aga_1234 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Mam gluta !!!Ma ok 6 no góra 8 tyg. jest malutkim chudym glutem z paczki, tym razem z paczki pod schroniskiem..... szuka pilnie domu !!! Quote
CoolCaty Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ło matko jaki malutki. Jest boski :loveu: Quote
aga_1234 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Tak jak sie spodziewałam Bakuś jest w złym stanie. Jest kilka aspektów sparwy, pierwszy to taki, że poprzedni właściciele pewnie pseudo nie bardzo się nim zajmowali, psiak nie umie jeść, nie umie pić mleka z butelki, jest bardzo bardzo chudy. Drugi aspekt to niestety załapal jakąś wirusówkę Pasiak nie je troche pije wczoraj miał biegunkę w nocy doszły wymioty. Rano dla odmiany kupka była o niebo "lepsza" niestety nie na długo. W chwili obecnej już ma wodotrysk, wymiotował już samą wodą. Jesteśmy po wizycie w całodobowej klinice. Bakuś już wczoraj dostał witaminy i antybiotyki dziś doszedł środek na wymioty oraz kroplówka. Teraz bida leży i odpoczywa. Jest dość słaby. Niestety koszty leczenia spore , bagatela dziś zaplaciliśmy 95 zł. Jak tak dalej pójdzie to porażka. Może ktoś wspomoże leczenia Bakusia , chociaż jakimś bazarkiem? Tak wyglądal wczoraj.... A tak już dziś. A to dzisiejszy wpis z lecznicy, w której spędziłam dziś upojny dzień ;) Quote
ruda76 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 marsi66 napisał(a):Wyślę Ci 50zł.Podaj nr konta aga jest z lauchem u weta:roll: ale jak wroci napewno sie odezwie;) z Gory serdeczne dzięki:loveu: Quote
aga_1234 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Serdecznie dziękuję za pomoc. Mały nie ma rozwolnienia już ale wymiotuje ma tez poczatki kaszlu i kataru. lezy sobie teraz i jeczy, wczoraj ladnie jadl dzis zupelnie nic , zreszta wymiotuje. Quote
ruda76 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Z niunkiem jest niestety zle:roll: trzymamy kciuki aby dał radę:roll: Quote
jola od jadzi Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Trzymam! Oby maluszek wyzdrowiał! Quote
ruda76 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Maluszek byl dzis u weta dostal mase zastrzykow, kroplowki jest wycienczony:-( ale aga walczy o niego Quote
nika28 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Z całych sił trzymam kciuki za malucha... Walcz... :-( Quote
aga_1234 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Jest b zle, maly wymiotuje, biegunka, gil, kaszel minął, nic nie je, słabiutko już sie porusza. Dostaje antybiotyki, witaminy, środki p wymiotne, środki p bólowe, maść na katar, kroplówki w tym glukoza,otrzymał końską dawkę surowicy, co 2 godz doustnie cm siemienia lnianego miał robiony 2 krotnie test na parwo, 3 krotnie test na nosówkę wszystko ujemny wynik. Objawy to typowa nosówka ale czy tak jest?, lekarze wet postawili taką diagnozę czy testy są miarodajne tego nie wiem? Temperatura jak skacząca nie przekraczała do wczoraj 39,3. Dziś po południu 38,6. Kryzys widać gołym okiem, czy walczy? Trudno powiedzieć. Całe noce śpimy jak zające i całe dni patrzymy na jego stan niestety nie wygląda to dobrze. Quote
CoolCaty Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Kurde no! Pocieszające, że testy sa raczej miarodajne - tak na 99 %. Trzymam kciuki za malucha. Walcz mały i nie rób scen - masz wyrosnąć na prawdziwego byczka, a nie chorować! Quote
aga_1234 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Zdjęcia mówią same za siebie .... ale jak widać jego życie toczy się na kanapach Quote
CoolCaty Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Śliczny, mimo, że żeberka mu sterczą :-( Quote
marsi66 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 To prawdziwy szpital :-(,a pacjent taki kochany. Cały czas trzymam kciuki. Quote
ruda76 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Bakuś jest mocno wycieńczony chorobą ale walczy, bo chce życ. Leczenie Bakusia jest dosc kosztowne dlatego prosimy wszystkich o pomoc. Nawet najmniejsze wplaty , bazarki czy rozsylanie linka po znajomych sa dla nas na wagę zlota. Fundacja "POMAGAJMY RAZEM - ZWIERZĘTA W POTRZEBIE" Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993 ul. Chłędowskiego 1/8 93-239 Łódż z dopiskiem " BAKUŚ" Quote
aga_1234 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 owe wieści o Bakusiu są troszke bardziej optymistyczne. Bakuś jest zdecydowanie "wampirem energetycznym" jak jest dobrze ja ożywam i jakoś funkcjonuje jak jest źle jestem klapnięta jak kwiat bez wody. Ponieważ ja rownież jestem chora Bakus ma moją opiekę 24 godz na dobę, caly czas jest obserwowany. Hustawka zdrowotna psiaka buja się w zawrotnym tempie, jednego dnia biega jak szalony gryzie szczotkę, aby następnie paść bez chęci do życia. Nadal przyjmuje pełen zestaw leków i witamin ma zmieniony antybiotyk obecnie dostaje oxywet co 12 godzin. Infekcja bakteryjna górnych dróg oddechowych ( zapalenie płuc prawdopodobnie). Giluś jest nieco mniejszy niestety męczy go bardzo kaszel, którego ataki trwaja dość długo. W tak zwanym międzyczasie był problem z żyłą nastpił stan zapalny miejsca gdzie wbity był wenflon, ale wydaje mi się, że sytuacja opanowana w tym zakresie, niestety w przypadku potrzeby nie ma mowy aby w tą łapkę ponownie wbić wenflon, więc "modlimy" się aby nie bylo takiej potrzeby. Malutki niestety dużo za malo je i nie bardzo jest mu jak wmusić więcej, pije prawidłowo. Niestety nikt nie jest mi w stanie powiedzieć jaki jest stan malego każdy mowi czekamy..... wiadomo, że choroba ma nawroty temperatury oraz po ok 3 lub 4 tygodniach u części zwierząt występuję faza neurologiczna, więc czekamy i czekamy co dalej oby już nic !!!! Dziś kupimy malemu jakieś popychacze na apetyt. Gdyby ktoś chciał nas wspomóc bardzo proszę o wpłaty na podane poniżej konto konieczny dopisek "Bakuś": Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie" KRS: 0000311656 NIP: 9820355770 REGON: 100563496 Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993 ul. Chłędowskiego 1/8 Łódź 93-239 Rozliczenie Bakus wydatki 8.11 95 Lancet wizyta kroplowka i diagnozowanie 10.11 120 Dr .Wedraszkiewicz leki i kropówki 12.11 60 Dr .Wedraszkiewicz leki i kroplówki 13.11 75 Dr .Wedraszkiewicz leki i kroplówki oraz puszka Intestinal 14.11 60 Dr .Wedraszkiewicz leki i kroplówki 16.11 35 Dr .Wedraszkiewicz leki 17.11 40 Dr .Wedraszkiewicz leki 18.11 40 Dr .Wedraszkiewicz leki 19.11 40 Dr .Wedraszkiewicz leki 565 wpływy Agnieszka Hojnacka 200 zł serdecznie dziekuje Ewa Sikorska 50 zł serdecznie dziekuje Cały czas śpię..... Nie ma to jak ciepełko rodzinne.... Tak odbywa się inhalacja Quote
aga_1234 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 A tu fala wznosząca dzisiejszej nocy .... jest godzina 2 !!! Ciotka Hera ma się bawić !!! Biedna Hera wie, że w noc służy do spania, Bakuś zupełnie tego nie rozumie ;) Quote
aga_1234 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Bakuś powolutku zaczyna jeść, coraz częściej próbuje biegać, nadal codziennie kłucie dupki u weta, kaszel ma straszny. Śpi się.... ale ważne aby było na czym ;) Quote
aga_1234 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 "Zajączkowi" troszkę lepiej, powolutku odstawiliśmy bolesne zastrzyki witaminowe na rzecz tabletek vit b complex, antybiotyk oxywet podawany jest raz dziennie w nieco zwiększonej dawce. Gil ustąpił, pozostał kaszel, powoli też wraca apetyt. Nadal czekamy wet mowi jeszcze 10 dni jak nic nas nie zaskoczy to wyjdzie ...... Ciągle ten termin dla nas jakby się oddala, ale jesteśmy coraz lepszej myśli, choć wczoraj maly nagle przestał chodzić na tylne łapy, natychmiastowa wizyta u weta wykluczyła wersję neurologiczną. poprostu mała dupina już tak Bakusia boli, że cięzko było mu ustać na łapkach, dziś już oki, dostał zastrzyk p bólowy oraz masujemy łapki z dupką. ;) Quote
martusiaaaaaa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Śledzę wątek Bakusia... śliczne maleństwo... dużo juz wycierpialo to maleńkie ciałko... ale na ostatnich zdjęciach widać najedzony brzusio..... Zdrowiej maluszku zdrowiej :) Quote
aga_1234 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Nowy Bakuś.... już trochę naprawiony Bakuś ;) [IMG=http://img709.imageshack.us/img709/346/ok071.jpg] i na dowidzenia puszczę wszystkim "oczko" Co do stanu zdrowia Bakusia to szaleje jak zając w kapuście , mamy przed sobą ostatni tydzień oczekiwania na ewentualny nawrót choroby. Po kaszlu gilu już nie ma śladu, apetyt na smakołyki dopisuje na suchą karmę niestety nie ;) Quote
aga_1234 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Bakuś nadal przyjmuje antybiotyki to zapalenie oskrzeli przyplątało się nie wiadomo skąd, waży już ponad 6 kg ( jego waga na poczatku bytności u nas 2800). Choroba jednak nie przeszkadza zupełnie w rozrabianiu. Sami oceńcie. ;) Nie ma to jak troskliwa ciotka, która pilnuje dociskając mnie do łóżka abym nigdzie nie poszedł.... Zdobywamy pierwsze szlify "mordercy" a co? Quote
Recommended Posts