i w tym roku wskakuje na górną kratkę z parapetu:shake: więc dopóki nie wymyślę jak to zabezpieczyć bardziej,zabawy na balkonie są tylko pod czujnym nadzorem ;) Coś mi się nie wydaje, żeby siedem życ kota wystarczyło na upadek z dziesiątego piętra na beton... Quote
Andzike Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 leni356 napisał(a):W Stanach da się wyżyć całkiem spoko, nie wiem może w PL też się to zmieni. W Stanach to normalne podróżować do pracy z psem i oddawać go do pobliskiego psiego przedszkola, a po pracy zabierać. Fajnie się socjalizują takie psiaki, bo często są oddawane już od szczeniaka jeśli ludzie pracują. To zawsze było moje marzenie: założyć coś takiego w Polsce, jednak muszę przyznać że w Stanach większość psów jest dużo spokojniejszych niż u nas, bo u nas - delikatnie mówiąc - zdarzają się różne.. Jak popatrzę na moje osiedle to mnie czasami ciarki przechodzą. Pewnie to wynika z wychowania.. No właśnie oglądalam ostatnio program o psim przedszkolu :) Super sprawa - gdyby w Wawie, ktoś to zrobił z głową, mysle ze na jeden dzień w tygodniu wysyłałabym tam Nelke :) Ona się super socjalizuje w towarzystwie innych psów, od razu wstępuje w nią życie :) Quote
mamanabank Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 W ostanim nrze Mojego Psa jest artykuł Gałuszki o psach bezdomnych właścicieli i jak słowo daję, lepiej są one wychowane od naszych domowych pupili, jest tam też napisane w jaki sposób osiągnąć takie zachowania psa, a porad udziela bezdomna Rosjanka, która nigdy z psem na żadnym szkoleniu nie była. Quote
leni356 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mamanabank napisał(a):W ostanim nrze Mojego Psa jest artykuł Gałuszki o psach bezdomnych właścicieli i jak słowo daję, lepiej są one wychowane od naszych domowych pupili, jest tam też napisane w jaki sposób osiągnąć takie zachowania psa, a porad udziela bezdomna Rosjanka, która nigdy z psem na żadnym szkoleniu nie była. Muszę przeczytać ten artykuł, na razie nie miałam czasu zabrać się za MP. U nas kałuża krwi pod jakimś sklepem to jest norma, bo ludzie nie dość że przywiązują psy pod sklepami to jeszcze przywiązują agresywne psy albo jednego agresywnego, który pokazuje co myśli o innych. W zeszłym roku były dwa zagryzienia. Zgroza Andzike, jak się przeprowadzę to możesz Nelę przywozić do mnie :) Quote
mamanabank Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 leni356 napisał(a): Andzike, jak się przeprowadzę to możesz Nelę przywozić do mnie :) a właśnie, że do mnie :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Andzike Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 leni356 napisał(a): Andzike, jak się przeprowadzę to możesz Nelę przywozić do mnie :) A przeprowadzasz się gdzieś bliżej mnie?? :D mamanabank - u Ciebie Nela mialaby cudowne towarzystwo, ale qrde, troche daleko ;) Quote
mamanabank Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 cudowne towarzystwo i codzienne polowanie na niedźwiedzia :-) fioła by u mnie dostała albo zamknęła się w sobie ;-) Quote
Andzike Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mamanabank napisał(a):cudowne towarzystwo i codzienne polowanie na niedźwiedzia :-) fioła by u mnie dostała albo zamknęła się w sobie ;-) U Ciebie to ona odżywa ;) jedyne, przeciw czemu mogłaby lekko protestować to regularne skubanie:diabloti: Quote
leni356 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Andzike napisał(a):A przeprowadzasz się gdzieś bliżej mnie?? :D mamanabank - u Ciebie Nela mialaby cudowne towarzystwo, ale qrde, troche daleko ;) Praga Południe, więc przeprawa przez most Poniatowskiego Quote
Andzike Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 leni356 napisał(a):Praga Południe, więc przeprawa przez most Poniatowskiego Uuuu to chyba juz łatwiej będzie do mamynabank dojechać w godzinach porannych ;) Quote
mamanabank Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Leni, naprawdę planujesz przeprowadzkę??? Quote
leni356 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mamanabank napisał(a):Leni, naprawdę planujesz przeprowadzkę??? Tak, miałam się przeprowadzić w grudniu już, ale się nie udało, będę się męczyć w kwietniu z tobołami :roll: Quote
Recommended Posts