Hawanka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Piesek rasy Hawańczyk 7 miesieczny tak od 2 dni ma suchy popękany nosek??jeść je bawić sie bawi ale niepokoi mnie ten nos :shake: Byłam z psem u weterynarza i dała mi witamine A+E w tabletkach czy wy mieliście takie problemy z noskiem u waszył psów ?? I jeszcze pytanie do specjalistów czy to prawda ze jak pies ma suchy nos to jest chory ???? Quote
Hawanka Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 i znów to samo nikt nie chce doradzić pomóc :-( Quote
dii Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Można wycisnąć kapsułkę wit. A na nos lub posmarować maścią Linomag . Zaczął się sezon grzewczy więc powietrze w mieszkaniu może być suche , jeżeli psa oglądał wet to chyba nie ma powodów do niepokoju . Quote
Agama Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 nosek smarowac czyms naturalnym jak tran czy witamina E ,nie polecam dermosanow i innych z chemia bo pies natychmiast sie oblize, po co ma zlizywac niezdrowe i nie do jedzenia preparaty Quote
Hawanka Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Dziękuje wam kochani :loveu: Wiec bede smarowoć witaminą A+E bo szczerze jeść mi nie zabardzo chce...:shake: Quote
tenzin Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 suchy popękany nos jak ktoś już Ci powiedział może być od powietrza suchego w domu. smarować możesz spokojnie, naturalnymi tłuszczami: tran, wazelina. jeśli chodzi o diagnozowanie zdrowia zwierzaka na podstawie suchości nosa, to mokry wilgotny nos może być albo oblizany, albo mokry ze względu na wypływ. Suchy nos świadczy tylko o tym że pies się nie oblizał.:lol: a jakbyś chciała w ten sposób temperaturę mierzyć, to jednak wiarygodnym żródłem pozostaje termometr włożony do odbytu. Quote
Recommended Posts